Domácí pohár

Finále MOL Cupu: Slavia - Jablonec 3:1

Slavia se ve finále poháru střetla v Mladé Boleslavi s Jabloncem. Šlo o důstojné vyvrcholení soutěže, když se spolu potkaly dvě nejlepší jarní mužstva. Sešívaní zápas zvládli a po dobrém výkonu zaslouženě vyhráli 3:1. Trofej tak získali znovu po 16 letech!

Trenér Trpišovský udělal oproti víkendovému vítěznému zápasu s Plzní jedinou změnu. Hromadu, který v sobotu opustil hřiště na nosítkách, nahradil Souček.

Zápas se od začátku odehrával ve velkém tempu. V prvních minutách se hrálo hlavně ve středu pole a obě mužstva sváděla četné souboje o míč. První gólovka tak přišla zčistajasna. Jugas dal příliš pomalou přihrávku Ngadeuovi, který se k ní nedokázal dostat dříve než Masopust, a hostující záložník se rázem ocitl tváří v tvář Kolářovi. Naštěstí nedokázal zachovat chladnou hlavu a jen nechal vyniknout našeho brankáře, který nás hned na začátku zápasu podržel. Zápas nabral grády a brzy se míč třepetal v síti - naštěstí v té jablonecké. Frydrychův centr proskákal pokutovým územím Jablonce, kde se míče ujal Zmrhal a pohotově ho poslal zpět skrze vápno. Na zadní tyči pak číhal připravený Tecl a nedal Hrubému šanci - 1:0! Gól Slavii nabudil a následující pasáž hry byla jasně lepší. S vypětím všech sil ale hráči v zeleném dokázali ustát naše útočné výpady. Paradoxně tak padla branka na druhé straně. Zkrácený roh rozehrál Trávník, Pernica přeskočil Frydrycha a poslal míč za zkoprnělého Koláře, který ve výběhu zůstal na půli cesty - 1:1. Vedení sešívaným chtěl vrátit kapitán Zmrhal, ale jeho tvrdou ránu dokázal brankář vyrazit na roh. Z něho už se ale urodila gólová radost. Stoch našel na hranici malého vápna Tecla, který dokázal zakončit velmi pohotově, ač byl tísněný! Náš útočník tak vstřelil druhou branku v zápase a vrátil Slavii vedení! V závěru půle pak museli hosté vynuceně střídat, zraněného Masopusta nahradil Jovovič.

Druhý poločas už byl o něco opatrnější než strhující první půle. Slávisté se snažili více kontrolovat hru a nepřipustit tlak Jablonce. Pojistit vedení mohl v 62. minutě Souček. Ve vápně skvěle kličkoval Hušbauer a nakonec vracel míč pod sebe, kde byl právě náš defenzivní záložník. Ten byl tísněn, a tak jeho střele chyběla větší razance a Hrubý dokázal skvěle zasáhnout! Hned o minutu později se odehrála nebezpečná situace i na druhé straně. Jovovič se už už dral do vápna, v čemž se mu skluzem snažil zamezit Ngadeu. Vše skončil pádem útočícího hráče. Penalta se nepískala a nutno dodat, že správně. Náš stoper sice míč netrefil, zároveň ale nekontaktoval ani Jovoviče, který spadl sám ve snaze vymodlit si pokutový kop. Situaci si následně sudí Zelinka ověřil i přes videorozhodčího. Zápas pak byl na delší dobu přerušen kvůli pyrotechnice v ochozech a před sektory s diváky nastoupili těžkooděnci. Zápas se tak dohrával v poněkud bizarních kulisách. Trenér Rada se v závěru zápasu pokusil vsadit všechno na útok, když Hübschmanna nahradil Chramosta. A sázka vabank mu málem vyšla. V 80. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Zelený jen o pár čísel nad šibenici Kolářovy branky. Další drama už Slavia nepřipustila. Střídající Škoda v 89. minutě dobře napadal brankáře Jablonce, který chyboval a umožnil tak snadnou trefu do odkryté branky Stochovi - 3:1! Červenobílí si pak pohlídali i dlouhé osmiminutové nastavení a mohli slavit zasloužený zisk kýžené trofeje!

finále - Středa 09. 05. 2018 20:15

MOL Cup, 2017/2018
3 - 1
2 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Stanislav Tecl
39. Stanislav Tecl
89. Miroslav Stoch

FK Jablonec
FK Jablonec

34. Pernica

Komentáře (356)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé