Fortuna liga

Sparta - Slavia 0:3

Slavia ovládla 294. derby rozdílem třídy a Letnou vyplenila v poměru 3:0! Zápas nedohráli vyloučení Hušbauer a Tetteh.

Trenér Trpišovský si připravil jeden nečekaný tah, když na hrot útoku postavil Tecla, který toho zatím po zranění mnoho neodehrál. Jinak Slavia nasadila očekávanou sestavu, ve které dle předpokladů chybí zraněný Traoré.

Ani Sparta soupeře sestavou příliš nezaskočila. Kouč Jílek dle očekávání vsadil na stoperskou dvojici Kaya - Lischka. V útoku pak od začátku dostal přednost Tetteh. Za drobné překvapení se dá označit postavení Haška na kraj zálohy, kde se očekával spíše Plavšič.

Zápas začal postupným oťukáváním. První se osmělil Stanciu, který ukázal, že si z pískotu tribun nic nedělá, a pohotově vypálil z voleje z nečekané pozice. Heča ale pokus jistě pokryl. V 15. minutě se po Stanciově pasu hezky uvolnil Coufal a hned střílel. Bohužel zhruba o metr a půl vedle sparťanské svatyně. V 17. minutě při nenápadné akci Slavie Frýdek hloupě a očividně podkopl ve vápně Součka. Penaltu si vzal na starost faulovaný hráč a jako správný kapitán nezaváhal a střelou do protipohybu brankáře poslal sešívané do vedení - 0:1! Spartu inkasovaná branka na chvíli vyvedla z koncentrace a centr po nepovedené rozehrávce domácích propadl až na Olayinku, který tváří v tvář Hečovi trestuhodně zaváhal a poslal míč jen vedle! Hra se pak opticky vyrovnala a na další nadějnou možnost si diváci museli počkat až do 37. minutě, kdy z hranice vápna pálil technicky Hušbauer. Branku ale minul. První možnost si domácí připsali až v 39. minutě, když tvrdě vypálil z hranice vápna Frýdek. Kolář ale dokázal jeho střelu vyrazit. Na druhé straně se pak o technický obstřel pokoušel Tecl, branku ale minul. V nastavení první půle mohla Sparta vyrovnat. Dlouhý míč do našeho vápna propadl až k Haškovi, jehož hlavičku dokázal výborně vytěsnit Kolář! Do šaten se tak šlo za jednobrankového vedení červenobílých.

Druhá půle nabídla o poznání živější úvod než vstup do zápasu. Hned po minutě opět pálil Stanciu a Heča jeho střelu s problémy vyrazil. Na druhé straně pak na sebe natáhl obránce Tetteh a přihrál volnému Kangovi. Ten ze zhruba 25 metrů vyslal utaženou střelu, která jen o decimetry minuly šibenici! V 55. minutě uzamkla Slavia Spartu v jejím vápně. Coufalův centr nedokázal udržet Heča a vyrazl ho jen před sebe, kde se o zakončení pokoušel Tecl. Povedlo se to však až Olayinkovi, který napálil míč do sedícího Sáčka, od jehož pozadí se míč odrazil do sítě! Bizarní trefa přinesla červenobílým vedení 2:0! Slavia pak kontrolovala hru a domácí působili opařeným dojmem. Šanci vrátit se do zápasu jim dala druhá žlutá karta pro Hušbauera, která přišla po šlapáku na Tetteha v 66. minutě. Sešívaní si ale i v oslabení počínali sebejistě a jediným náznakem šance v následujících minutách byla dalekonosná střela střídajícího Plavšiče, kterou vyrazil Kolář. V 81. minutě se síly na hřišti vyrovnaly. Tetteh se hnal do brejku, ale příliš si předkopl míč, u kterého byl dříve Hovorka. Africký útočník ho pak drsně dohrál a předčasně se poroučel do sprch. V 86. minutě přišla poslední možnost rudých něco se zápasem udělat. Do samostatného úniku se dostal Plavšič, ale Kolář podpořil svůj skvělý výkon dalším špičkovým zákrokem! Zlomená a potupená Sparta pak v závěru inkasovala ještě jednou, když chytrým obloučkem přeloboval gólmana domácích Masopust!

Slavia tak 294. derby ovládla rozdílem třídy a Letnou vyplenila v poměru 3:0!

10. kolo - Neděle 22. 09. 2019 18:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 3
0 - 1
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Tomáš Souček (pen)
55. vlastní branka
90. Lukáš Masopust

Komentáře (816)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé