Fortuna liga

Baník - Slavia 0:0

Ve 2. kole ligy čekala Slavii daleká cesta na půdu nováčka z Ostravy. Zpátky do hlavního města se naši hráči vrací jen s bodem za remízu 0:0. Baník hrál obětavě a nakonec si bod proti kombinačně lepší, ale impotentně hrající Slavii bod zasloužil.

Sešívaní znovu nastoupili v obměněné sestavě. Brankář i obrana zůstali stejní, avšak místo Ngadeua nastoupil Souček, místo van Burena Zmrhal, místo Hušbauera Altintop a místo Škody se na hrot útoku postavil Mešanovič.

Slavia začala dobře a nenechala se zaskočit nástupem Baníku, který hnal plný vítkovický stadion. Naopak brzy pevně převzala otěže hry a diktovala tempo. První šanci si připsal Frydrych, kterému míč chytře sklepl Danny. Náš obránce a odchovanec našeho soupeře ale vypálil z nadějné pozice jen vedle. Ještě větší šanci měl o pár minut později Zmrhal. Tomu stačilo nahrát míč na volného Altintopa před odkrytou branku, ale náš záložník nepochopitelně střílel z nevýhodné pozice úplně mimo. Míč se dostal do sítě ve 22. minutě a překvapivě na druhé straně. Deli odvrátil míč nepřesvědčivě, Laštůvka ho vyrazil jen do Baroše a ten už pak měl snadnou úlohu. Branka však nebyla správně uznána pro evidentní ruku domácího kapitána. Ojedinělý výpad zopakoval Baník v 32. minutě. K odraženému míči se dostal Hlinka a těžká střela se mu povedla. Laštůvka si naštěstí připsal dobrý zákrok skokem k tyči. V 37. minutě reklamovali slávisté ruku bránícího hráče Ostravy ve vápně.  Ten paží skutečně zahrál, ale byl nastřelen z bezprostřední blízkosti, takže píšťalka sudího Příhody zůstala němá. Největší šanci první půle si schovala Slavia na závěr poločasu. Souček se parádně opřel do skákavého míče, ale napálil jen tyč za bezmocným Vaškem! Do kabin se tak šlo za stavu 0:0. Slavia odehrála dobrý poločas a byla lepší, povážlivě jí ale drhla finální fáze, když Vašek nemusel vůbec zasahovat. Baník naopak hrozil z brejků.

Do druhé půle nahradil Zmrhala Švento. Šlo o logickou změnu, protože našemu mladému odchovanci se vůbec nedařilo. A Slavia měla opět dobrý start, míč se odrazil ve vápně k Mešanovičovi, ten ale v dobré šanci pálil trestuhodně vysoko nad. Pražané pak sice nadále drželi míč, ale byli čím dál méně nebezpeční. Baník se pak zaměřil na obranu a tempo hry oproti první půli opadlo. Ze standardky se pokusil rozhodnout Rotaň, ale překvapivou střelu dokázal Vašek s problémy vyrazit. V 73. minutě se rozvlnila síť i po brance slávistů, gól ale opět nebyl správně uznán. Danny se totiž při své hlavičce nacházel v těsném ofsajdu. V tu dobu už byl na hřišti Milan Škoda. Později se připojil i další útočník van Buren, ani to ale k většímu tlaku nevedlo. Právě nizozemský hráč se v závěru pěkně prokličkoval přes dva obránce, poslal ale nepřesnou přihrávku, takže Dannyho střele chyběla razance. Více už se nestalo a domácí nováček dokázal proti aktuálnímu mistru vybojovat bod. Slavia sice byla lepší, ale vyložených šancí měla jako šafránu, takže dělba bodů není nespravedlivá.

2. kolo - Neděle 06. 08. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
0 - 0
0 - 0
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (459)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé