Ženský fotbal

Slávistky porazily Brno a jsou první

Fotbalistky Slavie si připsaly povinné vítězství nad nováčkem soutěže Brnem v poměru 8:0. Tři branky vstřelily Kožárová a Pěničková. Po včerejší vysoké prohře Sparty se tak holky dostaly na první místo.

Od úvodních minut držela míč na svých kopačkách domácí Slavia, ale ze začátku se trápila v koncovce. Dvě branky nebyly uznány pro ofsajd a Krejčiříková s Kožárovou mířily těsně mimo. Na druhé straně nedokázala Zbrojovka dotáhnout svůj brejk ke zdárnému konci. Po pětadvaceti minutách se konečně Slavia radovala, když přetažený centr Krejčiříkové vrátila před branku Bartoňová a Kožárová se hlavou nemýlila. Ovšem i v dalších šancích se domácím hráčkám nedařilo přesně zamířit, a tak mohla vyrovnat z rychlého protiútoku Lišková, z dobré pozice však poslala střelu vysoko nad branku. Pět minut před přestávkou se radovala Slavia podruhé, Krejčiříková opět centrovala a Bartoňová střelou z voleje rozvlnila síť. Po nepříliš pohledném prvním poločase tedy vedl domácí tým 2:0.

Hned po přestávce nebezpečně střílela aktivní Krejčiříková, zanedlouho tato domácí záložnice ustála souboj v pokutovém území a následně asistovala u třetí branky domácího týmu, když našla centrem Kožárovou. Zanedlouho přesně k tyči zamířila Svitková, která zvýšila na čtyřbrankový rozdíl. Další branku, svoji třetí v utkání, vsítila opět Kožárová, tentokrát mířila přesně z pokutového kopu za ruku Hádlíkové.  Čtvrt hodiny před koncem měla Slavia další příležitosti na zvýšení skóre, ovšem po rohovém kopu mířila v krátkém sledu Pincová do břevna a Dědinová do tyče. O pár minutek dorazila zakončení Bartoňové do sítě Pěničková - 6:0. Domácí kapitánka se do konce utkání radovala ještě dvakrát a oslavila stejně jako Kožárová hattrick. Nejdříve se Pěničková trefila hlavou po rohovém kopu Svitkové, následně dorážela vyraženou dělovku Szewieczkové. Slavia tedy proti Zbrojovce nezaváhala, vyhrála zaslouženě 8:0 a po sobotní prohře Sparty na Slovácku jdou svěřenkyně trenéra Medynského do čela tabulky.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Brno a jsou první

    knl66 (přítel SN)     před 8 lety 25.09.2016 18:42 |  
    1 0

    Hezky holky, palec nahoru. Gratulace. Ale pardon, dneska je zpráva No.1 úplně jiná. Nic ve zlém, tak to je... :/

    • Re: Slávistky porazily Brno a jsou první

      Richi (admin)     před 8 lety 25.09.2016 18:45 |  
      2 0

      jo, už jsem jej posunul na druhé místo ;) ... na prvním místě budou za 10 dní při Lize mistryň :-)