B-Tým

Juniorka: Bohemians 1905 - Slavia 2:2

Juniorka ve vršovickém derby hraném v Uhříněvsi remizovala 2:2. Utkání nevyšlo stoperovi Davidu Broukalovi, který si vstřelil vlastní gól, a po jehož zákroku se kopala penalta.

Základní sestava s hráči áčka Řehákem, Mikulou, Železníkem a Van Burenem neměla úplně šťastný vstup do zápasu. Ve 2. minutě centrovaný míč od rohového praporku odkopával ve vápně Broukal, avšak o vnitřní břevno za záda Řeháka - 1:0. Slavia byla zaskočená a domácí Bohemians byli naopak na koni a vytvářeli si šance. Ve 12. minutě se po akci po levé straně Klokanů dostal balón až před bránu k volnému Horizrálovi, ten ale nebyl schopný z metru vystřelit do prázdné brány, rychle reagující Řehák se vrhnul k levé tyči a Horizrál střílel těsně vedle! Řehák zlikvidoval dvě střely zpoza vápna, ale v 21. minutě po Broukalově držení hráče byla odpískána penalta a proti exekutorovi Bergerovi byl Řehák krátký - 2:0. Na nepříznivý výsledek reagoval trenér Pavel Řehák střídáním Broukala za Veselého a změnou rozestavení. Slavia vstřelila gól ze své největší šance první půle - Fialka poslal křížný pas na Železníka a jeho dělovka protrhla síť - 2:1.

Druhý poločas byl ze strany hostů lepší, drželi víc míč a byli nebezpečnější. Badochovu střelu v 55. minutě chytil Fryšták a pak se do jasné šance dostal v 63. minutě Berger. Dostal skvělý pas do vápna, krásně si obhodil Routka, ale pálil jen do náruče připraveného Řeháka. Odpovědí na druhé straně bylo nastřelené břevno Micka van Burena o čtyři minuty později. V 74. minutě poslal Mikula přetažený centr na van Burena, který sklepnul balón před bránu a Veselý ho dorazil za Fryštákova záda - 2:2. Na začátku další nebezpečné akce byl v 83. minutě van Buren, přihrál Jakabovi, ale jeho střelu vyhlavičkoval na brankové čáře obránce domácích! Dvě minuty před koncem se slávisté hodně zlobili, že nebyla odpískaná penalta, do žádné další šance už se ani jeden z týmů nedostal, a tak si rozdělily po bodu za spravedlivou remízu.

"Měli jsme špatný vstup do utkání, soupeř se poté zatáhl a museli jsme dobývat obranu, pomohl nám pěkný gól Lukáše Železníka do šatny. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se to pokusíme otočit, měli jsme na to šance. Remíza je asi spravedlivým výsledkem," zhodnotil utkání trenér Pavel Řehák.

Řehák poprvé střídal už ve 27. minutě. "Byla to reakce na Broukalovy chyby. Viděl jsem u něj nekoncentrovanost na začátku utkání, měl tam jeden špatný odkop a pak udělal penaltu, kdy se to dalo řešit faulem dříve. Přistoupil jsem tedy ke střídání, ačkoliv to dělám nerad. Zdálo se mi, že byl hráč hodně dole a frustrován. Pro příště si z toho musí vzít ponaučení."

Kouč byl naopak spokojený s výkony útočníků z áčka. "Oba podali dobrý výkon, Železník udržel míč, van Buren byl nebezpečný v soubojích jeden na jednoho, chyběla mu trocha štěstí, pak se k jejich výkonu přidali i naši kluci."

13 - Neděle 06. 11. 2016 10:15

Juniorská liga, 2016/2017
2 - 2
2 - 1
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

2. vlastní
22. Berger

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

44. Lukáš Železník
75. Lukáš Veselý

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Bohemians 1905 - Slavia 2:2

    Borris     před 7 lety 06.11.2016 18:35 |  
    2 0

    Lukáši držím ti moc palce, věřím že už ti zdravíčko bude držet a v zimě si vybojuješ svůj flek!