Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 3

Třetí podcast SN Mezi námi fanoušky je na světě. quelhar, tolsimir, Thorklaer a subHuman probírají derby se Spartou, Tribunu Sever, pyrotechniku a tresty, které jsou s ní spojené.

Ještě v 75. minutě derby se Spartou to vypadalo, že nebudeme mít v podcastu moc o čem hovořit. Nakonec ale derby přece jen přineslo to, co se od něj očekává - tedy emoce a branky. V první části podcastu tak diskutujeme o tom, jak derby vypadalo, o výkonu obou týmů a samozřejmě o odpískané penaltě v 90. minutě, která určila konečný výsledek. V druhé části probíráme Tribunu Sever, jak vlastně funguje, jak probíhá příprava choreografií, jaké byly k vidění v derby, kolik lidí se na tom podílí. subHuman reaguje na některé z dotazů, které čtenáři psali pod předchozí článek, bohužel se zdaleka nedostane na všechny, protože diskuze o pyrotechnice byla poměrně obsáhlá. Rádi se ale k tématům, které čtenáře zajímají, vrátíme v některém s dalších dílů.

Opět děkujeme našemu čtenáři smelymu, který nám umožnil nahrát podcast ve studiu s profi technikou. A dík patří rovněž jeho kamarádovi zvukaři, který převedl naše povídání do poslouchatelné formy, přestože je sparťan :o) Pokud by vás zajímalo, co se v tom studiu děje, když tam nejsme my, tak jeho kapelu najdete zde.

 

 

 

Komentáře (153)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Richi (admin)     před 7 lety 04.04.2017 10:27 |  
    4 0

    Chválím - baví mě to :-).

  2. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 10:29 |  
    2 0

    Pěkné, velmi mě zaujala ta pasáž o nejednotnosti posuzování prohřešků v souvislosti s používáním pyrotechniky a to nejen v souvislosti s kluby, ale i v souvislosti s tím, jaký vliv má rozhodčí nebo delegáti.

  3. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Ondráš     před 7 lety 04.04.2017 10:39 |  
    9 0

    Dobrej host - určitě zajímavý poznatky.
    Jinak celkové hodnocení témat:
    1) V derby jsme hráli příšerně - to nelze omluvit
    2) Penalta nebyla ani náhodou, nevím, co si tu pořád namlouváme. Ale vzhledem k historii derby s tím nějakej zásadní morální problém fakt nemám
    3) Pyro je super, dým nesmysl
    4) Choreo naprostá paráda - mám mnohem radši podporu klubu, než nějaký "hejt" proti soupeři, který třeba naposled předvedla Sparta
    4) Krasoň - nikdo mu tu snahu nebere, o tom tu myslím nepadlo ani slovo..ale někdy je opravdu lepší trochu té přirozené živelnosti kotle a častější opakování jednoduchých pokřiků (i pro lidi, co chorály moc neznají), než neustálý peskování všech kolem. Jinak, že SKS obětuje v podstatě všechen čas je samozřejmě obdivuhodný.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      vojtal     před 7 lety 04.04.2017 11:05 |  
      21 0

      Podcast super, poslouchám každý díl a je to čím dál lepší :-)

      Ad Krasoň - však právě, má určitě respekt všech, že tam stojí a i za vše co dělá kolem. Nicméně poslední dobou mi připadá, že se snaží víc vymezovat proti ostatním ne tak radikálním fanouškům, místo toho, aby se je taky snažili vyhecovat do fandění = jednodušší chorály, míň instrukcí a keců okolo. Viz. řeči na turisty co nefandí na TS, napadlo někoho, že to jsou i chlapi, co chodívali vždycky do kotle, ale prostě mají radší spontánní fandění a víc dynamický? Místo vymezování se vůči nim by se měla spíš hledat cesta, jak najít společný kompromis.
      Jak už jsem několikrát psal, zažil jsem, kdy východ rozjel "Slavia do toho" a Krasoň i přes to, že se začali někteří na TS přidávat, přebil fandění jiným chorálem.
      Vrcholem byl výjezd do Liberce, kde spontánně skupinka fanoušků začala skandovat "My jsme ten klub, který má zvuk..." a Krasoň to utnul ve smyslu, že žádný fandění bez jeho pokynu, ať jsou zticha.
      Přeci fandění bylo vždy o spontánnosti a ta by se neměla uměle přebíjet, ačkoliv si chorály zazpívám rád a vždy.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:21 |  
        14 0

        Přesně napsané. Krasoň nebo kdokoliv jiný, prostě ten rozeřvávač nemá být žádný "ředitel" kotle, ale ten co sjednocuje fandění,a by každá část kotel nefandila něco jiného a navzájem se nepřekřikovali. Má být jakýmsi "nenásilným a skoro nenápadným" dirigentem, který pomáhá. A ne ten kdo rozkazuje a držkuje, navíc když to dělá blbě.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:23 |  
          1 1

          A taky mě napadlo, že by možná nebylo špatné, kdyby stál výš v sektoru a koukal přitom na fotbal, aby reagoval víc na dění na hřišti. Vidět na Krasoně přeci přímo nemusí být, všichni stejně koukají na fotbal a ne na Krasoně a přes mikrofon je slyšet všude. Konečně by tak víc fandil podle situace na trávníku, než si pořád mlel to svoje. A pak jsem samozřejmě daleko víc pro kratší údernější pokřiky, než jen pořád jen uspávací chorály.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      heftyje (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:40 |  
      22 0

      Ohledně Krasoně: stalo se i teď při derby že kotel začal spontánně řvát smrt spartě nebo č*rák lafata a Krasoň to celý utnul s tím, že to musí odstartovat on. Výsledek byl ten, že po jeho přerušení a znovuzahájení se už půlka lidí nepřidala...
      Druhá věc bylo pokřikování megafonem na Koubka že doufá, že jeho děti budou chodit pozpátku... Je to asi jen můj názor, ale přišlo mi to pod úroveň.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        vojtal     před 7 lety 04.04.2017 12:22 |  
        21 0

        No tohle mě nebetyčně sere. V tom Liberci to bylo uplně to samé, ještě před výkopem, takže uvolněná nálada, ještě se tam připravovaly vlajky a transparenty, nikdo nic neřval a tak pár kluků rozjelo z davu pokřik a Krasoň to rychle utnul. To už přece neni normální, aby support leader okřikoval fanoušky, ať nefandí.
        Já nechci aby to smrdělo patosem a nostalgií, jak i zaznělo v podcastu, ale přesně vidím Strašáka, co by udělal ve stejné situaci - vidím ho jak visí na tom Strahovskym plotě, slyší, že někdo rozjede vlastní pokřik do ticha a začně máchat tim svym megafonem a rozjede i zbytek tribuny, která třeba těch pár kluků tolik neslyší, takže se hned chytnou všichni. A tak by to přece mělo být!

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Ondráš     před 7 lety 04.04.2017 12:41 |  
          0 0

          Tak jest..

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        afro     před 7 lety 04.04.2017 12:55 |  
        8 0

        Souhlasím s tím, že to utínání spontánního fandění je pěkná pitomost, ale nemyslím si, že by měl pokřik po Krasoňově intervenci menší grády, právě naopak. Ale jinak je mi Krasoňův pohled (alespoň z něho mám ten dojem), že kotel velikosti TS, potřebuje pevnou ruku dost nesympatickej a ta přeorganizovanost a někdy až buzerace mi trochu pije krev, resp. se mi třeba přestává chtít zvedat ruce, když kolem toho dělá Krasoň takový dusno. To je obdoba toho, když po mě bude vehementně něco chtít manželka a bude urputná až na půdu. Schválně to pak neudělám... :-)

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        vojtal     před 7 lety 04.04.2017 13:26 |  
        3 0

        Navíc o čem jsem se bavil už několikrát s kamarády. Tohle spontánní fandění právě přináší i neočekávaný a zábavný chorály a když to Krasoň utne v zárodku, ztratí to to kouzlo. Kde jsou ty časy pokřiků jako třeba "Nemáte met-ro", nebo na Spartu si pamatuju jak se jednou rozjel hezký pokřik na motivy písně Jaroslava Hutky "Krásný je vzduch, krásnější je moře, krásný je vzduch, krásnější je moře, co je nejkrásnější, co je nejkrásnější? Mrtvej Sparťan, mrtvej Sparťan!!" :-D
        https://www.youtube.com/watch?v=5TxkeXwAb4Y

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          honza_sl     před 7 lety 04.04.2017 21:19 |  
          1 2

          Nechutný...

  4. Re: Mezi námi fanoušky 3

    tirionek     před 7 lety 04.04.2017 10:51 |  
    3 0

    Supr, supr, supr... Ne vždycky souhlasím, což asi ani není třeba, ale DÍKY za vás! Je pecka, že tohle děláte, že tohle jako slávisti máme. Jsem na to pyšnej. Poslouchám podcasty z ostrovů (např. Watford, Leicester nebo Celtic) a jste minimálně na jejich úrovni. DÍKY DÍKY DÍKY!!!

  5. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Jachym     před 7 lety 04.04.2017 11:04 |  
    0 7

    Byl tam zajímavý postřeh o tom, že často nejvíc kritizují fandění při zápase ti, kteří sami svými hlasivkami moc nepřispějí. Když někomu vadí nekonečné chorály, nic mu nebrání iniciativně zaburácet "Slavia, do toho!" a strhnout ostatní na stadiónu tak, že překřičí celý kotel. Spolu jsme silnější! :-)

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      tirionek     před 7 lety 04.04.2017 11:22 |  
      5 0

      Myslím, že to je stran např. Krasoně hlavně v absolutním odmítání kritiky. Všechno se dělá dobře, nic není špatně. Nevnímám to tak, že tam je pokora a snaha něco měnit.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      vojtal     před 7 lety 04.04.2017 11:22 |  
      13 0

      No mě tahle poznámka právě docela uráží. Rozhodně nejsem zadnej turista a choraly zpívám i když jdu na východ :) Problém je ten, že i když někdo vyhecuje fandění takříkajíc "z davu" nebo přijde pokřik z východu, občas to Krason prebije jiným choralem, protože jeho instrukce jsou slyšet víc z repro na severu než se ze skupinky 10 fanoušků strhne větší fandění. Nechci zase křivdit, není to úplně vždy a i TS se občas přidá ke spontánnímu fandění. Největší kámen úrazu vidím v tom, že když se na severu připravuje nový chorál, 5 minut tam Krason všechny instruuje ať zvednou ruce, tak mezitím už někteří fans začnou fandit spontánně a speaker pak nechce ten chorál nedokončit, takže jde proti už napůl rozjetemu fandění z jiných sektorů.
      Jsem toho názoru, že support leader by měl respektovat především to, jak chtějí fandit ostatní a ne tam silou cpát za každou cenu nový chorál.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:26 |  
        8 0

        Přesně. U nás ve 107 v horní části se už tohle přesně děje, že lidi nemají náladu čekat na Krasoně nebo chtějí něco rychlejšího a údernějšího a tak začneme fandit, jenže to se přidá spontálně logicky jen okolí, co toho člověka slyší, takže začne fandit třeba 20-30 lidí, ale okamžitě jsou bez šnace, když do toho začne řvát Krasoň do mikrofonu...

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Jachym     před 7 lety 04.04.2017 11:46 |  
        0 0

        Asi jsme si špatně rozuměli. Mně se naopak nejvíc líbil tvůj předchozí příspěvek. Já s tebou plně souhlasím i co se týče kritiky nereagování na dění na hřišti a v ostatních sektorech a místo toho "ješitného" prosazování svého postupu. Takže nemáš být důvod uražen, právě naopak polichocen:-) Jediný smysl mého příspěvku byl v tom nespoléhat se ve fandění na to, že to udělá někdo "chytřejší" za nás a přiložit ruku k dílu. Kotlem může být celý stadión a může na něm být rozmístěno třeba 10 takových Krasoňů, jejichž role bude spíše v udržování bouřlivého prostředí při ponechání volnosti spontánním projevům fandění.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          vojtal     před 7 lety 04.04.2017 12:18 |  
          2 0

          Tak to jsem tě blbě pochopil, omlouvám se :-) Ale stejně podobné hlasy zaznívají od Krasoňe, i teď v podcastu to padlo, i na SlaviaFans o tom docela často píšou. Já jsem nikdy nebyl ultras, ale taky se nepovažuji za "turistu", "gaučáka", nebo "fanouška úspěchu". Prostě mě baví fandit a povzbuzovat tým a nakonec stejně zpívám ten chorál, který rozjede Krasoň, přeci nepůjdu proti tisícům lidí a být potichu taky nevydržím, proto na fotbal nechodím, abych mlčky sledoval hru :-)
          Chodím na Slavii už nějakých 15 let, chodil jsem ještě jako malej s kamarádem ze základky na Strahově do kotle, ale už tehdá se fandilo spontánně a někdy i dost dobře. Dneska mi táhne na třicet a už mi taky kolikrát vyhovuje víc východ alias sektor "trenérů a odborníků" :-)) Ale vždycky fandím a právě že si pamatuju časy, kdy se fandilo víc spontánně a support leader to hecoval v momentech, kdy kotel sám utichl a znovu ho svým hecováním probral. To je myslím ideální stav. Nechat věcem co nejvíc volný průběh a hecovat to, když vidím, že morálka fanoušků upadá + v pravý čas rozjet zpívané chorály.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:30 |  
      3 0

      Mno, samozřejmě nemám robustní data, ale přijde mi to spíš jako argumentační faul, kterým se dá jednoduše vypořádat s kritikou tím, že ji zaškatulkujeme jako gaučáckou. Koneckonců to, že na Východě někdo rozeřve "Slavia do toho" a přidá se celý stadion, se děje už teď. Stejně tak část kritiky i tady míří od lidí, kteří deklarují, že na tom Severu jsou nebo bývali. Přijde mi, že cesta totálního odmítání kritiky, není produktivní a ve finále může vést k určitému odcizení mezi jádrem supportu a ostatními fans...což by byla velká škoda.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        quelhar (admin)     před 7 lety 04.04.2017 11:52 |  
        5 0

        Z toho, co padlo v našich rozhovorech před a po natáčení podcastu dost jasně vyplynulo (možná ještě jasněji než subHuman v podcastu řekl), že Krasoňovi se dostává kritiky v dost velkém množství i od lidí, od kterých to má jistě větší váhu než tady v komentářích na SN. Fakt jsem z toho neměl pocit, že by někdo chtěl udržovat Pavla v tom, že to dělá nejlíp. Spíš to vidím tak, že 1) aktivní lidé na TS si totéž, co se řeší zde, vyříkají sami a má to pro ně daleko větší váhu než příspěvky na internetu a 2) aktivní lidé na TS dobře vědí, že to fakt není žádná sranda a že support leader musí mít především respekt lidí na tribuně, což počet lidí, kteří by to mohli dělat, snižuje na naprosté minimum.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:02 |  
          1 0

          Tohle všechno já beru, akorát mi přijde, že je daleko spíš vidět právě smetení kritiky způsobem, který popisuji, než sebereflexe. Pokud by to bylo jen tím, že ta sebereflexe probíhá, akorát není dostatečně viditelná, tak tím lépe. Na druhou stranu takové komunikační nedorozumění se dá celkem snadno odstranit ne? A nemusí docházet z otráveným reakcím... A vůbec nezpochybňuju, že dělat SL je náročná a komplikovaná věc, to opravdu ne a nemyslím si, že by to z toho příspěvku vyplývalo.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            quelhar (admin)     před 7 lety 04.04.2017 12:09 |  
            0 0

            Šlo mi spíš o to, že to, co se ve skutečnosti děje (ohledně kritiky a její reflexe), není nikde prezentováno a diskuze na internetu (a na SN zvlášť, protože my nejsme žádný ultras server) není v tomhle ohledu vůbec směrodatná. A aktivní část TS nemá potřebu komunikovat směrem ven ohledně těchto témat.

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:16 |  
              4 0

              Však já to chápu, kam tím míříš. Jenže pak mám právě obavu, že se bude dít to, na co jsem narážela na prvním příspěvku - že dojde k odcizení mezi jádrem a tou částí fans, kteří sice nejsou ultras, ale ty permice mají (někteří i na TS), aktivně fandí, sem tam se o iniciativu snaží...a stojím si za tím, že by to byla škoda.

              • Re: Mezi námi fanoušky 3

                vojtal     před 7 lety 04.04.2017 12:29 |  
                7 0

                Souhlas. Já se bojím, že se to už začíná trochu dít. Já taky nejsem a nikdy jsem se nehlásil k ultras, ale na fotbal chodím už 15 let, když to jde tak pravidelně a skoro vždy do kotle. I když občas jdu na východ, chorály zpívám, tleskám, fandím. Z těch vyjádření z TS, SlaviaFans, Krasoně samotného nebo i teď v podcastu mám pocit, že kdo není ultras a není v sektoru 108 = gaučák co nefandí. Je spousta chlapů i holek, co už jim neni 20, ale bejvali taky mladí a třeba i byly v tom jádru kotle, ale dneska jdou radši s dětma, starším tátou, nebo kýmkoliv na stranu TS, nebo na východ, ale přes to fandí taky. Respektive fandí do té doby, než je Krasoň svým "Stop, stop, stop, ruce, ruce, všichni ruce, teď nefanděte, až já řeknu" tak otráví, že už vlastně na to nemají ani chuť a jsou z toho otrávení.

                • Re: Mezi námi fanoušky 3

                  smely (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:33 |  
                  12 0

                  Ruce, ruce, ruce, vsichni ruce ....to uz je takova temer mantra...co pak ma ale delat chudak fanda, kterej se chce pridat a zadny ruce nema...?

                  • Re: Mezi námi fanoušky 3

                    Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:37 |  
                    1 0

                    Pořídí si bionický ruce (ruce, ruce) s držákem na pyro neasi ;)

                    • Re: Mezi námi fanoušky 3

                      smely (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:49 |  
                      1 0

                      "pyro" se pise "pivo" neasi :-)

                      • Re: Mezi námi fanoušky 3

                        Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:50 |  
                        0 0

                        Autocorrect ;)

                  • Re: Mezi námi fanoušky 3

                    vojtal     před 7 lety 04.04.2017 12:42 |  
                    1 0

                    Bohužel je to tak. Mě taky přijde, že přece jednou řeknu ať zvednou lidi ruce a i když to budu opakovat 100x, tak se vždycky najde pár záškodníků, kteří je nezvednou. Bohatě to stačí říct jednou nebo dvakrát a lidi začnou tleskat. Krásně to bylo vidět teď na derby. Seděl jsem tentokrát více kamarády na východě a viděl jsem hezky na kotel Sparty - tam jeden týpek s megafonem, stačilo mu říct 1x co budou řvát a všichni se chytli. Jasně, na první zařvání třeba zaskandovalo 10 lidí, ale na to druhý už jel celej jejich kotel.

                    • Re: Mezi námi fanoušky 3

                      Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:48 |  
                      0 0

                      Když jsi to tu nakousnul - bavila jsem se s kamarádem, co jinak fandí RB, o derby a on byl úplně nadšený z našeho supportu (dokonce přiznal, že si spontánně začal prospěvovat některé chorály) a naopak nadával, že jejich kotel je banda bezmozků, co vymýšlí akorát hovadiny a nedělá pořádný support ;))

                      • Re: Mezi námi fanoušky 3

                        Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:50 |  
                        0 0

                        *prozpěvovat

                      • Re: Mezi námi fanoušky 3

                        smely (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:54 |  
                        2 0

                        to uz trochu zavani Cimrman lezici spici, jak si tam Franta d'Este prozpevuje s detma "Hej Slovane.. " :-)

                        • Re: Mezi námi fanoušky 3

                          smely (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:54 |  
                          1 0

                          Ferda, ne Franta ...

                        • Re: Mezi námi fanoušky 3

                          Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:56 |  
                          0 0

                          Trošku :) Přišlo mi to vtipné zejména v kontextu předchozích hecovaček, které spolu vždycky před derby vedeme.

                      • Re: Mezi námi fanoušky 3

                        vojtal     před 7 lety 04.04.2017 12:58 |  
                        1 1

                        A kde seděl? Mě totiž zase support Sparty na derby přišel lepší, ale jak jsem psal, byl jsem dost blízko jejich kotle, takže to může být zkreslený. Když pominu házení pyra na plochu a zapalování sedaček a taky to, že jich bylo o nějakou tu stovku - tisícovku méně než na TS, tak dělali velmi pěkný support. Hlavně teda co se dynamiky týká. Nemají sice tak dlouhé zpívané chorály, ale prakticky nepřetržitě něco řvali. Podle mě se nejvíc ukázala pokračující krize Krasoně, kdy si už pomalu déle připravuje "ruce, ruce, ruce, ruce" než jak pak trvá samotný chorál. Fanoušci Sparty to tam sázeli jeden pokřik za druhym a ve výsledku bylo i jedno, co fandí, mělo to energii a o to jde ve fandění hlavně. TS sice krásně vynikne když je kotel hostů prázdnej, nebo fandí málo jako třeba při zápase z Plzní, ale nebojim se říct, že co do dynamiky fandění nás v derby fanoušci Sparty přejeli. :(

                        • Re: Mezi námi fanoušky 3

                          Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 13:01 |  
                          0 0

                          Podle fotek na Západě (možná dokonce i někde kolem VIP, protože jinak pracuje na vládě, ale neptala jsem se), každopádně to měl k oběma kotům cca stejně daleko.

                        • Re: Mezi námi fanoušky 3

                          Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 13:07 |  
                          3 0

                          Jednoznačný souhlas... Ta dynamika fandění na TS je strašná.

                        • Re: Mezi námi fanoušky 3

                          Kara (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 13:10 |  
                          1 0

                          Což o to, já taky souhlasím s tím, že se kotli derby z hlediska povzbuzování nepovedlo. Jen mi přišlo zajímavé nabídnout srovnání.

                  • Re: Mezi námi fanoušky 3

                    Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 13:06 |  
                    6 0

                    Lidi vy m i mluvíte z duše. Já chodím do kotle přes 25 let a vždycky aktivně fandím. Ten support leader má sjednocovat a nabídnout možnost fandit. Musí to mít tempo. Když nejdříve 20s řve zvednout ruce, ruce, ruce, tak to akorát lidi otráví. Má říct ruce a začít fandit, lidi se přidají. Rozhodně to strhne víc lidí, než to jeho "ruce, ruce"...

                    • Re: Mezi námi fanoušky 3

                      tirionek     před 7 lety 05.04.2017 12:29 |  
                      2 0

                      Teď jsi to vystihnul. To je to co mi chybí. Ano, jednou říct ruce a lidi se spontánně přidají. Takhle to jen všechny otravuje. Protože mají dojem, že si zaplatí permici/lístek a někdo dole na stupínku má dojem, že je může buzerovat. To nikdy nikde nefungovalo.

                  • Re: Mezi námi fanoušky 3

                    winter (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 20:59 |  
                    1 1

                    Podle mě Krasoň roli supportleadera nezvládá ve spoustě ohledů, ale zrovna ty ruce bych mu nevyčítal. Když se tleská s rukama nad hlavou tak to má skvělej vizuální efekt. Samozřejmě za předpokladu, že ty ruce používá většina v sektoru. Podívejte se na některá videa třeba Crvené Zvezdy nebo Partizanu - tam mají ruce nad hlavama úplně (doslova) všichni a vypadá to fantasticky. Jenže my Češi jsme holt líný prasata pro který je zvednout ruce obrovitánskej problém... Jinak co se týká tvé narážky na bezruké.. Strašák kolikrát, když ha ty ruce spoustla lidí kašlalo vyzval "všichni co máte ruce - ruce nahoru" a kupodivu to fungovalo lépe než Krasoňovo "ruce nahoru, ruce nahoru ku...a" :)

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              vojtal     před 7 lety 04.04.2017 14:01 |  
              4 0

              No a jaká je tedy reálná šance propojit tu zpětnou vazbu od diskutérů na SN do tvrdého jádra TS? Vždyť přece TS není jen sektor 108, jasně, je tam určitý poměr "turistů", ale z diskuzí tady to chápu tak, že lidi, kteří nefandí, jsou především fanoušci, kteří jsou spíš otrávení z neustálých pokynů na zvedání rukou a podobně. Už jsem párkrát vedle sebe měl skupinku, která třeba fandila od začátku, ale z těch pokynů a ignorace (Krasoněm) dění na tribunách a hřišti se postupně tak otrávili, že už jen koukali na fotbal. Tohle mu někdo vysvětlil? Když na lidi na výjezdu řve ať vypadnou z kotle, jestli nechtějí fandit, když utíná spontánní chorály apod. a pak si stěžuje, že lidi nefandí, protože jsou gaučáci a turisti, je mi z toho smutno. Tribuna sever nejsou jen ultras, kterým možná tenhle autoritativní styl support leadera nevadí.

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              belmis (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 23:25 |  
              2 0

              Pokud někdo chce nějakou sebereflexi opravdu udělat, je třeba si vyslechnout i názory ostatních lidí, kteří do kotle chodí a kteří tu píší o tom, co se jim nelíbí. Když strčí hlavu do písku a bude se o tom bavit nějakých deset stejně smýšlejících lidí, které názory jiných lidí z kotle nezajímá, pak je to o ničem. Co by byla TS bez těch dvou tisíc "turistů", z nichž část tady píše. Nebyla by TS, tím čím je. A jestli budou takto přemýšlet a myslet si, že TS jsou jen o ni, nemůže to být jiné než horší a horší.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          tirionek     před 7 lety 04.04.2017 12:03 |  
          11 0

          No nikdo nevyvrací nikomu, že to je jednoduché být support leader a ne každý říká, že by to dělal lépe. Ale chci-li být někde lídr čehokoliv, musím umět přijímat konstruktivní (zdůrazňuji slovo KONSTRUKTIVNÍ) kritiku a ne ji jen odpálkovávat. Protože sice si asi někdo kolem stupínku někde něco vyříkávají, ale viditelně na to nikdo nereaguje. Spíš kolem stupínku roste ego. Sorry. Takhle to na mě působí. Osobně bych se vrátil k megafonu. Ten by alespoň nepřehlušoval fandění jak na TS tak na ostatních tribunách.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Jachym     před 7 lety 04.04.2017 11:52 |  
        3 0

        Viz reakce na Vojtu. V tomto jsme na jedné lodi. Já kromě jiného (druhým důvodem jsou mé děti) z těchto důvodů na Tribunu Sever už nechodím. Fandím pořád stejně intenzivně, vidím konečně choreo a když někdo v okolí zařve něco o ruce, vím, že má na mysli zákrok v pokutovém území a ne nějaký pokyn, kterým se má regulovat spontánnost při fandění...:-)

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 12:35 |  
      2 0

      No tak to se priznam, ze to uplne sedi na me, jsem totiž uplne tichej fanoušek:). ale s tim nic nenadelam, jsem rad, když lidi fandi, sam ale drzim hubu, proste to ze me nejde prirozene.. ale proc bych i ja nemel pravo na názor na fandeni, stejne tak muzu mit názor na vykony hracu, i když sam bych tu klicku neudelal a penaltu nedal. Ze to cleny TS absolutne nezajima, to si tak nejak myslim a nemam ani trochu dojem, ze by se tady chlapci měli chytit za nos a zacli fandit jinak, když něco napisu. Stejne tak si nemyslim, ze trenér postavi jiného hrace kvůli memu prispevku:). Asi tak.

  6. Re: Mezi námi fanoušky 3

    tirionek     před 7 lety 04.04.2017 11:09 |  
    11 0

    Výborný postřeh s tím zdražením lístků na sever. Má to smysl a logiku. Vyřešilo by to problém "němé" části TS.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Ondráš     před 7 lety 04.04.2017 11:18 |  
      3 0

      To jo..a zároveň by se možná trochu vyřešil problém často prázdného jihu..já bych byl určitě pro

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        winter (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 21:02 |  
        2 0

        Mě se ten nápad líbí.. Ale stejnak si myslim, že by našlo spoustu vychcánků co by naopak kupovalo lístky na Jih a pak chodili na Sever, jsme Češi..

  7. Re: Mezi námi fanoušky 3

    martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:15 |  
    12 1

    Vyborny povidani, kluci, supr zvuk, smely!
    Ještě k penalte, nemuzu si pomoct, ale podle me byla:), coz mozna muze kazit škodolibou radost, ze si rudi mohli uzit zarez:). Když jsem si včera precet blabol komise rozhodcich, který nevypadal jako odborny vyklad pravidel, rikal jsem si, ze je na case pravidla otevřít. V nich mj. najdeme:
    1) Prestupek, za který se narizuje primy volny kop a v pokutovem uzemi pokutovy kop, je i pokus o podrazeni soupere. Pokud se podivame na pohyb Karavajeva, je jednoznacne, ze jde proti hraci, nastavuje nohu a bok, az v poslední chvili nohu malicko stahuje, to uz je ale pozde.. Mingazov nemel sanci pokracovat v pohybu.
    2) Filmovani je prestupek, za který se narizuje neprimy volny kop. Pokud tedy Mingazov skocil předtím, nez by narazil do Karavajeva, mohlo by se to posuzovat jako filmovani.
    3) Pokud se 2 hraci soupeřících tymu zaroven dopusti prestupku, piska se zavaznejsi prestupek, coz je ten, za který se narizuje primy volny kop, tj. prestupek Karavajeva.
    Takze vo cem se tady bavime? Komise rozhodcich si vyklada pravidla podle toho, jak se jim to libi, mozna je ani necetli.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      smely (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 11:24 |  
      6 0

      diky, trochu sme to poladili a protahli pres dve masinky v postprodukci :-) ... a vyhodili ten drat co brucel...

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      jarous (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 13:39 |  
      4 0

      Plně souhlasím s tím, co napsal martyni. Komise rozhodcich má fakt divná pravidla, myslím, že sudí v zápase se Spartou pískal dobře a dostal na tří zápasy stop, zatímco v Liberci pískal vyloženě proti nám celý zápas a dostal jen dvě stopky. Jako by chtěli říci: pískat proti Slavii = dobře, pro = špatně.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 14:17 |  
        0 1

        No to je samozrejme do oci bijici. Me nejvic sokuje, jak se do rudého siku postavila media, téměř v kazdym clanku se mluvi o vymysleny penalte, chybne narizeny, atd.. nikde ani spetka objektivního zpravodajstvi. Mozna by bylo namiste se proti tomu ohradit, neuvazuje se o tom ve slavii, Navare?

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Ondráš     před 7 lety 04.04.2017 14:26 |  
          2 0

          Tak do toho bych se asi nepouštěl, nevím v čem konkrétně by nám to mohlo pomoci..jen ať se média vydováděj..my se zatím musíme plně koncentrovat na Karvinou

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          quelhar (admin)     před 7 lety 04.04.2017 14:32 |  
          3 0

          Taky bych se neohrazoval. Uz bych se v tom nehrabal, stalo se, za par dni se na to zapomene, budou zase jine chyby rozhodcich. Je pravda, ze drtiva vetsina medii to hodnoti tak, jako kdyz tehdy proti Teplicim skocil penaltu Lafata, pricemz tam je z meho pohledu velky kvalitativni rozdil. Na druhou stranu, dnes vysel krome naseho podcastu i Fotbal fokus podcast webu CT, pozvali si tam Haringa a vsichni se shodli, ze to bylo tezke na posouzeni, ze to je hranicni zakrok a neni se moc co divit, ze se ta penalta odpiskala. Takze zadne jednoznacne odsudky a hodnoceni...

          A abych se vratil jeste k tvemu prvnimu prispevku - mi prijde uplne absurdni tohle hodnoceni komise rozhodcich - a na neco podobneho jsem narazel i v podcastu - ze kdyz sudi udela obrovskou chybu v pulce zapasu (typicky nas zapas v Liberci), tak dostane 2 zapasy a kdyz udela daleko mensi chybu (a je otazkou, zda se vlastne o chybu vubec jednalo), tak dostane 3 zapasy s tim, ze ovlivnil vysledek utkani. Takze komise rozhodcich taky rika, ze v 90. minute maji chyby jinou vahu nez v 45. minute. To mi proste prijde naprosto principialne spatne.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 14:54 |  
            3 0

            Je jasny, ze není dobry upozornovat na situaci, kterou vlastní hrac prifilmoval, nicmene rozhodci taky ctou noviny a ten tlak je jasnej. Když otocis 20 zakroku za zapas pro Plzen, je to v pohode a zluty karty si muzes zapsat az po zapase, abys nezdrzoval. Když zapiskas spornej zakrok pro Slavii, mas velkej problem.

            No a hodnoceni komise nemá hlavu ani patu, když uz mají třeba nejaky noty, měli by bejt schopny se chovat nejak profesionalne a alespoň vypouštět vety, který davaji smysl.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            rybka     před 7 lety 04.04.2017 15:01 |  
            2 6

            Quelhare,byla to chyba.Tohle prostě penalta není.Pokud chceme poukazovat na chyby rozhodčích proti nám,tak by jsme měli přiznat chybu v náš prospěch.Je pak na posouzení komise jak velká ta chyba byla.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            edenian     před 7 lety 04.04.2017 17:11 |  
            1 2

            Ja jsem se teda chechtal hned kdyz to pisknul, neveril jsem vlastnim ocim, sedim na vychode, takze jsem pres cely hriste videl tu Mingazovovu trapnost a rozhodne se mi potvrdila na vsech zaberech. A co by fotbalovy novinari atd. delali jinyho, nez kvakat furt dokola o tech par momentech, o kterych jde aspon neco napsat :-) Vzdyt jsou za to placeny. Nejvice me bavi, ze je to vubec tema. Kdyby byl rozhodci opravdu frajer, tak ho aspon napomene za simulovani.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Travinho     před 7 lety 04.04.2017 22:06 |  
      0 0

      Mám takový pocit, že jsi úplně nepochopil, co pokus o podražení znamená. Karavajev nohu stáhl dřív, než k němu Mingazov doběhl, to není pokud o podražení, to by se hráč nemohl na hřišti ani hýbat. Pokus o podražení je, když borec letí s míčem a druhý mu skočí skluzem pod nohy nebo mu nastaví nohu a druhý hráč musí nadskočit, aby se jí musel vyhnout, k čemuž v tomto momentě rozhodně nedošlo.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 23:25 |  
        0 1

        Tady asi nejde o pochopeni, ale spis se lisi nase zavery o skutkovem stavu:). Karavajev sice stahoval nohu, ale pozde, nejdriv udelal pohyb proti Mingazovi. Kdyby Mingazov dal pokracoval v pohybu normalne, byl by podrazen nastavenou nohou a bokem. Samozrejme je to spekulace, ale vidim to takhle. Zkus si to pustit pomalu.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 23:30 |  
        2 0

        Z videa je videt, ze mingazov narazil do karavajevova stehna. To by se podle me stalo i tehdy, pokud by neskocil, protoze ten vhlap se mu proste postavilvdo cesty. Stahnuti casti nohy uz by nehralo roli.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Travinho     před 7 lety 05.04.2017 10:55 |  
          0 0

          Karavajev, ale stál po učinění kličky na místě, tam byl jen pohyb nohy, kterou včas stáhl.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            martyni (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 11:27 |  
            2 0

            Hele ja nemam problem uznat, ze Mingazov to prihral, obecne ani nemam rad ruzny konspiracni teorie, ale nastvalo me, ze media vidi tu situaci tak jednoznacne, ackoli to podle me tak jednoznacny není. Vidime to oba asi jinak, on stal na miste, protože reagoval na zmenu smeru pohybu Mingazova a zastavil se a nastavil nohu a bok Mingazovovi. Aktivni pohyb proti je tam videt. Stahoval nohu, ale to uz by nestacilo k tomu, aby Mingazov mohl projit. Prava pulka tela Mingazova by stejne narazila do jeho stehna a boku. Nemuzes se nekomu postavit do cesty tim, ze prudce zastavis pohyb, to je proste bodycek a to se fotbale nesmí.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Kenny     před 7 lety 05.04.2017 13:27 |  
            0 0

            Teď si nejsem jistý,ale myslím,že tu nohu vůbec nestáhl a měl ji zvednutou po celou dobu. Tak by to nebyl pokus o podražení ale zabránění soupeři v pohybu.

  8. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 13:26 |  
    8 0

    Já myslím, že ten Krasoň (nebo kdokoliv kdo to chce dělat) musí pochopit tu roli, že on je tam pro lidi, ne lidi pro něj. Má jen sjednotit fandění a vybrat vhodné pokřiky nebo chorály. A neřešit jestli se někdo přidá nebo ne. Nabízí možnost - tady je pokřik, tak pojď fandit. Musí to mít spád a co nejlépe ladit s děním na hřišti. Pak se lidi rádi spontánně přidají. A kdo se nechce přidat, tak tím, že na něj bude řvát „ruce, ruce“ nebo mu nadávat, rozhodně nic nezíská a otráví akorát jiné. Ať vůbec neřeší ti lidi, co nefandí, ale podpoří, ty co fandí. Dříve to fungovalo zcela spontánně, někdo začal fandit a ostatní se postupně přidávali, začal jeden, při druhém zařvání třeba už fandila půlka kotle a teprve při třetím zakřičení fandili prakticky všichni. Nikdy se nečekalo až všichni zvednou ruce... Mělo to daleko větší spád.Ten potenciál TS ve fandění je ještě o řád vyšší, než je aktuální situace. Ale co je nejhorší, spoustu aktivních lidí (ve fandění) to začíná otravovat a není už to taková zábava. Což při současných výkonech mužstva je podivuhodné. Nemám nic osobního vůči Krasoňovi, ale štve mě, že to fandění není lepší a zábavnější. A i ten tlak TS na hráče (obou týmů) by mohl být daleko větší.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Eskaes     před 7 lety 04.04.2017 14:17 |  
      8 0

      přesně tak, ale něvěřím, že pan K má dost sebereflexe a inteligence na to, to pochopit.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      afro     před 7 lety 04.04.2017 17:27 |  
      1 0

      Podle meho nazoru a predesilam, ze neznam Krasone osobne, takze to jsou pouze moje dohady to Krason dela primarne pro znacku TS, pak pro Slavii, kterou urcite miluje a je ji oddan a pak az pro fanousky. Jestli je to dobre nebo spatne neumim posoudit. Me nektere jeho projevy popuzuji (viz muj komentar v diskuzi), ale stale ho vnimam spise pozitivne.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 20:31 |  
        1 0

        Me by nazor a pohled Krasone dost zajimal. Odhaduji, ze to tady cte, tak at napise i svuj pohled, pripadne se vyjadri tady k tem vytkam a napadum. Mozna je to i tip na dalsi podcast, pozvat ho...

  9. Re: Mezi námi fanoušky 3

    murena     před 7 lety 04.04.2017 13:39 |  
    0 0

    Hodne povedené rozumné za sebe diky

  10. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Boss82     před 7 lety 04.04.2017 14:06 |  
    2 0

    Super podcast! Neříkám, že souhlasím se vším, co tam zaznělo, ale už jen za to, že něco takového vůbec děláte a věnujete tomu čas, zasloužíte respekt. Ta hodinka vždycky uteče jako nic.

  11. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Eskaes     před 7 lety 04.04.2017 15:11 |  
    14 3

    #SorryJako
    po doposlechu mám jasno. pánové z kotle jsou chuligáni light-takoví byli a budou u fotbalu vždy. Je mi jasné, že ta "svoboda" v jejich pojetí není pohodový průběh zápasu normála bez kouře, nadávek a pěstí. Je mi jasný, že jejich nadšení a bigotní fanatismus je základ atmosféry. Ale neměli by si myslet, jako pan subhuman (není mi vůbec sympatický, přiznávám), že jsou něco víc než ti druzí. I přestože hodiny malují transparenty, plánují a další věci. Já tady žádný balkán nechci a určitě nejsem sám, samozřejmě ani policejní laboratoř.

    Jak už jsem psal dřív, problémy budou díky ultras a hooligans eskalovat dokud se nenaučí větší tolerance vůči "sterilistům".

    Klub je nás všech!

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Jachym     před 7 lety 04.04.2017 16:34 |  
      2 0

      I mně je myšlenkový svět pana subhumana poněkud "cizí", pokud to mám říci mírně... Nicméně jsem ocenil jeho dobrou vůli a blahosklonnost ve strategii pro domácí versus venkovní zápasy. Vážím si toho, že v domácím prostředí budou obětovat dělobuchy, a že příslušná cvičení s nimi budou provozovat na vhodnějších prostranstvích na cizích stadionech :-)

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        martyni (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 17:27 |  
        6 1

        :) No nicmene je to zajimavy slyset, cim lidi z TS ziji a jak kazdej ocekava od fotbalového zapasu něco uplne jiného. Nemusim tomu rozumět, ale nejlepší pravidlo je zit a nechat zit. Coz ale taky znamena, aby oni nechali zit nas, hrace a klub. Tj. neházet nic na plochu a nepoužívat dymovnice, který většinu ostatních proste jen otravujou. A to prosim ani na vhodnějších stadionech. A klubu nepůsobit skodu. Platit si drazsi vstupenku jako takovy pojisteni odpovednosti za skodu, je docela legracni napad. Mrzi me ale na subHumanovi, ze za TS podepise prohlaseni o nevhazovani niceho na hraci plochu a pak rekne, ze by mu dělalo radost videt Dockala, jak na nej litaji kelímky. Takovy prohlaseni je pak na houby, když není vazne mineny.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 19:31 |  
          3 1

          Nejvtipnější nakonec na tom je, že by někteří byli schopni říct, že to k fotbalu patří jako pyro...

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          afro     před 7 lety 04.04.2017 23:35 |  
          8 0

          Tak on toho Dockala subhuman komentoval ve smyslu, ze jeho temna strana by rada videla Dockala polityho pivem. To mi pripada legitimni. Ja bych treba Vachovi taky nejradsi rozstrihal ty jeho modely, protoze ve mne vzbuzuji agresivitu a neudelam to jednak protoze mam zabrany pramenici z vychovy a jednak za nim kvuli tomu nepujdu do solarka nebo na manikuru. :-)

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          mogul     před 7 lety 05.04.2017 00:58 |  
          11 0

          Co se týče pyrotechniky, tak mě na tom zaráží ta sobeckost lidí, co ji propagují. Já nejsem nějaký přítel zákazů a příkazů a obecně státu, který chce do všeho mluvit, ale na druhou stranu se je snažím respektovat a když udělám blbost nesu důsledky. Např.: Když si nevezmu na motorku helmu, tak porušuji pravidla a můžu dostat pokutu, kterou sám zaplatím. Když spadnu a nebudu mít helmu, ohrožuji jen sám sebe, nikoliv ostatní. Když někdo hodí dýmovnici nebo dělobuch, tak tím může ohrozit zdraví někoho jiného a určitě tím otravuje někoho jiného (hráče, jiné fanoušky) a pak za něj ještě zaplatí pokutu klub. Balkán nebo Anglie? Pro mě jasná volba. Nechápu ten NErespekt vůči ostatním fandům. Zajímalo by mě, jestli Subhuman ví, že na fotbal chodí i lidé, kterým je přes 80 let, viděli hrát na živo Bicana, na Slavii chodí celý život, pak si koupí lístek třeba nahoru do 203 a nějakej pošuk je tam vykouří dýmovnicí. Já to přežiju, oceňuji chorea Severu, když jdu do kotle tak fandím, ale ten respekt k ostatním, zvlášť těm, co na Slavii chodí celý život, by byl fajn. Já respektuji to, že si někteří lidé udělali z fandění svůj vlastní sport a ten fotbal mají někdy až na druhém místě, ale ať oni respektují to, že velká část fanoušků chodí na fotbal, ne na spartakiádní představení ani silvestrovský ohňostroj.

          "Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého."

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        honza_sl     před 7 lety 04.04.2017 21:23 |  
        2 0

        To je sice strašně blahosklonný, ale klub za to fasuje o to větší pokuty...

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Jachym     před 7 lety 04.04.2017 21:41 |  
          1 0

          Však právě. S tou blahosklonností to bylo myšleno jako ironie, ale asi jsem to špatně podal, protože Martyni reagoval stejně jako ty :-))

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            honza_sl     před 7 lety 04.04.2017 21:54 |  
            0 0

            Beru zpět, Ctihodnosti :-)

  12. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Fačín     před 7 lety 04.04.2017 17:00 |  
    9 1

    Nějak se mi nelíbí, že se tady různí lidé navzájem osočují, kdo fandí víc, líp, gaučák, chuligán, chodí na sever, východ.. Každý přeci ať si fandí podle svého nejlepšího vědomí a svých možností (třeba i zdravotních). Support leader je neocenitelná figura v rozjíždění chorálů, osobně si netroufám tvrdit, jestli to dělá Krasoň konkrétně dobře nebo špatně. Každopádně myslím, že místo štěkání na ostatní bychom se měli soustředit na sebe, na Slavii a na její dobro.

    Totéž platí i pro poslední debatu o penaltě. Proč si tady nadáváme, byla to penalta, nebyla penalta, ty tomu nerozumíš, jen já to viděl jasně... Půlka lidí to vidí tak a druhá jinak, přijde mi evidentní, že byla diskutabilní (taky se diskuse rozjela:)) a tím bych to nechal být. Stačí ta mediální masáž a nesmyslné vyjádření od komise rozhodčích, ještě k tomu se dohadovat mezi sebou. To přece nemáme zapotřebí. SPOLU JSME SILNĚJŠÍ!!!

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      vojtal     před 7 lety 04.04.2017 17:35 |  
      6 1

      No jo, jenže když i v podcastu zaznělo, že lidé, co nefandí (turisti, dle terminologie ultras), by neměli chodit na sever, tak to vzbudí podobné reakce. Nikdo už se nezabývá tím, že nefandí kvůli neustále buzeraci, velikosti ega a naprostém necitu pro hru našeho aktuálního support leadera. Myslím, že kdo chce fandit, tak fandí, bohužel Krason se chová, jako by měl patent na fandění - viz. okrikovani ostatních v kotli ať nerozjizdi sami od sebe pokriky, prebijeni fandění z východu jinými choraly a podobně.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 04.04.2017 20:41 |  
        5 0

        Souhlas. Navic to kastovani je zavadejici. Ja se taky povazuji za ultras. Mam odfandeno na stadionech cca 350 zapasu. Zcestoval jsem se Slavii mnohokrat celou CR i Evropu. Povazuji se za celkem aktivniho fanouska. Mam pochopeni i pro nejake to "zlobeni". A presto si dovolim kritizovat soucasneho support leadera, protoze proste pamatuji lepsi fandeni (i kdyz v mene lidech) a dokazu si predstavit, co by TS dokazala s poradnym support leaderem.

  13. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Kurt77     před 7 lety 04.04.2017 22:52 |  
    18 0

    Parádní počin,tyhle slávistické debaty.Moc mě baví všechno to mudrování.
    Vyjádřím se ke "kultu" TS. Jak s oblibou říká J.Šilhavý, nejdřív je klub, pak až každý jednotlivec. TS je pravnouče SK SLAVIA a tak by se měla vnímat.
    Nechci sebereflexi od davu stiženého hromadnou psychózou fandění, ani od jeho narcistického vůdce .A od toho, kdo k pěknému fotbalovému zážitku nezbytně potřebuje i ohnivou párty jak na sjezdu NSDAP,asi také ne. "Přes to nejede vlak", zaznělo v interview se subhumanem.Já myslím,že úplně klidně. Pamatuji časy,kdy se z kotle házely nastříhané papírky a konfety při nástupu hráčů a mělo to také skvělý efekt.A kupodivu ani nebyl standard zlít soupeře pivem,neznělo tehdy stadionem jakési temné bučení v mezerách mezi fanděním a já jako malý slávista nemusel řešit, proč přát smrt polovině lidí,co znám.
    I tak byl pro mě fotbal fenomén a v něm zaujímala nejčestnější místo Slavia, coby reprezentant těch pravých hodnot, čirá krása historických červenobílých dresů. Jaká rozkoš vidět v nich běhat takové hráče, jakým byl například Vláďa Šmicer, slýchat a číst o dávných legendách. To bylo kdysi před Tribunou Sever, ale Slavia už byla stoletá...
    Mě je atmosféra, kterou TS při utkáních tvoří, sympatická a jsem hrdý na tu spoustu fans a hlasitý support, nicméně mnohdy sebestředně nereaguje na dění na hřišti a jede si monotónně to svoje. A vynucování si čehokoli at´na klubu nebo ostatních fans z pozice zasloužilého ultrafanouška mi přijde úsměvná, protože každý takový je nahraditelný, jen SK SLAVIA je věčná.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Pinturichio     před 7 lety 04.04.2017 23:19 |  
      6 0

      krasne napsane, razítko a podpis! Přesně vystihuje to, co si o TS myslím a jsem přesvědčen, že takových je náš většina.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Travinho     před 7 lety 05.04.2017 08:12 |  
        1 2

        Mám pocit, že jsi na pokřik Smrt Spartě trochu přecitlivělý. Já pod ním vnímám přání Smrti (tedy zániku) toho klubu. Rozhodně ne přání smrti jeho fanouškům...

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Pinturichio     před 7 lety 05.04.2017 20:31 |  
          3 0

          Ten pokřik mi přijde proste jenom hodně hloupý. Ani já nepřeji těm z druhého břehu nic dobrého, ale ruku na srdce, z koho bychom pak měli srandu, kdyby tu ten druhy klub nebyl, z cochtana, z lampasaku? Rivalita tu musí být, bez ni by to nebylo ono.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      vojtal     před 7 lety 05.04.2017 00:40 |  
      6 0

      A ruličky papíru od účtenek, kdo přehodil atletickou dráhu až na trávník byl borec! :) Tribuna sever je kult a připadá mi, jakoby se skoro skalním ultras nelíbilo, že chodí lidi. Ano, chodí teď i lidi, co třeba pár let pravidelně nechodili, ale místo jejich vyhánění a okřikování by je TS měla naopak vyhecovat fanděním a největší energií. Čím dál víc je to spíš vojenské cvičení míchaný se spartakiádou.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Veta (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 14:03 |  
      1 0

      Kurte a můžeš mi říct, kdo trávil hodiny stříháním těch papírků a pak rozdával ostatním. Kdo pašoval ty konfety (ruličky na účtenky) na stadion a pak rozdával ostatním? Kdo spouštěl to spontánní fandění?

      Disclaimer: mám velké výhrady k tomu, jak to Krasoň dělá a preferuji více spontánosti, ale rád si tu tedy s ěnkterými z vás něco vyargumentuji.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Tulák     před 7 lety 06.04.2017 18:50 |  
        0 0

        Byly doby, že jsme si papírky tahali nastříhaný samy, z domova.. Samožrejmě byli lidi, co tahali celý igelitky a rozdávali, ale to jsme kdysi nebyli ani TS, v podstatě ani ultras ne..
        Konfety se pronášet nemusely..
        Kartonády jsme dělali tak, že se vzaly papíry a posílaly nahoru v sloupcích, nikdo nic nepřipravoval na sedačky. Všechno se dělilo napůl, jenom podle barvy a bylo to všechno tak nějak od oka.
        Když si na to vzpomenu, musim se nám smát, bylo to hezký snažení :)
        Ale samozřejmě, byla tam spousta kluků, co jsou dneska v čele TS.

        Internetovou kritiku nechápu, natož Krasoně.
        Proč si lidi nesednou do busu na výjezdu? Jsou tam hodiny a hodiny prostoru pro debatu :)

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Veta (přítel SN)     před 7 lety 07.04.2017 12:32 |  
          1 0

          No, čekal jsem spíše na odpověď od Kurta, ale asi už nemá co říct. ;)

          Mířil jsem každopádně tam, že ti samí lidé, co stříhali papírky, tak odpalovali dýmovnice a různé předchůdce dněšního pyra. Stejně tak dneska není rozdíl mezi člověkem, co dělá choreo a podporuje pyro. Jinými slovy jsem chtěl páně Kurtovi říct, že adoruje stejnou skupinu lidí jen z období před dvaceti lety.

          ps: ano, tahali jsme celý igelitky ;)

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Tulák     před 7 lety 07.04.2017 13:35 |  
            0 0

            Já to chápu, jen sem si chtěl sentimentálně zavzpomínat :))
            Jinak mám stejnej názor, jako Ty..

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Kurt77     před 7 lety 07.04.2017 20:54 |  
            2 0

            Já nejsem ten typ, co by si liboval v internetových diskusích. Když mám puzení něco napsat, napíšu, ale že bych měl potřebu si svůj názor za každou cenu obhájit před světem? Proč?
            Ale můžu podat vysvětlení, když jsem byl vyzván. Ten výčet po citaci subhumana znamenal, co všechno bych si nechal v rámci zápasů v klidu ujít.A je mi jasné, že pro spoustu fans jsou to právě ty věci, přes které nejede vlak.A to je k smíchu.
            Krása zápasu v Edenu pro mě zrátka tkví v především v předvedeném fotbale od týmu v červenobílých dresech a plných ochozech.Tak to má na Slavii být.Vše ostatní je druhotné.Nepotřebuju ohníčky a písničky.A polonahýho bučícího Krasoně asi taky ne.:D
            Vlastně bych si přál, aby se fans bez výjimky chovali podle "patera ctností, ke kterým zavazuje slávistická hvězda s pěti cípy své příznivce".To byla citace ze zadní strany členské legitimace OP.Patero zde přepisovat nemíním.
            TS je odbočka OP a jistě se chce vidět vlivnou, ale s těmi ctnostmi je to slabší.Tady bych začal, v rozlišování těch "pravých" slávistů.Hodiny práce na choreech oceňuji velkou úctou a obdivem, pokud se týkají Slavie, ACAB je pro mě vyřizování si účtů lidí, co se neumí chovat. Zdravím

  14. Re: Mezi námi fanoušky 3

    sicilianbrno     před 7 lety 04.04.2017 23:18 |  
    1 2

    Trochu mimo téma: Dokoukal jsem Bohemku s Boleslaví, hodně se mě poslední dobou libi Boleslavský Přikryl, na kraj zalohy, i do jeho středu....zeptám se: Jak moc (ne)má spartanské srdce a vidi rudě?... diky za bližší doplnění.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Ondráš     před 7 lety 05.04.2017 08:51 |  
      2 0

      No trochu rudej je, ale hlavně dost často zraněnej..já bych ale určitě bral toho Maška, to je přesně ten rychlík s dobrou technikou, který by nám to při hře hodně rozhýbal..podle mě podobný typ fotbalisty, jako Sýkora. Ale myslím, že už po něm pase Sparta..

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      guyincognito     před 7 lety 05.04.2017 11:01 |  
      0 0

      Přikryl pokud vím přestoupil do Sparty už v pozdějším věku tuším z Olomouce...byl tenkrát velkým oblíbencem Hřebíka, nicméně nikoli rudých trenérů...za což jistě mohla i jeho slabší tělesná konstituce, díky které se obtížne prosazoval v dospělém fotbalu...tenhle přechod trvá každému různě dlouho, především pak v naší lize náročné na osobní souboje a sílu. Nicméně řekl bych že už se s tím docela vypořádal. O jeho klubismu moc nevím, ale pokud je u nás Pepa, tak Přikryl vychovaný na Moravě a následně večně leštící rudou lavičku by to u nás asi tak zkousl :)

  15. Re: Mezi námi fanoušky 3

    s4e     před 7 lety 04.04.2017 23:46 |  
    1 0

    Ty podcasty jsou super. Diky moc redakci za skvelou praci! Zejmena nazory subHumana na tema ts, fandeni a pyro byli velice zajmave....
    Zaroven bych timto chtel podekovat vsem co se podileji na prezentaci ts, diky vam mame nejlepsi tribunu v cr. Vzdy jsou a vzdy budou veci ktery se daji udelat lepe, ale to je normalni a to nezmensuje

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      s4e     před 7 lety 04.04.2017 23:48 |  
      0 0

      *tu vyborne odvedenou praci. Za me palec nahoru.

  16. Re: Mezi námi fanoušky 3

    tomblesk     před 7 lety 05.04.2017 03:41 |  
    2 3

    Řečeno bylo hodně - nepolemizuju. Moc dobrý, DÍKY A JEN TAK DÁL. Už čekám další vydání.
    Jednu poznámku dávám k rozhodčímu a něco pro zamyšlení, pravda s nadsázkou.
    Ze Severu pod odfouknutí žlutého kouře se projasnilo zrovna v té chvíli,,kdy Karavajev prováděl "hokejový "hit. Přesně, tak to popsal Franěk, kterého s podstatnou částí slávistické veřejnosti fakt nemusím, ale tohle se stalo i podle záběrů TV. Podle vyjadřování "expertů" to asi bylo OK a v souboji o míč. Pak byl každej na stadionu a U TV nejen slepej ale i blbej... Z netu jsem si stáhl pravidla, která studuji pravidelně, po sporných případech vždycky.
    Jestli je v něčem pořádnej bordel - tak je to hra tělem a v ofsajdech. Pamatuji trenéra ze žáků a dorostu -pravda asi před 40 až 50 roky- a jeho striktní pokyn: na protihráče ruka nepatří, nejste přece buz....i! No a dnes, kung fu, judo dohromady je slabý jen odvar z fotbalového dění. I hokejisti mají jasno pokud jde hity - nesmí jít rameno nad rameno protihráče!!! Vystrčená prdel se poušrí - jen v hokeji...
    Každý, kdo se na to jen jednou podívá, tak pozná, že hit je neúčinnější zbraň na rychlost protihráče/ pamatujeme Machače a Charlamova v hokeji, že. Protože se hokej hraje dost rychle a rychleji asi už to nejde a kdyby jen byly choutky byly, máme tu hity a je po ptákách? Tohle chceme ve fotbale? Návrat k šourákové kopané a zbyde jen ta nakopávaná. Kombinace a brejky - zbytečnost- nařídíme to a basta. Kombinace ve fotbalu, ano ale jen pro přizpůsobivé?
    Karavajev jako každý sportovec v Rusku o hokeji ví hodně a udělal to správně ale podle pravidel hokeje. Že by nový náhled na hru tělem?. Ta se vcelku připouští ale v souboji o míč!!! Ten byl všude jinde, jen ne v zorném úhlu Karavajeva. Ten Franěk byl v tu chvíli pár metrů za nimi - pravda zcela výjimečně kvůli jeho konstituci a rychlostní dovednosti/. Za to komise rozhodčích to ví jen z vyprávění nebo má svého "ducha svatého". Tuto pravomoc měla jen inkvizice a nyní to platí jen pro papeže. A i ten František to nechce. Ale v českém fotbale je zájemců hodně. Berbr ví co dělá a uznává se přitom, že holt blbej nejni . A Pelta je moudrej a spravedlivej, takže bude to Plzeň a né, že né. Šmytec a pohádky je konec ..A taky ví, jak moc dobře se hodí bolševický manýry v kapitalismu, ten je na to jak stvořenej, jen mít prachy. A ještě ke všemu ti komoušové šikmooký tohle neberou a jestli mučí lidi, tak jim je to prostě šumák. Jak to tedy je, že milý Vaňku?
    Co dál? můžou se hráči nechat mezi sebou fackovat, v horším případě zmáčknout koule a specificky změněné publikum vzdechne po vzoru "Bosák" Ach, to muselo bolet? Kam to až půjde ... Netěším se vůbec na tento typ fotbalu. Vždyť i koncentráky původně vznikly bohulibou výživou - převýchova nepřizpůsobivých a že dostávají novou šanci ...
    Kam ten fotbal bafuňáři vedou, nechápu. Vysvětlení je prosté: koukají pro inspiraci asi na wrestling bláznivých holek - na klučičí totiž nikdo nechodí, tam už nejsou Chlapi, ale multi kulti .... Hráč by neměl mít řetízek na krku, ale nůž si pro vlastní sebeobranu bude moci vzít? A příště rovnou pistoli, že ano? A jen trestné kolečko jako v marketingově úspěšnému biatlonu, pal a upaluj, A běda jestli někdo v hledišti hodí poplašný dělbuch, policie ho už při svých akcích používá legálně, aby byl klid na práci, pravda jen pro někoho... - viz různé demonstrace...To snad ne? Sportu zdar a fotbalu zvlášť...

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Travinho     před 7 lety 05.04.2017 08:15 |  
      1 5

      Kdyby mu ji vystrčil do běhu, tak budiž, ale Mingazov do ní naskočil...

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Pepino44     před 7 lety 05.04.2017 09:15 |  
        4 0

        Tak těžko nenaskočit, když mu soupeř do běhu vystrčí zadek a nohu bez zjevné snahy hrát balon. Vždyť se píská i to, když se soupeř postaví hráči do cesty (dá mu strom).

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          martyni (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 13:06 |  
          1 0

          Mam taky ten pocit. Na zmenu smeru zareagoval tim, ze se postavil do smeru jeho pohybu a vystrcil zadek.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          VanDel     před 7 lety 05.04.2017 14:58 |  
          0 1

          No ale k tomu "stromu" musí dojít. Musí tam být ten kontakt, aby se mohl písknout faul. A v tomhle případě došlo ke kontaktu až poté, co Mingazov, aniž by se ho Karavajev jakkoliv dotknul, skočil. A ke kontaktu došlo až během toho Mingazovovo letu. Samozřejmě se pískají i přestupky kde ke kontaktu dojít nemusí. Třeba když někdo naznačí šlapák a apod. Ale to tenhle případ prostě opravdu nebyl.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Kenny     před 7 lety 05.04.2017 13:01 |  
        0 1

        A je pravidlově nějaký rozdíl,jestli soupeř do té nohy naběhne nebo naskočí?

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          VanDel     před 7 lety 05.04.2017 14:17 |  
          1 1

          Jako promiň, ale to je setsakra rozdíl. Pokud by Mingazov udělal ještě jeden krok a pak se od toho Karavajevovo zadku odrazil a spadnul, tak myslim většina sparťanů drží hubu. Ale půl metru před obráncem skočit je fakt hodně okatý.........tím ale na druhou stranu neříkam, že to Mingazovovi vyčítám. Ten sparťanský kvikot je fajn, dohnali jsme je tímhle ke slušnýmu šílenství.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Kenny     před 7 lety 06.04.2017 16:05 |  
            0 0

            Sorry, ptám se na něco jinýho.....

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Travinho     před 7 lety 05.04.2017 14:47 |  
          0 0

          To teda rozdíl je, protože soupeř mu nezabránil v přirozeném pohybu... Takhle může útočník naskočit skoro kdykoliv do obránce v průběhu zápasu. Byly by to i tehdy penalty?

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Kenny     před 7 lety 06.04.2017 16:05 |  
            0 0

            Pravidlově? Já jsem si teda stáhnul pravidla a žádný rozdíl mezi naběhnutím a naskočením jsem nenašel. Pořád to vychází jako pravidlo 12 a zabránění soupeři v pohybu s fyzickým kontaktem.

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              Travinho     před 7 lety 06.04.2017 16:10 |  
              0 0

              Jedná se však o zabránění v přirozením pohybu a to se nejednalo...

              • Re: Mezi námi fanoušky 3

                Kenny     před 7 lety 06.04.2017 16:19 |  
                0 0

                No směr za míčem měl. To bych viděl jako přirozený pohyb. Že nedokázal vzlítnout nad jeho nohu mi jako nepřirozený nepřipadá.

                • Re: Mezi námi fanoušky 3

                  Travinho     před 7 lety 06.04.2017 17:19 |  
                  0 0

                  Tak pokud jdi přijde přirozené se bez jakéhokoliv kontaktu klátit k zemi, tak se asi fakt nemáme o čem bavit.

                  • Re: Mezi námi fanoušky 3

                    Kenny     před 7 lety 06.04.2017 17:37 |  
                    0 0

                    No a jsme zase zpátky u toho, jestli ta překážka v pohybu, kterou tam Karavajev postavil nebyla sama o sobě tak trochu důvod to odpískat. Protože kdyby udělal Mingazov ještě jeden krok, tak už to bylo jasný. A vzlítnout fakt nemohl.

                    • Re: Mezi námi fanoušky 3

                      Travinho     před 7 lety 06.04.2017 23:00 |  
                      1 0

                      Kolik takovýchto překážek v pohybu najdeš ve vápně za zápas? 50? 100? 8 654 323? Ne, tohle prostě faul není a v pravidlech pro to oporu nenajdeš a i kdyby ano, tak pravidla nejsou všechno, stačí obyčejný cit pro hru.

                      • Re: Mezi námi fanoušky 3

                        Veta (přítel SN)     před 7 lety 07.04.2017 12:34 |  
                        0 1

                        Fotbal je hra o míč (stejně tak z toho vychází popis zakázané hry). Obránce se nesnažil zastavit míč, snažil se velice evidetně pouze zastavit hráče. => zakázaná hra

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Veta (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 14:04 |  
        1 0

        Bránící hráč se má snažit hrát míč, to tu nenastalo.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Jachym     před 7 lety 05.04.2017 09:07 |  
      3 0

      Tedy, tomu říkám brainstorming :-D Člověče, tam je "ingrediencí" jako když kočička s pejskem připravovali dort...:-)

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        martyni (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 13:07 |  
        0 0

        Tak nejak.. :) ale nic ve zlym, taky mam nekdy problem myslenku udrzet a na druhy strane myslenku opustit..:)

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Jachym     před 7 lety 05.04.2017 13:33 |  
          3 0

          Já tomu rozumím, ale smíchat při komentáři ke sporné penaltě dohromady (jen namátkou) homosexuály, bojová umění, Machače a Charlamova, inkvizici a papeže Františka, čínské komunisty, Bosáka, biatlon a politické demonstrace, to už je, jak se dneska říká hezky česky o několik levelů výše, prostě skutečný myšlenkový orgasmus... :-))

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Pepino44     před 7 lety 05.04.2017 09:11 |  
      1 0

      Máš pravdu s tím bodyčekem, ostatně psal jsem to již před tím. Myslím si však, že by takovýto zákrok pískli i v hokeji kvůli té vytrčené noze.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Robinator     před 7 lety 05.04.2017 14:58 |  
      2 0

      že už se na to radši nevyserete :D radši bych chtěl vidět nějaké nápady na sobotní sestavu :))

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        JS (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 15:20 |  
        1 2

        Pavlenka – Bořil, Deli, Bílek, Flo – Šćuk – MvB, Hušbauer, Barák, Sýkora – Škoda

        Střídání: Mingazov, Muris, Frýďa?

        Fakt rád bych viděl na trávníku Šventa a Alvira :(

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 15:37 |  
          2 1

          Ještě že nejsi trenér... pak bychom kontumačně prohráli, protože by nastoupil Hušbauer, který má v následujícím zápase stopku.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            JS (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 23:07 |  
            0 1

            Prostě už ho beru automaticky do základu... když ho tu všichni tak propagujete a adorujete, nedovolil bych si ho vynechat.

            Ne, vážně, je vidět, že kádr zas tak široký není. Zraní se Alvir a my nemáme alternaci za Hušbauera. :/

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 23:24 |  
              1 0

              Robinator chtěl po nás sestavu na sobotu, ne ideální sestavu. :-) Proto tam nemá Hušbauer co dělat.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            JS (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 23:09 |  
            0 1

            Jojo... chybka. Tak bude muset hrát ve středu zálohy nějaký kraj anebo bude hrát opět MNN a před ním Ščuk. To je pravděpodobnější.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          TSeguinTS     před 7 lety 05.04.2017 15:45 |  
          1 1

          Očekávám, že Hušbauera nahradí Sčuk. Možná existuje málo pravdepodobná varianta přesunu Zmrhala do středu a na jeho místě Mingazov.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Robinator     před 7 lety 05.04.2017 15:49 |  
            0 0

            tady je presne videt, ze kadr nemame nijak extra siroky, jak se vsude psalo..Husbauer je mimo hru, Alvir dlouhodobe a uz nemame moc variant..po odchodu baraka musime na tyto posty privest dva hrace..

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Jachym     před 7 lety 05.04.2017 15:58 |  
            0 0

            Zmrhal určitě v základu (pokud i on nemá 4 ŽK...:-), ale na svém místě vlevo. Karviná to doma podle mě úplně nezavře a Jardova rychlost bude na domácí platit jako tomu bylo na např. na podzim ve Zlíně.

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Robinator     před 7 lety 05.04.2017 15:48 |  
          0 2

          Scuka bych videl urcite rad, zajima me, jak by se s tim popasoval ted..takovy souboj on versus MNN..protoze ten nepredvadi nijak exceletni uroven..do hry by Scuk mohl promluvit, urcite by si to ted zaslouzil..Husbauer ma stopku, skoda ze neni Alvir ready,nebo je? Jinak Frýďa nebo Bořil by mi bylo asi jedno..tam je to podle mě kvalitativně 50/50

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          Philliip     před 7 lety 05.04.2017 16:04 |  
          0 0

          Myslím si, že trenér Šilhavý bude sázet na své ověřené koně a Hušbauera nahradí Mešanovičem a budeme hrát na dva útočníky. Typologicky nám chybí náhrada za Hušbauera, když nepočítám zraněného Alvira. Zajímavá by byla varianta, že by na střed šel Sýkora a doprava Mingazov nebo MvB, ale to si myslím, že nebude :)

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Robinator     před 7 lety 05.04.2017 16:13 |  
            0 0

            někde jsem slyšel, že sýkora můře hrát i střed

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 19:48 |  
              1 0

              Však hrát se může variabilně, když se bude bránit, Sýkora se může stahovat do středu (rozestavení 4-5-1) a když budeme přecházet do útoku my, tak může jít na kraj a ''ten druhý'' jít naopak nebo dělat druhého útočníka (4-4-2; van Buren).
              Jinak máš pravdu, i v této sezóně několikrát nastoupil na pozici středního záložníka v Liberci, například proti Larnace dal hat-trick.

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Jachym     před 7 lety 05.04.2017 15:55 |  
        3 0

        Do té doby se tady ještě Boss asi pohádá s oponenty o výkon Hušbauera v derby a Sokrates si stihne k hodnocení hráčů v klidu vypít kávu... :-))

  17. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Travinho     před 7 lety 05.04.2017 21:58 |  
    11 5

    Abych pravdu řekl, tak vyjádření pana Subhumana je mi vyloženě odpudivé... V podstatě přímo popisuje vše, co na kotli nesnáším. Pyro, dýmovnice atd. jsou prostě zakázány a jestli to chce používat, ať si to pouští třeba u sebe na zahradě, ale ne tam, kde tím působí škodu subjektu jemuž fandí...

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Travinho     před 7 lety 05.04.2017 22:00 |  
      3 3

      Dokonce bych byl rád, kdyby lidé jeho ražení dostali postupem času za své činy zákaz. Nedodržuješ pravidla, čau...

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        smely (přítel SN)     před 7 lety 06.04.2017 08:28 |  
        0 0

        sem furt premejslel proc by mel mit Subhuman zakazanou Cinu, ale vono je to asi mysleny jinak ... :-)

  18. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 22:45 |  
    5 2

    Tak jsem si celý podcast poslechl znova doma v klidu a lepší kvalitě. Mám jen jednu poznámku pro subHumana. Nevím, jak jinde na netu, ale na SN.cz si myslím, že Krasoně kritizují naopak lidé, kteří mají už sakra něco odfanděno a chtěli by něco lepšího ("Průměr nestačí" :-). Není to nějaký "hate" proti němu, nic osobního. Je to obyčejná věcná kritika s věcnými argumenty a připomínkami.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 06.04.2017 16:54 |  
      0 0

      Naopak ty co mají opravdu hodně odfanděno,tak jsou spíše tolerantní,protože pamatují daleko horší časy.Já ač mě někdy pěkně serou,tak je potažmo jeho obdivuji,jak to funguje.

  19. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 05.04.2017 23:58 |  
    11 3

    Poslechl jsem si to až dnes a docela mě zarazilo pár věcí:
    Vtipný moment zazněl ohledně toho, že lidé kupují lístky na TS a generuje to zisk pro klub, ano s tím souhlasím, ale není to způsobené TS, ale fotbalem! Neznám člověka, který by šel na fotbal jen kvůli tomu, aby si za 200Kč šel někam ''zachorálovat'' (zazpívat) na stadión. Jinými slovy, vy kteří máte permanentku na TS, šli byste na Slavii, kdyby TS neexistovala? Pokud odpovíte ano, tak mi musíte dát za pravdu.
    Klub je prý nějak šikanován... Není to náhodou způsobené tím, že TS opakovaně porušuje pravidla? Na recidivistu se také kouká jinak a jsou ty jeho další tresty vyšší.
    Slavia prý na pokutách platí docela málo, mně se zdá, že platit milióny za sezónu je docela dost a jsou to bohužel vyhozené peníze, které kdyby zůstaly uvnitř klubu, tak se z nich mohl objevit nový Vl. Šmicer nebo zajistit noví zaměstnanci ať už pro celkový chod klubu nebo pro mládež jak ve formě trenéra/trenérů, tak v kvalitnějším vybavení.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      JS (přítel SN)     před 7 lety 06.04.2017 00:13 |  
      6 3

      To je prostě ta fanouškovská demagogie založená na mylné premise, že „my jsme klub“....

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Fulham     před 7 lety 06.04.2017 14:18 |  
        5 0

        Už kdysi jsem tu psal - před mnoha lety se takto rozpadl dlouho největší fans tábor u nás - rumuni... přesně pro tu aroganci tvrdého jádra. Dnes se jich na domácích zápasech schází v ,, kotli" 200 a ostatní rudý o nich píšou jako o bezmozcich a podobně. Snad to tam nedotáhnem...

        • Re: Mezi námi fanoušky 3

          vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 06.04.2017 16:50 |  
          0 0

          Osobně si myslím,že kdyby TS byla umístěna tak blbě,jako na toaletný a cena lístku byla na jih totožná se severem,tak by tam taky nebylo tolik lidí,ale třeba se pletu.

          • Re: Mezi námi fanoušky 3

            Fulham     před 7 lety 06.04.2017 18:41 |  
            2 0

            Kdyby jich tam chodilo tolik co momentálně nás na sever , tak mají kotel na celou tribunu u tramvaje a není o čem...Ale spousta lidí co by aktivně fandila jde raději jinam, páč nesouhlasí s těma vemenama . U nás to zdaleka není tak vyhrocené a snad nikdy nebude. Mám obrovské respekt ke klukům co tím žijí a rozdílný pohled na něco je spíš danej už věkem... řízené pyro snesu, ale strašně mi vadí takové to - ty nejsi pravý fans , tak táhni na jinou tribunu. Děje se to v Edenu i venku . Byl bych nerad, aby se to rozpadlo jako u těch tamtěch. To by zamrzelo hodně moc.

            • Re: Mezi námi fanoušky 3

              vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 06.04.2017 19:50 |  
              0 0

              no tohle zvaneni bych nebral tak vazne,chodime na kraj TS a nikdo nic takového nerika a zdaleka ne každý tam neustale hulaka jako v tech vnitřních sektorech,tam uz taky vzhledem k veku nechodime

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Lunaris     před 7 lety 07.04.2017 00:03 |  
      0 1

      Vy sice nikoho, kdo by si šel zazpívat, neznáte, ale tuším, že neznáte víc lidí. ;)

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Makii     před 7 lety 07.04.2017 13:59 |  
      0 0

      Popravdě, já teda chodím na sportovní klání především kvůli supportu. Kdybych nemohla jít na TS, tak klidně půjdu jinam, ptž Slavii miluju, o tom žádná. Ale rozhodně se nebudu bavit tak, jako při fandění. Ale např. u nás na hokej chodím jenom kvůli fandění a známým lidem, protože jinak mě hokej nebaví. Takže tak. Každý to má jinak, někoho prostě baví primárně zpívat, mít ruce nahoře a poskakovat :)

      • Re: Mezi námi fanoušky 3

        Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 07.04.2017 15:50 |  
        1 0

        Tak asi vás pár bude. :-)

  20. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Kenny     před 7 lety 06.04.2017 16:03 |  
    0 0

    Pravidlově? Já jsem si teda stáhnul pravidla a žádný rozdíl mezi naběhnutím a naskočením jsem nenašel. Pořád to vychází jako pravidlo 12 a zabránění soupeři v pohybu s fyzickým kontaktem.

    • Re: Mezi námi fanoušky 3

      Kenny     před 7 lety 06.04.2017 16:04 |  
      0 0

      Jsem opět mimo....

  21. Re: Mezi námi fanoušky 3

    Lunaris     před 7 lety 07.04.2017 00:01 |  
    1 1

    Zajímavý názor s tm zdražením vstupného na sever, jsem pro, chodit budu stejně raději tam než dřepět jinde. Chodil bych i bez TS, ale podobnou atmosféru v ČR jinde nezažijete. Tahle tribuna je v českých podmínkách něco nevídaného a způsob, jak se to organizuje, tzn. výjezdy, merčendajz, support apod. je super. Za mě kluci jen tak dál, v minulých letech jste byli prakticky to jediné, co ve Slavii sneslo přísné měřítko a na co mohl být slávista trošku hrdej.