Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Liberci

Fotbalistky Slavie si připsaly povinné tři body za výhru nad Libercem 5:0. Dvě branky vstřelila Svitková, po jedné přidaly Juračková, Bartovičová a Divišová. Již ve středu je na programu odveta Ligy mistryň v Edenu od 18:30!

Do zápasu nastoupily slávistky v pozměněné sestavě, příležitost dostaly jiné hráčky. Kapitánka Pěničková byla tentokrát na lavičce v roli asistentky trenéra, pásku tedy převzala Divišová. Hned od úvodu holky převzaly otěže zápasu a vytvořily si převahu. Tlačily se do zakončení, ale řada centrů nenacházela adresáta. První možnost měla po centru Svitkové Kožárová, ale ve skluzu nedokázala usměrnit mezi tyče. Po chvilce vyslala střelu na vzdálenější tyč Divišová, bohužel těsně minula. A Kožárová z úhlu šla na brankářku, ta však tečovala na roh. Do vedení jsme se dostali ve 20. minutě, ve vápně nastala skrumáž, nejdříve zakončovala Kožárová, pak se k míči dostala Svitková, udělala dvěma protihráčkám kličku a následně mezi nohy brankářky skórovala.

Pak se Kožárová opět ocitla v další šanci, ale i tentokrát byla úspěšnější brankářka. Ve 24. minutě se Chlastáková protlačila až do vápna, kde předložila míč Svitkové, pro níž nebyl problém uklidit do branky. Po hlavičce Divišové brankářka vyrazila na roh. Ve 31. minutě se po rohu míč vrátil ke Svitkové, následně šikovně přihrála za vápno, kde se do míče opřela Juračková a mohla se radovat z gólu. Největší šance Liberce přišla ve 39. minutě, po špatné malé domů šla na branku Fritzová, ale své zakončení ukvapila a míč skončil hodně mimo branku. V závěru ještě po centru Bartovičové hlavičkovala nebezpečně Divišová, bohužel jen do brankářky.

Ve druhém poločase pokračoval pohledný fotbal, s řadou kombinačních akcí a přihrávek za obranu. Po prudké střele Svitkové nedokázala dorazit Veselá. V 52. minutě Svitková vyslala přesnou přihrávku za obranu na Bartovičovou, která se z úhlu prosadila křížnou střelou. V 56. minutě mohla dvakrát skórovat Veselá, nejdříve po její střele brankářka vyrážela, po rohu pak trefila boční tyč. V 68. minutě byla k vidění podobná akce jako při čtvrtém gólu, tentokrát přihrávala Bartovičová a skórovala Divišová. V posledních minutách bylo k vidění mnoho šancí - po centru Veselé hlavičkovala nad branku Divišová, která následně v dalším příležitosti přehodila brankářku i branku. Svitková neproměnila penaltu a Veselá trefila tyč. Navíc nebyl uznán gól Skálové pro předchozí ofsajd. Zápas se holkám herně vydařil, což je rozhodně příslib do středeční odvety Ligy mistryň.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 9. říjen 2016

8. kolo - Neděle 09. 10. 2016 13:00

1. liga žen, 2016/2017
0 - 5
0 - 3
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály v Liberci

    Dobi     před 8 lety 09.10.2016 19:35 |  
    0 0

    Tak to je super i pro nadcházející středu! Věřím, že si Vikingové z nedaleké České Lípy pořádně zafandili!

    • Re: Slávistky vyhrály v Liberci

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 09.10.2016 20:42 |  
      0 8

      Nechápu, jak jim může ještě někdo fandit po tom, co se stalo v létě.

      • Re: Slávistky vyhrály v Liberci

        Dobi     před 8 lety 09.10.2016 21:06 |  
        4 0

        Uvedu jediné jméno: Terezka Krejčiříková. Dnes členka kádru Slavie. Původem z Klatov, původem ze slávistické rodiny a sama je členkou Odboru přátel Slavie po několik let. A při turnaji v malé kopané v rámci Setkání slávistů hrála několikrát za OK Klatovy! A našli bychom jistě i další příklady. Tenista Jan Kodeš hrál za ČLTK a později za Spartu. A přitom celoživotní velký slávista! Není vše nutné vidět okem příliš jednostranným! Takže já jsem holkám fandil už před 50 lety za dob Vošické, Trnkové a dalších, fandil jsem jim i vloni a fandím jim i letos a VE STŘEDU JDU!!!

        • Re: Slávistky vyhrály v Liberci

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 09.10.2016 21:53 |  
          0 8

          Už jsem to psal jednou, tím hůř, že je členkou OP a hrála za spartu. Pro mě ženskej tým není Slavie. Kdyby přešla jedna, max dvě, tak bych to nějak skousnul, ale 7?

  2. Re: Slávistky vyhrály v Liberci

    Dobi     před 8 lety 10.10.2016 13:38 |  
    0 0

    Nechápu, nechápu, nechápu MYŠLENÍ některých lidí, kteří si také říkají slávisté... Mne třeba nezajímá americký fotbal, který se také hraje ve Slavii. Nezajímá mě, nebaví mě, ale nelezu tedy na jejich web jen proto, že se mi tento sport ve Slavii nelíbí. Vím, že jsou lidé, kteří tím sportem žijí, ale otravovat jim život? Našlo by se spousta příkladů a důvodů (škola, poloha bydliště nebo i netaktnost některých funkcionářů, proč někdo skončil ne tam, kde chtěl, ale kde se mohl sporu věnovat. Nikomu neberu jeho názor, ale proč ho zlou slinou vnucovat druhým?

    • Re: Slávistky vyhrály v Liberci

      rybář 53     před 8 lety 10.10.2016 18:52 |  
      0 0

      Nechte zde zbytečných řečí a raději přijďte v co největším počtu ve stredu fandit.Děvčata to budou potřebovat.Soupeř má ve svém mužstvu několik profi hraček a postoupit nebude jednoduché!Každý fanoušek,který je opravdový Slávista,by měl dorazit.Vstupné je 100 kč,to nikoho dnes nezabije.Ve středu v Edenu!

      • Re: Slávistky vyhrály v Liberci

        Dobi     před 8 lety 10.10.2016 19:10 |  
        0 0

        A navíc: PERMANENTKÁŘI ZDARMA! Jen podle předpovědi má pršet, ale já už jsem svou účast slíbil. Jsme s vámi, buďte s námi! A nepřátel se nelekejte, na pomluvy nehleďte!!!