Fortuna liga

Jablonec - Slavia 0:2

Slavia uzavřela podzim soubojem s dost možná nejtěžším soupeřem. Pražany totiž přivítal Jablonec, proti němuž se sešívaným dlouhodobě nedaří. Prokletí se naštěstí podařilo zlomit a Slavia si připsala velmi cenné vítězství 2:0.

Oba týmy vyslaly do zápasu očekávané sestavy. Domácí trenér Rada se musel v zápase obejít bez svého nejlepšího střelce Doležala, který si odpykával trest za žluté karty. Místo něho nastoupil na hrotu útoku Chramosta. Slávisté pak po úspěšném čtvrtečním zápase se Zenitem udělali jen jednu změnu, když se po trestu vrátil do sestavy Bořil na úkor Zeleného.

Slavia vstoupila do zápasu přímo katastrofálně. Hned ve 3. minutě si domácí vytvořili brankovou šanci. Trávník vyslal za obranu Chramostu, ten postupoval na Koláře ze strany, udělal mu kličku, ale z úhlu si netroufl na střelu a přihrával pod sebe. Tečovaná přihrávka se štěstím našla Jovoviče, ten naštěstí ve vyložené pozici míč netrefil dobře a navrátivší se Kolář ho snadno sebral. Spoustu prostoru dostal o minutu později ve vápně i Kratochvíl. Jeho rán naštěstí jen těsně minula šibenici! A do třetice se Jablonec ocitl ve vyložené pozici v 6. minutě. Slávisté prohráli dvě hlavičky po rohu, míč se odrazil k Chramostovi, který v pádu nastřelil zblízka brankáře! Bezbrankový stav byl pro Slavii po úvodní smrští doslova zázrakem. Aby toho nebylo málo, tak další gólovku vychytal Kolář ve 13. minutě po krásné křížné ráně Chramosty. První šance Slavie přišla v 16. minutě a hned to stálo za to! Zmrhal se obtočil ve vápně a pohotově napálil spojnici břevna a tyče! Míč se odrazil do hry a po centru Olayinky zahrál ve vápně jednoznačně rukou hráč domácích - penalta! Tu proměnil Milan Škoda, když poslal míč na druhou stranu, než skákal brankář Hrubý - 1:0 pro Slavii! Gól ale slávisty neuklidnil a obraz hry se nezměnil - Jablonec byl nadále jasně lepší. Kolář se ale překonával, když v 36. minutě skvělým zákrokem vytáhl i utaženou ránu Trávníka. Vzruch vzbudila situace z 39. minuty, kdy se domácí dožadovali penalty po ruce Součka. Pokutový kop se ale nemohl pískat, protože náš hráč byl těsně před vápnem a navíc měl ruku u těla. V závěru půle o sobě dala alespoň trochu vědět Slavia, když pohotově pálil Stoch. Na Hrubého si ale nepřišel.

Do šaten se tak šlo za příznivého stavu pro sešívané. To bylo ale jediné pozitivum, protože podle dění na hřišti mělo být skóre opačné, ba dokonce mohl Jablonec vést i o více branek.

Hned po pár minutách druhé půle se Jablonec dočkal míče v síti. Kúdela fatálně chyboval při hlavičce brankáři, míče se ujal Chramosta a po souboji s Kolářem, kdy zůstal náš gólman ležet, dorazil odražený míč do branky Kratochvíl. Sudí gól nejdříve uznal, ale po zkontrolování záznamu na videu ho následně odvolal, protože brance předcházel viditelný faul na Koláře, kterému Chramosta přišlápl nohu při odrazu. Slavia se pak přeci jen zvedla a ve druhém poločase působila lepším dojmem než v dějstvím prvním. V 54. minutě nebezpečně zakončoval Škoda, míč skončil ale jen nad brankou. V následujících minutách se už hrál zcela vyrovnaný fotbal bez větších šancí. To se změnilo v 70. minutě, kdy Olayinka posunul míč do strany Stochovi a ten ve vápně přesně našel Hušbauera. Ten tváří v tvář Hrubému nezaváhal a zvýšil na 2:0! Domácí pak již nedokázali navázat na svůj skvělý výkon z prvního poločasu a Slavia si závěr zápasu s přehledem pohlídala.

Svěřenci trenéra Trpišovského tak dokázali uzavřít podzim velmi cennou - a přiznejme si, že za dění v první půli i dosti šťastnou - výhrou na horké půdě mrazivého Jablonce!

19. - Pondělí 17. 12. 2018 18:00

Fortuna liga, 2018/2019
0 - 2
0 - 1
FK Jablonec
FK Jablonec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

18. Milan Škoda (pen)
70. Josef Hušbauer

Komentáře (403)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé