B-Tým

Juniorka: Slavia - Bohemians 1905 3:0

Na Xaverově se dnes hrálo vršovické derby juniorek - slávističtí mladíci navázali nejen na včerejší vítězství áčka, ale bohužel i na nucená střídání způsobená zraněními.

V základní sestavě hostů Bohemky nastoupil na hrotu Jan Kuchta, který je v Ďolíčku ze Slavie na hostování, slávistická juniorka hrála bez posil z áčka, zato s testovaným útočníkem Petarem Musou. Úvod utkání přinesl více vzruchu před bránou Slavie, ale bez dobrého zakončení, na druhé straně mířil střelou z vápna vedle pravé tyče Musa. Už v 9. minutě si při sprintu zranil stehenní sval Vojtěch Mareš a na hřišti ho nahradil Badocha. Žežulka se po vystřídání Mareše stáhnul na stoperskou pozici. Herní projev Slavie nebyl prvních třicet minut dobrý, hrálo se prakticky bez větších šancí na obou stranách. Domácím se začalo dařit až po půlhodině hry, nejdříve ve 30. minutě Bjeloš z otočky na penaltovém puntíku pálil jen do středu brány na připraveného gólmana Šrámka. Ve 31. minutě si na Čermákův centr z pravé strany v malém vápně nejvýše naskočil Musa a hlavou dal na 1:0. O pět minut později rozehrál Zoubek roh a opět hlavou se v pokutovém území prosadil Čermák - 2:0. Slavia začala hrát po zemi, hráči dobře kombinovali a to neslo své výsledky v podobě dalších šancí. Ve 40. minutě Prosek prostrčil balón do vápna na Čermáka, jeho razantní střelu ze strany však zvládnul Šrámek skokem vyrazit na roh. Na druhé straně ještě zahrozili hosté, ve vápně osamocený Kostka těsně nedosáhnul na pěkný centr z pravé strany.

Ve druhé půli se vyměnily kraje slávistické zálohy, Zoubek šel doprava a Bjeloš doleva. Pohledný fotbal zůstal bohužel po přestávce v šatně, a tak byl k vidění jen boj ve středu hřiště. Bohemka si vytvořila velkou šanci v 57. minutě, střelu z brankové čáry nejdřív vykopával Žežulka, s dorážkou si poté poradil Lisa! Trenér Řehák poslal do hry v 65. minutě Schulze místo Bjeloše, ovšem Schulz se za šest minut zranil a místo něj šel na hřiště Vávra. V 78. minutě se po rozehrání volného přímého kopu dostal balón k Žežulkovi, ten nahrál dva metry před bránu do výborné pozice Badochovi, ovšem náš hráč překopnul nejen bránu, ale i budovu za tribunou... Gólovou tečku udělal v 88. minutě Vávra, když mu po pěkném zpracování přihrál na hranici vápna Marko Lauricella, a míč poslal mezi tři tyče podél Šrámka - 3:0

"Byli jsme dnes hodně těžkopádní, Bohemka měla lepší pohyb. Přičítám to tomu, že jsme ve čtvrtek absolvovali náročné zátěžové testy. Na hráče to určitě dolehlo, měli svalové zranění a křeče, to jsme nikdy neměli. Jsme rádi, že jsme nakonec takovým výsledkem vyhráli. Kluci to ubojovali, byly tam nějaké pěkné momenty, ale s hrou moc spokojen nejsem. V závěru poločasu jsme hráli dobře, ale představoval bych si, kdyby takhle hráči hráli po delší dobu. Výsledek dnes předčil hru," zhodnotil dnešní utkání trenér juniorky Pavel Řehák.

Celý zápas odehrál Petar Musa, chorvatský útočník, který je ve Slavii na testech. "Je ročník 98, na svůj věk má výbornou postavu, sílu, rychlost, bohužel se na něm ve druhém poločase asi také podepsaly zátěžové testy. Měl by si příští týden zkusit pár tréninků s áčkem a odehrát ještě jeden zápas za juniorku." 

27 - Neděle 07. 05. 2017 10:15

Juniorská liga, 2016/2017
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Petar Musa
37. Marcel Čermák
88. Pavel Vávra

Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 1905 3:0

    Travinho     před 7 lety 08.05.2017 09:36 |  
    0 0

    Po dlouhé době jsem navštívil juniorku a byly tam věci, které mě potěšily, ale také věci, které mě zklamaly, ale herně mužstvo jakžtakž šlapalo. Jen ty tři svalová zranění. Řehák tam docela durdil.
    - Bohemce se naopak zranil Kuchta, který jí možná bude chybět do konce sezony. Za mnou seděli nějací chlapíci, kteří tvrdili, že po konci hostování podepíše Bohemce přestup, ale je otázka, co je na tom pravdy.
    - Jako problém vidím, že za juniorku hrají kluci, kteří by měli být dávno někde jinde, ale to asi vědí všichni.
    - Asi nejzajímavější hráč z tohoto týmu mi přijde Čermák. Hrozně se mi líbí jeho zaujetí pro hru, snaží se vymýšlet neotřelá řešení a jde vidět, že se fotbalem baví.
    - Pravý opak je na pravém beku hrající Prošek, který na mě působí, jako by si šel zápas vlastně jen odehrát. Když měl na noze míč, tak to bylo dobré a bylo znát, že by měl být někde jinde. Jenže pohyb bez balonu byl u něj špatný, navíc mi přišlo, že ztratil část své bývalé rychlosti, ale měl zatejpované koleno, takže to mohlo být tím.
    - Oba Chorvati mě nijak neuhranuli, ale může to být otázka aklimatizace. Musa velice dobré tělo, je vcelku rychlý, slušná technika a výborná hra hlavou, ale není tam dynamika v prvních krocích, což mi přijde, že ho hodně limitovalo. Chyběla mu i obratnost a přišel mi značně nepohyblivý. Ale při dobré práci s ním byl někdy mohl být zajímavý. Takový trošku rychlejší Batka.
    - Slušný výkon Zoubka a Proska, ale právě to jsou hráči, kteří ve svém věku už mají hrát jinde.


  2. Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 1905 3:0

    dalislavista     před 7 lety 08.05.2017 11:01 |  
    0 0

    A ten Musa je stoper nebo útočník? V sestavě to na útočníka nevypadá

    • Re: Juniorka: Slavia - Bohemians 1905 3:0

      jane (admin)     před 7 lety 08.05.2017 11:31 |  
      0 0

      Je útočník, ta sestava je nějaká rozbitá :(