Fortuna liga

Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

Slavia se představí na hřišti, kde si v posledních letech navykla vyhrávat. Konkrétně v Uherském Hradišti proti tamnímu Slovácku. Zápas nabízí O2 TV Sport.

Slavia před 14 dny jednoznačným způsobem přejela mistrovskou Plzeň. Považuji tuto okolnost za důležitou připomenout, neboť tuto euforii, která přirozeně v sešívaném táboře nastala, nám trochu zbrzdila reprezentační přestávka. Tím spíše vzhledem k tomu, že reprezentace do značné míry připomínala právě Slavii a ty výsledky a hlavně výkony moc důvodu k udržení euforie na stejné míře nedávaly. Právě proto je však třeba mít stále na paměti, jakým způsobem a v jakém stylu se právě před dvěma týdny vyšvihli červenobílí do čela tabulky. A těšit se na další zápasy, včetně toho zítřejšího. Tím spíše, když se doposud kvalitní, ale i vinou absencí úzký kádr povedlo konečně rozšířit o dva zajímavé plejery. 

První příčku převezmul po včeřejším zápase trochu překvapivě Zlín, avšak k tomu, aby se sešívaní do čela vrátili, si nemohli snad přát lepšího soupeře, respektive stadión. Jak je již nastíněno v perexu, právě na hřišti Slovácka má Slavia z minulých sezón skvělou bilanci. 4 poslední zápasy se rovnají 4 výhrám a velmi na pohled okouzlujícímu skóre v podobě 9:1. Když už se bavíme o tomto stadiónu, neuškodí dodat, že alespoň v minulé sezóně nešlo o nedobytný hrad ani pro jiné soupeře. Celkem získal náš zítřejší soupeř v 15 loňských domácích zápasech jen 21 bodů.

Letos je pravda ten vzorek ještě příliš malý na bilancování, jen 3 zápasy. Je však zajímavé, že zatímco Baník se Sigmou odjížděli ze Zlínského kraje s prázdnou, tak naopak právě Zlín si v lokálním derby připsal jednoznačnou výhru 4:0.  Debakl od Zlína nechal na hráčích Slovácka viditelnou stopu, neboť ani následný zápas v Karviné nebyl podle ohlasů příiš povedený. Porážka 2:1 tak poté byla logickým důsledkem. 

Prozatimní devátý tým Fortuna:Ligy zítra pravděpodobně nebude moci spoléhat na svou nejproslulejší letní posilu, totiž Michala Kadlece, kterého trápí zranění. U Slavie krom stálých marodů bohužel bude po zranění v zápase s Plzní chybět Simon Deli. Ondra Kúdela nám však myslím ukázal, že to naštěstí zas taková ztráta být nemusí. V tomhle je možná absence v poslední době špatně hrajícího Kadlece pro Slavii snad i horší zprávou.

Tabulka je nebývale vyrovnaná. Pokud bych nepočítal včerejší zápas Zlína, dělily před tímto kolem první tým tabulky a pátý pouhé tří body. I z tohoto pohledu je jasné, že slávisté budou muset hrát zítra jednoznačně na vítězství. Tedy na něco, na co si v ligových venkovních zápasech pod trenérem Trpišovským už tak nějak zvykli. V součtu s minulou sezónou budou sešívaní zítra usilovat již o šestou venkovní výhru v řadě. 

Co myslíte? Jak moc velkou stopu nechá na kádru nepovedený repre sraz? A je velkou výhodou pro Slovácko, že se v zásadě pohromadě mohli připravovat dva týdny jen a pouze na zítřejší zápas, zatímco trenéru Trpišovskému zbylo jen torzo týmu?

Tip na sestavu: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Stoch, Sýkora, Souček, Hušbauer, Zmrhal - Tecl

Komentáře (42)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Snivec     před 6 lety 15.09.2018 15:57 |  
    2 0

    Nepovedeny repre sraz na hracich stopu nezanecha. Samozrejme je vyhoda, ze slovacko je pohromade a ma 14 dni na pripravu, ale tohle budeme muset zvladat a ja verim, ze to zitra zvladneme a vyhrajeme. Kazdopadne to je pro nektere hrace docela zaprah, liga, repre, v nedeli liga a ve stredu uz EL.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      dalislavista     před 6 lety 15.09.2018 16:18 |  
      0 0

      EL ve čtvrtek

      • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

        Snivec     před 6 lety 15.09.2018 16:36 |  
        4 0

        nedele - ctvrtek, tak to by slo, ale bohemku mame uz v nedeli a to jsem fakt zvedavy

  2. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    sicilianbrno     před 6 lety 15.09.2018 17:00 |  
    5 0

    Už se na zítřek těší, Uherák mám asi půl hodinky od místa, kde zejtra budu, lupen už v kapse, tudíž věřím, že Slavii přinesu štěstí jako v Olmiku a bude pohodová výhra 0:2 nebo 1:3 :-)

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      donford     před 6 lety 15.09.2018 21:16 |  
      1 0

      Tak hlavně aby Stoch zahrál v pohodě, jako proti Nitře a Zmrhal si udržel svojí formu proti Plzni a nakonec i z repre. Pak by mohl naše křídla excelovat. jsem zvědavý, zda bude Matoušek na lávce. Nebo je pro něj ještě moc brzy? Věřím, že Baluta a Traore tam již budou.

  3. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 15.09.2018 21:21 |  
    3 0

    Taktická příprava Slovácka na utkání se Slavií: „Rozebírají se klíčoví hráči a hledají se naučená schémata, podle kterých zakládají útoky a vytvářejí si šance, rozebírá se způsob presingu. A samozřejmě si rozebíráme hráče na individuálních postech. Je to docela obsáhlé a přináší nám to důležité informace,“ vysvětluje stoper Slovácka Jiří Krejčí.

    http://www.fcslovacko.cz/clanek/jiri-krejci-slavia-klub-s-nejlepsi-formou/7117.html

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Gillan     před 6 lety 15.09.2018 21:44 |  
      1 4

      Jsem v klidu, Slovácko nemá mančaft na to, aby tyhle věci, co po nich bude Krejčí vyžadovat, po taktické stránce zvládlo.Nakonec takhle se připravují všechny týmy, to není nic převratného.Ale je fakt, že mě docela děsí, jak se ti reprezentanti vyrovnali s tou ostudou, kterou si prožili.Doufám, že už to hodili za hlavu a jsou na Slovácko připraveni.

  4. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Dobi     před 6 lety 15.09.2018 21:53 |  
    6 3

    No, dneska v Plzni berbrovská klasika - jediný gól, a to z pernalty těsně před koncem. Je pravda, že Krmenčík nebyl v ofsajdu při neuznaném gólu, ale Opava měla taky nárok na pentli.

    Občas se scházím s přáteli, kde čepují Plzeň já ji odmítám ze dvou důvodů, jedním je fotbal, druhým pak zhoršená kvalita při prodeji cizákům...

    Vzpomněl jsem si na vtip: Cizinec při návštěvě u nás navštíví s českým kamarádem i pivnici. Cizinec koukne na nápojový lístek a má jasno: Einmal Pilsner, bitte! Čech si objednává Kofolu... Cizinec se udiveně ptá: Vím , že jsi pivař a vy jste země s nejlepším pivem. Proč Kofolu? Ze solidarity - Když si Ty nedáváš pivo, tak já taky ne!!!

    A zítra: Hrrrr na ně! Abychom si mohli zapět s chutí: Když jsem šel z Hradišťa,,,,

  5. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Boo_SKS     před 6 lety 15.09.2018 21:59 |  
    4 4

    Jsem zvedav, jak to JiT posklada.

    Osobne bych radeji videl v zakladu Balutu, ktery byl cele dva tydny s tymem, navic Slovacko bude dost zatazene, takze nebude nutne ho obetovat za Zmrhala z duvodu jeho nedostatecne defenzivy, navic Zmrhal stejne moc do zatazene obrany neumi, takze z techto vsech duvodu mi vychazi, ze by mel byt v zakladu az proti Bordeaux.

    Z podobnych duvodu (a navic 2 plnych zapasech za repre) bych postavil Zeleneho.

    Do utoku mi pak k tomu dobyvani obrany sedi vic Skoda, ktery uz pri vsi ucte na Evropu hlavne pohybove zaostava, takze bych si ho setril na pripadne posileni tlaku a postavil ho zitra, kde muze byt platnejsi.

    Zbytek sestavy je asi jasny a neda se cekat zadna zmena, ale prece jenom na Soucka i Husbyho toho ted bylo dost, takze bych byl rad, kdyby mohl jeden z nich za rozhodnuteho stavu v 60.minute pustit na plac Ibru,

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      hamlo1 (přítel SN)     před 6 lety 15.09.2018 22:38 |  
      4 0

      S tím Zeleným jsi dost ovážný

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      buran     před 6 lety 15.09.2018 22:43 |  
      1 1

      No na hrotu Teclik a Milánek by mohl hrát místo Kúdeli jak za Koubka před 5 lety co ty myslíš? Takže góly Legenda,Miňo a Alex , vlastní Kolář.

      • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

        donford     před 6 lety 16.09.2018 08:20 |  
        1 0

        Že by si Kolář sám sobě hodil míč do branky?

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Virgil1956     před 6 lety 16.09.2018 15:26 |  
      0 0

      No, nejsem si jistý, že budeme na Slovácku jednoznačně dobývat. Slovácko se snaží kombinovat a držet míč, mají sice horší kvalitu hráčů, ale my jsme dominantní na hřišti až tehdy, když vedeme, nejlépe o dva góly. Do té doby se může stát cokoli. Ovšem, ano, jestli Slovácko dá první gól, budeme dobývat, v tom máš pravdu a já jen doufám, že se to nestane :)

  6. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    benny231     před 6 lety 16.09.2018 00:33 |  
    2 0

    Snad se nenechýme znervoznit nepovedenou repre pauzou.
    Slovácko by mělo být přijatelným soupeřem k návratu na poPlzenskou vlnu.

  7. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Pepibican     před 6 lety 16.09.2018 06:56 |  
    7 8

    Repre nás pěkně vysvlékla donaha, tak aspoň vyhrávejme na tom psi pročůraném českém fotbalovém písečku, když už na tom evropském jsme za pitomce a absolutně tam nestíháme v jediné herní činnosti.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Navyseals     před 6 lety 16.09.2018 08:04 |  
      6 4

      A jako co jsi čekal? Že si namažeme na chleba čtvrtfinalistu MS? Naši kluci sice v mnohém nestačili, ale hráli pořád líp než hvězdy typu Kalas, Brabec, Kadeřábek nebo Jankto. Takže o tý lize to asi tolik nebude, že ne.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Fulham     před 6 lety 16.09.2018 10:19 |  
      3 1

      Jestli jseš nahej, tak si aspoň utři prdel než půjdeš ven....

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Virgil1956     před 6 lety 16.09.2018 15:21 |  
      3 0

      Na tyto soudy bych počkal až na zápasy v EL. Možná máš pravdu, možná ne. Každopádně až v tom poháru bude hrát Slavia jako tým a ne jen nějací hráči ze Slavie v repre týmu, kde hráči vůbec nevědí, co mají hrát.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      mis3     před 6 lety 21.09.2018 14:48 |  
      2 0

      prosím, moc pěkně prosím, změňte si tu přezdívku, protože ta ubohost z vás úplně prýští a je enohdná jména Pepi Bicana.

  8. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    golfer     před 6 lety 16.09.2018 07:37 |  
    7 0

    Chtěl bych vás upozornit na televizní předzápas (kdo chytáte jako já Novu sport 2) od 17:00 hod. - předposlední Bordeaux vs. 10. Nimes. Mohlo by být zajímavé hned potom přepnout na Slovácko (mám O2, ale i streamy) a porovnat rozdíl.

  9. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    JS (přítel SN)     před 6 lety 16.09.2018 08:56 |  
    1 2

    Karty jsou rozdané jasně: musíme vyhrát. Ale to není žádná novinka. Vyhrávat musíme všechno. Kolik tipujete?

  10. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Alanor (admin)     před 6 lety 16.09.2018 10:18 |  
    4 0

    https://tv.isport.blesk.cz/live

    Kdyby chtěl někdo menší fotbalový předkrm, tak na výše uvedeném odkazu akorát začal přenos Žižkov - Pardubice. Auer hned v základu, kromě něj i Otáhal, Žežulka, Čermák a Musa.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Lovver     před 6 lety 16.09.2018 10:22 |  
      0 0

      Trapanovski, Sintean a Rondič ani na střídačce. Že by nějaký trest za poslední zápas za béčko Viktorky? Nejsem si jistý, jestli hráli všichni tři teda.

      • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

        Alanor (admin)     před 6 lety 16.09.2018 10:25 |  
        1 0

        Myslím, že hráli. A očividně to trest bude. Žižkovu se ani nedivím, ti hráči nic nedokázali a měli by makat všude. Je dost naivní představa, že po odchozeném zápase v přeboru se přiblíží angažmá ve Slavii.

        P. S. Musa gól. :)

        • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

          Lovver     před 6 lety 16.09.2018 10:54 |  
          0 0

          Musa už dva :)

  11. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Sedrousek     před 6 lety 16.09.2018 11:02 |  
    4 2

    Muj tip 0:5 (0:2)
    Tecl 2x MNN Baluta Matousek.
    Nechci aby to vypadalo ze podcenuju kvalitu soupere, ale proste verim v silu naseho tymu.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      mirecek1111     před 6 lety 16.09.2018 12:01 |  
      3 0

      No ty voe, já budu rád za každou výhru, hlavně ty tři body :) Poslední dvě noci jsme měl pokaždé sen, že to skončilo remízou.. A v tom posledním snu udělal při brance Slovácka chybu jako prase Kolář. Tak doufám, že to dneska dopadne dobře a vyhrajem:)

      • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

        Juventus turin     před 6 lety 16.09.2018 12:42 |  
        0 2

        Prosím tě do zápasu již nespi. Vyhrajeme 0:5 góly 2 Tecl, Sýkora a 2 Matoušek.

        • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

          donford     před 6 lety 16.09.2018 13:02 |  
          1 0

          Nedávej si po obědě výjimečně svého oblíbeného šlofíka. :-) Tvé bdění nám zajisté přinese radost.

      • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

        urs (přítel SN)     před 6 lety 16.09.2018 12:57 |  
        2 0

        V duchu hesla: "Důležitý jsou body, na ostatní se vy*er?" :)

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      carevitchando     před 6 lety 16.09.2018 12:38 |  
      2 0

      No to by byl výsledek :-) Ale čekám, že to bude to těžký. Nicméně beru jen 3 body.

  12. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Juventus turin     před 6 lety 16.09.2018 12:37 |  
    0 0

    Očekávám další pěkný fotbal a plný bodový zisk. Tuším že Milan Škoda je stále zraněný ze zápasu v Nitře (odehrál 27 minut) a šanci dostane Honza Matoušek a pravděpodobně uvidíme i další posilu Traorého, oba jako střídající hráči.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      romislav     před 6 lety 16.09.2018 12:50 |  
      4 1

      Myslím si,že Matoušek bude pro náš tým jeden z hlavních trumfů do budoucna a že na něm vyděláme herně i finančně.

  13. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    urs (přítel SN)     před 6 lety 16.09.2018 12:55 |  
    0 5

    Tři nula v suchém triku! :)

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Maty22     před 6 lety 16.09.2018 14:29 |  
      4 0

      To suchý triko je rouhání!!!
      A to sem totální bezvěrec.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 16.09.2018 14:40 |  
      3 0

      Tak to mám nejraději suchý triko a pak se jen čumí,že z toho jsou odřené slechy,tudíž beru jakoukoli výhru.Navíc neděle čtvrtek neděle, jsem zvědavý, jak to trpiš postaví,nevěřím, že všechny tři matche,budeme hrát v nejsilnější možné sestavě.

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Edenjejenjeden     před 6 lety 16.09.2018 15:03 |  
      4 0

      Trochu pokory by neškodilo,i od nás fanoušků...

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Snivec     před 6 lety 16.09.2018 15:33 |  
      0 0

      suchy trika mam nejradsi, ty se vetsinou prvni pos.rou

  14. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Ondráš     před 6 lety 16.09.2018 15:34 |  
    2 0

    Hlavně vyhrát, jedno jak..ale jako vůbec nevím, co od toho dneska čekat, jak na tom budeme psychicky a vlastně i fyzicky.

  15. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    zeleznik2     před 6 lety 16.09.2018 15:45 |  
    0 0

    Tak hlavně dneska pohodové, klidné vítězství a žádné zranění před EL. Venkovní bilance zatím 100% a navíc bez obdržené branky, proto tipnu výsledek 2:0 nebo 3:0...

  16. Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

    Arya     před 6 lety 16.09.2018 16:32 |  
    1 0

    Bolka se hladově zakousla do Jablek, Komličenko má už 2 branky. Hm, tak mě zase začala mrzet ta ztráta bodů...

    • Re: Po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Slovácku

      Novi.sks     před 6 lety 16.09.2018 16:45 |  
      2 1

      Já tedy nekoukám, ale ty statistiky... Podle těch to vypadá, že Bolce tam spadne každej míč, o kterej zakopnou a Jablonec by nedal gól ani do prázdný brány z brankový čáry (střely celkem 24:5 pro Jabka...). Takovej už fotbal občas je, no :)