Fortuna liga

Slovácko - Slavia 0:2

Slavia se představila na půdě Slovácka a měla možnost dostat pod tlak první Plzeň, kterou čeká náročný zápas na Spartě. Svěřencům trenéra Šilhavého se to nakonec podařilo, byť šlo o velice náročný zápas! Po brankách Škody a Deliho a bezchybném výkonu obrany slávisté zvítězili 2:0!

Vykartovaného Baráka nahradil dle očekávání Ščuk. Na křídlech dostali přednost Mingazov se Sýkorou, jen na lavičce tak začal Zmrhal.

Po opatrnějším vstupu do zápasu začalo postupně získávat převahu překvapivě domácí Slovácko. Šlo ale spíše o platonický tlak s několika rohovými kopy, přičemž Pavlenka nemusel řešit žádnou vyloženě gólovou možnost hráčů v bílém. Nepříjemně zkoušel pálit z voleje Navrátil, ale svou slabší levou nohou poslal míč jen o metr vedle Pavlenkovy svatyně. Později střílel i Daníček a tentokrát už náš brankář musel zasahovat, i když šlo spíše o rutinní zákrok. Skutečně nadějnou příležitost mělo Slovácko jedinou a byl u ní opět Daníček. Ten dostal hodně prostoru před vápnem a z voleje trefil balón dobře. Pavlenka byl nucen k dobrému zákroku u tyče. Odražený míč pak dostal do branky Havlík, ale vzrušení bylo zbytečný, protože byl v několikametrovém ofsajdu. Paradoxně se první prosadila Slavia, ačkoliv se jí do té doby herně nedařilo. Hušbauer skvěle vybojoval míč od váhajícího stopera Hofmanna, Mingazov předsprintoval dalšího obránce a dokonale přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Škodu. Náš kanonýr se nemýlil a povedenou ránou pod břevno překonal Daňka a dokonal tak krásnou akci slávistů - 1:0! Gól Slavii pomohl a zaskočené domácí pak ve zbytku půle přehrávala. Z náznaků se však nic neurodilo a když i Hušbauer pálil ve velice zajímavé možnosti těsně vedle šibenice, tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení našich barev.

Začátek druhé půle bohužel nenavázal na povedenější pasáž Slavia a Slovácko bylo opět aktivnějším celkem. V 50. minutě měl dobrou možnost po rohu Civič, ale z voleje naštěstí netrefil míč přesně a jeho pokus byl zblokován. O pár minut později tvrdě fauloval Ngadeu a vyfasoval první žlutou kartu v duelu. Hned pár chvil poté předvedl africký legionář ve službách Slavie další nedovolený zákrok, ale sudí Královec v rámci nastaveného trendu, kdy v první půli pustil oboustranně několik tvrdších zákroků bez karetního napomínání, druhou žlutou nevytáhl. Po hodině hry napřáhl před vápnem Machalík a jeho nepříjemnou střelu vytěsnil Pavlenka konečky prstů těsně nad! Slovácko mělo převahu a drželo míč, trenér Šilhavý na to zareagoval stažením nepříliš viditelného Sýkory a nasazením Zmrhala. Změna Slavii přeci jen trochu pomohla a nový hráč hru oživil. Po standardní situaci Hušbauera o sobě dal vědět opět Škoda, který se prosadil k hlavičce. Daněk ale předvedl dobrý zákrok. Rozhodnout mohl právě střídající Zmrhal - Škoda na něj prodloužil míč, ale náš krajní záložník byl tváří v tvář Daňkovi na poslední chvíli zablokován Civičem. Oba tábory se pak dožadovaly penalty. Slávisté k ní měli přeci jen blíž, když domácí hráč zahrál ve vápně rukou. Sudí Královec ji ale posoudil jako nechtěnou a nastřelenou z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně naopak Ščuk dobrým obranným zákrokem trefil vyloženě míč a padající Navrátil doplatil na setrvačnost svého pohybu. Slavia se nakonec nemusela o vítězství strachovat až do posledního hvizdu. V 83. minutě totiž domácí nedokázali odvrátit roh Slavie z vápna a odražený míč trefil přesně do šibenice Deli - 2:0! Závěr zápasu se pak už jen dohrával. Slávisté si tak na horké půdě v Uherském Hradišti připsali do tabulky velice cenné tři body!

25. kolo - Pátek 21. 04. 2017 20:15

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
0 - 2
0 - 1
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

31. Milan Škoda
83. Simon Deli

Komentáře (280)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé