Hráči Slavie

Další posilou Marko Alvir

Slavia před startem přípravy přivedla další posilu, kterou je chorvatský záložník Marko Alvir, který přichází ze slovinského NK Domžale. Akcionářům Slavie Marka Alvira představil generální ředitel Martin Krob po skončení dnešní valné hromady, hráč podepsal v Edenu smlouvu na tři roky do konce roku 2019.

Marko Alvir (ročník 1994) je střední záložník, měl by však být schopný nastupovat také na pravém kraji zálohy. Pochází ze Záhřebu, kde v mládeži prošel místním NK Kustošija a NK Záhřeb než v létě 2010 přestoupil do slavnějšího Dinama. Tam procházel mládežnickými výběry, na konci roku 2013 však zvolil odchod do Atlética Madrid. V Atléticu působil ve výběru "C" hrající čtvrtou nejvyšší španělskou soutěž. Po sestupu na konci sezóny 2014/15 však Atlético tento výběr zrušilo a Alvir zvolil návrat na Balkán, konkrétně do slovinského NK Domžale. Na podzim 2015 toho Alvir za A tým Domžale ještě moc neodehrál, do sestavy se postupně dostal až na jaře. Domžale skončilo v lize třetí a tým si tak zahrál předkola Evropské ligy. Absolvoval celkem tři, vyřadil tým Lusitanos z Andorry (ještě bez Alvira v sestavě) a běloruský Soligorsk, vypadl až s West Hamem po domácí výhře 2:1 a venkovní porážce 0:3. V lize patřil Alvir od prvního kola stávající sezóny do základní sestavy a celkem nastřílel z pozice středního záložníka ve dvaceti zápasech osm branek, je tak po podzimu na děleném třetím místě v tabulce střelců slovinské ligy.

„Jedná se o velký talent, který jsme dlouho a důkladně sledovali. Věříme, že bude pro náš tým posilou a ukáže, co v něm je," řekl k tomuto přestupu pro slavia.cz generální ředitel Martin Krob.

„Myslím, že přestup do Slavie je pro mě velký krok. Hodně jsem se o fungování klubu zajímal, udělal na mě velký dojem, znám zdejší ligu. Díval jsem se na posledních pět nebo šest zápasů," uvedl sám hráč pro oficiální web po podpisu smlouvy a pokračoval: „První cíl je vyhrát ligu a druhý základní skupina Ligy mistrů nebo aspoň Evropské ligy. To je můj sen už z doby, kdy jsem začínal hrát fotbal."

Komentáře (319)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé