Statistické okénko

Statistické okénko - 19. kolo

Slavia porazila Plzeň a je velmi blízko splnění jednoho ze svých předsezónních cílů: skončit do třetího místa. Co víc, je aktuálně největším favoritem na zisk mistrovského titulu a také největším favoritem domácího poháru. V dnešním okénku probereme, co by se muselo stát, aby Slavia přišla o Evropu a naopak, jak blízko nebo daleko je od účasti v předkole Ligy mistrů.

Do konce sezóny zbývá ještě 11 ligových zápasů a jeden až tři pohárové. To na jednu stranu není mnoho, na druhou stranu je to dost na to, aby se čelo tabulky mohlo úplně přesypat. Ovšem i s přihlédnutím k současné formě prvních pěti týmů ligové tabulky je myslím bezpečné říci, že Slavia je velice blízko druhé účasti v pohárové Evropě v řadě. Aby Slavia o Evropu přišla, musela by se propadnout z prvního místa přinejmenším na páté a zároveň by domácí pohár nesměl vyhrát tým, který by skončil před ní (nejpravděpodobněji tedy Zlín a Ml. Boleslav). To by ovšem znamenalo ztratit během posledních jedenácti kol minimálně 13 bodů na Mladou Boleslav a zároveň minimálně 12 bodů na Zlín. I kdyby oba tyto týmy chytly obrovskou formu a z možných 33 bodů, které jsou ještě ve hře, atakovaly např. 26 (to je bilance 8-2-1), Slavii bude stačit 14 bodů (4-2-5) a přesto postoupí do předkola Evropské ligy.

Tímto pro mnohé možná až sebemrskačským úvodem jsem chtěl ilustrovat, že evropské poháry jsou pro Slavii v létě prakticky jistotou - přitom všichni dobře pamatujeme, že to rozhodně není samozřejmost. Předsezónním cílem Slavie však nebyl jen postup do pohárů, ale nejhůře třetí příčka v lize. Rozdíl mezi 3. a 4. místem v lize je z evropského hlediska nutnost hrát o jedno předkolo Evropské ligy méně, z domácího pohledu to pak také vypadá o trochu lépe, když se klub umístí na pomyslné medailové příčce. Důvody, proč vyhlásit zrovna (nejhůře) třetí místo jako cíl, však byly daleko prozaičtější. Sparta s Plzní vypadaly v létě velmi silně a mít za cíl přeskočit byť jen jeden z těchto týmů by vypadalo až příliš odvážně, zvlášť když Slavia byla stále ještě v procesu přestavby A týmu.

Také třetí místo má Slavia na dosah, s podobnou argumentací jako výše je zřejmé, že Slavii bude stačit uhrát i o 11 bodů méně než Zlín a pořád zůstane před ním. Ten rozdíl je propastný, rovná se téměř čtyřem celým ligovým kolům, ve kterých by Zlín musel vyhrát a Slavia prohrát. Samozřejmě nelze ještě mluvit o jistotě, ale scénář, ve kterém Slavia vyhraje například jen tři ligové zápasy do konce sezóny a Zlín jich vyhraje 7 z 11, vypadá opravdu hodně nepravděpodobně.

Troufnu si však tvrdit, že do těchto končin tabulky se jak v samotném klubu tak mezi fanoušky už dívá jen málokdo. Slavia je v tabulce první, na třetí Spartu má náskok celých šesti bodů, na druhou Plzeň minimálně bod (počítáme-li, že v dohrávce Plzeň zvítězí v Ďolíčku) - tady je opravdu zcela na místě hovořit o útoku na titul a dost velké šanci při nejmenším na účast v předkole Ligy mistrů, kam se kvalifikuje i druhý tým ligy. A to si dovolím zdůraznit: rozdíl mezi druhým a třetím místem - přestože žádná z těchto příček neznamená titul - je obrovský. Ne že bych si myslel, že by Slavia z "nemistrovské" části předkol LM měla postoupit do základní skupiny LM, zvlášť z pozice nenasazeného týmu. Ale druhé místo a s ním spojená účast ve 3. předkole LM má dvě poměrně velké výhody. Jednak jistotu velmi atraktivního dvojzápasu (například za současného stavu v evropských ligách mluvíme o týmech jako je Zenit Petrohrad, Dynamo Kyjev, Ajax, Anderlecht a Steaua Bukurešť) a i v případě vypadnutí s takovým soupeřem má klub jistotu, že si zahraje ještě jeden zápas ve 4. předkole Evropské ligy - má tedy dva pokusy na to dostat se do základní skupiny nějakého evropského poháru - přesně to také zřejmě bude podzimním cílem Slavie.

Proto bych si také další část textu dovolil věnovat srovnání situací Slavie a Sparty v ligové tabulce. Jak už bylo řečeno, Slavia má nyní o 6 bodů více než Sparta, k tomu navíc ve vzájemném zápase zvítězila na Letné o dvě branky, takže i v případě domácí prohry o gól bude mít výhodu lepšího vzájemného zápasu v případě bodové rovnosti na konci ligy. Pokud by Slavia doma prohrála o dvě branky, rozhodovalo by celkové skóre - a v takovém případě by teprve slávisté opravdu docenili osmibrankový příděl Příbrami. Celkové skóre má Slavia nyní o celých 11 branek lepší než Sparta. V případě dvoubrankové výhry rivala z druhé strany řeky v Edenu se ten rozdíl sníží o 4 branky, pořád ale bude činit 7 gólů ve prospěch Slavie, což vypadá jako docela bezpečná rezerva, aby se udržela až do konce ligy. Aby Sparta docílila situace, kdy Slavii bude moci během jediného dalšího ligového kola přeskočit, musela by v Edenu vyhrát dost pravděpodobně o tři branky.

Aktuální rozpoložení obou týmů snad není třeba nijak zvlášť zdůrazňovat, napsáno a řečeno o tom bylo mnohé. Já k tomu doplním snad jen tolik, že Slavii do konce ligy čeká 6 domácích a 5 venkovních zápasů, zatímco Sparta to má opačně, doma bude hrát pětkrát a venku šestkrát. Hned tento víkend jede k jednomu z nejtězších zápasů, který ji do konce ligy čeká - do Mladé Boleslavi. Ta je na pátém místě tabulky navzdory tomu, že z posledních devíti ligových zápasů nevyhrála ani jediný! Pro připomenutí: po desátém kole vedla Mladá Boleslav ligu s 25 body, Slavia měla bodů 21. O devět kol později má Boleslav bodů 31, zatímco Slavia 44. Přesto si nemyslím, že by Sparta měla být v zápase v Mladé Boleslavi velkým favoritem, zvlášť když ona sama si v pěti jarních zápasech, které odehrála, vytvořila naprosté minimum šancí a skórovala buď v situaci, kdy soupeři o nic nešlo (Rostov, závěr v Jablonci) a nebo náhodnými střelami z dálky, které vlastně ani pořádnými šancemi nebyly. Kromě Boleslavi čekají Spartu zápasy také se všemi dalšími týmy z čela tabulky: Slavií (venku), Plzní a Zlínem (oba doma).

Slavia do konce ligy potká z týmů na čele tabulky už jen právě Spartu doma a Mladou Boleslav venku v 29. kole, to bude asi hodně těžký zápas, který může rozhodovat o mnohém. Ostatních devět týmů, se kterými se sešívaní utkají, jsou však ze středu tabulky nebo těsně nad sestupem, konkrétně slávisté potkají doma postupně Teplice a po derby Hradec Králové, Jablonec, Duklu a v posledním kole Brno. Venku pak slávisty čekají zápasy s Libercem, Karvinou, Slováckem, Bohemians a již zmíněnou Mladou Boleslaví. Není těžké napsat, že klíčovým zápasem pro případnou účast Slavie v předkole LM, bude derby. Případná výhra Slavie by zvýšila současný šestibodový rozdíl (ten může být před derby jiný) na devět bodů, což je náskok, na jehož stáhnutí by potřebovala Sparta minimálně čtyři ligová kola z deseti, která se mimo derby budou hrát. Při remíze a zachování šestibodového rozdílu by si Slavia mohla dovolit uhrát o tři remízy víc než Sparta ve zbylých kolech a pořád by byla před ní. Oba tyto případy považuji osobně za dostatečně komfortní náskok - neprohra v derby dle mého názoru opravdu výrazně přiblíží Slavii k účasti v předkole Ligy mistrů.

A co titul, ptáte se? Inu, jsou dva důvody, proč o něm zatím nebyla v tomto textu skoro ani zmínka. Jednak je zde situace jednoduchá. Slavia si nesmí dovolit do konce ligy ztratit víc bodů než Plzeň. Ta bude hrát doma šestkrát a venku také šestkrát včetně zmíněné dohrávky v Ďolíčku příští týden ve středu (má tedy o jednu příležitost víc než Slavia na to, aby ztratila body). A druhý důvod je ještě jednodušší. Jsou věci, které by se neměly zakřiknout. Ostatně, nevím jak pro vás, ale pro mě osobně by i druhé místo bylo obrovským úspěchem...

Komentáře (149)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Pepino44     před 7 lety 08.03.2017 17:05 |  
    2 0

    Dobré shrnutí. Doufám, že to výjde tak jak má, to znamená Slávia přímo do skupiny LM abychom těm za námi sebrali nějaké ty milionky.

  2. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Taho     před 7 lety 08.03.2017 17:08 |  
    1 0

    Děkuji. Tomu se říká zůstat nohama na zemi.

  3. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Jachym     před 7 lety 08.03.2017 17:16 |  
    8 0

    Já jsem před sezónou chtěl, abychom zase byli o kus lepší a hráli opět evropské poháry. Třetí místo, které stanovilo jako cíl vedení, mi připadalo při dobré konstelaci jako maximum možného. Ale při naší současné formě a stavu konkurence... Nic dalšího neříkám, protože asi všichni myslíme na totéž... :-)

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      knl66 (přítel SN)     před 7 lety 08.03.2017 19:53 |  
      0 0

      Asi tak ;)
      A všechno tohle můžu vlastní krví podepsat.
      A poslední dvě věty původního článku jakbysmet.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Jachym     před 7 lety 08.03.2017 20:48 |  
        0 0

        To je od tebe milé, ale vlastní krví, prosím, šetři na mnohem důležitější věci :-)

  4. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    buri     před 7 lety 08.03.2017 17:26 |  
    0 0

    Statistika nuda je...Díky pěkně sepsáno, já věřím, že to dotáhnem k titulu...

  5. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    DF007     před 7 lety 08.03.2017 18:31 |  
    2 0

    Tak v tuto chvíli by i druhé místo bylo již zklamáním. Před sezónou (i tou jarní) bych druhé místo bral všemi deseti, teď už ne. Takto rozehraná liga se musí dotáhnout.

  6. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Ondráš     před 7 lety 08.03.2017 18:50 |  
    2 1

    Tak já jsem vždycky hodně opatrnej, je jasný, že to na první flek bude K.U.R.V.A těžký..ale v současný situaci?? Ta šance se prostě musí chytnout za pačesy, sešlo se totiž strašně moc faktorů, který nám pomohly (nečekaná bída konkurence, na začátku nás nikdo nebral vážně-tedy určité podcenění, slušnej tým, trenér, absence zranění, neskutečná euforie). Teď už by to pro mě bylo asi trochu zklamání, kdybychom to neurvali! Nezapomeňte, že příští sezónu po nás všichni půjdou už od začátku a bude to mnohem těžší. A jako většího konkurenta vidím Spartu, než Plzeň (i přesto, jak teď vypadá).

    Ale hlavně tomu musíme pomoct i my! Trochu mě zneklidňuje, že je to tu zase samé derby, derby, jako by neexistovaly Teplice a Liberec. Chtělo by to co nejvíc lidí na Tepláky-nevěřím těm číslům z prodeje, protože to ve velkým nakupovali Sparťani kvůli derby, takže tím bych se fakt nenechal ukolébat..za sebe říkám: musíme..prostě MUSÍME!!!

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      JS (přítel SN)     před 7 lety 08.03.2017 19:08 |  
      0 4

      Souhlasím, že příští sezonu to bude daleko těžší. Ale o to důležitější, když půjde o přímý postup do LM. Raději bych byl letos 2. a příští rok 1., než opačně...

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        edenian     před 7 lety 09.03.2017 14:48 |  
        0 0

        Vitez LM hraje kvalifikaci :-) ?

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        JS (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 14:52 |  
        0 1

        Pan mínusující by byl raději letos 1. a příští rok 2.?

  7. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Divizni (přítel SN)     před 7 lety 08.03.2017 19:36 |  
    1 0

    Naprosto souhlasím. Skončit před Spartou, která buduje tým léta letoucí a neustále se chvástá, že peníze nejsou problém, by bylo na obrovskou oslavu. Vše lepší si zatím ani nedovedu představit.....

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Ondráš     před 7 lety 08.03.2017 20:26 |  
      4 1

      Skončit před Spartou? To třeba pro mě není žádný cíl..pro mě je hlavní Slavie a Sparta mi je ukradená..

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        edenian     před 7 lety 09.03.2017 14:39 |  
        0 0

        Tak to ma bejt.

  8. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    homerinho     před 7 lety 09.03.2017 00:01 |  
    0 1

    Dotaz k derby: trochu nechápu jak může být vyprodáno, když by ještě měla být blokována místa pro majitele balíčků JIH, PLZ, TEP, které se v případě nevyzvednutí uvolní do prodeje až v pondělí. Nebo jsem ten prodej pochopil špatně a v neděli před Teplicema už lístek na derby nedostanu?

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      travel (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 08:21 |  
      0 0

      Já bych měl taky dotaz.Na oficiálkách píšou,že na utkání v Liberci (mimo kotel) se začnou vstupenky prodávat v pondělí 13.3 přes Ticketportál.A já se ptám,tzn. minutu po půlnoci,nebo např. v 8,či v 9 ráno? Možná to je pro někoho zbytečný (i přiblblý) dotaz,ale byl bych rád,kdyby mi to někdo upřesnil.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Tulák     před 7 lety 09.03.2017 08:25 |  
      0 0

      Podle mýho to byl jenom pořadník, jak se k lístku můžeš dostat..
      No a jelikož se lupeny vyprodaly hned v kroku 2, tak už je asi vážně vyprodáno..

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      stromovous (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 08:34 |  
      0 0

      Lístky pro majitele trojbalíčků rezervovány podle mých informací jsou. Tudíž "vyprodáno" fakticky teď není (spíše vyrezervováno), ale je to jako by vyprodáno bylo. Trojbalíčků nebylo zas tolik, navíc si většina jejich držitelů své místo potvrdí a i kdyby ne, těch pár míst se na ticketportalu ani neohřeje.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      PetCC     před 7 lety 09.03.2017 13:05 |  
      0 0

      Vyprodáno, to ještě není, ale v současné fázi není nic v prodeji :-)
      Můžou se uvolnit jak rezervace, tak ještě jsou blokována místa pro případné zájemce o permanentku. Takže ještě něco k prodeji určitě bude.

  9. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    VanDel     před 7 lety 09.03.2017 09:24 |  
    2 16

    Ohledně toho letošního titulu a následného (případného) přímého postupu do skupiny LM nadhodim jedno téma, které jsem tu od nikoho ještě nezaznamenal. Bude to nejspíš znít jako šílenost, ale já bych jako ideální variantu viděl, hrát letos na podzim "pouze" skupinu Evropské ligy. Důvod je jednoduchý-koeficient. Hrát skupinu LM by byla paráda, ale ruku na srdce, nahrajeme si tam nějaké slušné body do koeficientu, který prostě nutně potřebujeme zvednout ? Já myslím že ne. Mnohem lepší by bylo myslím se dostat do skupiny Evropské ligy a tam si zlepšit koeficient. Co se týče peněz, tak zas tak propastný rozdíl mezi účastí ve skupině LM a EL už naštěstí není. Vždyť i ta Plzeň si tam v letošní sezoně, i přes ty tragické výsledky, dokázala vydělat něco přes 200 mega. A co se týče atraktivity soupeřů, tak ta je tam taky velmi dobrá. Takže jako ideální scénář bych viděl ten letošní plzeňský - dostat se do 4.předkola LM, schrábnout cca těch 80 mega který jsou tam za tu účast v téhle fázi a pak (s největší pravděpodobností, vzhledem k nenasazení) vypadnout a jít do skupiny EL............Znova zopakuji, jako fanoušek bych samozřejmě velmi rád viděl Slávii hrát skupinu LM, ale myslím, že minimálně pro letošní rok by pro nás ta Evropská liga byla lepší.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 09:37 |  
      11 1

      Jako že bychom si sem tam šoupli nějaký ten "vlastní koš", abychom se nedej bože nedostali do základní skupiny LM? To je dobrej úlet...

      Jenom tak mimochodem, nedávají se také nějaké bonusové body za účast v základní skupině LM?

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        VanDel     před 7 lety 09.03.2017 09:46 |  
        2 18

        No dobrý jo, bohužel jsem netušil, že tady bude někdo tak "inteligentní" a pochopí to takhle. Takže pro upřesnění - myslem jsem to samozřejmě tak, že ideální by bylo se dostat do toho 4.překola LM a po následném vypadnutí jít do EL. A samozřejmě jsem to nemyslel, že vypadneme schválně. Ale to vypadnutí je prostě, vzhledem k našemu nenasazení, velmi jistě pravděpodobné. A ano, za účast ve skupině LM jsou 4 body, ale ruku na srdce, věří někdo tomu, že bychom tam k nim přidaly nějak víc dalších ? Dle mě bychom jich měli být schopni uhrát mnohem více v té EL.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          smely (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 09:58 |  
          4 1

          jak muzes vedet, ze vypadneme, kdyz jeste ani nevis proti komu bychom teoreticky hrali ? to miluju todle...

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            VanDel     před 7 lety 09.03.2017 10:04 |  
            2 10

            Asi takhle, narozdíl od většiny tady stojím nohama na zemi a nemaluju si vzdušný zámky. Vidím každý rok, jaké týmy ty předkola LM hrají a jako nenasazeným tým budeme mít naprosto minimální šanci přejít přes 3. a 4. předkolo LM. A zoho důvodu bychom si měli co nejdříve nahrát koeficient, abychom co nejdříve v budoucnu byly v těch předkolech nasazení !

            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:09 |  
              3 0

              Neskutečný...

              Neuniklo Ti, že Plzeň při své první účasti v LM šla zcela bez koeficientu přes tři předkola... ?

              Nevidím jediný důvod, proč bychom to neměli zvládnout my - stačí mít trochu kliku na los a dostat nějaký tým, který má nahraný koeficient, ale výkonnostně je za zenitem... podobně jako na tom byli Rosenborg Trondheim a FC Kodaň ...

              • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                VanDel     před 7 lety 09.03.2017 10:15 |  
                3 9

                Ale to bylo před 6 lety !! A Plzeň měla kurewský štěstí na soupeře. Podívej se, jaké týmy tam hrajou ty předkola LM teď a jaké týmy hlavně tam jsou jako nasazené. Nebo snad myslíš že jako nenasazený tým dostaneme v předkole LM Kodaň, Rosenborg nebo Maribor Braník jako to měla Plzeň ?

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  Orwell_1892 (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 10:39 |  
                  4 0

                  Dokážeš rozlišovat mezi mistrovskou a nemistrovskou částí předkol LM?

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:45 |  
                  10 0

                  V mistrovské části LM jsou, jak už její název napovídá, pouze mistři svých zemí... Vzhledem k tomu, že TOP12 lig posílá své mistry do základní skupiny přímo, tak můžeme dostat maximálně mistra 14. ligy .... (13 místo bychom měli držet my, jestli se nepletu...

                  Takže odpověď na Tvou otázku je ANO - myslím, že jako nenasazený tým dostaneme mistra Bulharska, Rumunska, Dánska, Slovinska, Izraele ... a tak podobně - Rozhodně to nebude mistr Anglie, Německa, Itálie, Francie, Španělska.... ale ani Ruska, Belgie, nebo Švýcarska

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 12:37 |  
                  3 0

                  Jenom tak mimochodem - týmy, které v sezóně 2016/17 byly v mistrovské části LM:
                  Olympiakos Pireus, Astra Giorgiu, Salcburg, Dinamo Záhřeb, Apoel Nikosia, Legia Varšava, Hapoel Beerševa, Bate Borisov, Kodaň, Celtig, Rosenborg, CZ Bělehrad, Karabach, Trenčín, Ferencváros, IFK Norrköping, Ludogorec Razgrad, Astana, Šerif Tirraspol, Dinamo Tbilisi, SJK, FH, Mostar, Vardar, Dundalk, Podgorica, Partizan Tirana, Dudelange, Crusaders, Žalgiris Vilnius, Liepaja...

                  A teď mi řekni, ze kterého z nic bychom měli mít takový strach, aby pro nás bylo lepší být nasazen....

                  • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                    Alky (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 16:16 |  
                    3 0

                    Tirraspol! :-D

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 18:22 |  
                      0 0

                      No právě... ten bude nenasazen .... :-)

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:00 |  
          5 0

          Já vůbec nechápu, že někdo může takovouhle "úvahu" vyplodit ...

          Kromě toho, že je tu určitá možnost, že by do LM šel mistr přímo už letos... takže bychom museli skončit druzí, aby se nás to tutově netýkalo...

          A reálně - i v LM v každé skupině bude celek ze třetího "hratelný"... takže bychom mohli reálně bojovat o šest bodů a k tomu třeba bodík z domácího zápasu s jedním z favoritů, to se rovná přesun do jara EL ...

          Podle mě naprosto reálný scénář.... Samozřejmě pokud budeme na podzim z nějakého důvodu tak "zoufalí", abychom ve skupině LM nezískali ani bod, tak nikde není psáno, že bychom jich ve skupině EL získali více než čtyři...

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            VanDel     před 7 lety 09.03.2017 10:11 |  
            2 11

            Já ti nevim, ale když se koukam na letošní skupiny LM, tak jsou tam maximálně 2 skupiny, ve kterých bychom mohli, při souhře velkého štěstí, doufat v jakous takous šanci na uhrání 3.místa. Ale bohužel, jak je vidět, realita tady hodně lidem uniká a už se vidí, jak jsme doma schopni uhrát (minimálně) remízy s Bayernem, Barcou a Realem.

            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:13 |  
              14 0

              Za to ty máš dost reality pro nás pro všechny... Kilometr před záchodem už stahuješ kalhoty...

              • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                VanDel     před 7 lety 09.03.2017 10:20 |  
                0 13

                Tak realitu evropských pohárů nám myslím v letošní sezoně hlavně nasadil, naprosto průměrný evropský celek, Anderlecht, není-liž pravda ? A kecy o tom, že tam byl Uhrin laskavě nikdo nevytahujte.

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  Sracken     před 7 lety 09.03.2017 10:41 |  
                  4 1

                  Taktika s Anderlechtem v druhé půli doma by vedla i k prohře s Olomoucí. Ten člověk se zmítal, nevěděl, co dělá.

                  • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                    kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:56 |  
                    4 0

                    Nejde jenom o Uhrina - ten tým je už zase o půl roku dál... a za tu dobu udělal neskutečný progres...

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:46 |  
                  1 0

                  No a právě toho v mistrovské části LM dostat nemůžeme - protože mistr Belgie jde do LM přímo a druhý celek nebude v mistrovské části...

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Jachym     před 7 lety 09.03.2017 10:01 |  
          4 0

          Jenže pravdou také je, že ses do toho pořádně zamotal ...:-) Jinak je docela úsměvné, že už si 11 kol před koncem ligy vybíráme mezi základní skupinou LM a EL...

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            VanDel     před 7 lety 09.03.2017 10:07 |  
            1 12

            Do čeho jsem se zamotal ? Já naprosto jasně napsal, že dle mě by bylo pro nás ideální scénář ten letošní plzeňský - dostat se do 4.překola LM a po následném (pro méně chápavé: NE ÚMYSLNÉM !!!) vypadnutí, hrát skupinu EL. Co na tom je k zamotání ?

            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:12 |  
              15 1

              nezlob se na mě, ale IDEÁLNÍ scénář je následující:
              Základní skupina LM, v ní 18 bodů a ve vyřazovací části vypráskat postupně Barcelonu Bayern a Real...

              Tvoje uvažování, je jako když se blíží maturita a ty si říkáš, jestli by nebylo lepší propadnout ve třeťáku, aby sis ten jeden rok tu látku ještě jednou pořádně zopakoval...

              • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                VanDel     před 7 lety 09.03.2017 10:18 |  
                0 16

                Paráda, tak na to jdi vsadit celoroční úspory když jsi takový optimista. A o uvažování se prosím nerozepisuj. Bohatě stačilo, když sis tady vydedukoval, že to vypadnutí je myšleno jako úmyslné.

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 10:51 |  
                  12 1

                  Jáchym ti naprosto přesně napsal, že ses do toho zamotal...

                  Když napíšeš úvahu, že "by pro nás bylo nejlepší".... Tak z logiky věci bychom se o to co je pro nás nejlepší měli snažit ne?

                  nebo bychom měli chtít něco, co je pro nás horší?

                  A nebo je ještě varianta, že si už tak jako pro strýčka příhodu děláš alibi, že když se nám něco nepovede, tak si budeme namlouvat, že je to pro nás vlastně lepší?

                  prostě jsi napsal neskutečnou blbost, obhajuješ jí naprosto hloupě a ještě do toho "hovna" zabředáváš čím dál tím hlouběji, protože každého, kdo ti to dává (zcela po zásluze) "sežrat", označuješ jako intelektuálně slabšího jedince.

            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              Jachym     před 7 lety 09.03.2017 10:19 |  
              13 0

              Když opakovaně naznačuješ, že ti zdejší diskutující intelektuálně nestačí, doporučuji toto téma LM versus EL zahájit i se svými kolegy z Mensy...:-) Jinak samozřejmě "ideální" je úspěch v LM, která má vyšší prestiž, vyšší sledovanost a vyšší finanční zajištění než její "mladší sestra". Hlavní ale pro mě je a bude, abychom opět hráli evropské poháry pravidelně a udělali si tam jméno, aby už nikoho v cizině nenapadlo si nás plést se Spartou, jak se to dosud dnes a denně děje...

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Maeden (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 10:20 |  
          4 0

          5 bodů v LM jsme udělali mj. i se Šourkem, Hubáčkem, Volešákem, 19letým Jablonským, a to i v základu. Dnes se vyšší kvalita - Bílek, Bořil, Ščuk, Švento - skoro nepodívá na plac.
          Navíc Vaniak "vyplýtval" super formu na Ajaxu a pár z těch gólů jde úplně na jeho triko, tolik kiksů by hádám Pavlenka neudělal...

