Fortuna liga

Slavia - Bohemians 1:0

Ve druhém jarním kole do Edenu nakráčeli Klokani a šlo se na bitvu o Vršovice. Slavia nakonec zápas ve velkém mrazu zvládla a zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem po pěkné trefě Hušbauera.

Do malého derby šla Slavia s několika změnami v sestavě. Nemoc nepustila ani na lavičku hned čtveřici hráčů. Absence Buchy, Mingazova a Frydrycha byla známa dopředu, ovšem Simon Deli figuroval v ofiálním zápise ještě několik hodin před utkáním.

Do samotného zápasu Slavia vstoupila, jak se na favorita sluší, aktivně a zdálo se, že bude brzy odměněna. V deváté minutě se po trestném kopu Hušbauera protlačil k míči Milan Škoda a Eden se radoval. Radost trvala asi minutu, gól byl řádně ohlášen, míč stál ve středovém kruhu, ale hra zahájena nebyla. Teprve v té chvíli se ukázalo, že si rozhodčí půjde zkontrolovat video. Za ohlušujícího hvizdu byl gól odvolán s poukazem na těsný ofsajd Tomáše Součka. Tento verdikt hráče Slavie samozřejmě příliš nepotěšil, ale nezbývalo, než zklamání skousnout a znovu se vrhnout do trpělivého dobývání branky soupeře. Součkovu hlavičku po rohovém kopu ve 14.minutě parádně vyrazil Fryšták, ovšem to bylo na dlouhé minuty vše, co by před brankou Bohemky stálo za zaznamenání. Slavia tlačila, svého soupeře v první půli k ničemu nepustila. Důsledný presink přinášel zisk balónu ještě před půlící čárou, ale gólové šance nikterak nepřibývaly. K zajímavé situaci došlo ve 39.minutě, kdy hlavičkoval zleva Škoda, na míč u pravé tyče o chlup nedosáhl Kúdela a ten byl vzápětí bolestivě převálcován brankářem Bohemky. Marně se diváci dožadovali penalty, nebo alespoň další konzultace s videem. Zdálo se, že první půle spěje k bezbrankové remíze. Když začalo čtyřminutové nastavení, odvrátila obrana soupeře Kúdelův pas před Škodou jenom ke kopačkám Hušbauera, ten si míč prvním dotykem připravil a parádní ranou do pravého horního růžku poslal Slavii do šaten se zaslouženým vedením v zádech.

Ve druhé půli se čtvrthodinky zdálo, že Slavia nebude mít problém vedení udržet a případně navýšit. Obrana spolehlivě sbírala odražené míče a Kolář v brance se zahřál pouze, když si pro balón došel daleko od branky Jako blesk z čistého nebe přišel centr z levé strany, do kterého se skluzem položil Bartek a v 59.minutě trefil svým pohotovým pokusem obě tyčky najednou. Jako by někdo v té chvíli otočil vypínačem a obě mužstva „přepóloval“. Bohemka nabrala sebevědomí a začala pořádně kousat. Rána Kabajeva letěla nad branku, Kolář musel zasahovat po střele Haška. Na druhé straně mohl rozhodnout Hušbauer, ale jeho technickou střelu zkrotil Fryšták. Hře Slavie neprospělo odstoupení slušně hrajícího Sýkory, protože Sobol v těchto dnech zdaleka nepřipomíná tu štiku, která do našeho rybníčku vplula na konci srpna. Na červenobílé kopačky se vkrádala nervozita a nepřesnost, zatímco Bohemky bylo plné hřiště. V těchto chvílích to byli její hráči, kdo sbíral ve středu hřiště odražené balóny a hrnul se vpřed. Korunu slávistickému trápení nasadil v 83.minutě Jugas, kterému se na pravém kraji obrany hrubě nedařilo. Jeho malá domů byla jako z instruktážního videa s názvem „Tudy ne, přátelé!“ Střídající Kabajev byl u pomalého míče dříve a řítil se tak na Koláře zcela sám, dlouhou kličkou si našeho gólmana položil, ale k velké úlevě drtivé většiny diváků v Edenu svůj střelecký pokus namířil někam do dvacáté řady. Po přestání klinické smrti se Slavia dostala do několika brejků, které mohly, nebo tedy spíše měly skončit pojišťovací brankou v zelenobílé síti, ale když v posledních vteřinách neuspěl ani Stoch, jehož bombu z deseti metrů dokázal gólman Bohemky vytěsnit, odnesli jsme si z vršovického derby hubenou jednobrankovou výhru. Za první půli asi zaslouženou, ovšem za tu druhou s velkým vykřičníkem. Trenéra Trpišovského a jeho kolegy čeká ještě hodně práce!

18. kolo - Neděle 25. 02. 2018 18:00

HET liga, 2017/2018
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Josef Hušbauer

Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

Komentáře (508)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé