Fortuna liga

Plzeň - Slavia 1:0

Slavia hrála důležitý zápas na půdě prozatimního lídra tabulky z Plzně. První půle byla vyrovnaná, ve druhé Viktoria přidala a v závěru nakonec rozhodla o své výhře. Slavia se tak bude do boje o titul vracet už jen velice těžko...

Trenér Šilhavý vyslal do boje očekávanou sestavu s jedním překvapivým jménem - na místě levého záložníka nastoupí od začátku Zmrhal. Kouč domácích Vrba pak nepřekvapil vůbec a zvolil obvyklou nejsilnější jedenáctku.

Zápas začal velice zajímavě. Hned v úvodu těžký souboj neustál Rotaň a domácí vyrazili do brejku 2 na 1. Situaci ale prováhali a nepřesnou přihrávkou se o šanci připravili. Posléze se po pár minutách dral do úniku Krmenčík, ale v souboji s Jugasem se rozhodl spadnout a rozhodčí mu simulaci nezbaštil. Na druhé straně pak po dobrém centru Bořila ve velice dobré pozici promáchl Hušbauer. V 11. minutě vypálil ve skrumáži pohotově Škoda, ale jeho nenápadnou ránu zvládl Kozáčik vyrazit. Později Jugas vyděsil fanoušky sešívaných nepříjemnou malou domů, která směřovala do branky, Laštůvka si však poradil. Ve 29. minutě přišel diskutabilní moment - Limberský ve vápně skopl Van Burena, ale rozhodčí kontakt zřejmě neposoudil za tak závažný, aby odpískal penaltu. Ve 36. minutě se míč v našem vápně dostal ke Kolářovi, jeho střelu z dobré pozice ale naštěstí dokázal zblokovat Deli. Kozáčikovu pozornost pak ze střední vzdálenosti vyzkoušel Rotaň, ale jeho nedůrazná střela nenadělala slovenskému brankáři větší problémy. V nastaveném čase pak ještě ve vápně promáchl Hájek přistrčení Koláře, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé půle si vytvořila šanci Slavia. Van Buren dostal míč ke Škodovi, který z hranice vápna pálil jen mimo. Otěže zápasu pak začala postupně přebírat domácí Plzeň. Ta si vytvořila první naprosto tutovou šanci zápasu v 53. minutě. Řezník našel centrem osamoceného Krmenčíka, který z malého vápna minul šibenici Laštůvkovy branky jen o decimetry! V 58. minutě se k hlavičce ve vápně dostal aktivní Řezník, ale jeho zakončení nebylo přesné. Kouč Šilhavý se snažil dění na hřišti změnit nahrazením Zmrhala Sýkorou, ale efekt střídání byl jen malý. V 69. minutě poněkolikáté propadl při bránění Sobol a střídající Zeman se dostal ze strany do vápna, odkud prověřil Laštůvku. O dvě minuty později pak Zeman našel centrem hlavu Koláře, který opět v dobré pozici hlavičkoval jen nad. Kopic pak zkoušel štěstí technickou ranou, ale zhruba o metr minul. Když už se zdálo, že zápas směřuje k remíze, tak rozhodující úder zasadil domácí kapitán Kolář. Jeho střelu ze střední vzdálenosti Laštůvka zřejmě neviděl a tak na ni nereagoval, ačkoliv šla přímo doprostřed branky. Plzeň se 10 minut před koncem zápasu ujmula vedení 1:0. Slavia se v závěru snažila o vyrovnání, ale ani nasazení Necida k větší šanci nevedlo. Zápas tak po nepovedené druhé půli z naší strany skončil výhrou domácí Viktorie.

13. kolo - Neděle 05. 11. 2017 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 0
0 - 0
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

79. Kolář

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (668)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé