Názory

Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

Náš stoper a jarní stálice Michael Lüftner, odchází po sezóně do FC Kodaň a rozdělil tím tak slávistickou obec na dva tábory. První tábor mu nemá nic za zlé, chápe ho a přeje vše nejlepší. Druhý tábor je zklamaný, rozhořčený a naštvaný, že tak brzo utíká a že dochází v krátké době už k druhému brzkému odchodu hráče, který tu je chvilku. Přičemž netroufám si tvrdit, který z táborů je početnější. Já sám patřím do druhého tábora a tak bych se rád pokusil to trochu rozvést a zkusil udělat tak trochu mluvčího toho "druhého tábora".

Když se 15.12. 2016 do světa rozletěla zpráva, že do Slavie přichází talentovaný stoper Teplic a české jedenadvacítky Michael Lüftner, nejeden fanoušek Slavie zajásal. Vždyť mělo jít o kvalitní vyztužení obrany nejen do jarní části, ale i do sezón následujících. A v neposlední řadě taky o velmi slušně obchodovatelný artikl směrem do zahraničí, až na to jednou v budoucnu uzraje doba. Ovšem nikdo ( tedy skoro nikdo... ) asi nečekal, že ta doba je doslova za dveřmi už při Lüftnerově podpisu smlouvy. A tímto se tak dostávám k jádru celého problému, který podrobněji rozvedu.

Předně chci ještě napsat, že samozřejmě nečekám, že k nám přijde mladý nadějný hráč a bude u nás až do konce kariéry. Je mi jasné, že každý mladý hráč si chce zkusit zahraničí, aby se zlepšil, splnil si přání zahrát si kvalitní ligu a nejlépe za nějaký velkoklub ( ti starší zase naopak s motivem hlavně zabezpečit sebe a rodinu ). To je v pořádku, s tím já žádný problém nemám, abych nebyl špatně pochopen. Ale už mám veliký problém s tím, když nějaký hráč bere můj milovaný klub jen jako nějaký nástroj nebo nějakou instituci, která ho co nejrychleji vyexpeduje do zahraničí, aniž by ve Slavii něco odehrál a dokázal, a sešívaného dresu si nijak zvlášť neváží. A přitom ještě líbezně zpívá nám fanouškům, jaký byl vždy slávista. A já hned rozeberu co se mi na Lüftnerově odchodu vůbec nelíbí, krom toho že je příliš brzký.

Nedokážu pochopit, a nemám pro to jedinou omluvu, že se hráč těsně před koncem sezóny, ve které bojuje se svým týmem o titul, prostě jen tak sebere a odletí někam do Dánska jednat o svém přestupu. Místo toho aby se soustředil na boj o titul, na tréninky a na to, aby splnil týmový cíl. A následně si pak ještě fotku s dresem svého budoucího klubu pověsí jako profilovou fotku na Instagramu (kterou pak asi na něčí popud a nebo upozornění zase radši sundal). Tohle je pro mě nejen krajně neprofesionální, ale je to také neúcta ke Slavii. která ho platí a umožnila mu bojovat o titul. Neúcta k jeho spoluhráčům, kteří s ním sedí v kabině, bojují o titul jako on a dělají pro to maximum. Ale především je to neúcta k nám fanouškům, kteří jsme mu celou dobu fandili, podporovali a snad mu i věřili ty jeho agitky o tom jaký je to slávista. Když už měl potřebu ze Slavie po necelém půl roce utíkat, mohl aspoň prokázat úctu celé Slavii a s tím tyjátrem počkat po sezóně. A ne dvě kola před koncem, kdy vrcholí boj o titul, rozhodovat může každá maličkost, nervozita stoupá a na hřišti je to znát. Dost blbé načasování! Tohle vše bohužel jen ukazuje na to, že mu na jeho současném klubu až tak moc nezáleží a že to s tím jeho slávistickým srdcem není tak horké jak vykládal po svém příchodu.

Směšně teď vyznívají jeho výroky po příchodu k nám, jak byla Slavia jeho vysněný klub, jaký je odmalička slávista on a jeho rodina a jak je to nejlepší krok který mohl udělat atd. Já jsem velice rád a hřeje mě, když toto slyším z úst hráče který k nám přichází. Ale jedině za předpokladu, že to myslí upřímně. Jinak radši ať drží klapačku, někdy je mlčeti zlato. Lüftner mě bohužel teď přesvědčil o tom, že to upřímně nemyslel a chtěl se nám spíš jen zalíbit. Protože ať se na mě nikdo nezlobí, ale hráč který by byl opravdu odmalička slávista, by ze Slavie neutíkal po necelém půlroce, při první nabídce z ciziny. Já vím že jistě někdo namítne, že ho do velké míry zblbnul jeho agent a asi na tom kus pravdy bude. Protože jak známo, agenti jsou z velké části obyčejné pijavice, kterým jde hlavně o tučné provize z přestupů. Ale na druhou stranu hráč není nesvéprávný a má svojí hlavu.

O to víc je mi teď líto, že byl kvůli němu odsunut na lávku Jirka Bílek, který je narozdíl od Lüftnera opravdu srdcař a slávista a který na podzim patřil ke stálicím a oporám. A upřímně doufám, že v posledních dvou kolech uvidím Jirku v základu právě místo Lüftnera. Nejen proto, že jeho zkušenosti teď budou setsakra potřeba a protože Lüftner nehraje poslední zápasy nic moc. Ale taky proto, aby se vyslal nějaký jasný signál směrem k týmu. Lüftner je rozhodně kvalitní stoper s velkým potenciálem a přeju mu do budoucna a do jeho nového angažmá hodně štěstí, ale to je asi tak všechno. Chybět mi nebude, žádnou výraznou stopu tu nezanechal, nic tu pořádně neodehrál a nedokázal a pro Slavii toho moc neodvedl. A za chvíli si ani nevzpomenu, že za nás vlastně pár zápasů hrál. Jde mi spíš o ten princip, že se mi nelíbí brzké odchody hráčů, než že by mi šlo vyloženě o Lüftnera, který se dá v pohodě kvalitně nahradit i hráči z naší ligy, zas taková hvězda to není (Jugas, Pernica, Chaluš).

A ještě pár slov obecně k té problematice brzkých odchodů. Kvituji že pan Tvrdík jasně deklaroval, že k podobným věcem už díky novému systému smluv docházet nebude. Jakkoliv jsem si myslel, že už Tondův odchod byl tím posledním případem. Zastávám názor, a řekl bych nejen já, že hráč by měl u nás nejdřív něco odehrát a dokázat, než se posune do zahraničí. Což je případ Jardy Zmrhala, Simona Deliho a Milana Škody! To jsou kluci, kteří toho pro Slavii hodně udělali, zanechali v ní výraznou stopu a odchod do ciziny by si zasloužili. Jenže jim to bylo zatrhnuto. Milanovi dokonce opakovaně. Jak se asi museli pak cítit, když třeba Tonda Barák dostal svolení k odchodu už tak brzo, aniž by tu pořádně něco odehrál. Prostě takhle brzo jako půjde Tonda a Lüftner, bych pouštěl jedině v případě nabídky která se neodmítá, jak pro klub tak pro hráče. A tou pro mě není ani Udinese a už vůbec ne Kodaň. A těž doufám, že nově příchozím hráčům už se nebudou do smluv dávat výstupní klauzule v takto směšné výši, jako tomu bylo teď v případě Lüftnera. Mě je jasné že to byla asi podmínka Lüftnera a jeho agenta, ta nízká výstupní klauzule. Ale v tom případě za tuto cenu bych ho já teda nepřiváděl a zaměřil se na jiného stopera. To se pak ani nejde divit, že se velmi brzo našel v zahraničí někdo, kdo takto nízkou výstupní klauzuli aktivoval a nenechal si ujít příležitost, získat mladého kvalitního stopera za tak mrzký peníz. Vždyť podobnou sumu jsme i my vynaložili za van Kessela.... My přece musíme své opory prodávat ven za úplně jiné peníze. V tom nám bohužel budiž příkladem Sparta.

Abych ten celý svůj článek nějak uzavřel. Nechci ve Slavii hráče, kteří už při podpisu smlouvy myslí na to, jak se co nejrychleji dostat do zahraničí a kteří už po půl roce a nebo roce chtějí utíkat do ciziny. A kteří berou Slavii jen jako rychlý a snadný nástroj, pro rychlý úprk do ven. Takové hráče u nás nechci! Když pominu, že hráč pro Slavii musí mít jasné kvality, tak mimo to taky chci, aby si hráč vážil toho že může hrát za Slavii. Aby chtěl ve Slavii něco dokázat a odehrát a zanechat v ní taky nějakou výraznější stopu. A teprve pak, třeba až po nějakých 2-3 sezónách si vysloužit zahraničí. Vždyť takových případů ve Slavii bylo mraky. Hrát za Slavii je za odměnu a kdo si toho neváží a myslí pouze na to, jak co nejrychleji přes ní utéct ven, ten ve Slavii nesmí mít místo a nezaslouží si nosit náš krásný dres! Nota bene pokud chceme být konkurenceschopní v Evropě a chceme mít konsolidovaný kádr s pevnou kostrou, tak musíme přivádět hráče s trochu dlouhodobější perspektivou.

Možná někomu může připadat, že jsem byl v některých ohledech až moc tvrdý, Ale to je zkrátka můj názor, který určitě nikomu nevnucuji. Na mém názoru vlastně ani nezáleží, protože o ničem nerozhoduji. Jen jsem se chtěl o něj podělit a rozpoutat třeba nějakou diskuzi na toto téma. SKS FOREVER!

Komentáře (167)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    sTizz (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 16:44 |  
    2 3

    Kodan mela o Lüftnera zajem uz v Teplicich,agent na tom asi vydelal dvojnasob.. :( Ale na druhou stranu zivot sem tam prinese proste jen zajimavou souhru okolnosti,mohlo to skoncit klidne tak,ze by si Kodan vybrala toho druheho,ktereho sledovali,Lüftner by hral par let za nas,ziskal by sice tituly:),ale za par let by mohl skoncit nekde ve Frydku-Mistku treba:) Prejme mu to,jsme konecne opet silny klub a nemel by byt problem temer okamzite privest stejne kvalitniho hrace za mensi peniz. A treba se k nam jednou bude chtit vratit..

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Crispo     před 7 lety 17.05.2017 16:57 |  
      4 1

      Souhra okolností??? Je to jen využití první nabídky při aktivování klauzule, vedení Slavie včetně trenéra asi nesdílí tvůj pohled na věc, vůbec se tomu nelze divit...Kdyby si přestup vyjednal po sezoně, dejme tomu, byl bych za něj po vychladnutí i třeba rád, ale tím načasováním to prostě Lüfty pos...

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        sTizz (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 17:22 |  
        1 2

        Treba na nej zatlacila jeho stara,nekteri jedinci jsou pouhou loutkou svych zen :)

  2. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Jachym     před 7 lety 17.05.2017 16:54 |  
    12 1

    Díky, Borrisi, žes moc pěkně utřídil to, co bylo roztříštěno v diskusi pod příslušným článkem. Já jsem tedy součástí obou táborů, pokud se to tak dá říct. Samozřejmě přeji českému hráči, ať se prosadí v zahraničí. Zároveň jsem ale velmi zklamán. A to ne v první řadě kvůli tomu, že odchází tak brzy či do ligy, ve které se výkonnostně neposune. Řeči o slávistickém srdíčku a podobné patetické výlevy totiž beru s rezervou, pokud se jedná o hráče a ne fanoušky. Samozřejmě se chtějí hráči zabezpečit a tomu rozumím stejně dobře jako ty.

    Problémem je ale pro mě ten tyjátr ohledně Kodaně v době, kdy hráč by se má plně soustředit na získání titulu a tomu věnovat veškerou energii. Tato věc klidně mohla pár týdnů počkat. S tímto ať jdou Lüftner a zejména jeho agent do vole prdele... Sorry jako.

  3. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    rak (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 16:55 |  
    13 0

    Tvrdý ten článek není. Vidím to naprosto stejně a už ani vcelku k tomu nemám co dodat. Nemá vůbec žádný smysl, aby k nám hráči přicházeli na pár měsíců. Naopak. Nějaký čas trvá než si sedne souhra. Dá to určitou práci, která okamžitě přichází vniveč. Sýkora to alespoň v prvním rozhovoru hned nějakou formou řekl, že Slávia je pro něj hlavně přestupní stanicí. Já chápu, že ty finance trochu zatemňují rozum (a agenti správně nazvaní pijavicemi), ale není to omluva. Že by bylo nějaké terno hrát dánskou ligu? Kdyby se u nás v různých zaměstnáních k tomu lidé stavěli takto, tak už jsou všichni kvalitní pryč.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 12:16 |  
      0 0

      A ty si myslíš, že se to neděje? Zrovna teď ve firmě řešíme problém odcházejících lidí do různých koutů světa, kde sice budou dělat stejnou práci ale za násobně víc peněz, které jim v čechách prostě nabídnou nemůžeme.
      Stejně jako u fotbalistů jde hlavně o mladé lidi, bez dětí a bez závazků, tedy je tu nic nedrží.

  4. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 16:56 |  
    4 4

    Nabídka, která se neodmítá... myslíš, že o hráče z české ligy budou mít zájem ty nejlepší kluby na světě? Průměrný italský, německý či francouzký klub je nejspíš maximum, kam to jde z naší ligy aktuálně dotáhnout, poté se může dostat i do toho top klubu. Třeba Wilfried taky nešel rovnou do Manchesteru City, ale dostal se tam přes Nizozemsko, Kadeřábkův Hoffenhaim taky není žádný top klub, i když se jim tuto sezónu docela daří.
    To, že za minulého tisíciletí odešel od nás do Manchesteru United Poborský není argument, jelikož je teď fotbal (i český fotbal) jinde než před 20-ti lety.
    K fotbalu patří odchody i příchody, tak to je a hráč s trochu dlouhodobější perspektivou? To je jak dlouho... 2, 3 roky nebo to je ještě déle?

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      LordToin     před 7 lety 18.05.2017 17:16 |  
      2 0

      No já si s tebou dovolím nesouhlasit s tím, že od nás hráči nemohou odcházet do lepších zahraničních klubů než je průměr Itálie, Francie či Německa. Pokud vytvoříme kvalitní konsolidovaný kádr a podaří se nám objevovat se pravidelně v evropských pohárech, tak ti hráči, kteří se v pohárech ukáží v pozitivním světle, mohou klidně odcházet do těch nejlepších klubů. Problém je, že pokud tito hráči u nás nevydrží déle jak chvilku, tak se v našem dresu nemohou velkým klubům v pohárech ukázat, tudíž do nich nemohou rovnou od nás ani přestoupit.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 19:07 |  
        0 0

        Pokud bychom patřili mezi nejlepší středněvelké evropské týmy, tak se to klidně může stát. sparta se nedávno dostala docela daleko v Evropské lize a žádný přestup do top klubu nebyl, ani se nespekulovalo... Ty týmy si radši koupí hráče z prověřených soutěží, které mají určitou kvalitu než koupit hráče z Česka.
        Četl jsi snad někde, že by top klub koupil tým z české, slovinské, rumunské, švédské nebo norské, dánské? Pokud ten hráč tam nepřestoupí ještě jako mladík, tak se tam z těch lig těžko dostane.
        Jsou ligy jako je Rakousko (Salzburg), Švýcarsko (Basilej), Nizozemsko, Chorvatsko nebo Belgie, ale i tam se to zpravidla týká mladíků a ne hráčů okolo 25-ti let...
        Pokud nezačneme dávat prostor náctliletým, tak se tam od nás v dlouhodobém horizontu nikdo nedostane. (přímou cestou Slavia -> top klub)

  5. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 17:26 |  
    0 0

    Už se Vám někomu podařilo vytisknout ty lístky na Brno na Strahov? Mně přišlo číslo rezervace, postupoval jsme podle návodu, ale po zadání čísla permice a ověřovacího kódu mi naskočilo "Vracení permanentkových míst:Nejsou evidována místa pro vrácení." a nic dál. Dostal se někdo dál?

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Jachym     před 7 lety 17.05.2017 17:39 |  
      0 0

      Já jsem se nedostal ani tam, protože mi zatím nic nepřišlo:-) Ale pamatuji si, že na Ticketportálu to byl s nákupem lístků "porod" i při Jablonci (volné lístky pro permanentkáře)...

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Gemplus     před 7 lety 17.05.2017 17:47 |  
        0 0

        ja jsem taky zatim bez kodu ... nic neprislo

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 17:48 |  
        0 0

        Nevím podle jakého klíče ty kódy rozesílají. Já mám 5 letou permnici, tak možná začínají s nimi. Přišlo mi to dnes v 16:52 hod. Pak jsou na můj email napsané i další tři permice (manželka + 2 děti) a na ty jsem kódy ještě nedostal...

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          hamlo1 (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 19:10 |  
          0 0

          mně taky přišel kod na jednu permici, máš ostatní také na jedno jméno?Dík za odpověď.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      sicilianbrno     před 7 lety 17.05.2017 18:04 |  
      1 0

      Já bych měl problem asi si zakoupit listek, bude nejspiš vyprodáno, su slavista ale v občance mám brno, tak nejspíš poprvé navštivim kotel hostí, jelikož z brna toho zas tolik nepojede, tak při golu slavie se nezlobte že se budu radovat jen vnitřně, rád bych dojel dom v pořádku :-)

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        afro     před 7 lety 17.05.2017 21:27 |  
        4 0

        Neradovat se po gólu - to nevydržíš, resp. podmíněný reflex neošálíš. :-)

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 22:09 |  
        2 0

        Jestli nebudeš v jejich sektoru regulérně fandit SKS, tak jseš hovno fanoušek!:)

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Pava1     před 7 lety 18.05.2017 06:08 |  
      1 0

      Já s kódem bez problému za minutu vytisknuto.

  6. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    TSeguinTS     před 7 lety 17.05.2017 17:33 |  
    7 12

    Nesouhlasím v mnoha ohledech:
    1. K odletu do Dánska - on nemá jinou možnost, pokud tedy bereme, že tam odejít chce, tak jim to musí podepsat v nějaké lhůtě, protože Kodaň na něho nebude čekat do skončení sezony, aby si to pak rozmyslel a oni sháněli jiného hráče. Lüftner s tím rozhodně počkat (pokud chce jít) nemůže, navíc tímto způsobem se přestupy uskutečňují všude v Evropě. Načasování není věc Lüftnera, ale Kodaně, kterou náš klub neovlivní (protože výkupní klauzule)
    nebo v tom horším případě bychom měli požadovat, aby se na uzavřený přestup uvalilo embargo, novináři by to z různých zdrojů naznačovali a klub by nevydal vyjádření žádné, nebo by to popřel??

    2. Profilovka na Instagramu - tu bych vůbec neřešil, fotbalisti jsou ze 70% absolutní zvířátka, o které se musí někdo starat (to je ten popud zmíněný v článku), aby nevyšlo najevo, že to jsou jen obyčejní lidé.

    3. Nasadit Bílka - to bych teprve považoval za příkladnou ukázku diletanství (tak většina označuje prodej ML). Ve vrcholu sezony posadit rozehraného stopera, který je rychlejší a vyšší a spolehnout se na sice zkušeného, ale extrémně nerozehraného Jirku Bílka?

    4. Zasloužený přestup - Zmrhal a Škoda by si to zasloužili, to vám řekne každý slávista, který jezdil na zápasy v době temna. Zamyslete se ale také trochu nad příčinou proč na Zmrhala nabídka nebyla a Škoďáka chtěli jen někde ve zpropadeným Turecku a na druhé straně přijde okamžitě nabídka z celku, který má do LM asi 3x blíž než my a to každou sezonu.

    5. Přestupní stanice - Pokud bychom přiváděli hráče, kteří sem nejdou ukázat světu, že jsou lepší a patří jinam, tak tu budeme mít průměr. A ten přeci, jak opakovaně deklarujeme, nestačí.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      JS (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 17:45 |  
      7 3

      Mně osobně nejvíc vadí nějaké roztřiďování hráčů na „srdcaře“ a „nesrdcaře“. Chápu, že to 99 % fanoušků slyší nerado, ale „srdcařství” je spíš takovou jejich projekcí či zbožným přáním. Jasně, že si ti hráči tvoří ke svému působišti nějaký vztah, ale také to jsou zaměstnanci a fotbal je jejich obživa. A pokud vám dá někdo pětinásobně lepší nabídku, nejspíš se také nebudete moc rozmýšlet nad tím, jestli přece jenom nezůstanete v současné práci, protože máte hezký kancl a fajnovou kolegyni/gu.

      Tak ve mě probudilo úsměv tvrzení, že Jirka Bílek je „opravdový srdcař“. Odchovanec Sparty, ve své době základní stavební kámen Slovanu Liberec, hráč Kaiserslauternu a Zaglebie, teď ve Slavii. Podle čeho soudíš, že je opravdový slávista, Borrisi? Ten hráč je profík každým coulem, a jako profík se tak bude chovat. I ve vztahu k fanouškům, kteří samozřejmě nejraději vidí „to srdíčko“.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Borris     před 7 lety 17.05.2017 20:57 |  
        2 0

        Jirka Bílek tu už je docela dlouho, něco tu už zažil, i ty doby temna a sám někdy v zimě v rozhovoru psal, že mu Slavia velice přirostla k srdci. A že je odchovanec Sparty? Vždyť tam ani nedostal šanci v prvním týmu. Pro mě už je zrovna on určitě slávista.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      belmis (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 21:45 |  
      2 0

      Se vším souhlasím kromě bodu 2. Profilovku na instagramu, pokud má před sebou ještě dva zápasy za Slavii, tam určitě dávat nemusel a neměl.

  7. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 17:40 |  
    3 9

    Podle mě je to hloupě načasovaný článek,zrovna jako byl hloupě načasovaný odlet našeho stopéra do Kodaně a vůbec celý ten přestup.Oboje přílevá tak trochu olej do ohně před nesmírně důležitým utkáním.No přestup mě štve samozřejmě hodně jako slávistu,ale na hráče se zase tolik nezlobím a celkem ho chápu a to hlavně kvůli jeho věku,podle mě jsou ti hráči dost manipulováni agenty a vůbec celým okolím.Jinak vinu na tom nese i Slavie,což nakonec přiznal i JT v tom jak napsal,že takové smlouvy už ne.Kolegu Borisse asi neznám a ani netuším kolik mu je let,ale vzhledem k tomu co jsem v životě už prožil a když si dám ruku na srdce,tak já bych asi volil stejně jako hráč,ale spíš kvůli mamonu za předpokladu,že nabídka a podmínky jsou o mnoho lepší,než ty současné.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 20:31 |  
      6 5

      No přesně tak!!! Jako co se tímto článkem snažíme docílit?? Stejně s tím nic neuděláme a akorát nás to klasicky rozesere před nejdůležitějšími zápasy..místo abychom se semkli, tak tady rozjedeme "hejt" na našeho hráče. Nebo snad chcete, aby některé gumy třeba na Lüftnera pískali?? To nám fakt strašně pomůže..
      Proboha, už se v tom nepitvejte a radši se duševně a fyzicky připravujte na sobotu!:)

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Jachym     před 7 lety 17.05.2017 20:58 |  
        1 0

        Já si myslím, že se ve většině případů zde nejedná o žádný "hejt". Za prvé nevím co to je a za druhé mě to uráží:-) A pokud někdo spáchal nějaký "hejt", tak to byl Lüftner vůči fanouškům, když ve vrcholícím boji o titul křepčí v dresu možné konkurence v Lize mistrů... A neboj, já v sobotu budu dokonce bojovat ve slávistickém (poběžím v dresu SKS půlmaratónský závod:-)

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 21:09 |  
          1 0

          Já se ptám proč? Čemu tohle pomůže? Budou snad fanoušci jednotnější, pomůže to Lüftnerovi k lepšímu výkonu, nemohlo to počkat alespoň po té Bolce?? Už tomu jen chybí, aby TS udělala nějaké choreo o Jidášovi a bude úplně top! Asi vám nestačilo sledovat obdobnou kauzu u Rumunů a kam to u nich vedlo..
          Prostě se mi to teď fakt nelíbí. Vždycky upřednostňuji to, co je nejlepší pro klub..každý hráč je nahraditelný a nechť v sobotu hraje ten, který je lepší a bude prospěšnější..nechci vidět nějaké "potrestání" Lüftnera lavičkou jen kvůli této kauze. Pokud je platnější pro SKS ať hraje on, pokud je teď herně lepší Bílčus, tak ať ho tam trenér šoupne. Rozhodující je výkon, který pomůže SKS. Na nějaké moralizování, které nám třeba ve výsledku zapříčiní ztrátu bodů, s prominutím z vysoka seru..nic ve zlým kluci.

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            belmis (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 21:55 |  
            3 0

            Asi bych to zase úplně nedramatizoval. Borris napsal článek na SN, chtěl napsat svůj názor, Lüftner to nejspíš číst nebude, my ostatní si k tomu něco napíšeme, zatím se kvůli tomu ani nehádáme. Maximálně si dáme nějaký ten palec.

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              Borris     před 7 lety 17.05.2017 22:22 |  
              0 0

              Díky, přesně tak! Vidím to úplně stejně.

              • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                bongor     před 7 lety 18.05.2017 18:18 |  
                1 0

                Borrise si velmi vážím,vždycky je to pro mě slávista a navíc odborník.Faktem je,že jeho článek mohl počkat alespoň až po Bolce,ale já jsem měl taky problém nenapsat něco podobného.Že by to snad mělo mít nějaký vliv na Michalovu výkonnost,tomu nevěřím už proto,že bohužel prokázal,že si naši přízeň nebere nějak dramaticky k srdci.

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 22:25 |  
              0 0

              Však jo..Borris napsal článek a my o tom normálně diskutujem, většina s ním navíc souhlasí. Já bych asi neměl ani odvahu sem něco psát, respektive mě nenapadá nic, čím bych vás tady obohatil:)

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 10:11 |  
            1 0

            Zapomínáš, že stoperem, a to čistokrevným, který by mohl Lüftnera, s jeho současnou nestabilní formou, nahradit, je Frydrych. Pokud bude zdráv Bořil, tak se postaví napravo a Flo bude hrát vlevo. A Lüftner může o své kodaňské předprezentaci přemýšlet na lavičce, i když chápu, že hlavní roli musela hrát debilita agenta Hrdličky, který jakoby byl zároveň řízen neviditelnou Berbrovou rukou.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Borris     před 7 lety 17.05.2017 21:01 |  
        4 1

        Pánové já se samozřejmě nesnažím přilévat olej do ohně. Myslím že už mě zde z diskuze znát natolik dobře, že vám musí být jasné že žádné zlo dělat nechci. A už vůbec ne na Lüftnera pískat proboha! To nebude věřím dělat nikdo. Jen jsem prostě chtěl vyjádřit svůj názor, protože se mi tento přístup od Lüftnera vůbec nelíbil! To je celé.

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 21:17 |  
          1 0

          Borris, já myslím, že tu podstatu každej chápe..tady není o čem. Co mi vadí, je právě to načasování, nic víc. Takovéhle záležitosti můžeme do nekonečna řešit celé léto, když bude okurková sezóna. Teď bych tu radši viděl nějaké bojovně naladěné články, protože nás čeká vrchol sezóny. Kdyby to šlo udělat líp, tak to podle mě Lüftner udělá jinak, ale asi neměl na výběr. Jedině snad ten instagram byla pěkná blbost.

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 10:13 |  
            2 0

            Pokud se nám hráč mentálně zřítí poté, co si přečetl trochu oprávněné kritiky na Slávistických novinách, tak ho opravdu na hřišti nepotřebujem. A že by to dělalo nějaké rozbroje mezi námi fanoušky, to si nemyslím.

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          vlk30 (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 23:55 |  
          0 0

          Nikdo ti tvůj názor nebere,můj názor je,že to bylo v tento čas zbytečné ,no a s tím pískáním bych si nebyl tak jistý,kor jestli výsledkově ty zápasy nedopadnou uplně dle našich představ.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Lord_Edmund     před 7 lety 18.05.2017 07:51 |  
      5 0

      Vlku je to Kodaň!!! Není to Real Madrid, Bayern, ani klub z Anglie, Itálie, ani žádný tým z Bundesligy, ale tým "blbý" dánský ligy, kde je jednookým mezi slepými.....je to klub, na jehož úroveň chceme , aby se Slavia brzy dostala. A není to nereálné. Máme na to prostředky, teď už i stadion a snad schopný management. Luftner tím nezíská o tolik víc aby byl v právu takhle ohrozit týmu konec sezóny. A že jeho výkony jdou dolů je zřejmé. Hráči v téhle části potřebují 100% soustředění a ne mít plnou hlavu přestupu. Možná je to stejný případ se Simonem, ale ten má aspoň něco za Slavii odkopáno .
      Vůbec nezávidím Šilhavému s tvorbou sestavy, protože když to nedotáhneme k titulu, tak bude tak jako tak tím, co zvolil špatně.
      Špatně načasovaný článek na fanouškovských stránkách je podle mě naprosto nesmyslný termín.

  8. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Martin Platil     před 7 lety 17.05.2017 18:06 |  
    7 0

    Já si myslím, že Lüftner jednu velkou stopu ve Slavii přece jen zanechá - vždyť který jiný hráč dal za půl sezóny 2 vlastní góly? Ale zároveň musím dodat, že kdo nic nedělá, nic nezkazí.

  9. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    OldZbysek     před 7 lety 17.05.2017 22:12 |  
    8 1

    Lueftner se zachoval jako uličník. Ve Slavii dostal šanci s perspektivou. Podepsal smlouvu myslím na 3,5 roku. Trenér mu dal přednost před Bílkem, aby hrál a měl šanci se zúčastnit ME 21. S touto klauzulí byl pochopitelně o něj zájem. Za 80 mil už by ho mnoho klubů hned tak nekoupilo. A že se rozhodli až po Jablonci, když si dal už 2 vlastňáka? Přiznejme si, že to je podraz na Slavii, zvláště po dojemném vyjádření, jaký je Slávista. Slavia si nyní může koupit lepší hráče než je Lueftner, ale toto jednání je pro mě velkým zklamáním a byl to pro mě šok. Vedení to přijalo jakoby s nadhledem, což je pořádku. Nemá cenu moc tlačit na hráče, když nechce hrát za klub. Vždy se to projeví na výkonu i na atmosféře v týmu. Syn pracuje ve Švýcarsku, což jsem mu doporučil, ale kdyby se takto zachoval, tak to bych mu pořádně vyčinil.
    Teď je nutné se maximálně soustředit na poslední 2 zápasy. Taková jednání oslabují tým a partu, která je nutná pro úspěchy v zápasech. Co teď? Postavit nedůvěryhodného Lueftnera, který si jistě bude dávat velký pozor, aby se nezranil nebo nerozehraného Bílka? Já bych volil Bílka.
    Měla by se zřídit emailová adresa jako např. titul 2017@slavia.cz, abychom mohli psát mužstvu motivující vzkazy před 2 rozhodujícími zápasy. PŘECE JIM TO NENECHÁME, KDYŽ JSME TAK BLÍZKO!!!

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 22:28 |  
      1 0

      No s tou adresou to je dobrej nápad! Ale už je na to asi krátká doba..

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Borris     před 7 lety 17.05.2017 22:32 |  
        0 0

        No ale minimálně je to hodně dobrý nápad do budoucna. Kluci tak aspoň budou bezprostředně cítit naší podporu. Možná by stálo za to tenhle nápad postoupit dál někomu kompetentnímu. Ať už Navarovi a nebo panu Tvrdíkovi.

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Jachym     před 7 lety 17.05.2017 22:48 |  
          5 2

          No, já být hráčem bych spíše přivítal, kdyby na stadiónu bylo zejména v rozhodujících zápasech o titul vyprodáno a fandilo se celý zápas než se probírat e-maily a sociálními sítěmi a vůbec veškerým virtuálnem... Ale je pravda, že už mi není dvacet a třeba youtuberový svět mého syna vůbec nechápu...:-) Velké kluby ve vyspělých fotbalových zemích by na klíčové zápasy měly v pohodě 200 000 lidí, kdyby to kapacita umožňovala. A tady na zápasy nejtradičnějšího týmu, který po dlouhé době bojuje o titul a má na papíře statisíce fanoušků, nepřijde ani "posraných" 15 000 ve městě, které má milion a čtvrt obyvatel.

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 22:57 |  
            0 0

            No tady je to velká bída..jeden by řekl, že je to prostě tou fotbalovou kulturou, která je tady úplně jiná, než na západě. Ale proč to jde třeba v Polsku, které je na tom ve všech směrech obdobně jako my??
            Mě by třeba zajímalo, jaká maximální kapacita by se zaplnila třeba na derby..byly doby, kdy přišlo tuším k 60 tis. na Strahov. teď bych si tipnul tak 30 tis. max.

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          belmis (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 22:48 |  
          0 1

          Já bych se toho trochu bál. Může tam napsat kdekdo a pak už by hráči museli číst některé příspěvky, které bych já jako hráč třeba číst nechtěl. Ten a ten, že na to nemá, vzkazy Šilhavému, že to v zápase podělal, a že si má dát příště bacha :-) Myslím, že by je to spíš mohlo rozhodit než povzbudit. To by tam musel být někdo, kdo maily bude třídit.

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            Ondráš     před 7 lety 17.05.2017 22:52 |  
            0 0

            Samozřejmě by musela fungovat cenzura, jako v každé vyspělé společnosti:) K hráčům by se dostal jen nějaký nejvtipnější výběr, který by masér přečetl v kabině..obdobně je to často např. v hokeji

  10. ..

    Robinator     před 7 lety 17.05.2017 23:32 |  
    7 0

    Super napsaný..my jsme fanoušci, můžeme diskutovat prakticky o čemkoliv..jediný, kdo to pokadil je Luftner, který se fotí vysmátý v Kodani a je dost možné, že je myšlenkami tak trochu jinde..Jinak samotný přestup chápu, mně zítra zazvonit telefon s tím, že mě chtějí jinde za trojnásobek mzdy, asi to taky neodmítnu :))

    • Re: ..

      bongor     před 7 lety 18.05.2017 18:26 |  
      0 0

      v tom to Robi asi nebude,vsadil bych se,že pokud jde o to,kdo je schopen hráči lépe zaplatit ,tak JT by lehce Kodaň trumfnul.

      • Re: ..

        Robinator     před 7 lety 19.05.2017 09:26 |  
        0 0

        myslis? jako je to mozny..v tom pripade tu kodan bere jako lepsi prestupovou stanici jinam..

  11. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Lunaris     před 7 lety 17.05.2017 23:55 |  
    2 14

    Kdyby autor raději investoval svůj čas a energii na sepsání povzbuzujícího dopisu hráčům do kabiny, udělal by líp. To je totiž to, co by se podle mě mělo primárně udělat.

  12. posily ze Zlína

    rak (přítel SN)     před 7 lety 17.05.2017 23:58 |  
    0 0

    Něco trochu jiného. Myslím, že po dnešní výhře Zlína a vcelku pravděpodobné výhře Manchesteru v Evropské lize (tedy přímý postup do skupiny pro Zlín) budeme moci na jakékoli posily od nich (Jugas, Vukadinovič) asi zapomenout Stoper je teď nutnost, i když Frydrych a Ngadeu by to možná mohli zvládnout také.

    • Re: posily ze Zlína

      Philliip     před 7 lety 18.05.2017 07:09 |  
      0 0

      Stopery v nasi lize vidim. Stetina, Benes, Pernica, Susnjar, Chalus, apod. Hlavne verim, ze dokazeme privest nekoho ze zahranici. Vukadinovice bych za nejake velke penize ani nebral, lepsi formu ted ma Fillo, libil by se mi Prikryl, Cerny z Ajaxu nebo snad taky nekdo ze zahranici.

      • Re: posily ze Zlína

        sicilianbrno     před 7 lety 18.05.2017 07:42 |  
        3 0

        Jestli to tak dopadne se zlínem, tak jak pišeš nám žádneho hráče v letě neprodaji a zkusi si je zviditelnit sám v evropske lize. Mě se libi ješte traore, neco na zpusob Tavarese jako DZ, dozadu si sve odmaká a hl je technicky vyspělí, Jinak z toho výberu Černý by se me libil i jako na hostování bez obce na rok, Přikryl ano, Fillo možná, z obránců max chaluš na budoucnost, jinak ten zbytek určitě ne, potřebujeme kvalitu a ne kvantitu....pak jedině to zahraničí

        • Re: posily ze Zlína

          JS (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 09:11 |  
          1 3

          Hostování bez obce? Cože? Nauč se česky, buď tak laskav. Kdo to má číst?

          • Re: posily ze Zlína

            sicilianbrno     před 7 lety 18.05.2017 10:19 |  
            1 2

            zdravím pana hrubiána a nerváka v jedné osobě. Dneska žádné nové CIZÍ slovíčko nebo nadávka nebude?? :-)

            • Re: posily ze Zlína

              afro     před 7 lety 18.05.2017 10:32 |  
              4 1

              Jsem se tě chtěl už dlouho zeptat, jestli jsi přímo z Brna nebo nějaké opce :-) poblíž?
              #nesloodolat

              • Re: posily ze Zlína

                Jachym     před 7 lety 18.05.2017 10:52 |  
                1 0

                Obecní úřad v obci poblíž Brna uplatnil opci na Siciliána:-))

                • Re: posily ze Zlína

                  TSeguinTS     před 7 lety 18.05.2017 11:03 |  
                  2 0

                  Opecní úřad. Dávejte do souvislostí celé věty .)

                  • Re: posily ze Zlína

                    bongor     před 7 lety 18.05.2017 18:30 |  
                    2 0

                    Že nejsme všichni Jiráskové nebo Němcové ,to přece nevadí.Třeba Sicilián vyniká v něčem jiném a nemá význam ho zesměšňovat kvůli hrubce,jakých v současnosti nadělají desítky i profíci v novinách a na netu.

                    • Re: posily ze Zlína

                      JS (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 18:58 |  
                      1 1

                      To byl jen zákon akce a reakce.. bohužel jsem nepobral dost nadhledu, abych to přejel :( Příště se polepším :)

                    • Re: posily ze Zlína

                      Jachym     před 7 lety 18.05.2017 19:11 |  
                      1 0

                      To mi připomnělo píseň jedné populární české kapely (kdo uhodne?):
                      "My nemáme saxofony, ani lesní rohy,
                      rytmus ale všichni držíme,
                      nemáme moc rádi hudbu, nemáme k ní vlohy,
                      hlavně, že se dobře bavíme.":-)

              • Re: posily ze Zlína

                sicilianbrno     před 7 lety 18.05.2017 11:15 |  
                0 0

                přimo z Brna

            • Re: posily ze Zlína

              JS (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 19:00 |  
              0 1

              Narozdíl od Tebe mi čeština ani cizí jazyky problém nedělají. Nechápu, proč na sebe v tomto stále upozorňuješ.

      • Re: posily ze Zlína

        Travinho     před 7 lety 18.05.2017 08:14 |  
        4 0

        Já bych teda s Benešem a Pernicou brzdil. Jablonec je při vší úctě k nim tak to nejvíc, čeho můžou dosáhnout. Navíc, že by oplývali nějakou stabilitou výkonů, to se také říci nedá...

    • Re: posily ze Zlína

      Ondráš     před 7 lety 18.05.2017 08:31 |  
      0 0

      Přesně z toho důvodu jsem fandil Opavě..je to škoda, Jugas je určitě nejlepší stoper v naší lize, moc by se hodil.

    • Re: posily ze Zlína

      Borris     před 7 lety 18.05.2017 08:52 |  
      0 0

      Přesně tak, přesně z toho důvodu jsem fandil Opavě. Ale teď když Zlín uhaluzil poháry, bude s puštěním hráčů dělat caviky....

      • Re: posily ze Zlína

        Robinator     před 7 lety 18.05.2017 09:44 |  
        0 0

        caviky dělat bude, ale záleží co mají ti kluci za smlouvy no..podle mě se neubrání tomu, že tam dva-tři hráči odejdou. Zajímavý Traore, Jugas a i ten Vukadinovič je dobrej, včera sem na něho koukal a jeho zrychlení, 1 na 1 a celkově pohyb fakt super,..

        • Re: posily ze Zlína

          koudys2 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 10:47 |  
          0 0

          Právě, že včera byl Vukadinovič 1 na 1 uplně marnej.

      • Re: posily ze Zlína

        Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 12:47 |  
        0 0

        Při vší úctě ke Zlínu a zejména k tomu, co dokázali v lize na podzim, a zvláště s ohledem na odchody Železníka, Poznara a Hájka, si myslím, že nemají v evropské lize co pohledávat, že je to něco jako přechod z feudalismu do demokracie. Z toho pohledu je sporné, zda se budou moci jejich hráči při pohárových zápasech profilovat tak, aby zaujali zahraniční pozorovatele. A to platí i pro Jugase, který bude případně pod ohromným tlakem a zřejmě by mu nezbylo, než jen nějak odracet míče soupeře, bez jakékoliv nadstavby, a to je dneska pouhopouhý základ. Například Lüftner má s konstruktivním odvracením míčů, které mají cíleně nacházet spoluhráče, pořád velké problémy (odhlavičkovat a anebo odkopnout už dneska umí kdekdo). Naučit se to a rozvíjet můžete pouze v adekvátním klubu, který hraje ligu a poháry se srovnatelnými soupeři.
        Takže to bude s případnými zlínskými odchody zajímavé. Asi by bylo nejlepší, kdyby evropskou ligu vyhrál Ajax a k tomuto excesu, který jsme ovšem odmítli také my pohárovou prohrou, by nedošlo. V takovém případě by se dalo o posílení Jugasem uvažovat. Pokud s klauzulí, tak aspoň na 80 miliónů...

    • Re: posily ze Zlína

      Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 10:17 |  
      0 0

      Myslím, že Ajax je v lepší formě. Manchester jde herně dolů a ukopává to silou vůle. Vidím to tak 60:40 pro Ajax.

      • Re: posily ze Zlína

        Sracken     před 7 lety 18.05.2017 11:45 |  
        1 0

        Já to vidím 90:10 pro Manchester. Důvodem je to, že Mourinho moc dobře ví, o co běží, hráči taky. Premier league už nasazuje kombinovanou sestavu a šetří hráče na to finále. Chtějí nutně Ligu mistrů a porazit Ajax by pro ně mělo být velmi schůdné. Zabezpečí defenzivu a mladé mužstvo Ajaxu je nemá, jak překvapit. Navíc se dost hráčů uzdravilo.

  13. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Pava1     před 7 lety 18.05.2017 06:24 |  
    5 1

    Dobrý den.
    Já Lüftnera plně chápu a nic mu nezazlívám.Myslím si,že v jeho pozici by to udělal každý z nás.
    Fotbalista musí vydělat peníze,pokud to jde a on má tu možnost právě teď.Může se stát,že si za rok urve koleno a je po kariéře,klubů jako Sparta,že si vezmou hráče,kteří jsou k nepoužití a permanentně zranění a platí je moc není.On i kalkuluje s tím,že LM hrají pravidelně a pokud se mu bude dařit,je zase blíže nějaké zajímavější lize.Mladý perspektivní člověk,kterého nějaké srdcařství neuživí.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Philliip     před 7 lety 18.05.2017 07:25 |  
      4 0

      Souhlasim. Luftner vyuzil moznosti jit za lepsim (sportovne je Kodan jeste urcite vyse nez Slavia). Urcite si polepsi i financne a nezijme v pohadkach, kazdy chce vic penez. Fotbalistum konci kariera nekdy kolem 35 letech, nedejboze drive ze zdravotnich duvodu. Hraci se chteji nejak zabezpecit a to jim nezazlivam. Luftner vyuzil toho, jakou mu Slavia nabidla smlouvu. To znamena, ze to riziko Slavia vedela. Coz i pan Tvrdik svym vyjadrenim ohledne budoucich smluv priznal.

      Co se mi ale nelibi a s cim nesouhlasim, tak aby si hrac 2 kola pred koncem ligy daval fotku noveho klubu na socialni site. Zvlaste kdyz v tom soucasnem, ktery ho plati hraje o titul. Chapu jeho radost z uskutecneneho prestupu a asi to nemyslel zle, jen to neni fer gesto vuci klubu i fanouskum. Kdyby si tam dal radeji neco ve smyslu "za pul roku hura do Kodane, ale ted se jdu bit za Slavii", tak to i ocenim.

      Nicmene si nemyslim, ze Luftner nema ke Slavii zadny vztah, sam asi necekal, ze prijde nabidka tak rychle. Verim, ze Slavii k tomu titulu jeste pomuze (na hristi) a budu mu prat uspech v dalsim angazma.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Travinho     před 7 lety 18.05.2017 08:12 |  
      9 2

      Každý z nás? To je dost odvážně tvrzení? Myslím si, že spousta lidí tady jsou srdcaři a určitě by jen tak neodešli do dánské ligy. To podle mého není nabídka, která by měla Slavii zválcovat.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Pava1     před 7 lety 18.05.2017 14:44 |  
        0 0

        Tady ano,ale na hřišti jsou to většinou žoldáci,kteří své srdcařství mohou ukázat,až když se vracejí.Co se financí týká,je Dánsko na to o hodně líp,nežli Česko,tam nás bohužel i válcují,jak ty píšeš.

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          bongor     před 7 lety 18.05.2017 18:36 |  
          1 0

          Že jsou na tom líp finančně než my,o tom nikdo nepochybuje.Ale určitě to neplatí pro srovnání s mimořádně bohatým majitelem Slavie.Za ním určitě výrazně zaostávají.

  14. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Travinho     před 7 lety 18.05.2017 08:04 |  
    0 0

    S většinou článku souhlasím, sepsal jsi to velice hezky, ale k některým věcem mám výhrady.
    1. Píšeš, že mohl počkat s jednáním až na konec sezony, ale nikdo nevíme, jestli by po sezoně měla Kodaň ještě zájem. Na druhou stranu já věřím, že v brzké budoucnosti už nebude Kodaň klub, kam by se ze Slavie přestupovalo.
    2. O čtyřiceti milionech píšeš, jako o mrzkém penízu, ale tak to rozhodně není. Když jsme v zimě chtěli dát 15 milionů za Vukadinoviče nebo 20 za Sýkoru, tak tu spousta lidí řvala, jak je to moc. Musíme si uvědomit, že za třiadvacetiletého stopera bez reprezentačních zkušeností je to suma už tak hodně vysoká. Já se přiznám, že při sepisovaní klauzule by mě na straně vedení až tak nenapadlo, že to za něj vysolí někdo hned v létě.
    3. Jsem proti jakýmkoliv klauzulích při přestupech, maximálně v mezních případech.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Travinho     před 7 lety 18.05.2017 08:05 |  
      1 1

      4. Ještě bych s označení srdcař u hráče, který hrál třináct let na letné...

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      bongor     před 7 lety 18.05.2017 18:39 |  
      1 0

      ale vždyť i ta pijavice,co ho do Kodaně zatáhla se vyjádřila v tom smyslu,že o Michala byl zájem ve více klubech a to renomovanějších než je Kodaň.Takže buď by rádi počkali,nebo by odešel do Německa a podobně.Ta výmluva na čas je chatrná.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Travinho     před 7 lety 19.05.2017 16:17 |  
        0 0

        Jenže tam nebyla taková provize...

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 20.05.2017 12:00 |  
          1 0

          Kodaň už chtěla Lüftnera v zimě, ale takto dostal agent dvakrát ''zaplaceno''. Poprvé od Slavie a teď od Kodani, kdyby šel přímou cestou, tak by dostal sotva polovinu...
          Pod ně spadá také Kovář či Berkovec.

  15. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Fačín     před 7 lety 18.05.2017 09:11 |  
    3 2

    Mám několik připomínek.

    FC Kodaň není žádný velkoklub, určitě tam nedostane trojnásobné peníze (navíc bude platit vysoké daně). Dánská liga není lepší než česká. Podle mne si sportovně vůbec nepomůže a finančně nejspíš taky moc ne. Takže z tohoto pohledu ten přestup nechápu a předpokládám, že ho k tomu donutil agent. On sám si o klubu nejspíš taky asi nic nezjistil, když byl schopen do éteru vypustit tu hovadinu o vyprodaném stadionu.

    Načasování - horší to být opravdu nemohlo. 2 kola před koncem ligy, kdy jde o titul. Odlet na zdravotní prohlídku, podpis smlouvy, pózování s dresem, změna profilové fotky. To to opravdu nemohlo těch 14 dní počkat? Třeba by stačil jen týden, když to dopadne dobře v Boleslavi..

    Ale mám i jednu výtku k tobě, Borrisi - tenhle článek si vůbec nemusel psát. Byla tu už solidně rozjetá diskuse u předchozího článku. Věci, co jsi napsal, už v té diskusi předtím většinou taky zazněly. Takže i tobě bych vyčetl načasování - teď bychom skutečně měli psát spíše bojovné články, vzkazy hráčům, jak to mají vybojovat apod. Tohle už je jen rýpání navíc.

    Nic to nemění na tom, že s tebou v zásadě souhlasím.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Robinator     před 7 lety 18.05.2017 09:47 |  
      1 0

      samozřejmě střílím úplně od boku, ale jestli tady měl třeba 300 tisíc měsíčně..dokážu si představit, že v Kodani mu nabídli klidně něco mezi jedním a jedním a půl milionu, s tím, že bonusy tam budou taky úplně někde jinde. Finančně je Kodaň někde jinde než sparta nebo slavia

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      VaSsa     před 7 lety 18.05.2017 10:29 |  
      1 0

      No doufám, že nikdo z hráčů není takový dobrodruh, aby četl diskuze. :D

  16. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 10:02 |  
    6 0

    Četl jsem všechno a souhlasím v plném rozsahu. Děkuji Borrisi, že jsi Tvé názory naprosto shodné s mými přenesl do článku.

  17. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    iwanowicz     před 7 lety 18.05.2017 10:16 |  
    2 0

    Tak po precteni rozhovoru s agentem jde podle me cely prestup, vcetne nestastneho nacasovani za nim. Agent ma proste prioritu vybudovat Luftnerovi zahranicni karieru a bral Slavii jako prestupni klub k zahranicnimu angazma. Vynutil si do smlouvy to odstupne a pri prvni nabidce to realizuje.. To, ze Slavia bojuje o titul ho jednoduse nezajima.. Pravdepodobne stejne tak vidi i Kodan a jestli se tam Luftner chyti, pocita, ze by se mohl dostat do hledacku treba klubum z Anglie. Jsem rad, ze pan Tvrdik vyhlasil, ze takhle ne a nove smlouvy to uz nebudou umoznovat. Kazdopadne me jeho odchod mrzi, me se jako hrac libil a doufal jsem, ze pristi rok to bude pilir nasi obrany a kvuli nemu trener uplne odstavil naseho kapitana Jirku Bilka.. Jo a ze se tu o tom na diskuznim foru diskutuje, to je snad normalni a tohle proste neni uplne standartni a profesionalni jednani.. Jestli chcete tak kazdy muze napsat positivni a podporujici prispevek pro hrace, nic Vam v tom nebrani.

  18. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    PetCC     před 7 lety 18.05.2017 10:16 |  
    2 16

    Až přestanete být naivní, tak nebudete psát takové články a komentáře.

    Slavia není žádný Svatý Grál, aby se všichni za ním museli hnát.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 10:21 |  
      5 0

      Souhlasím, ale když za ní nechtějí hrát, tak ať se do ní nehrnou. Ona ta Slavie v českém fotbale právě ten Svatý Grál nejspíš je, i když tu svátost musíme, chtě nechtě, uznat i Spartě.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      CyWilly     před 7 lety 18.05.2017 12:27 |  
      6 0

      Jasný. On totiž každý, kdo má jiný názor, je naivní. Nikdo v článku netvrdí, že je Slavia svatý grál. Ale hezky jsi si vyrobil nepřítele, abys ho vzápětí mohl zesměšnit tím, že je přiblblá naivka. Politický marketing jak vyšitý...

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Borris     před 7 lety 18.05.2017 21:44 |  
      2 0

      Na to snad ani nemá cenu reagovat a tak radši zachovám dekorum a ponechám to bezje komentáře.

  19. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    kobo (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 10:30 |  
    4 0

    Chápu, že hráč odejde na zákládě uplatnění výstupní klauzule ve své smlouvě. Co ale nechápu, jak může ještě během platnosti smlouvy u nás cestovat do nového klubu, absolovat tam zdravotní prohlídky, zvěřejňovat své fotografie v barvách de facto konkurence atd.
    Když budu na vlastní žádost odcházet z firmy, tak mi to žádný normální zaměstnavatel nebude tolerovat...

  20. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Ernie     před 7 lety 18.05.2017 11:40 |  
    2 3

    Za mě se to zbytečně moc rozpitvává. Prostě odešel hráč, za kterého dostaneme zaplaceno asi čtyřikrát víc, než jsme za něj zaplatili, ona za něj přijde jistě více než schopná náhrada a bude zase dobře, podle mě i líp, Lüftner rozhodně není nenahraditelný hráč. I v LM budeme mít větší šanci s lepším hráčem, než s tím horším, byť ten horší by byl v týmu v tomto případě o půl roku déle a jak se říká, byl by tedy s týmem "sehranější". Na druhou stranu nevím s kým, když podle mě nemáme šanci Deliho udržet. Máme před sebou celou letní přípravu, oni se hráči stihnou poznat během ní, nepanikařme. A nadávat, že si Lüftner odskočil do Kodaně na testy a podepsat smlouvu, tomu bych taky nepřikládal přílišnou váhu. Třeba mu to i pomůže, ve Slavii poslední zápasy nehraje moc dobře, tak aspoň to na pár dní pustil z hlavy a sebevědomí mu navýší to, že o něj stál takový tým, jako Kodaň. Že by se teď nesoustředil na poslední dva zápasy, tomu nevěřím. Sám ten titul určitě moc chce.

  21. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Dobi     před 7 lety 18.05.2017 12:19 |  
    1 1

    Víte, "vono je to těžký"! Na jednu stranu nežijeme ve feudalismu, kde byl člověk připoután k rodné hroudě, na dru.hou stranu je to složitější, že fotbal je především KŠEFT. Pro hráče, jehož špičková kariéra trva.... kolik let? Než se vypracuje, než se s jeo klubem něco změni. Problém vidím v nenažranosti agentů. A s tím nic nezměníme... Pi současné legislativě?

  22. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    dauby     před 7 lety 18.05.2017 12:57 |  
    1 1

    V zásadě souhlas. Jen drobná poznámka: Kodaň ani Udinese nejsou žádní nazdárci, jsou to kluby o dost výše než současná Slavia. A přesně do takových klubů budeme i v budoucnu prodávat hráče. Protože jestli si myslíš, že ze Slavie někdo rovnou přestoupí do velkoklubu jako kdysi třeba Poborský do MU, tak se se téměř jistě hodně dlouho nestane. Vůbec nechápu lidi, co tu ohrnují nos nad "nějakou Kodaní", která hrála 3 roky po sobě Ligu mistrů. To je prostě zatím úplně jiný level než my, výkonnostně, o penězích ani nemluvě (v Dánsku jsou mimochodem nejvyšší mzdy v Evropě). Problém je ne v těch klubech, ale v té délce kontraktu a hlavně v tom, že Lüftner se tu ještě na nerozkoukal a už je pryč... . Chce to taky konečně angažovat sportovního ředitele, to je prostě zásadní postava v každém managementu...

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 13:12 |  
      1 2

      No tak teda fakt si nemyslím, že Kodaň nebo Udinese jsou sportovně nějak extra nad špičkou naší ligy. Ano platově jsou jinde. Ale jestli chceme budovat silný středoevropský tým co chce být pravidelně minimálně v základní skupině EL tak Kodaň a Udinese nesmí být pro hráče víc. Kodaň hlavně. Udinese těží pořád z mnohem kvalitnější ligy.
      Ale musíme se snažit aby hráči od nás vůbec do lig jako je Dánská, Norská, Švédská nebo Rakouská či Turecká vůbec nechtěli. To ale není jen o hráčích ale i o tom abychom jim něco nabídli a já věřím tomu, že nabídneme hned v příští sezóně :)

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        dauby     před 7 lety 19.05.2017 06:36 |  
        1 0

        Myslet si můžeš co chceš a máš na to právo. Ale fakta hovoří jasně: Kodaň hraje pravidelně Ligu mistrů, Udine je stabilním a solidním účastníkem italské ligy. Slavia je klub s potenciálem do budoucna, který zatím nedokázal nic a zvedá se ze dna. Pro nás může být měřítkem jen titul, zisk národního poháru, ale především účast a úspěchy v evropských pohárech. Nic z toho se zatím (od roku 2009) nestalo.To jsou nezpochybnitelná fakta. Vše ostatní jsou zatím jen domněnky a zbožná přání. Žiješ mimo realitu.

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          goofy38     před 7 lety 19.05.2017 07:36 |  
          2 0

          Pozor, Plzeň porazila tuhle slavnou Kodaň v předkole LM! A my jsme naposled porazili Plzeň. Takže Slavia > Kodaň :D

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 11:24 |  
          0 0

          Jsi mě uplně nepochopil. Já říkám, že my jako Slavia se musíme snažit aby co nejdřív týmy jako Kodaň nebo Udine nebyly pro hráče atraktivnější než my. Máme na to aby se tak stalo už velmi brzy. To zase realita je. Kvalitou kádru ty týmy o tolik lepší nejsou už teď . My teď snad budeme hrát pravidelně na špici naší ligy. Hrát alespoň EL a budovat koeficient. To je cesta sportovní. Cesta finanční je na CEFC.

  23. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    qwertz0099     před 7 lety 18.05.2017 12:59 |  
    2 0

    OT: Podle iSportu jde Jakub Jugas a Vukadin Vukadinovič do Sparty. Takový malý knock-out od nich na přestupním trhu. O Jugase jsme měli zájem, ale tušil jsem, že půjde do Sparty. Ale Vukadin mě zklamal, pokud má iSport pravdu. :(

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      qwertz0099     před 7 lety 18.05.2017 13:03 |  
      0 0

      Ale nechci, aby jsme poté byli jako rumunští fanoušci k VV, když k nám přestoupil Pepa Hušbauer.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 13:21 |  
        4 1

        No tak to já si klidně písknu. :o)

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      mudrc     před 7 lety 18.05.2017 13:20 |  
      2 0

      Alespoň bude od té jugasomanie pokoj. Domnívám se, že na seznamu vyhlédnutých stoperů nebyl někde nahoře. Navíc už jednou před Slavii upřednostnil Brno.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      tomcz     před 7 lety 18.05.2017 14:19 |  
      2 1

      Ten VV mě hodně překvapuje, když se tvářil jaký je slávista...

  24. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 13:14 |  
    0 0

    Já myslím, že to moc prožíváte. Ona to není jen chyba hráče. Jestli vedení nemělo problém s takovou klauzulí a jestli prostě nechceme nebo neumíme Kodaň přeplatit, tak naprosto chápu, že ten hráč tam odejde.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Steve2924 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 13:20 |  
      0 0

      doplnění - opravdu si nemyslím, že se Luftner šel s tím, že za půl roku vypadne pryč. Prostě si vyhodnotil, že má ve Slavii větší šanci se ukázat. Třeba si tu i opravdu chtěl zahrát, protože je Slávista. Ale je to taky profík a musí myslet na své zhodnocení. Jestli Kodaň pro něj bude správná cesta, to ukáže čas. Teď tu nabídku měl. Asi byla o dost lepší než ta zimní. No tak ji vzal. Oni na něj taky nebudou čekat věčně.
      Já bych se na jeho místě asi zachoval stejně.

      Za mě jednoznačně chyba SKS, že je tam nízká klauzule, která navíc šla aktivovat ještě před U21. Kodaň toho jistě ráda využila. Luftner si nejspíš přijde na mnohem lepší plat, protože FCK v něm vidí jistě slušné zhodnocení klidně za další půl rok nebo rok.

  25. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    malan (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 13:36 |  
    0 0

    Sobotní zápas řídí Zelinka, delegát Krondl. Tak jo no :D

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      pinochet     před 7 lety 18.05.2017 15:44 |  
      1 0

      Ta rudá svině Krondl se eště pohybuje ve fotbale? No to teda potěš koště...

  26. Jugas

    heftyje (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 13:44 |  
    0 0

    Jugas a Vuk do sparty....

    takže bych se asi radši poohlédl po stoperovi v zahraničí...

    • Re: Jugas

      Robinator     před 7 lety 18.05.2017 13:48 |  
      0 1

      kde se to píše?

      • Re: Jugas

        Gemplus     před 7 lety 18.05.2017 13:49 |  
        0 1

        deniksport.cz

        • Re: Jugas

          Robinator     před 7 lety 18.05.2017 13:52 |  
          0 0

          jestli je to pravda, tak nejspíš ve slavii čekali tvrdou konkurenci, tak šli radši do sparty..tady se bojí, že by se neprosadili..

    • Re: Jugas

      daadyy     před 7 lety 18.05.2017 13:51 |  
      0 0

      Hlavně jak ze sebe Vukadinovič dělal velkého slávistu :D Ale jsem rád, že k nám nepřišel. Ten Jugas mě trochu štve, protože si myslím, že by tu mohl něco uhrát.

      • Re: Jugas

        Sracken     před 7 lety 18.05.2017 14:08 |  
        0 0

        Jugas má dobré parametry, skvělý výskok, rychlost, sílu, solidní rozehrávku. Tam je škoda, že ho získala Sparta a že o něj přijde Zlín, který se tak zřejmě stane klaunem Evropské ligy, když ani jistý postup do ní je nedonutí podržet kádr alespoň do zimy. To budou katastrofální výsledky. Hlavně, že zkasírují 100 milionů a ještě předtím prodají dva nejžádanější hráče a koupí hráče z 2. ligy.

        • Re: Jugas

          Ondráš     před 7 lety 18.05.2017 14:24 |  
          1 0

          Jo Jugas je super, to zamrzí, že jde k buzíkům..

    • Re: Jugas

      Ondráš     před 7 lety 18.05.2017 14:05 |  
      3 0

      Vuk. mi je úplně ukradenej, ale o Jugase jsem stál, kór v současný době odchodů.. takže na nás zbude Štětina:/

      • Re: Jugas

        bedy     před 7 lety 18.05.2017 14:09 |  
        0 1

        Nebo Michal Jeřábek z Teplic.

        • Re: Jugas

          Ondráš     před 7 lety 18.05.2017 14:17 |  
          1 0

          No to snad nee..

        • Re: Jugas

          sicilianbrno     před 7 lety 18.05.2017 16:26 |  
          1 0

          to je jak z bláta do louže....

  27. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    yuta_watase01     před 7 lety 18.05.2017 14:04 |  
    2 0

    S Jugasem jsme to prokoučovali, Vuka neřeším. Vyšel mu loňský podzim a nemyslím si, že je lepší než jsou momentálně naše křídla ( s výjimkou Tecla). Pokud odejde opravdu i Deli, tak budeme mít vážný problém...

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      mudrc     před 7 lety 18.05.2017 14:13 |  
      14 0

      Ježíš jakej problém? Myslíš si, že vedení je parta projíždějící diskuze SN slídíc po tipech, koho jim doporučíme? Podívej se na posledních pár přestupových oken a přestaň hysterčit. Jsem si jist, že Slavie má v merku daleko lepší varianty než dokola omýlane Jugasy, Štětiny, Hořavy a jiné zdejší perly. Klid.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        daadyy     před 7 lety 18.05.2017 14:19 |  
        2 4

        Přesně, nějakýho Kessela nebo Tecla tu třeba nikdo nedoporučoval :D

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          kjandourek (admin)     před 7 lety 18.05.2017 14:22 |  
          11 0

          van Kessela že tu nikdo nedoporučoval? Kdes byl celý loňský jaro? To tu o nejlepším střelci Slovenské ligy básnila polovina přispěvovatelů.... a to nemluvím o tom, jak to vypadalo, když dal v přáteláku dva góly Spartě...

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            malan (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 14:24 |  
            0 0

            Ještě bych dodal, že básnili jen na základě statistik. Poprvé ho viděli hrát až v Edenu a to asi musel být šok:)

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              kjandourek (admin)     před 7 lety 18.05.2017 14:26 |  
              3 0

              To je pravda :-)

              A v zájmu objektivity bych ještě řekl, že v první řadě všichni chtěli Matúše Bera... a kdyby nevyšel, tak alespoň toho Kessela :-)

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              Borgetti     před 7 lety 18.05.2017 15:36 |  
              0 0

              Tak jeho první zápas byl ještě dobrý, kdy nám jeho gól a asistence jestli se nepletu, pomohli proti fiasku s Levadií.

              • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                malan (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 15:55 |  
                0 0

                To máš sice pravdu, ale jeho práce s míčem už něco naznačovala.

                • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                  kjandourek (admin)     před 7 lety 18.05.2017 16:12 |  
                  0 0

                  To si člověk říkal, že se do toho třeba ještě dostane... Proti Zlínu tam měl jedno sólo, kdy prošel středem asi přes tři hráče - to pořád vypadalo nadějně :-)

                • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                  afro     před 7 lety 18.05.2017 17:24 |  
                  0 0

                  Treba ja jako znalec :-) jsem po polocase hned vedel, ze je to pruser...

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            daadyy     před 7 lety 18.05.2017 14:25 |  
            0 0

            Ale tak to tu spíš začali básnit, až když se začalo mluvit, že k nám přestoupí ne?:)

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              kjandourek (admin)     před 7 lety 18.05.2017 14:30 |  
              0 0

              Právě že dlouho před tím, když se během jara spekulovalo o posilách.... Jak píšu o chlup jinde - většinu byl v první řadě zájem o Matúše Bera.... a kdyby nevyšel, tak alespoň van Kessela :-)

              Kdekdo by z toho získal pocit, že to musí být hráč jako hrom... Ostatně já si opravdu myslím, že právě van Kessela nikdo neskautoval a boj o něj rozjel JT na základě diskuzí, kdy chtěl fanouškům udělat radost nějakou tou "třešničkou na dortu"... Ale to je jenom moje domněnka..

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              Borgetti     před 7 lety 18.05.2017 15:33 |  
              0 0

              Já sem byl jeden z nich co si přál Kessela u nás. Skautem bych se opravdu neuživil :-)

              • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                kjandourek (admin)     před 7 lety 18.05.2017 16:12 |  
                0 0

                To asi nikdo z nás .... od toho se tím živí jiní borci :-)

              • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                bongor     před 7 lety 18.05.2017 18:50 |  
                0 0

                Právě by ses Borgi uživil a to parádně.Prodat bezcennou věc za pěkný obnos-majstrštyk.Ale přiznám se,že i já jsem mu fandil.

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            sicilianbrno     před 7 lety 18.05.2017 16:27 |  
            0 0

            on to myslel ironicky...

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Ondráš     před 7 lety 18.05.2017 14:22 |  
        0 8

        Já třeba vzadu jednoznačně upřednostňuju top český hráče..kvůli komunikaci, řízení obrany atd. Černoušci ať si střílej góly, případně tvořej hru, ale vzadu mám rád chladnou hlavu a žádnej komunikační šum:) Tak doufám, že se k nám do obrany nechystá nějaká exotika:) I u toho Deliho jsem často nervés, co zase předvede..

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Martin 58     před 7 lety 18.05.2017 14:32 |  
          5 0

          Tak to může být stoper českej jak celý Čechy, ale Deliho jen tak nenahradí. Nemyslím, že v součtu napáchal Deli tolik škody. Většina věcí mu vyšla a jak jsme se při tom pěkně bavili. A jako bonus k tomu hráči soupeře odrážející se od něho jako padající kuželky (například Petržela).

          • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

            Ondráš     před 7 lety 18.05.2017 14:37 |  
            0 5

            Taky mu to ale trvalo, než se aklimatizoval, naučil trochu česky apod. Do té doby to byla bída. ve Spartě totálně mimo a při úvodu ve Slavii jsem si říkal, co je to za hrozný dřevo..nevím, jestli chci zase rok čekat na to, až si u nás cizinec zvykne a naučí alespoň základní pokyny v češtině..

            • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

              Akuls     před 7 lety 18.05.2017 22:43 |  
              6 0

              Jen pro pořádek v ACS nebyl mimo protože mu nedali ani čuchnout a poslali ho na hostování do ČB a později do Příbrami. Tam hrál výborně, na SKS vodil celou naši zálohu. Vypadalo to, že sledujeme nového Yayu Toureho. Jinak Deli je inteligentní, mluví perfektně francouzsky, velmi slušně anglicky a domluví se i česky víc než slušně a hlavně všemu v češtině rozumí. Připomínám, že MNN ovládá navíc ještě němčiňu. Kéž by česká populace byla tak jazykově vybavená jako naši Afričané. Takže žádné dřevo do SKS nepřišlo. Dodnes si myslím, že jeho místo bylo v záloze. Má slušnou techniku a hlavně neprohraje souboj, kterých by ve středu pole absolvoval mnohem více než v obraně a byl by pro SKS ještě platnější. Na stopérovi navíc občas zapomene, že už není záložník a že na tomto postu se pro diváky hrát nedá a pak je z toho občas malér. Za nároďák Pobřeží slonoviny hraje často i pravého beka.

              • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                Robinator     před 7 lety 18.05.2017 23:36 |  
                0 0

                Přesně tak..mě by třeba dost zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby si posty vyměnili MNN a Deli..už jsem to tu jednou psal..myslím, že by to za pokus stalo a všichni bychom se příjemně divili :)

                • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

                  Kenny     před 7 lety 19.05.2017 17:29 |  
                  0 0

                  Deli už v halvu hrál, tuším za Beránka a nebylo to to pravý ořechový. Potřebuje mít hru před sebou.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        yuta_watase01     před 7 lety 18.05.2017 17:09 |  
        0 0

        Já taky nikdy netvrdil, že hráči jako Pernica,Beneš nebo Štětina jsou hráči pro Slavii...

        Spíš jsem to myslel tak, že asi nikdo nepočítal s tím, že Luftner prchne takhle rychle, počítalo se spíš s odchodem Deliho. A myslím si, že Simon chce pryč za každou cenu, takže shánět kvalitní 2 stopery schopné se ihned adaptovat a sehrát se s týmem, není v mých očích zrovna snadné. Samozřejmě se na stopera může stáhnout Ngadeu či Frydrych, ale tím pádem zasáhneme do jiných míst sestavy. Nevím, jestli vedení bylo na tuto situaci připraveno a zamíří k nám novej "Deli" nebo nějakej stoper z Balkánu typu Ašanina. Anebo jestli se otázka stoperů bude řešit až teď po nečekaném odchodu Luftnera. Tak či tak, obměna na tomto důležitém postu bude zásadní pro boj o účast v pohárech a příští ligovou sezonu.

        Baráka mám rád, ale toho nahradíme daleko snadněji.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 15:15 |  
      1 0

      Za Vukadinoviče jsem rád... nevyhodili jsme tímto peníze z okna.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        afro     před 7 lety 18.05.2017 17:27 |  
        0 0

        Presne tak, na Letny muze behat do aleluja...

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Maeden (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 23:07 |  
        1 1

        Naopak, místo toho jsme je dobře investovali do Tecla. )

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Radek097 (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 09:07 |  
          1 0

          V létě se mohlo stát, že by tady byl jak Tecl tak Vukadinovič. :-)

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Marwek23 (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 15:37 |  
      0 0

      To se teprve ukáže. Máme dost času abychom dokázali sehnat vhodnou náhradu. Věřím, že seženeme dobrou náhradu za Lüftnera. Jinak sranda bude až do Sparty přijde nový trenér a ten si přivede své hráče. Mnohem důležitější pro nás bude udržet Deliho. Vuk mě vůbec netrápí, přeceňovaný hráč, kterého zdobí jen rychlost a to jen když má zrovna náladu. A po těch jeho prohlášeních a přestupu do Sparty, bych to taky viděl na charakter 3 :))

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Akuls     před 7 lety 18.05.2017 23:11 |  
      2 0

      Stejně by SKS do toho měla ještě vstoupit, alespoň by ACS musela za VV a Jugase vysolit větší prachy. Grygera je sice Sparťan, kdyby ale MU vyhrál E.L. a Zlín postoupil přímo do základní skupiny nového ročníku E.L., tak prášule na posílení týmu po avizovaných odchodech opor bude hodně potřebovat a "svoji" ACS klidně podojí jako chtěl v zimě nás. A když bude více zájemců, tak i víc.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Betynka58     před 7 lety 19.05.2017 10:15 |  
        0 0

        Tak pokud Zlín postoupí přímo do základní skupiny EL, tak snad bude mít peněz dost, ne?

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          Akuls     před 7 lety 19.05.2017 14:50 |  
          0 0

          Nejdříve musí v ćervnu za něco rychle koupit hráče. Prémii 70 mega by dostal od UEFA za postup do skupiny až někdy k Vánocům.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      zeleznik2     před 7 lety 19.05.2017 08:10 |  
      0 1

      No zrovna Deli, není v poslední době to oporou, na které můžeme stavět...Jugas je ztracený?nemyslím si. Spíše než Vukadinovič přijde Hořava a Čermák, ale ještě je čas...

  28. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Divizni (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 14:32 |  
    1 0

    Vůbec ve svých názorech nejsi tvrdý. Naopak a já s tebou plně souhlasím.

  29. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Pava1     před 7 lety 18.05.2017 14:49 |  
    0 0

    No jsem zvědavý,jaké posili vedení chystá.Jelikož nás čeká předkolo L.M.,větřím ve vzduchu nějaká esa.

  30. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    jarmik     před 7 lety 18.05.2017 14:51 |  
    1 0

    Sice se trošku opakuješ (někdy to neškodí), ale jednoznačně souhlasím. Taky chci silnou Slavii a hráče, kteří neodejdou dřív, než si je oblíbím. A bod navíc za "mrzký peníz"! :-)

  31. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    qwertz0099     před 7 lety 18.05.2017 17:01 |  
    2 2

    Nechapu jednu věc ještě na přestupu Vukadinoviče. Proč sakra to vedení nepřivede radši Přikryla? Myslím, že je lepší než VV.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      sicilianbrno     před 7 lety 18.05.2017 17:22 |  
      0 4

      Toho bych přivedl rád..i kdyby neodešel Zmrhal, šikovny technicky hráč. Možná i ten Fillo, ale přijde me docela nevyzpitatelnej herně...nechme se překvapit

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        fredydj (přítel SN)     před 7 lety 18.05.2017 19:41 |  
        2 0

        vždyt je to totální vymaštěnec....

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      qwertz0099     před 7 lety 18.05.2017 19:53 |  
      0 0

      Myslím spartˇanské vedení.

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        kjandourek (admin)     před 7 lety 18.05.2017 19:59 |  
        0 0

        Vždyť už u nich hrál.... Byli rádi, že se navzájem zbavili, tomu se k nim určitě chtít nebude...

        • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

          VaSsa     před 7 lety 18.05.2017 20:37 |  
          2 0

          Hlavně by kvůli němu museli pořizovat další rotoped.

  32. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    zeleznik2     před 7 lety 19.05.2017 08:07 |  
    1 4

    Normální ekonomická situace, pokud příjde dobrá nabídka ze zahraničí těžko jí může klub odmítnout nebo konkurovat, řeči o tom, že nikdo z kádru neodejde a podobně, jsou liché. A platově je to s českou ligou nesrovnatelné. V případě Lüftnera bohužel zaspalo vedení klubu, které si mělo pohlídat smlouvu, s výstupní klauzulí,1,5mil€, Kodaň toho využila, můj názor je, takový, že mohl minimálně ještě rok u nás zůstat a pak by jeho cena byla třeba dvojnásobná...ale bohužel, pokud se týká dalších jmen, Škoda už měl odejít několikrát, Deli nechce podepsat novou smlouvu a o Zmrhala určitě nepřijdeme, toho by nikdo nechtěl snad ani zadarmo. Hold časy srdcařů Kuky, Řeháka nebo Šmicra jsou asi definitivně pryč, jde o v první řadě o peníze...

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Sracken     před 7 lety 19.05.2017 08:13 |  
      0 0

      Tak zrovna platově je to zcela srovnatelné a mnohdy i horší. Je třeba si uvědomit ekonomickou realitu té země, zdanění sportovce atd. To je u nás podstatně nižší, náklady na hráče, který má dostat stejný plat v Dánsku a u nás, jsou až trojnásobné. Platově si extra zásadně nepolepší, když vezmu v úvahu, že bez opce u nového kontraktu by mohlo přijít vylepšení smlouvy.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      Jarda66     před 7 lety 19.05.2017 09:48 |  
      1 0

      Nejsem častým pisatelem, ale tento komentář mě docela pobavil a donutil reagovat.
      Cituji: ,,Hold časy srdcařů Kuky, Řeháka nebo Šmicra jsou asi definitivně pryč"
      Máš na mysli ty stejný hráče, kteří nejlepší roky své kariéry strávili v zahraničí a ne ve Slávii?

      • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

        Betynka58     před 7 lety 19.05.2017 10:20 |  
        0 0

        A proto jim železník vzdává hold.

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      iwanowicz     před 7 lety 19.05.2017 10:15 |  
      1 0

      Skoda je nejlepsi strelec ligy, Deli si ve Slavii neco uz odkopal i v nejhorsich casech a prestup mu preju a Zmrhal se svymi vykony napr. v derby na Sparte dostal do repre..

    • Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

      jufoun (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 14:00 |  
      1 0

      Jak si mělo vedení pohlídat smlouvu, když třeba Luftner a agent řekli, podepíšeme Vám pouze s touto klauzulí, jinak přestup nebude.
      Tohle není chyba SKS, nakonec jsme na tom něco málo vydělali. Sportovně je to jistě ztráta, ale věřím, že vedení už má někoho v merku.

  33. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    carfi-sks (přítel SN)     před 7 lety 19.05.2017 08:57 |  
    1 1

    Pěkně sepsáno a já se s Borrisem plně souhlasím, taky doufám, že v základu poslední dvě kola bude Jirka Bílek a Lüftner si bude moct studovat soupisku Kodaně.

  34. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    Sracken     před 7 lety 19.05.2017 12:18 |  
    2 0

    Marian Jelínek je volný. Zcela určitě bych ho pro nás angažoval. Dokázal by hráče přenést přes mnohé překážky.

  35. Re: Příliš brzké odchody hráčů základní sestavy

    roygrey     před 7 lety 19.05.2017 20:38 |  
    1 0

    Udivuje mě, že tu Lüftner rozpoutal takové diskuze. Určitě dostal lepší smlouvu a určitě ho to posune sportovně -jistá LM. Přiznejme si to. Počkejte až v létě odejdou tři čtyři hráči základní sestavy. To bude horší.
    Bílka mám rád, má zkušenosti, ale kdy naposledy hrál zápas? Jen ať hraje Lüftner. Viděli jste jak ho vzal ten vlastní gól s Jabloncem a jak prožíval Barákovu penaltu? Určitě i teď udělá všechno pro naše barvy.

    Vzpomínáte jak na konci 95.roku podepsal smlouvu v Lens Šmíca? To byla větší kravina a pro mě nepochopitelná zpráva. Bojovali jsme o titul, v pohárech pokračovali na jaře a měl jet na Euro do Anglie.

    Tímhle se teď nerozptylujme a soustřeďme síly na Bolku a Brno.