Ženský fotbal

Slávistky v derby vyhrály a jsou blízku titulu!

Fotbalistky Slavie jsou zase blízko čtvrtého titulu v řadě. Dnes holky porazily Spartu 1:0 díky brance Kožárové. Po zápase propukla velká radost!

Slávistky do zápasu naskočily aktivně a hned po hezkém průniku Kožárové zakončovala prudce, ale těsně nad branku, Bartoňová. Slavia byla nebezpečnější, soupeř si toho moc nevytvořil. K vidění byl opět vidět boj o každý míč. Fotbalovější Slavia zahrozila ve 12. minutě, Svitková přesným dlouhým míčem našla Kožárovou, která se řítila sama na branku, vyběhnuvší gólmanku sice přehodila, ale netrefila se mezi tyče. Důležitý okamžik nastal ve 20. minutě, míč se dostal za obranu k Divišové, která z pravé strany poslala přízemním centrem míč ke Kožárové a pro níž nebyl z prvního doteku otevřít skóre dnešního zápasu. V dalším průběhu jsme moc velkých šancí neviděli, Slavia měla nějaké náznaky, které nedokázala dotáhnout. Více času se však hrálo na polovině Sparty.

Na začátku druhého poločasu si větší šanci vytvořila Svitková po chybě Vyštejnové, ale brankářka její střelu vyrazila. Sparta zatlačila na chvíli díky standardní situaci a rohu, ale ke střele se nedostala. V 63. minutě první větší šance Sparty, po centru Lucie Martínkové nad branku střílela Bertholdová z voleje těsně nad branku. Postupně se na hřišti začalo přiostřovat, emoce vládly na hřišti, na lavičkách i na tribunách. Možná i proto nebylo k vidění moc fotbalových momentů. S blížícím se závěrem se Sparta stále více tlačila do útoku, v 81. minutě po standardní situace Mocové tečovala hlavou Prince, ale Votíková v pohodě kryla. Hned poté se do brejku dostala Kožárová, ale brankářka Dorsey zneškodnila. V 88. minutě dostala červenou kartu Mocová a závěrečné drama se podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Slavia tak vede ligu již o čtyři body!

16. kolo - Neděle 30. 04. 2017 13:00

1. liga žen - mistr, 2016/2017
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

20. Tereza Kožárová

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v derby vyhrály a jsou blízku titulu!

    buri     před 7 lety 30.04.2017 16:05 |  
    1 0

    Holky paráda!!!

  2. Re: Slávistky v derby vyhrály a jsou blízku titulu!

    knawi     před 7 lety 30.04.2017 17:19 |  
    1 0

    Jste opravdu skvělé! Gratuluju!

  3. Re: Slávistky v derby vyhrály a jsou blízku titulu!

    vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 01.05.2017 10:02 |  
    1 0

    Jsou fakt výborný.