Fortuna liga

Brno - Slavia 1:4

Netradičně ve středu čekala sešívané dohrávka 1. kola na půdě Brna. To na domácím hřišti drželo bilanci 14 zápasů bez prohry trvající celý rok. Slavia ji však dnes ukončila po vynikajícím výkonu a vysoké výhře 4:1! Červenobílí navíc poskočili na 3. místo průběžné tabulky!

Oproti úspěšným minulým zápasům došlo k jediné změně v základní sestavě - Mingazova nahradil Švento.

Slavia měla opět dobrý vstup do zápasu a byla v úvodu jasně lepším týmem. To nakonec přineslo i ovoce v podobě vstřelené branky. Švento nacentroval z levé strany, dezorientovaný Lutonský jen nabil Barákovi, který s přehledem propálil Melichárka! A o pět minut později mohla být radost dvojnásobná. Hušbauer vyslal ze standardky tvrdou ránu, domácí brankář ji neudržel a k míči se dostal Barák. Ten udělal gólmanovi kličku, ale z úhlu nedokázal dát střele potřebnou razanci, takže ji z čáry vykopl Lutonský! Slavia měla převahu, což ilustrovalo i Škodovo nepovedené zakončení v dobré šanci po prodloužení centru hlavou od Zmrhala a Hušbauerova pohotová rána ve skrumáži ve vápně, která bohužel mířila jen doprostřed. Udeřilo tak na druhé straně Brno. Frydrych nezachytil náběh Přichystala, jenž si navzdory nízkému věku počínal v zakončení mazácky a uklidil míč tváří v tvář Pavlenkovi přímo k tyči - 1:1. Zbrojovka po vstřelené brance ožila a hru vyrovnala. Pěknou ranou to z větší vzdálenosti zkoušel Hušbauer, ale Melichárek byl připraven. Škoda se pak nadále zastřeloval, když v dobré pozici ve vápně pálil z otočky jen doprostřed. Frydrych podtrhl nepovedený poločas ze své strany špatnou přihrávkou, kterou vyslal domácí do brejku tři na dva, Bílek naštěstí vše uhasil. V 41. minutě hlavičkoval na malém vápně po dobrém centru Šventa Milan Škodu, bohužel mimo tři tyče. V závěru se dral za naši obranu Řezníček, ale včas se do souboje stihl dostat Deli a tísněný forvard nedokázal zakončit. Poločas tak skončil 1:1 navzdory značné převaze slávistů, jejichž útočnou snahu ilustruje deset střel do prostoru branky.

Vstup do druhého dějství byl ze strany Slavie ještě lepší než v první půli. Hned po dvou minutách hry se opět prosadil přesnou střelou ve vápně Barák po výborném přiťuknutí míče od Škody! Hosté v modrém opět diktovali tempo hry a měli převahu. Škoda táhl míč při situaci tři na tři, nakonec se rozhodl pro střelu, kterou zvládl Melichárek vyrazit. Při další situaci už byl ale domácí gólman bezmocný. Hušbauer povedeným centrem ze standardky našel na zadní tyči Frydrycha, který pěkným obloučkem trefil míč nechytatelně k zadní tyči a odčinil tak svá zaváhání z prvního poločasu - 1:3! A hráči z hlavního města stále neměli dost, akce ze 66. minuty byla přímo ukázková! Hušbauer dalším parádním centrem našel v náběhu Šventa, který hlavičkou sklepl míč na Škodu. Ten potvrdil zlepšenou střeleckou formu a prudkou ranou k tyči se gólově prosadil ve druhém zápase po sobě! Ve zbylých 25ti minutách se tak již rozhodnutý zápas spíše dohrával a oba týmy šetřily síly na víkendové zápasy. Zmínku si zaslouží ještě šance Brna z 82. minuty, kdy už Pavlenku překonal Michal Škoda. Na brankové čáře ale výborným zákrokem patičkou míč vytěsnil Simon Deli! Zápas tak skončil zcela zaslouženou výhrou našich barev 4:1. Svěřencům trenéra Šihlavého se zápas opravdu povedl a domácí neměli proti rozjeté Slavii šanci.

1. kolo - Středa 19. 10. 2016 18:00

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
1 - 4
1 - 1
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno

26. Přichystal

SK Slavia Praha

Komentáře (302)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé