Domácí pohár

Slavia - Zlín 0:1

Slavia v Edenu po špatném výkonu podlehla v semifinále MOL Cupu Zlínu 0:1 a finále si nezahraje.

Trenér Jaroslav Šilhavý poslal na hřiště silnou sestavu, oproti ligovým zápasům chyběli jen Pavlenka, Frydrych, Mingazov a Škoda, tyto hráče nahradili Kovář, Bořil, Tecl a Mešanovič. Ani na lavičku se tentokrát nevešel uzdravený Marko Alvir. První střelu zápasu si připsal ve čtvrté minutě Barák, brankář Dostál ale neměl s přízemním pokusem problémy, protože Barákův pokus postrádal dostatečnou razanci. Slávisté měli v poli převahu a soupeře nepouštěli na dostřel Kovářovy brány, sami si ale další šanci připravili až v 13. minutě, rychlá kombinace na pravé straně vyústila v překvapivou střelu Tecla, který minul bránu jen o kousek. Na druhé straně chyboval při rozehrávce Deli, přišel o míč, než s ním ale Fantiš stihl něco vymyslet, Deli mu jej zase sebral. Diváky vzrušila situace po Bořilově dlouhém autu, který prodloužil Ngadeu za sebe a hosté si málem vstřelili vlastní gól. Pak přišla dlouhá pasáž hry plná nepřesností, žádný z týmů se nedostával ani na dostřel branky soupeře. To se změnilo po půlhodině hry, kdy přišla další ztráta míče Deliho v rozehrávce, tentokrát měla už fatální následky. Traore vyslal před vápno úplně volného Holíka, který neměl problém s prostřelením vybíhajícího Kováře - 0:1. A o chvíli později Traore jen těsně nedosáhl na centr z hloubi pole. Slávisté zabrali na konci první půle, Barák pěkně našel nabíhajícího Floa, ten hned z první hledal Mešanoviče, bohužel i této přihrávce - stejně jako mnoha dalším v první půli - chyběla přesnost. Vyrovnat mohl Mešanovič hned za dvě minuty, když se po několika soubojích ve vápně dostal k míči a nůžkami jej poslal do tyče! V poslední minutě první půle ještě Barák střílel z dálky v situaci, která přímo volala po přihrávce volnému Floovi, Dostál s přízemním pokusem neměl problém. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1 k velkému rozčarování slávistického publika.

Do druhé půle nahradil Jaromíra Zmrhala Milan Škoda a Slavia tak začala hrát na dva útočníky. První šance slávistů přišla po deseti minutách druhé půle, centr od rohového praporku si našel Lüftner, ale jeho hlavičku vyrazil Dostál. Prakticky vzápětí šli hosté do brejku a přestože to už vypadalo, že slávisté nebezpečí u postranní čáry zažehnají, přišla laciná ztráta a v tutovce se ocitl Matějov, který nedokázal trefit bránu. Tou dobou už byl na hřišti v hostujícím dresu Vukadinovič, který neustále hrozil náběhy za obranu. Trenér Šilhavý zase poslal na hřiště Sýkoru místo Baráka. Právě Sýkora to zkusil v 65. minutě zpoza vápna, bránu netrefil. O pár minut později hlavičkoval Mešanovič, ale bohužel to byla spíš výjimečná akce, slávisté se vůbec nedostali k tlaku, nakopávané míče nenacházely žádné adresáty a čas plynul, aniž by se obrana hostí nějak významně zapotila. Do konce zápasu si slávisté nevytvořili už jedinou šanci na vyrovnání, hosté si v klidu pohlídali výhru a do Edenu se vrátí za tři týdny si zahrát finále MOL Cupu, slávisté po opravdu špatném výkonu skončili před branami finále.

Trenér Zlína Bohumil Páník na tiskové konferenci po zápase chválil: "Když se vyhraje, vždy se hodnotí dobře. Je to teprve naše třetí vítězství na jaře. O to víc nás těší, že to je na Slavii. Bylo to postavené na pracovitosti mužstva. Dva zápasy v Praze, dvě výhry, to je pro nás obrovsky cenné pro zbytek jara. Věřím, že ještě přidáme další vítězství v lize, obhájíme umístění v první půlce tabulky a zabojujeme v poháru. První gól byl strašně důležitý, pak jsme to vzadu uhráli, stopeři i naše šestky byli výborní. Chtěli jsme z brejku přidat další gól, to už se nám nepovedlo. Neřeším, jestli je důležitější liga nebo pohár. Teď se budeme soustředit na ligu, až se bude blížit finále poháru, bude pro nás důležitý pohár. Silná mužstva hrají jinak než ta slabší, my se na ně umíme připravit a jejich sílu eliminovat. Když se nám navíc podaří dát první gól, je to hodně důležité. Určitě hrajeme radší proti silnějším soupeřům než proti slabším."

Jaroslav Šilhavý zaznamenal první soutěžní porážku ve Slavii. "Nepovedené utkání. Všichni jsme to viděli, naše série byla dlouhá, jednou to přijít muselo. Je to mrzuté, že to bylo dnes, kde neexistuje žádný reparát, v boji o finále a o trofej, kterou chceme. Jsem zklamaný, že jsme podali slabý výkon, zaslouženě jsme vypadli. Zlín z nás měl respekt do doby, než jsme mu nabídli gól na podnose. Kazili jsme jednoduché přihrávky, nebyl tam hráč, který by to vzal na sebe a něco s tím udělal. Chtěli jsme to změnit příchodem Škody, ale hráli jsme naivně středem. Nebyli jsme schopni se dostat přes soupeřovu středovou čtveřice. Ani kouzlo standardky v 90. minutě tentokrát nezafungovalo. Teď se musíme oklepat, vyhodnotit si to a připravit se na neděli a zbytek pěti zápasů. Deli udělal hrubku, to se nemůže stávat. Je výborný fotbalista, ale toto nezvládl. Simon to jistě vnímá, že tu chybu udělal, já mu to také jistě důrazně vyčtu. Tito hráči nastoupili i proti Karviné, kdy jsme vyhráli 5:2, nevidím problém v tom, že hráli zrovna hráči, kteří v lize moc nehrají. Byl to týmově špatný výkon. Nevidím souvislost se zápasem na Slovácku, kde jsme až na držení míče byli ve všem lepší. Prohráli jsme jeden zápas, nenechám se dotlačit do toho, abych to nazýval krizí. Nemyslím, že bychom měli nyní bít na poplach. Hlavně v druhé půli jsme dávali dlouhé míče z hloubi pole, ale to nebylo to, co jsme chtěli. Chtěli jsme hrát po stranách a dávat míče do vápna ze stran, to se ale nestalo. Uvidíme, jak na kluky zapůsobí porážka. Porážky a chyby k fotbalu patří, musíte se ale zvednout a jít dál."

Semifinále - Úterý 25. 04. 2017 18:30

MOL Cup, 2016/2017
0 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FC Zlín
FC Zlín

31. Holík

Komentáře (324)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé