Rozhovory

Rozhovory: Fanouškům děkujeme, o postup se popereme

Trenér Medynský a hráčky Veronika Pincová a Kateřina Svitková se vyjádřili k domácímu osmifinále Ligy mistryň se švédským Rosengardem. Ani přes nepříznivý výsledek neházejí flintu do žita a věří ve zlepšený výkon v odvetě.

Trenér Medynský: V odvetě chceme zahrát lépe

Jaké jsou nyní šance na postup?

Šance na postup je vždycky. Když vyhrajeme druhý zápas 3:0, tak postupujeme.

Co se stalo v závěru první půle, kdy jste inkasovaly tři branky? Třicet minut jste přitom drželi se soupeřem krok.

Tam je škoda prvního gólu, ale myslím si, že první poločas se nám úplně nepovedl. Úplně dobře jsme nebránili, v prostředku jsme měli problémy. Asi jste viděli, že soupeř má velmi silný tým plný individualit, které jsou výborné a silné na balónu. Přesto si myslím, že je to tým, se kterým se dá hrát. Minimálně lepší partie než dnes. Tři góly v domácím prostředí jsou samozřejmě dost, i když jeden padl po standardce a jeden z penalty. Myslím si ale, že máme na to hrát líp a věřím tomu, že se s holkama poučíme do odvety a že tam předvedeme lepší výkon.

Co jste říkal na to, že Marta začala na lavičce?

Oni tu měli jen tři náhradníky, tak jsem si říkal, že tu budou chtít uhrát výsledek s tím, že doma nás zmáčknou. Ale bylo vidět, že nás zmáčkli i tady. Marta asi ještě není úplně zdravotně v pořádku, protože předtím nehrála dva zápasy. Uvidíme, doma asi už nastoupí v základu.

Jak moc věříte postupu?

Kdybych tomu nevěřil, tak bychom tam ani nemuseli jezdit. Já tomu věřím, i když to samozřejmě bude strašně těžké. I tady, kdybychom dali první branky ze stoprocentní šance my, tak si myslím, že se ten zápas odvíjel jinak. Ale na kdyby se nehraje a my se budeme snažit uhrát výsledek u soupeře.

V Česku není běžné, aby na ženský fotbal přišlo téměř 1400 diváků - co jste na atmosféru říkal?

Fanouškům můžeme jenom poděkovat, protože fandili i za stavu 0:3, což se jen tak nevidí. Myslím, že to ocenily i holky a že druhý poločas jsme se zlepšili. Výsledek je, jaký je, budeme se snažit v odvetě hrát lépe.

Kapitánka Pincová: O zvrat se popereme

Co říkáte na výsledek?

Výsledek je 1:3, je to škoda. Myslím si, že hlavně v první půli jsme měly hodně šancí, které musíme proměňovat, protože v takovém zápase si jich nevytvoříme tolik. Bohužel jsme dělaly chyby a dostaly jsme tři góly. Prospaly jsme první poločas. Druhý už byl lepší, alespoň jsme daly jeden gól. Tak uvidíme co příští týden.

Jaký dojem na vás udělal Rosengard?

Jak jsem říkala, první poločas jsme prospaly, druhý už to bylo lepší. Je vidět, že se s nimi hrát dá, tak zkusíme udělat vše proto, abychom zvrátily zápas tam u nich. Popereme se o to.

Marta nakonec nastoupila jako střídající hráčka, splnil se vám sen si proti ní zahrát?

Tak samozřejmě to je sen asi každé fotbalistky. Je to hodně kvalitní hráčka, co to má v noze.

Líbila se vám atmosféra, kterou vytvořili diváci?

Musím říct, že diváků přišlo hodně a byla super atmosféra, takže jsem ráda.

Potěšilo vás, že se Marta přes vás nedokázala prosadit?

Ona byla po zranění, takže myslím, že se musela ještě trochu rozehrát. Ale má své kvality a kdyby na nás vlítla v plné formě, tak si myslím, že bychom měly větší problémy.

Bylo pro vás o to horší, když jste viděla, že přichází v 60. minutě, kdy jste za sebou měla hodinu běhání?

To zase ne. Marta je kvalitní hráčka, ale oni těch individualit mají plno, takže u nich je každá hráčka nebezpečná a ne jenom ona.

Kateřina Svitková: Věřím, že to můžeme otočit

Je pro vás výsledek zklamáním?

Určitě je to pro nás velké zklamání, protože jsme čekaly, že uhrajeme do odvety lepší výsledek. Myslím si, že jsme měly na mnohem lepší výsledek.

Co bylo tím hlavním problémem? Nepovedený první poločas?

Určitě, hned na začátku jsme měly obrovskou šanci, kterou jsme nedaly. Neproměnily jsme ani dva rychlé brejky a dostaly hloupé góly.

Věříte ještě, že se to dá ve Švédsku otočit?

Určitě. Proč bychom neměly tam tři šance, když tady jsme je měly. Teď jde o to, jestli je proměníme. Ale pevně věřím, že máme tým na to, abychom je porazily.

Není běžné, aby na ženský fotbal přišlo tolik lidí - jak jste si užívala atmosféru?

Bylo to vynikající. Fanoušci fandili, i když jsme prohrávaly 3:0. Byla to paráda, to se nám málokdy stane, že se takhle fandí celý zápas. Moc děkujeme!

Mohl by být z hlediska postupu důležitý ten váš gól v samotném závěru?

Ten gól podle mě nic moc neřeší, protože stejně musíme vstřelit tři góly. Sice by se nešlo do prodloužení, ale nějak extra to nic neřeší.

Řekla jste si v závěru sama, že standardku kopnete vy?

Jo, určitě. Většinou ty trestňáky kopu, trenér mě je nechává kopat. Ten, co jsem zahrávala předtím, mi bohužel brankářka chytila. Ale bylo to docela dobře kopnuté, tak jsem si věřila, že se mi kop povede znovu. Naštěstí to tam padlo.

Překvapilo vás, že to tam zapadlo?

Docela jo. Někdy se mi stane, že moje střela dokáže zaplavat, což se asi stalo i teď. Protože jinak by to určitě chytla, šlo to docela doprostřed brány.

Holky prozradily, že jste velká obdivovatelka Marty - jak jste si užila, že jste proti ní půl hodiny hrála?

Vzhledem k tomu, jaký byl výsledek, tak mi bylo úplně jedno, že na tom hřišti je. Kdyby hrála od začátku zápasu, tak bych si to asi víc užila. Ale samozřejmě si mohu odškrtnout, že jsem proti ní hrála.

Vyměnila jste si s ní dres?

Nene, za tohohle stavu si určitě nebudu říkat o žádný dres. Pro mě je důležitější, abychom postoupily a ne tu lovit dresy. Možná kdybychom venku zvládly postoupit, tak se jí zeptám, jestli mi ho dá.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)