Ženský fotbal

Slávistky hrály s Bayernem Mnichov

Slávistky se v sobotu střetly se silným soupeřem z Německa - Bayernem Mnichov. Nakonec holky prohrály 0:3.

Slavia se v poslední době s Bayernem Mnichov střetla celkem 4x. Poprvé německý celek vyhrál 3:0, pak jsme dokázali vyhrát my v poměru 2:1. Naposledy v létě jsme prohráli 1:5. Favorit byl jasně daný i tentokrát, navíc náš tým postihla marodka, takže do utkání zasáhlo pouze 14 holek.

Od samého začátku domácí drželi míč, ale holky bojovaly a odolávaly tlaku. Byl to fyzicky náročný zápas. Vedoucí branka padla ve 26. minutě. Ve druhém poločase jsme v 77. minutě inkasovali trochu spornou branku, když holky očekávaly ofsajd po zvednutí praporku, přestaly hrát, bohužel hlavní nepískala. V závěru jsme ještě inkasovali potřetí. 

"Utkání na Bayernu bylo odehrané na přírodní trávě, což nás hlavně v začátku zápasu limitovalo v pohybu. Pro Bayern to byla generálka na ligu. Od úvodních minut byly hráčky soupeře více s míčem, ale naše holky dobře bránily. První branka padla po přesném pasu na nabíhající hráčku z naší pravé strany a následnou přihrávkou před branku. Branku soupeře jsme ohrozili ze standardní situace, ale ne golově. V druhém poločase se obraz hry nezměnil, ale přesto jsme soupeře nepouštěli do vyložených šancí. Podnikali jsme rychlé brejkové situace, ale mnohdy nedokončené nepřesností. Druhá branka padla ke konci utkání po sporné ofsajdové situaci, a poslední gol po rychlé kombinační akci domácích. Obstáli jsme se ctí, sice bez golového efektu, ale musíme se zlepšit v kombinaci pod tlakem soupeře," řekl k zápasu trenér Pavel Medynský.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)