Ženský fotbal

Slávistky porazily na úvod jara Hradec

Slávistky vstoupily do jarní ligové sezony úspěšně, když v domácím prostředí porazily Hradec Králové přesvědčivě 6:0. Dvakrát se prosadila Svitková a Bartoňová, po jedné brance přidaly Chlastáková a Veselá.

Zápas se odehrál v nepříznivém počasí, foukal silný vítr a v průběhu poločasu i pršelo. Ale úvod ukázal, že to holkám vůbec nevadí. Hned zatlačily svého soupeře před pokutové území. Ve 3. minutě se ke střele dostala Chlastáková, míč trochu zaplaval i díky větru, brankářka jen vyrazila a Svitková následně pohotově dorážela do prázdné branky. Tlak byl místy drtivý, naše stoperky se pohybovaly hluboko v útočné polovině. V 10. minutě vypálila parádně Chlastáková z 22 metrů a nedala brankářce šanci. A hned ve 14. minutě Pěničková vyslala do úniku Chlastákovou, následně nacentrovala před vápno, kde se přesnou střelou k tyči prosadila Svitková. V dalším průběhu jsme i přes velkou převahu dlouho nemohli přidat další branky, pro zajímavost ale Bartovičová z dálky orazítkovala břevno a Pěničková z úhlu tyč. Až v závěru po rohu skórovala Veselá.

Ve druhém poločase jsme nadále dominovali, ale ve vápně chybělo lepší načasování, ale i efektivita, protože šance přicházely, ale několikrát jsme třeba slabě vystřelili či když pokus měla razanci, skončila vedle tyče. Zvýšit skóre se podařilo v 73. minutě, Tomášková nahrála mezi beka a stoperku, kam si naběhla Bartoňová a následně zamířila přesně k tyči. O minutu později se zpravé strany dostala před branku Skálová, přihrála před branku, kde Bartoňová patičkou šikovně usměrnila do sítě. Do konce zápasu se už bohužel nic nepodařilo proměnit, takže výsledkem je výhra 6:0. Za týden hrají ženy v Brně, v lize si nadále drží prvenství.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)