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Maeden (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 09:53 |  
      8 3

      Pane Šádek?
      Jasně, radši necháme 345 mega ušlechtilým hochům ze Splzně a necháme si krásných 70. Na to vám tak skočíme. :)

      Já chci 3. místo ve skupině LM a pak EL.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        VanDel     před 7 lety 09.03.2017 09:57 |  
        4 15

        Šmarjá další, kterej si tam vyčetl něco, co tam není. Já snad píšu, že máme pustit tilul Plzni aby měla lehčí cestu do LM ? Ani náhodou, titul chci, ale pro nahrání pořádného koeficientu je pro nás rozumnější EL. A že si vezmeme z EL jenom "krásných 70" jsi sebral kde ? Zjisti si prosím nejdřív pořádně, jaké peníze se teď vydělávají i jenom za účast ve skupině EL. Případně stačí jenom kouknout na letošní výdělek Plzně. A to ani z té skupiny EL nepostoupila do play off.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          jufoun (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 10:33 |  
          5 2

          Tak to je husté toto :-D
          Šmarja hlavně se necpěme do LM, co kdyby jsme udělali ostudu a neuhráli ani bod.
          Zaprvé nevíš koho by nám vylosovali, i ta Plzeň mohla doma porazit Barcelonu.
          Je tam daleko víc peněz za postup, případně body.
          A taky nevíš koho nám můžou nalosovat do skupiny v EL. Třeba tak blbě, že neuhrajem ani bod.

          Dovolím si citát:
          Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo zná jen malý cíl.



        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Sracken     před 7 lety 09.03.2017 10:36 |  
          5 3

          Upřímně, při současné kvalitě kádru, budeme v mistrovské kvalifikace jako nenasazený tým polibkem smrti pro všechny nasazené. Razgrad, Olympiakos, Celtic, Salzburg, Kodan - Celtic a Olmpiakos jsou jen trapné stíny těch týmů z nultých let, všechno odvál příliv peněz do Anglie a ekonomická krize, címž netvrdím, že nejsou kvalitní. Ale jsou to týmy k poražení, při troše štěstí. Mistrovská je smrtící, ale Ajax a Kyjev také nejsou žádní lumeni, tam je smrtící především ENG, ITA, ESP soupeř, který by nás ukončil velmi pravděpodobně. Třeba Celtic je podle mne horší tým, než my. Jediný v mistrovské, kdo je podle mne skutečně lepší je Pireus, Záhřeb se tam asi nedostane, i když chorvatští rozhodčí jistě budou chtít Rijeku zaříznout jak podsvinče. Když může Sparta zvládnout zápasy se Southamptonem, Interem atd., nevidím důvod, proč se bát. Navíc Jarda Šilhavý určitě nembude mít přístup ala Emery/Uhrin - hlavně bez míče a hlavně betonovat, třeba nám z těch 40 střel góla nedají.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Maeden (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 10:47 |  
          0 0

          To jsou peníze za účast ve skupině. Je fakt, že snad Plzeň měla loni skoro 200, ale pořád je tam rozdíl pomalu 150 milionů. (Když nepočítáme možný postup ze 3. mista do EL.)
          Za to můžeme mít třeba 3 top hráče v kvalitě Sýkory a jejich dvouletý plat, plus k tomu vybudování silného B mužstva - nákup 3-5 juniorských supertalentů, včetně odkupu licence na 2.-3. ligu.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Gino     před 7 lety 09.03.2017 11:34 |  
          5 7

          Už to dál nepitvej. Někteří vědí, jak jsi to myslel a není to tak černé, jako si myslí ti, co na tebe reagují. Každou další odpovědí jim jenom nahraješ, ať už napíšeš cokoliv - tuhle diskuzi jsi bohužel prohrál. Je ji víc ;-)

          Já si taky myslím, že ve skupině EL bychom měli větší šanci na více dobrých výsledků (ježiš to je snad přece jasný, ne, to musej pochopi i ti, co na tebe halekají), ale přeju si, abychom vyhráli titul a o tu LM zabojovali. Což si však přeješ i ty, a ti ostatní tady, co z tebe dělají debila, takže proč jsme vlastně vepři? :D

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            Robinator     před 7 lety 09.03.2017 11:49 |  
            3 0

            dneska fandime AS RIM :))

            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              Sracken     před 7 lety 09.03.2017 12:02 |  
              0 2

              To jo, ale on pak skončí čtvrtej a je po ptákách. Zezadu se na něj tlačí pěkná sebranka.

              • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                Robinator     před 7 lety 09.03.2017 12:21 |  
                1 1

                to sice jo, ale besiktasi neverim ze vyhraje EL..Olympiakos taky ne..Lyon ma ted formu, ale ten nepostoupi naprimo, ve francii pujde PSG a Monako..Belgicani maji v EL hodne zastupcu, ale ani jeden nepujde primo..to samy Ajax, ten taky ne..Rusove uz vubec ne, Celta Vigo taky ne..Manchester to mozná vybojuje, ale horko tezko..Nemci sou spatny v nemecky lize..

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  JS (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 12:25 |  
                  0 1

                  EL by letos meli vyhrat ManU nebo AS Roma. Nemyslim si, ze nejaky dalsi tym je pravdepodobny vitez.

                  • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                    Robinator     před 7 lety 09.03.2017 12:33 |  
                    1 1

                    jenze trosku se toho bojim..anglicky tymy vseobecne na evropskou ligu serou, bojim se, ze se MU bude chtit soustredit na ligu a vypadne..a pozor i na ten Lyon, ten se ted pekne rozstrilel..

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 12:12 |  
            6 1

            Já tedy samozřejmě chápu, co tím mělo být řečeno, ale ta myšlenka mi přijde úplně zvrácená....

            Snad se shodnem na tom, že cílem je pravidelná účast Slavie v evrpoských pohárech - ideálně v lize mistrů...

            A teď si tedy máme přát, abychom do ligy mistrů nepostoupili... Protože v evropské lize máme naději na lepší výsledky, díky nimž budeme mít lepší koeficient.... A ten nám bude k čemu? Abychom do ligy mistrů postoupili, ne?
            No a nebylo by lepší tedy i za rok do ligy mistrů nepostoupit a zase si vylepšit koeficient? Takhle můžeme vylepšovat koeficient iks let.... a k čemu? Abychom byli nasazení a konečně do LM postoupili... a tam si ten koeficient zase zkazíme.... Tak co tam radši nepostupovat nikdy?

            To je prostě padlý na hlavu - chceme do ligy mistrů - když se to nepovede, svět se nezboří, ale primárním cílem je pravidelná účast v nejlepší soutěži Evropy - žádné spekulování o tom, že v té horší by nám mohlo být lépe...


            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              Ondráš     před 7 lety 09.03.2017 12:48 |  
              5 3

              Ježíš co tady pořád řešíte?? Vyslovil vlastní názor - já chápu, co tím chtěl říct a nepřijde mi na tom nic strašnýho..a hlavně, ještě jsme nic nevyhráli, takže bych se zatím tímhle slovíčkařením zbytečně nezabýval:) Pro nás se teď hraje "Liga mistrů" v neděli proti Teplákám, který nám to rozhodně zadarmo nedají..konečně bych jim chtěl alespoň částečně oplatit tu největší DEHONESTACI Slavie, kterou jsem kdy zažil (0:7 doma)

              • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 12:52 |  
                3 0

                A proč bychom neřešili? Jsme na diskuzním fóru, tak si vyměňujeme názory :-)

                Každý zápas až do konce pro nás bude soubojem o titul, o tom nikdo nepochybuje.... Zvlášť nikdo z těch, co podobně rozjeté sezóny zažil v devadesátých letech a na začátku tohoto století...

                Na nějaké odplaty za roky minulé moc nehledím - mě bude stačit pěkný fotbal z naší strany .... a jako bonus výhra 2:0 ... Ale to jenom proto, že takhle to mám v tipovačce ;-)

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  Ondráš     před 7 lety 09.03.2017 13:01 |  
                  0 0

                  no mně bude stačit i 1:0 po ne zcela přesvědčivém výkonu..ale cokoliv navíc beru:)

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  edenian     před 7 lety 09.03.2017 17:33 |  
                  1 0

                  2:0? S Teplicemi doma ? Tak to je po puli nejhorsi skore ktery muzes mit :-)))))

                  • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                    kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 17:50 |  
                    0 0

                    Já ho mám na konci - půli mám 1:0 ;-)

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      edenian     před 7 lety 09.03.2017 20:30 |  
                      1 0

                      Tak to by slo. Uspokojeni hracu jeste nebude tak veliky, aby se Cszaplar vylekal :-)

                  • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                    hamlo1 (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 09:50 |  
                    0 0

                    Czapláre :)

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            VanDel     před 7 lety 09.03.2017 13:02 |  
            1 11

            Díky za tebe a pár dalších zdravě uvažujících. Předpokládal jsem, že jsem tu myšlenku napsal dost srozumitelně, ale bohužel pro některé asi ne. Bylo mi jasný, že tím rozpoutam kontroverzní diskuzi, ale risknul jsem to. Ale to, že ze mě budou dělat antikrista, který si nepřeje úspěch Slávie v evropských pohárech, to mě fakt převapilo. Přesně jak píšeš, tak jsem celkem brzo pochopil, že další diskuze je bezpředmětná, těch vos na mě nalítalo hodně a žádným dalším komentářem není šance na zlepšení, takže jsem přestal reagovat dávno.

            • Re: Statistické okénko - 19. kolo

              kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 13:20 |  
              4 2

              Možná je škoda, že nedokážeš své názory obhájit ... případně je obhajuješ tím, že urážíš oponenty...

              • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                VanDel     před 7 lety 09.03.2017 13:37 |  
                2 10

                Jak bych měl obhajovat názor, který obsahoval cca 10 vět a je zcela jasně srozumitelný hned po prvním přečtení ? Pořád tobě a tobě podobným opakovat stále dokola to samé ? Sorry, ale na tohle fakt chuť ani náladu nemam. Pokud to někdo nepochopí ani po druhém zopakování, tak to viditelně nemá cenu dál řešit. A prosimtě nereaguj už, já tímhle tohle téma tady fakt končím.

                • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 14:14 |  
                  10 0

                  Já vím, že jsi 10 řádek naprosto jasných a srozumitelných po prvním přečtení, ale přesto je to nesmysl....

                  čistě bez urážek:
                  Liga mistrů: základní skupina rovná se prémie nějakých 300 mega a aniž bys kopnul do balónu, tak máš bonus 4 body... Pokud skončíš ve skupině třetí, jdeš do play off Evropské ligy...

                  Evropská liga: základní skupina rovná se prémie nějakých 100 mega, bonus nemáš žádný a pokud skončíš třetí, tak končíš...

                  Slavia 2007, Plzeň 2011 i 2013 tj. tři poslední účasti našeho klubu v LM skončily třetím místem a postupem PO Evropské ligy... Vždycky ten klub získal minimálně čtyři body... a to nemluvím o zkušenostech a prestiži

                  Oproti tomu letos Plzeň uhrála v Evropské lize šest bodů, Liberec čtyři.... Takže Liberec nezískal do koeficientu navíc nic, Plzeň dva body, které si troufnu říci, že by v základní skupině LM uhrála taky....

                  Takže podle mého názoru díky bonusovým bodům a šanci postoupit do vyřazovací části nikdy nebude výhodnější, nebo snad strategičtější nadřadit start v EL startu v LM...

                  Zkus mě nějakými logickými argumenty přesvědčit o opaku...
                  Můžeš argumentovat Spartou a tím že ty lepší kluby berou Evropskou ligu podobně jako se u nás bere český pohár, čili je tam šance na výhru i nad Interem Milán... Ale to je tak jediné....

                  A to je všechno jeden pohled ...

                  Druhý, který mi opravdu nejde do hlavy je ten, že ty ten koeficient chceš navyšovat proto, abychom příště měli cestu do LM snazší.... proboha proč?
                  Chápeš ten protimluv, že podle Tebe je lepší teď do ligy mistrů nepostoupit jenom proto, abys tam za rok postoupil snáz?

                  • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                    VanDel     před 7 lety 09.03.2017 14:47 |  
                    0 12

                    Dobrá, takže ještě takhle: Když klub vypadne ve 4.předkole LM jde tedy do skupiny EL tak inkasuje 80 mega, plus k tomu poté základní prémie za účast ve skupině EL je 70 milionů. Jsme tedy už na slušných 150 milionech. Za každé vítězství ve skupině je 10 mega a za remízu něco málo přes 3 mega. Za vítězství ve skupině je 16 mega, za druhé místo 8 mega. Věřím tomu, že ze skupiny EL bychom měli být schopni postoupit, což znamená třeba 3 výhry a 1 plichta-takže za body cca 35 milionů + bonus za postup. Plus potom v následném jarním play off, při dobrém losu klidně šance jít dál, což jsou už samozřejmě další a lepší bonusy. Takže v té EL se dá zcela krásně vydělat dost přes 200 milionů.
                    ANO, je to samozřejmě méně než v LM, ale mě v tomhle jde (jak naštěstí aspoň někteří správně pochopili) hlavně o ten koeficient. Nemůžeme přece počítat s tím, že budeme pravidelně vyhrávat tituly a následně postupovat do LM přímo. Budeme přece pravidelně muset hrát předkola a tudíž ve vlastním zájmu musíme mít co nejvyšší koeficient, abychom byli nasazeni v těch předkolech. A znova zopakuji, já prostě nevěřim (ať se vám to tady většině líbí nebo ne) že v případné skupině LM jsme letos schopni uhrát víc jak 3 body. Tudíž bych letos viděl, v zájmu lepšího postavení v dalších letech, hrát lehčí skupinu, tedy EL. Získat tam zkušenosti s evropským fotbalem a body do koeficientu, díky kterým bychom třeba už v dalším roce mohli být alespoň v těch brzkých předkolech (2. nebo 3.) být automaticky nasazeni. Tohle je už snad vysvětleno dostatečně, víc už opravdu nemám co k tomu dodat. Snad z tohodle už každý pochopí, že je to myšleno tak, že bych radši v zájmu získání zkušenosti a bodů hrál letos "pouze" EL -> aby to byl takový odrazový můstek do dalších let v LM ! FINITO !

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      smely (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 15:10 |  
                      2 0

                      Tockolotoc...

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 15:11 |  
                      12 1

                      Je krásné, jak stále zdůrazňuješ, že Ti, co Tě chápou jsou inteligentní, a ti co ti oponují úplní hlupáci...

                      Stále mě nedokážeš přesvědčit o tom, jak může být výhodné letos do Lm nepostoupit jenom proto, abys do ní za rok postupoval snáz...

                      Když k Těm čtyřem bonusovým bodům přičtu ty tři, které dle Tvého názoru bychom v základní skupině LM, tak je to pořád sedm bodů... nikde nemáš jistotu, že bychom v základní skupině EL uhráli tolik... a i kdyby ano, myslíš, že se náš koeficient o tolik zvýší, aby to hrálo roli?

                      Jenom tak mimochodem: loni byly nasazené tyto celky:
                      Plzeň (CZE) – 44.585
                      FC Salzburg (AUT) – 42.520
                      Celtic (SCO) – 40.460
                      APOEL (CYP) – 35.935
                      Legia Varšava (POL) – 28.000

                      Podle mě bychom kterýkoliv z nich při dobré formě mohli vyřadit - žádný není takový, aby se to nedalo...

                      A teď ta druhá část: pokud bychom tedy nezískávali titul pravidelně a měli ten "Tvůj" vysoký koeficient nahnaný v Evropské lize, tak bychom letos v nemistrovské části mohli narazit na tyto týmy:

                      AS Řím (ITA) – 41.587
                      Steaua Bukurešť (ROU) – 36.576
                      Monaco (FRA) – 36.549
                      Young Boys (SUI) – 24.755
                      Rostov (RUS) – 11.716

                      Podle mého názoru, pokud budeme mistry, tak v mistrovské části vždycky narazíme na soupeře, se kterým bychom mohli postoupit.... a pokud mistry nebudeme, tak i s koeficientem Realu Madrid v nemistrovské části vždycky můžeme narazit na tým, proti kterému nebudeme mít šanci...

                      A jenom tak mimochodem: svoje FINITO si strč za klobouk... nejsi ani administrátor, ani diskutér, který by svými příspěvky získal takový respekt, aby si z Tebe kdokoliv z nás sedl na zadek....
                      Díky tomu jak stále vyjadřuješ svou inteligenční nadřazenost je tomu spíše naopak...

                      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                        VanDel     před 7 lety 09.03.2017 15:31 |  
                        1 16

                        No nic no, jak je vidět, je to marný, je to marný, je to marný.......Gino mě varoval a já se do toho stejně nechal vtáhnout. Apropos, to o tom "inteligenčním nadřazení" tady celou dobu meleš nesmysly ty, takže tak nějak přemýšlim, jestli to není nějaký tvůj osobní komplex........no nic, posílam pac a pusu a fakt už finito :)

                        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                          kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 16:02 |  
                          9 0

                          je to marný... regulérně diskutovat a obhájit svůj názor nedokážeš....

                          je mylný Tvůj dojem, že všichni, co dávají mínusy Tvou "geniální" myšlenku nepochopili.... Jenom se s ní málokdo dokáže ztotožnit...

                          To je strategie ve stylu: jsme čtrnáctí, prohráli jsme většinu zápasů... tak radši sestoupíme, ve druhé lize budeme vyhrávat... Takhle může uvažovat tým v Hanspaulce...

                          Chceme hrát ligu mistrů, tak je výhodné, hrát jí co nejdříve... Cokoliv jiného je zbabělé - podobně jako byla zbabělá Plzeň v Edenu... Ty.... FINITO...

                          Koeficient, který by měl smysl na nějaké nasazení, získáme, až budeme v pohárech nepřetržitě pět let - a vždycky pro nás bude lepší být ve skupině LM, než ve skupině Evropské ligy... Z hlediska získávání zkušeností, prestiže i hráčů, kteří k nám budou ochotněji přestupovat.... a nakonec i toho koeficientu

                          Nikdy nebude výhodnější hrát Evropskou ligu...

                          Argument, že v mistrovské části vždycky narazíme na plus mínus schůdného soupeře a v nemistrovské části většinou na neschůdného, ať už budeme nasazeni, nebo ne ... nevyvrátíš řečmi že je to marný, nebo že Tě Gino varoval... a už vůbec ne kecy o komplexech.... nebo řečmi typu: "Pro méně chápavé", "Zase jeden inteligentní"... a naopak zdůrazňováním, že ten, co ti rozumí (zase tolik jich nebylo) je "konečně někdo zdravě uvažující"...

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 16:58 |  
                      2 0

                      Učiním ještě poslední pokus ukázat Ti, že se ve svých názorech zoufale mýlíš:

                      Podívejme se na to, jak dopadly letos celky, které se utkaly v posledním předkole LM v mistrovské části:
                      Plzeň - Ludogorec Razgrad.... Plzeň v EL uhrála šest bodů, skončila třetí a svůk koeficient už nenavýší. Ludogorec v LM uhrál tři body a skončil třetí... se čtyřmi bonusovými má tedy do koeficientu 7 bodů a má ještě šanci jej navýšit - 1:0 pro LM

                      Beer Sheva - Celtik... BS v El -8 bodů a postup ze druhého místa; Celtik v LM 3 body a 4.místo... I s bonusy o bod méně bez možnosti navýšení - 1:1

                      Legia Varšava - Dundalk ... Dundalk v EL 4 body a 4.m; Legia v LM 4 body a třetí místo + bonusy + možnost koeficient rozšířit - 2:1 pro LM

                      Dinamo Záhřeb - Salcburk .... Salcburk v EL 7 bodů a 3m; Záhřeb v LM bez bodu ... Ani jeden tým už své konto nerozšíří - 2:2

                      APOEL - Kodaň ... APOEL v EL 12 bodů, postup z prvního místa; Kodaň v LM 9 bodů, ze třetího místa přesun do EL.. tady má Kodaň o bod více díky bonusovým bodům a oba ještě mohou bodovat... 3:2 pro LM

                      jak vidíš, chápu tu myšlenku, že tým, který spadne do EL, má i přes bonusové body z LM šanci, že udělá více bodů, než tým, který se prokouše do LM ... ale na konkrétních případech je vidět, že to tak není ....

                      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                        edenian     před 7 lety 09.03.2017 17:42 |  
                        5 0

                        Pockej, jak posledni pokus. Vy uz to balite?

                        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                          kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 17:51 |  
                          2 0

                          Každá sranda musí jednou skončit .... Laně jsou v bezpečí, není koho štvát .... jak říkal král Cyperský :-)

                          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                            Maeden (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 20:10 |  
                            1 0

                            :)
                            Přitom kdyby ten příspěvek nezněl tak přizdihráčsky, že 2. místo je pro nás nejlepší, ale ve smyslu, že by to nebyla žádná tragédie, tak bych souhlasil.

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      Travinho     před 7 lety 09.03.2017 17:12 |  
                      1 0

                      To je tedy poněkud kontroverzní tvrzení :D

                    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

                      sasky     před 7 lety 10.03.2017 11:23 |  
                      1 0

                      Většina už tady zazněla. Já jen nechápu, kde bereš jistotu (nebo velkou pravděpodobnost) postupu ze skupiny EL do PO. Chytneš ManU a k tomu nějaký AS Řím nebo nějaké neoblíbené Rusy apod. a jseš venku v tu ránu. Postup do LM = JISTOTA 4 bodů do koeficientu a 350 mil. + atraktivních soupeřů. V EL i postup do skupiny znamená jistotu těch tvých 150 mil. To je rozdíl 200 mega, což je cca dvojnásobek toho, co nás zatím stálo skládání současného kádru. + k tomu jako bonus jistota bodů do koeficientu a už vůbec nemluvím o prestiži LM. V EL si to můžeme malovat jak chceme, ale chytneš např. Liverpool a nějakýho Rusa a jseš venku. Kvalitativně jsou týmy v EL a LM na podobné úrovni, i když ta slavnější jména jsou samozřejmě v LM. Nicméně nelze podceňovat ani "neznámé" týmy (dříve např. Machačkala), nikdy pořádně nevíme, jaký cvok do nich cpe miliardy. Jinými slovy - můžeš vyfasovat "lehkou" skupinu LM, kde z 3. fleku můžeš postoupit do PO EL a zrovna tak můžeš vyfasovat těžkou skupinu EL, kde urveš 2 body a ještě navíc dostaneš týmy, na které ti přijde polovina stadionu.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      PetCC     před 7 lety 09.03.2017 13:10 |  
      2 10

      Nic si z toho nedělej, tady strategický myšlení těžko najdeš. U některých těžko najít vůbec nějaké myšlení ...

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        kjandourek (admin)     před 7 lety 09.03.2017 13:23 |  
        7 2

        Strategie ve stylu: Aby si dítě nevypíchlo očička, tak mu pro jistotu usekneme ručičky... :/

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Maeden (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 15:44 |  
        8 1

        Ano, tak je to sudruzi spravne, bo tak to ma byt. Držet se vlastního názoru bez ohledu na realitu. Když někdo předloží argumentaci proti, včetně možných scénářů, není třeba se tím zabývat, stačí ho označit za nemyslícího.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Eluin (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 17:51 |  
        3 1

        Tak pak se nabízí otázka proč vůbec chodíte (a přispíváte) na fóru, kde lze strategické myšlení jen těžko nalézt.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Travinho     před 7 lety 09.03.2017 17:18 |  
      3 0

      Nedal bys mi kontakt na svého dealera? Evidentně ti dává docela dobrý materiál...

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      no-nick     před 7 lety 10.03.2017 07:46 |  
      0 0

      Při celé té vaší diskuzi níže opomíjíte fakt, který dost nabourává tvou logiku - pokud se nepletu, za ligu mistrů jsou opravdu nějaké bonusové body do koeficientu. Jít do EL tudíž neznamená jistě vylepšovat koeficient. Za mě postup do EL super, můžeme si zahrát hratelne zápasy, postup do LM TOP

  10. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Robinator     před 7 lety 09.03.2017 09:44 |  
    2 6

    cokoliv než titul by bylo pro mě zklamání..máme na to, máme pravděpodobně nejkvalitnější kádr..máme nejlepší los, nejlepší fanoušci..takže nebraňme se tomu, v současný chvíli by bylo druhé místo velké zklamání a neúspěch

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Ondráš     před 7 lety 09.03.2017 09:57 |  
      1 1

      Amen

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Navar (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 13:42 |  
      27 2

      Milý pane, možná pro vás. Pro nás ne. Po tom všem, co jsme museli odpracovat (od záchrany Slavie, vyřešení insolvence a mnohaletých právních sporů, přes posílení hráčského kádru A týmu, rekonstrukce hráčského zázemí, revize mládeže, započetí cesty k vybudování akademie, vytvoření profesně funkčního managementu, nastartování cesty k pozici uvnitř FAČR a LFA, až po dokončení jednání o koupi stadionu) a co nás ještě čeká (dokončení koupě stadionu po právní stránce a tím vytvoření zázemí Slavie, výstavba akdemie, atd.) by i druhé místo bylo mimořádný úspěch. Titul je sen, který právě žijeme, ale za mě nemusí příjít hned.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        smely (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 13:55 |  
        3 0

        Amen

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Robinator     před 7 lety 09.03.2017 13:59 |  
        1 1

        tak to je jasný, že pro mě :) nemůžu přece mluvit za všechny fandy :) ...
        Je mi taky jasný, že musíte krotit emoce a příliš vysoká očekávání..
        Ale rozjeté je to velmi dobře (Sparta, Plzeň v krizi, los, fanoušci atd)

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Ondráš     před 7 lety 09.03.2017 14:22 |  
        4 0

        Chtěl bych Vám touto cestou poděkovat..neskutečná práce, co se v SKS za poslední rok udělala..respekt

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Jachym     před 7 lety 09.03.2017 16:21 |  
        13 0

        Nikdo ho nehce hned. Nejdříve za dva měsíce...:-D

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Jachym     před 7 lety 09.03.2017 16:22 |  
          0 0

          Nechce.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 16:33 |  
        1 0

        Řečeno hezky česky, nejdůležitější je sedět pevně na zadku.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        DF007     před 7 lety 09.03.2017 20:06 |  
        2 0

        Promiňte pane Syrovátkový, ale tomu se mi nechce věřit. Jasně, chápu, že jste si prošli peklem při záchraně našeho milovaného klubu. Měli jste a jistě ještě budete mít obrovské množství práce, za kterou vám asi všichni hrozně moc děkujeme, ale.. Ocitli jsme se nyní na té nejvyšší a nejkrásnější pozici, na které Slávii chceme všichni vidět. A nemůžu vám věřit, že byste nebo zklamán, kdyby takto rozehraný ročník neskončil titulem, protože v to teď ,díky hráčům a realizačnímu týmu, věříme všichni. Ano, asi byste trenérovi hávu neutrhli, ale nevěřím, že byste nebyl osobně zklamán. Ano, výsledky a postavení klubu jdou nahoru mnohem rychleji, než by rozumný člověk doufal, ale když už je to jenom kousek, tak musíme věřit.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          DF007     před 7 lety 09.03.2017 20:07 |  
          0 0

          Pane Syrovátko.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        japhy     před 7 lety 09.03.2017 20:56 |  
        0 0

        Sorryjako, ale Nehoda to vidí jinak, tak nás nelakuj....:)

        Jejich ctižádostivá honba za úspěchem za každou cenu, ta tady, možná s náznaky v dobách účinkování pánů Rezešů na Letné, ještě nebyla.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        jarodo57     před 7 lety 09.03.2017 21:01 |  
        0 0

        Ahoj Navare.Četl jsi můj email ?

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Navar (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 22:16 |  
          0 0

          Právě jsem odpověděl :-)

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Fačín     před 7 lety 11.03.2017 13:09 |  
        0 1

        Právě proto, kolik jste ve Slavii udělali práce, která je vidět a nese výsledky, byste o to víc měli být zklamaní, nebo ne?

        Vzhledem k rozpočtu, síle kádru, politické podpoře a všeobecné euforii by druhé (nedejbože třetí) místo bylo opravdu zklamáním. Pro mne určitě a moc se mi nechce věřit tomu, že by v současné situaci jakýkoliv slávista bral druhé místo jako úspěch (mimořádný).

        Zase si nemusíme vytvářet dopředu alibi, co kdyby to náhodou nedopadlo.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      jufoun (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 14:07 |  
      4 1

      Tak titul by byl sen to bez debat. Ale tvrdit, že když to sportovně nevyjde a 2-3 flek bude velké zklamání a neúspěch s tím nesouhlasím.
      Pokud tam kluci nechají pokaždé všechno, já z toho zklamaný nebudu.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Ondráš     před 7 lety 09.03.2017 14:19 |  
        1 0

        tak neúspěch by to samozřejmě nebyl, ale jisté zklamání ano..před sezonou bychom asi všichni 3 flek brali, ale situace se vyvinula tak, jak se vyvinula..teď už by to podle mě byla škoda pustit..zvlášť kdy cítíme, že na to tým máme..tím ale pochopitelně nechci, aby to do světa vytruboval trenér, nebo tým a jsem rád, že je i vedení střízlivé..pěkně pokoru, ne jak klauni z Letné..nicméně jako fanda vnitřně cítím, že by to mohlo jít, to zase jo:)

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Robinator     před 7 lety 09.03.2017 14:45 |  
          2 1

          to je pravda, neuspech urcite ne..to jsem blbe napsal..uspech bude vse do tretiho mista

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 16:47 |  
          5 0

          Musim se přiznat,že začínám býti alergický když čtu nebo slyším skoro ze všech stran a ted to trochu přeženu to žvanění o titulu,snad jakoby si nikdo neuvědomoval,že stačí jeden dva špatné výsledky a vše je jinak,proto je velmi důležité to co napsal pan kolega Navar,to by měl každý fanoušek bráti na zřetel.Od novinářů to nemůžeme očekávat ty nás ted velebí a za týden třeba zatratí.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        donford     před 7 lety 09.03.2017 22:28 |  
        2 0

        Nechci, aby to vyznělo pateticky, ale současnost předbíhá naše sny. Skutečnost, jíž jsme svědky, je zatím nádherná, ale souhlasím, když uvidíme, když poznáme, že kluci na hřišti nechali všechno a na první místo to nestačilo, zklamaní budeme jen trošičku, a pak to stejně s nimi oslavíme. Ale hlavně, ať porazí znovu Spartu! :-) Pak, i pokud by se na první místo nezadařilo, budiž vše dopředu "odpuštěno". (spolu jsme silnější).

  11. Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

    Mike     před 7 lety 09.03.2017 14:49 |  
    12 0

    Trochu z historie k pousmání a odlehčení .Vzhledem k tomu, že Milan Škoda nastřílel za Slavii 50 prvoligových branek, a je nejlepším střelcem Slavie v historii samostatné České ligy, tak zde je jeho hodnocení při našem nejhorším vystoupení v historii České ligy-

    Milan Škoda - 1 - Jestli se má na někoho ukázat jako na hlavního viníka Teplické ostudy, tak je to spolu s Bortelem a Kiselem právě Škoda. Byl to on, kdo nepokryl Táborského při první inkasované brance. Vepředu prohrál 90 % hlavičkových soubojů, což je naprosto nepochopitelné. A když už dostal dobrý centr do výborné pozice na penaltě, tak hlavičkoval o pět metrů vedle. Kdyby ve Slavii skončil, tak si sešívaní jen pomohou. Útočníka, co dal za nějakých 30 zápasů jen 4 branky a podává většinou podprůměrné výkony nepotřebujeme. Vyhodit. Hned.

    • Re: Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

      Eluin (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 17:52 |  
      3 0

      Ano, živě si vzpomínám, jak to Milan Škoda pravidelně od fanoušků schytával. Kdo by to tehdy jen řekl...

      • Re: Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

        dArtagnan     před 7 lety 09.03.2017 20:32 |  
        1 0

        Zřejmě jen Míra Beránek, naštěstí.

      • Re: Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

        Boss82     před 7 lety 10.03.2017 10:57 |  
        2 6

        Já! M. Škody jsem se tu zastával v době, kdy ho prakticky všichni ze Slavie vyhazovali. Ne že bych čekal, že se až takto rozstřílí, ale rozhodně jsem věděl, že tu místní drtivou kritiku si absolutně nezaslouží, a že má kvality a schopnosti na to, aby byl hodně nadstandardním ligovým útočníkem. Jsem moc rád, že jsem se v něm nakonec nezklamal.

        Obecně, když se zpětně podívám na své příspěvky, tak když jsem se zde nějakého hráče, na kterém ostatní nenechali nit suchou, zastával a věřil v jeho schopnosti, tak ve většině případů z něj nakonec vyrostla naše opora nebo alespoň solidní fotbalista. Takových hráčů je hodně, ale z poslední doby bych vybral třeba právě Škodu, Zmrhala, Deliho, Hušbauera nebo Součka...

        • Re: Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

          Eluin (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 18:04 |  
          1 0

          Tak já jsem se jej také několikrát zastal, nicméně ....to že se ukázal v reprezentaci (na euru!!!), tomu bych fakt nikdy nevěřil a předpokládám, že takto zářivou budoucnost Milanovi skutečně nikdo neprorokoval.

          • Re: Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

            Boss82     před 7 lety 12.03.2017 14:06 |  
            0 0

            Tak jasně - že to dotáhne až do repre a na EURO, kde dá dokonce dost důležitý gól, to jsem samozřejmě nečekal taky. Ale rozhodně jsem byl pravdě o jeho skutečných schopnostech mnohem blíže, než drtivá většina místního osazenstva.

    • Re: Milan Škoda- hodnocení za památný zápas proti Teplicím- 0-7.

      bububu (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 09:56 |  
      0 1

      Milanova proměna je až pohádková, napadá mě srovnání s Vardym. Celou dobu to byl kopyťák, naprosto průměrný, ničím zajímavý hráč, aby nakonec v sobě obrovskou prací a vůli toho démona probudil, a stal se spolehlivým kanonýrem, který znamená nebezpečí pro brankáře soupeře prakticky v každé pozici, počínaje 30 metry od brány. Famózní!

  12. Re: Statistické okénko - 19. kolo

        před 7 lety 09.03.2017 14:51 |  
    4 0

    Quelhare díky za okénko, upřímně se musím zamyslet jestli pod tíhou tvých důkazů nezměním svou prognózu.... no počkám na derby snad se do té doby nebude Kenny ptát :-D

  13. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    careca75     před 7 lety 09.03.2017 17:40 |  
    4 2

    Omlouvám se za reklamu, ale snad vás to bude zajímat: zítra, tj. v pátek, vyjde v Lidových novinách velký rozhovor s Jaroslavem Šilhavým. Ptali jsme se ho třeba na komunikaci s panem Tvrdíkem, proč nedostává víc šancí Mick van Buren nebo jak je na tom Dušan Švento.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Borris     před 7 lety 09.03.2017 20:53 |  
      0 0

      Skvělé, díky za info, v tom případě zítra koupím Lidovky.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 22:45 |  
        2 0

        Mohl bys to pak nafotit a sdílet? Předem děkuji.
        Zajímala by mě nejvíc ta pasáž s van Burenem.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Borris     před 7 lety 10.03.2017 02:23 |  
          2 0

          OK, pokud mě někdy nepředběhne, tak nafotím a hodím sem. I mě ta pasáž ohledně Micka dost zajímá :-) takových nás je asi dost.

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            Jachym     před 7 lety 10.03.2017 10:58 |  
            0 0

            I já bych rád věděl víc jak to má trenér s Mickem. Už něco víš, Borrisi? :-)

  14. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Thane (přítel SN)     před 7 lety 09.03.2017 19:31 |  
    0 0

    Bude podcast? :)

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      quelhar (admin)     před 7 lety 10.03.2017 00:06 |  
      0 0

      Bude, ale az za dva tydny, po Liberci.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Thane (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 10:20 |  
        0 0

        To je škoda..Jsem doufal že to bude po každém kole.
        Máte vymyšlený jak často bude?

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          quelhar (admin)     před 7 lety 10.03.2017 12:17 |  
          0 0

          Obávám se, že aby bylo po každém kole, na to nemáme kapacity. Optimistická varianta je co 14 dní...

          • Re: Statistické okénko - 19. kolo

            Thane (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 15:35 |  
            0 0

            To naprosto chápu..
            Těším se :-)

  15. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Robinator     před 7 lety 09.03.2017 23:01 |  
    1 0

    Tak Lyon nám moc radosti neudělal..

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      afro     před 7 lety 10.03.2017 09:00 |  
      0 0

      To mi povídej. Viděl jsem velice nadějný první poločas a o to větší pak bylo zklamání, když jsem zjistil konečný výsledek... Ale ztracené to není, v pohárech to je letos pěkná divočina.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Robinator     před 7 lety 10.03.2017 09:14 |  
        0 0

        Však jo, budeme fandit v odvetě, i když, budou to mít hodně těžké..
        Jinak to byl hezký fotbal :)

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      bububu (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 09:52 |  
      1 0

      Ještě horší je, že z dalších dvou nadějných adeptů - Olympiakosu a Besiktase - jeden jistě vypadne už takhle brzo. Nevidím to s přímým postupem do LM moc reálně, každopádně asi nás to v tuto chvíli nemusí trápit... nemá smysl porcovat medvěda, když jsme ještě ani nevylezli z chalupy :)

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Betynka58     před 7 lety 10.03.2017 10:03 |  
        0 0

        A co Anderlecht? Postupuje vítěz belgické ligy do LM přímo?

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Robinator     před 7 lety 10.03.2017 10:21 |  
          0 0

          měl by postupovat přímo, protože jsou v žebříčku ještě před tureckem..belgičani mají to svoje play-off, takže je to tam dost otevřeny

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Grobar     před 7 lety 10.03.2017 11:48 |  
        1 0

        Olympiakos se nemůže dostat ze své ligy přímo do LM. Besiktas je jedno z posledních želízek v ohni, ale pochybuju. AS Řím už asi nepostoupí, možná ještě Andrlecht nevypadá špatně.

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          Robinator     před 7 lety 10.03.2017 11:50 |  
          0 0

          ještě fandit tomu MU v lize no..tam je může Mou vytahnout na treti misto

        • Re: Statistické okénko - 19. kolo

          bububu (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 14:11 |  
          0 0

          Máš pravdu. Žil jsem pořád v domnění, že řecký mistr postupuje přímo a onu už to tak není druhou sezonu. Dík za opravu.

    • Re: Rekordně nízký počet gólů?

      Fallen (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 07:19 |  
      0 0

      Uff, to musí být nějaká chyba dat, ne?

      • Re: Rekordně nízký počet gólů?

        japhy     před 7 lety 10.03.2017 08:18 |  
        0 0

        Už předchozí 2 kola to nebylo nic moc.

    • Re: Rekordně nízký počet gólů?

      Fačín     před 7 lety 11.03.2017 13:03 |  
      0 1

      Ou jé, to je paráda, ale český lize do toho bohužel moc nechybí. U nás padaj góly jen když je někdo potřebuje (Sparta) a v našich zápasech, poněvadž českou ligu převyšujeme o třídu.

  16. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    budvarka     před 7 lety 10.03.2017 11:20 |  
    0 0

    Se v tom trochu ztrácím...

    Vítěz letošní ligy jde přímo do skupiny LM?

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Ondráš     před 7 lety 10.03.2017 11:24 |  
      2 0

      čistě teoreticky se to může stát, ale spíš to nevypadá..někdo sem už dával ten článek, co všechno musí nastat..

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        budvarka     před 7 lety 10.03.2017 11:36 |  
        0 0

        Dík.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 10.03.2017 11:27 |  
      1 0

      Záleží kdo vyhraje v tomto ročníku EL a na jakém místě se umístí ve své lize.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        budvarka     před 7 lety 10.03.2017 11:36 |  
        0 0

        Díkes.

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        Betynka58     před 7 lety 10.03.2017 11:39 |  
        0 0

        A zároveň vítěz LM musí do LM postoupit i z ligy (ale tady to asi bude jasné).

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      mirecek1111     před 7 lety 10.03.2017 12:11 |  
      0 0

      Asi bych zatím neurážel fotbalového boha takovými úvahy :) Asi by to byla taková třešnička na dortu, ale ten dort (titul) bude sám o sobě hodně sladký, pod to vyjde :)

      Pokud bychom o LM přeci jen chtěli přemýšlet a nestresovat se, jak dopadají závěrečná kola EL, tak by stálo za úvahu, koho bychom v případné mistrovské kvalifikace o LM mohli dostat. Takto od boku mi nepřijde tak neřešitelný problém se tam dostat. I kdybychom nebyli nasazení. Kádr máme hodně kvalitní, v létě přijde další posilování. Pokud vyhrajeme titul a budeme hrát o LM, zřejmě sem bude ještě snažší než kdy předtím dostat 1-2 kvalitní hráče z venčí. Já myslím, že naše šance na LM nekončí tím, kdo letos vyhraje EL :)

      Pokud země v koeficientu před námi vysílají mistra přímo do LM, tak ty země za námi zase tak neřešitelné snad nejsou. Když k tomu připočtu fakt, že snad nedostaneme tu nejhorší možnou variantu co tam bude, tak určitě zbydou hratelné týmy. Pokud v tom má někdo přehled, může je sem vypsat.

      Samozřejmě ale musíme nejdříve vyhrát ten titul :)

      • Re: Statistické okénko - 19. kolo

        mirecek1111     před 7 lety 10.03.2017 12:23 |  
        0 0

        Takto od boku by to byl asi někdo ze zemí Nizozemsko, Chorvatsko, Rumunsko, Dánsko a Řecko. Kdybychom ten titul vyhráli, tak hlavně do toho posledního předkola postoupit, abychom přinejhorším žuchli do základní skupiny EL.

  17. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    zeleznik2     před 7 lety 10.03.2017 11:37 |  
    0 0

    Krásně sepsáno, snad bude platit nakonec varianta první místo a titul a LM. 33 bodů je ještě ve hře(u Plzně +3). S Teplicemi konečně soupeř, který nehraje o záchranu a ani o titul, ale pak...Liberec venku a Sparta doma to bude dvojzápas.

  18. Re: Statistické okénko - 19. kolo

    Vlcoun     před 7 lety 11.03.2017 07:54 |  
    0 0

    Chtěl bych se zeptat, pánové, jak moc nám může pomoci v koeficientu pro případné nasazení do pohárů umístění v lize popř vítězství v poháru.

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      Sracken     před 7 lety 11.03.2017 10:30 |  
      1 0

      Nijak. Evropu výsledky soutěží nezajímají, zajímá je jen to, co uhraješ v poháru. Monaco bylo kvůli tomu před pár lety ve 4. koši, stejně jako Roma. Jen u top souteří má mistr jistý v LM první koš (byl tam Leicester, byť by měl být ve 4 dle koeficientu).

    • Re: Statistické okénko - 19. kolo

      kjandourek (admin)     před 7 lety 11.03.2017 21:09 |  
      0 0

      Umístění v lize, případně vítězství v poháru určí do které soutěže naskočíš a ve které fázi - vítěz ligy jde do třetího předkola mistrovské části LM, druhý tým do nemistrovské části LM, další dva, stejně jako vítěz poháru jdou do EL - nejsem si úplně jist, snad čtvrtý do druhého předkola a třetí, stejně jako vítěz poháru do třetího...

      Pokud si vítěz poháru zajistí v ligové soutěži účast v lize mistrů, jde do EL finalista poháru; pokud si vítěz poháru zajistí účast v EL i v ligové soutěži... jde do EL jako vítěz poháru a do druhého předkola jde pátý celek...

      Ovšem na koeficient klubu to nemá vliv...