B-Tým

Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

Den po velkém derby se odehrálo klání mezi pražskými S i v rámci soutěže juniorů. Slávisté podali dobrý výkon, ale na silně posílený tým Sparty nakonec kvůli chybám při bránění standardních situací těsně nestačili.

Domácí šli do zápasu hned s několika hráči áčka. Na hřiště se tak od začátku podívali kapitán reprezentace U21 Aleš Čermák, zimní posila Néstor Albiach, Holzer, Juliš a 35milionový nákup Vatajelu. O pauze navíc střídal Juliše další "ligista" Pulkrab. Slavii z hlavního týmu posílil jen brankář Kovář.

Sparta pozici favorita potvrdila hned ve 3. minutě, kdy si slávisté nepohlídali rohový kop a hlavou mířil přesně Cabadaj. To bylo ale na dlouhou dobu od Sparty vše a slávisté předváděli proti silnému soupeři velice dobrý výkon, přičemž hra byla naprosto vyrovnaná. V 16. minutě mohlo být vyrovnáno. Na levé straně sparťanské obrany propadl Vatajelu a Žežulka dostal na malé vápno míč před odkrytou branku. Vyloženou šanci ale nevídaně zahodil, když napálil jen skákajícího brankáře Vorla! Velká škoda! Ve 25. minutě o sobě dal ojediněle vědět Juliš, když si zabíhal na dlouhý míč za obranu. Kovář ale hru přečetl dobře a útočník domácích se přes vyběhnutého brankáře ani nedostal k pořádnému zakončení. V závěru půle byl pak tvrdě sestřelen Vatajelu Krejdlem, za což náš hráč oprávněně obdržel žlutou kartu.

Do druhé půli nahradil matného Juliše Pulkrab, na slávistické straně šel do hry Jakab za Antonia Lauricellu. Dění pak plynule navázalo na první dějství - slávisté byli naprosto vyrovnaným soupeřem, na větší šance na obou stranách se ale čekalo. Střeleckou štěstěnu pokoušel domácí Moravec, ale jeho ránu z větší vzdálenosti jistě lapil Kovář. V 64. minutě došlo k zaslouženému vyrovnání. Před vápnem dostal více prostoru Marcel Čermák a krásnou ranou na zadní tyč rozvlnil síť - 1:1! Po této trefě nabralo derby grády a hrál se zajímavý útočný fotbal. Christian Frýdek střílel těsně nad, Kovář zasahovat nemusel. V 70. minutě si náš brankář připsal výborný zákrok proti velké šanci soupeře, odražený míč pak trestuhodně poslal mimo Císařovský. Sparta pak podruhé udeřila z rohového kopu, která usměrnil za Kovářova záda hlavičkující Pulkrab - 2:1. Poté byly k vidění dvě pěkné rány ze střední vzdálenosti, ale Vorel i Kovář si poradili. Slavia dokázala dát gól v 80. minutě po pěkné kombinační akci. Pro těsný ofsajd ale nemohl platit. V závěru už si Sparta těsné vítězství pohlídala. Naši junioři ale nemusí věšet hlavy, posílenému soupeři se v poli vyrovnali. Zapracovat však jistě musí na bránění standardních situací.

22 - Pondělí 03. 04. 2017 13:00

Juniorská liga, 2016/2017
2 - 1
1 - 0
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

3. Cabadaj
71. Pulkrab

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

64. M. Čermák

Návštěva: 498

Sestava AC Sparta Praha:
Vorel – Pavlík, Penc, Vătăjelu Bogdan, A. Čermák, Holzer (84. Balvín), Špaček (60. Císařovský), Cabadaj (C), Ch. Frýdek (89. Sváta), Juliš (46. Pulkrab), Albiach (52. Moravec)

Sestava SK Slavia Praha:
Kovář – Mareš, Žežulka, Schulz, A. Čermák, Prošek, A. Lauricella (46. Jakab), Krejdl (60. Zoubek), Kocourek (C) (85. M. Lauricella), Prošek, Kodr

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

    Alanor (admin)     před 7 lety 03.04.2017 16:36 |  
    2 0

    Samozřejmě přidám i pár svých postřehů.

    K hráčům áčka:

    Kovář zachytal velice dobře. Měl několik dobrých zákroků, dobře četl hru. Důraznější by podle mě měl být při vybíhání na centry, ale u těch rohů tam asi být nemohl. Ze sparťanů nejlepší Aleš Čermák. Ne že by všechny převyšoval o parník, ale bylo na něm vidět, že je zvyklý hrát ligu a navzdory spíše subtilnější postavě jistě vyhrával hlavičky. Néstor taky podal standard, který by se od něj dal čekat, a měl tam několik dobrých přihrávek. Holzer párkrát provětral Proška, ale nijak zvlášť nevynikal. Juliš nulový, do hry se nedostal. Vatajelu je opravdu úlet a patří mezi horší i v juniorce. Dopředu jakž takž, ale bránění bída a navíc je vzteklý - po dvou normálních faulech tam vystartovával a strkal se. Jestli razantně nepřidá, tak si za áčko Sparty nemusí ani kopnout. Pulkrab pak sice dal gól z rohu, ale ve hře mě taky spíše zklamal a vidět byl jen při faulech.

    Z našich mladých jsou pro áčko v současné chvíli perspektivní asi jen Vojta Mareš a Marcel Čermák. První jmenovaný má skvělé fyzické parametry pro stopera. Bylo vidět, že se nebojí hrát a snažil se o nealibistickou rozehrávku - vycházelo to tak napůl. Stoperům pak dnes pozitivní body určitě nepřidají dvě inkasované branky po rozích. Čermák patřil mezi naše lepší hráče, gól dal krásný. Ale do áčka je oba čeká ještě hodně dlouhá cesta.

    Zklamal mě Venca Prošek. To je hráč, co nakouknul do ligy a hrál v minulosti dobře druhou ligu v Sokolově. Tentokrát ale patřil spíš mezi naše slabší hráče a na krajním beku hlavně v první půli párkrát propadl. Ten měl být už někde jinde...

    • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

      Lovver     před 7 lety 03.04.2017 16:45 |  
      0 0

      Má někdo nějaké informace o Alvirovi a jeho zranění?

      • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

        Alanor (admin)     před 7 lety 03.04.2017 16:49 |  
        1 0

        Měl těžkou distorzi kotníku a sádru na noze. Podle předpokladů, které se psaly v době, kdy se mu to stalo, by se měl teď nějak pomalu zapojovat do tréninku. Ale jestli to tak skutečně je a nejsou komplikace, to nevím.

        • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

          Travinho     před 7 lety 03.04.2017 21:02 |  
          1 0

          Kotník může být taky pěkně zrádný, jsou tam chrupavky, vazy, malé kůstky a pokud by měl jen výron, tak by byl po měsíci už nejspíš v tréninkovém procesu. Tady se bojím, že si už do konce jara nemusí kopnout. On by Levan (nebo já) mohl povídat.

          • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

            winter (přítel SN)     před 7 lety 03.04.2017 22:26 |  
            0 0

            Přesně tak, jakmile se jedná a "těžkou" distorzi, je velice nepravděpodobné že došlo jen k výronu kotníku. Nechci být zlým prorokem ale je velice možné že to odnesly i vazy. Já sám jsem si letos přivodil těžkou distorzi s natrženýni vazy 6. ledna, tři týdny sem měl sádru, dneska to jsou už skoro tři měsíce a kotník mám pořád nateklý a jakýkoliv kontaktní sport je pro mě zatím nereálný i když chodím v pohodě. Noha je zatuhlá, otok brání stoprocentnimu pohyb. Když mi doktor řekl, že to může natékat az třičtvrtě roku tak jsem celkem čuměl.. Doufejme že Marko je na tom lépe. Minimálně doktorské péče se určitě dočká lepší než já :) Ale jak říkáš, klidně je možné že má po sezoně..

            • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

              Travinho     před 7 lety 04.04.2017 07:05 |  
              0 0

              Výron a distorze je totéž. Doporučuju ti podrobnější vyšetření, protože máš s velkou pravděpodobností poškozenou chrupavku, případně zlomeninu. Otok po třech měsících při distorzi určitě normální není... Pokud ti teda není 60, ale v mladém věku tam musí být jiný, zásadnější problém a to tě nechci strašit.

              • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

                winter (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 20:43 |  
                0 0

                Je to totéž, ale z toho co jsem si nastudoval existují tři verze výronu/distorze - lehká, střední, těžká. A já předpokládám že každý laik (a sám jsem k nim patřil), kdo osobně nezažil střední nebo těžkou distorzi si pod pojmem výron kotníku vybaví to, co odpovídá lehké variantě, tedy vymknutí kotníku který lehce nateče, ale stačí zaledovat a za pár dní člověk neví že si ten kotník zvrtnul. Naopak u těžké dojde k poranění vazů, velkému otoku, případně podlití krví, někdy i ke zlomenině. Já osobně naštěstí nic zlomeného neměl, vyloučil to rentgen hned po úrazu i po sundání sádry. Kotník mě nebolí, ani v klidu, ani při chůzi, ani při ohmatu. V současné době postupuji rehabilitaci a kotník nebolí ani při rehabilitačních cvičeních, vadí mi akorát ten blbej otok který omezuje hybnost. Při úrazu jsem měl kotník možná větší než koleno, teď už je to nateklý mnohem méně ale je. Věřím že to brzo zmizí, kdybych tam měl mít závažnější problém tak předpokládám že by mi to alespoň jeden ze tří doktorů u kterých jsem byl toto sdělil. Blbé je, že v podstatě všichni se shodli že se může stát že otok sleze ale po fyzické námaze to může natékat až toho třičtvrtě roku po úraze...

                • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

                  Travinho     před 7 lety 04.04.2017 21:52 |  
                  0 0

                  Já teda nejsem doktor a ještě před půl rokem bych asi souhlasil s tím co píšeš, ale teď po tom co jsem měl a neustále mám problémy s kotníkem, vím, že v mnoha věcech nemáš úplně pravdu. Dost jsem si o tom načetl a hodně diskutoval s lékaři. Distorze je v podstatě jen termín pro to, že došlo v kotníku k podvrtnutí, ale samo o sobě to zranění není. Důležitá jsou až zranění ke kterým při podvrtnutí dojde. Pokud máš jen natažené nebo natržené vazy, tak je léčba delší než 6 týdnů nenormální, snad jen kdyby sis to obnovoval. Na tvém místě bych požádal doktora o dovyšetření CT případně MR (ačkoliv je tam dlouhá objednací doba), protože až zde se zjistí stav chrupavky, případně menších kůstek uvnitř nohy. Ale nechci tě strašit a snad to bude v pohodě.

      • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

        Helmic     před 7 lety 04.04.2017 10:03 |  
        1 0

        Před derby individuálně trénoval na tréninkovém hřišti pod Edenem. Jel celkem intenzivní trénink, takže to vypadá, že se může brzy zapojit s týmem.

    • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

      Akuls     před 7 lety 03.04.2017 22:38 |  
      0 0

      Utkání jsem neviděl, ale na Onlajny.com jsou k dispozici TV záběry důležitých momentů zápasu. Góly ze standardek hrozné. Ani jeden náš obránce při rozích ACS ani nepopoběhl a ani nepovyskočil. Gól Čermáka výstavní. Alanore mám ale jeden dotaz, nevím kde jsi stál, ale podle TV záběrů rozhodčí neuznal pro údajný ofsajd regulérní vyrovnávací gól Žežulky na 2 : 2. Jak jsi to viděl Ty v reálu?

      • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

        Alanor (admin)     před 7 lety 03.04.2017 23:09 |  
        0 0

        Já jsem stál v půlce té druhé poloviny hřiště, takže jsem to měl šikmo a vůbec si netroufám soudit.

        • Re: Juniorka: Sparta - Slavia 2:1

          Akuls     před 7 lety 04.04.2017 00:03 |  
          0 0

          Kamera byla také někde na středové čáře, ale dle mého názoru je přesto z TV záběrů zřejmé, že v momentě přihrávky z pravého křídla byl Žežulka maximálně na úrovni sparťanského stopéra.