Ženský fotbal

Slávistky zítra čeká švédský Rosengård! PŘIJĎTE!

Do Prahy míří jedna z nejlepších fotbalistek světa - brazilská hvězda Marta! Švédský Rosengård patří mezi TOP týmy a diváci tak mohou vidět zajímavý zápas. Výkop je zítra v 18:30 na stadionu Viktorie Žižkov!

Zápas se tentokrát odehraje na Žižkově, jelikož v Edenu trénuje a hraje česká reprezentace. O to víc budou holky potřebovat co největší podporu. "Rádi bychom diváky potěšili bojovným výkonem a dobrým výsledkem," říká před utkáním trenér Pavel Medynský. Vstupenky jsou v prodeji ve Fanshopu v Edenu nebo zítra v den utkání na stadionu Viktorky Žižkov.

"O soupeři jsme informace zjistili. Pomohl nám interní software a též informace od trenérů, kteří působili ve Švédsku. Je to plně profesionální tým s řadou hráček reprezentací. Za zmínku stojí Marta z Brazílie, Andonova z Makedonie, Landeka z Chorvatska, Riley z Nového Zélandu či z Anglie Asante. Jsou to vše hráčky základní sestavy, technicky a takticky na nejvyšší úrovni v ženském fotbale," doplnil trenér.

Nikdo se však dopředu nevzdává. "Čekají nás dva zápasy a v odvetě bychom rádi bojovali o postup, což je naše hlavní motivace. Zápas začíná za stavu 0:0," uzavřel trenér. Střelkyně Tereza Kožárová doplňuje: "Naše hra musí být postavena na týmovosti a bojovnosti, rvát se o každý centimetr na hřišti. Po zápase budu spokojená, když budu moci se vztyčenou hlavou říct, že jsme pro výsledek udělaly maximum." A dál pokračuje. "Doufám, že budeme více než vyrovnaným soupeřem a že to Rosengård hodně znepříjemníme, protože favority nejsme, ale pořád si říkám, že to jsou jen lidé a míč je kulatý."

Kvalita týmu je fakt velká, výčet top hráček je daný. "Patří mezi absolutní špičku, měla jsem možnost vidět na videu zápas s Linköpingem a nečeká nás rozhodně nic jednoduchého, mají tam spoustu individualit, na které je třeba si dát pozor," uzavřela.

Hvězdy týmu

Marta Vieira da Silva (30 let, Brazílie) - Pětkrát zvítězila v anketě FIFA o nejlepší fotbalistku světa a hlavně za sebou v letech 2006-2010. Navíc v dalších letech byla pětkrát druhá. Má stříbro z olympijských her v roce 2008. Poslední tři sezony působí v Rosengårdu a patří mezi nejlépe placené fotbalistky. Pravidelně se gólově prosazuje, v letošním ročníku má na kontě 13 branek.

Natasa Andonova (22 let, Makedonie) - Ve Švédsku působí dvě sezony, předtím dlouho byla v Německu v Turbine Potsdam. Během 34 zápasů se prosadila 20x. Pravidelně nastupuje za národní tým.

Anita Amma Ankyewah Asante (31 let, Anglie) - Zkušená obránkyně působí čtyři roky ve Švédsku a předtím v profesionální soutěži v USA. Patří mezi stabilní hráčky týmu.

Lotta Eva Schelin (32 let, Švédsko) - Velká hvězda, která řadu let působila v Lyonu. Proti Slavii však pro zranění nenastoupila. Letos se postupně dostává zpět do hry, v šesti zápasech se prosadila 5x. Ale třeba v sezoně 2014/2015 skórovala za Lyon 33x. Průměrně dává více jak gól za zápas.

Kvalitních fotbalistek je v týmu dostatek, ale už kvůli jmenovaným v čele s Martou doporučuji na zápas přijít! Kdo bude chybět, prohloupí.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky zítra čeká švédský Rosengård! PŘIJĎTE!

    Sokrates55 (přítel SN)     před 7 lety 09.11.2016 17:06 |  
    0 0

    Dobrý večer přeji.
    Abych pravdu pověděl, je to soupeř jako hrom. Holky jsou bojovnice a věřím, že kůži nedají lacino. Držím palce a holky do toho.
    Sokrates55

  2. Re: Slávistky zítra čeká švédský Rosengård! PŘIJĎTE!

    rybář 53     před 7 lety 10.11.2016 11:49 |  
    0 0

    Doufám v solidní návštěvu,holky si to zaslouží, dělají nám už delší dobu radost.Soupeř je favorit,ale určitě to nedáme zadarmo.Prosím prijdme v co největším počtu!

  3. Re: Slávistky zítra čeká švédský Rosengård! PŘIJĎTE!

    axxoSKS (přítel SN)     před 7 lety 10.11.2016 14:43 |  
    0 0

    Ahoj, nevíte, jestli bude stream?