Přípravná utkání

Slavia vyrazila na soustředění do Číny i s Janem Sýkorou

Slavia dnes vyrázila na soustředění na čínský ostrov Hainan, kde stráví kondiční přípravou necelé dva týdny. Do Číny odletělo 22 hráčů do pole a tři brankáři. Aktualizováno: Ve výpravě už je i Jan Sýkora!

Na palubě letadla do Číny je i Jan Sýkora, jehož přestup byl dle informací na Twitteru Jaroslava Tvrdíka dokončen. Jan Sýkora (ročník 1993) je univerzální hráč schopný nastoupit na pozici levého obránce stejně jako levého či středního záložníka. Prošel mládeží Plzně, v 18 letech však zvolil přestup do Sparty. Tam za A tým v soutěžním zápase nikdy nenastoupil, v sezóně 2014/15 byl na hostování v Brně, nastupoval pravidelně v základní sestavě a v 26 utkáních vstřelil 4 branky a na tři přihrál. Po návratu z hostování se na Letné moc dlouho neohřál, Sparta ho obratem prodala do Liberce v rámci nákupu Martina Frýdka. Na podzim 2015 toho moc neodehrál a spíš střídal, na jaře už se stal stabilním hráčem základní sestavy, v lize si připsal 21 startů a 1 branku. Na podzim 2016 zaujal především brankami v Evropské lize. V předkole nasázel hattrick Larnace, ve skupině zase vstřelil po 11 vteřinách zápasu nejrychlejší gól soutěže do sítě Karabachu. V lize si ale v 13 zápasech nepřipsal ani gól a Liberci zrovna nepomohl v mizérii, která vyústila v 13. místo po podzimu a pouhých 11 vstřelených branek. Přesto se však Sýkora dostal na podzim do reprezentace, nastoupil celkem do tří zápasů včetně jednoho kvalifikačního (0:0 s Ázerbajdžánem).

Překvapením ve výpravě je Daniel Souček (ročník 1998). Původní informace byly, že talentovaný krajní obránce půjde do přípravy s druholigovým Táborskem, nakonec však cestuje s A týmem Slavie do Číny. Není však v áčku úplným nováčkem, do zimní přípravy s prvním týmem nastoupil také před rokem. Na Hainan naopak necestují hráči, o kterých bylo včera avizováno, že odejdou na hostování - Jaroslav Mihalík a Jan Mikula. Na druhou stranu ve výpravě nechybí Tomáš Jablonský, který na podzim prakticky vůbec nenastupoval, a Gino van Kessel, který by měl dle včerejších zpráv rovněž odejít na hostování.

Slávisté odlétají z pražského letiště Václava Havla v 13:30 spojem aerolinek China Eastern do Šanghaje, tam by měli dorazit po více než deseti hodinách letu v 6:45 místního času ráno (časový posun oproti ČR je +7 hodin). V Šanghaji výprava přestoupí na spoj do Haikou, tento let bude trvat necelé tři a půl hodiny.

Kádr Slavie na soustředění v Číně:

Brankáři: Pavlenka, Kovář, Otáhal
Obránci: Bořil, Frydrych, Bílek, Lüftner, Flo, Mareš, D. Souček, Jablonský
Záložníci: Mingazov, Alvir, Barák, Hušbauer, T. Souček, Ščuk, Zmrhal, Švento, van Kessel, Sýkora
Útočníci: Škoda, Mešanovič, van Buren, Železník

Komentáře (286)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé