Přípravná utkání

Slavia - Žižkov 3:1

Reprezentační přestávku si slávisté zpestřili přípravným zápasem s Viktorií Žižkov, který se hrál na Střížkově. Sešívaní zvítězili 3:1 po dvou brankách Mešanoviče a jedné van Burena. Mnoho dalších šancí zůstalo neproměněno.

Trenér Jaroslav Šilhavý postrádal řadu reprezentantů, přesto dokázala postavit Slavia dost silnou sestavu. Protože mu však chyběli záložníci (Barák, Souček, Zmrhal, Ngadeu, Mihalík, van Kessel i Švento jsou s reprezentačními výběry, Mingazov je zraněný), musel si vypomoci v této řadě útočníky. V rozestavení 4-2-3-1 tak nastoupili na hrotu Mešanovič a pod ním zprava Železník, van Buren a Antwi. První šanci si vytvořili hráči druholigového Žižkova, Volek napálil odražený míč ve vápně a jeho křížná střela jen těsně minula šibenici. Slávisté kontrovali pěknou rychlou akcí středem hřiště, Antwi předal míč Mešanovičovi, jeho střela byla zblokovaná a skončila těsně mimo. Z druhé dobré šance už šli slávisté do vedení. Hušbauerův centr z přímého kopu od postranní čáry si našel ve vápně van Buren a hlavou se nemýlil - 1:0. V 16. minutě Řehák parádně vytáhl přímý kop Podrazkého na roh. O chvíli později navíc Engelmann krásnou ranou orazítkoval tyč za bezmocně plachtícím Řehákem. Slávisté kontrovali rychlou akcí, když Mešanovič získal míč po rohovém kopu Žižkova, kulatý nesmysl rychle putoval na Antwiho, který si obhodil posledního bránícího hráče soupeře, nicméně mu byl nesmyslně odpískán faul. Po několika dalších sporných rozhodnutích sudího proti Slavii navíc přišla penalta, kterou proměnil Volek - 1:1. Prakticky okamžitě mohl vrátit vedení na stranu Slavie opět van Buren, jeho střelu však Soukup tentokrát vytáhl na roh. Po něm van Buren navíc parádní nůžky opřel jen do zad jednoho z bránících hráčů. Akce však pokračovala a míč nakonec do sítě dostal Mešanovič - 2:1. Další pěknou individuální akci předvedl opět van Buren, uvolnil se přes svého bránícího hráče, místo střely z dobré pozice ještě nahrával spoluhráčům a před Mikulou nakonec odvracel jeden z obránců jen velmi těsně. Van Buren byl na hřišti snad u všeho zajímavého, v 39. minutě rozdal míč Hušbauerovi a naběhl si na jeho přihrávku za obranu, kousek před brankářem Soukupem už ale nedokázal namířit mimo jeho dosah a byl z toho opět jen roh. Ještě do poločasu stihl Mikula najít ve vápně Železníka, který prudkou ranou minul šibenici. Tentýž hráč pak naopak chyboval před vlastním vápnem, soupeř však nabídnutou situaci nevyužil. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1, který byl k Žižkovu vzhledem k počtu šancí Slavie ještě docela milosrdný.

Úvod druhé půle přinesl vyrovnaný fotbal bez šancí, na kopačky slávistů se vloudila nepřesnost a nadějné pozice nedokázali přeměňovat v šance. Naopak v 62. minutě hosté z nenápadné akce zahrozili, ovšem Klán v dobré pozici trestuhodně minul bránu. To slávistům se vedlo lépe, krásnou individuální akci předvedl Antwi, přihrál do vápna Mešanovičovi, který se v totožné pozici jako v zápase s Karvinou opět nemýlil - 3:1. Antwiho s van Burenem pak na hřišti nahradili Veselý s Badochou, o chvíli později odkulhal Bílek a nahradil jej Daniel Souček, nic zajímavého se tou dobou na hřišti z žádné strany neodehrávalo. V závěru zápasu vyrazil Řehák další přímý kop, na druhé straně slávisté neproměnili několik zajímavých příležitostí. Zápas tak skončil 3:1.

Středa 05. 10. 2016 11:00

Přípravné zápasy, 2016/2017
3 - 1
2 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

10. Mick van Buren
31. Muris Mešanovič
66. Muris Mešanovič

FK Viktoria Žižkov
FK Viktoria Žižkov

28. Volek (pen.)

Komentáře (260)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé