Fortuna liga

Liberec - Slavia 0:3

V mrazivém prosincovém večeru čekalo Slavii náročné ligové utkání v Liberci. Sešívaní si s houževnatým soupeřem poradili až překvapivě jasně a zaslouženě na severu Čech vyhráli 3:0.

Vykartovaného Hušbauera nahradil ve slávistické sestavě Traoré. Podle očekávání pak na hrotu útoku nastoupil od úvodních minut Škoda. Po odpykaném trestu za červenou kartu je tentokrát na lavičce připraven Masopust.

Domácí trenér Hoftych se v zápase musel obejít bez několika kmenových hráčů Slavie. Citelná byla zejména absence střelce Musy. Stejně tak nemohli nastoupit ani Baluta, Oscar či Kuchta.

Slavia měla nejlepší možný vstup do zápasu, když se gólově prosadila hned v úvodní desetiminutovce. Konkrétně Olayinka si naběhl do vápna, přenechal míč Stanciovi, který si šikovně potáhl míč a přesným centrem našel Škodu, který se hlavou trefil přesně do šibenice - 0:1! Ve 14. minutě mohlo být ještě veseleji, ale Bořilovu střelu z dobré pozice zblokoval Kačaraba a následnou střelu do středu branky pak pokryl Nguyen. O 5 minut později přišla ještě vyloženější možnost. Ševčík přesně našel zapomenutého Součka, který v nájezdu nechal jen vyniknout domácího brankáře. Pouhou minutu poté se naopak do šance dral Liberec. Kolář si vyběhl na dlouhý míč za obranu, v klíčový okamžik však podklouzl a jen se štěstím dokázal zabránit Malinskému, aby mu míč uzmul! Pohledná pasáž zápasu nakonec byla zakončena míčem v síti a opět se mohla radovat Slavia! Znovu navíc šlo o velice pohlednou akci. Olayinka odcentroval z levé strany, Škoda míč chytře sklepl Traorému, který přesnou ranou z první nedal Nguyenovi šanci zasáhnout - 0:2! V 35. minutě mohli domácí snížit, když po rychlém výkopu jejich brankáře minul míč Coufal a Malinský postupoval sám na Koláře. Na toho si ale nepřišel a náš gólman si připsal důležitý zákrok! Pohledný fotbal brzy nabídl další gólovou šanci. Bořil byl faulován po vápně a po přezkoumání videem se kopala penalta. K té se postavil Tomáš Souček, ale bohužel ji nekopl vůbec dobře. Nguyen zůstal stát a jeho nedůraznou střelu doprostřed branky bez problémů vyrazil. V závěru pětiminutového nastavení pak z přímého kopu z dobré pozice pálil nad Mara.

Hned v úvodu druhé půle došlo k pádu Potočného v pokutovém území po souboji s Takácsem. Ani video však v minimálním kontaktu neodhalilo nedovolený zákrok. Liberec se pak snažil s nepříznivým skóre ze svého pohledu něco udělat. Kačaraba pálil tvrdě, ale nepříliš umístěně, takže Kolář míč zkrotil bez větších problémů. V 70. minutě měli domácí dobrou šanci na návrat do zápasu. Kolářovi vypadl centrovaný míč a Pešek ho pohotově vracel do odkryté klece, tam ale za našeho brankáře výborně zaskočil Kúdela a balón odhlavičkoval pryč. Gólová radost tak vypukla na druhé straně! Znovu šlo o krásnou akci, když si Ševčík se Stanciem několikrát za běhu vyměnili míč, z čehož nakonec vyústila vyložená šance, kdy se první jmenovaný ocitl před Nguyenem. Bývalý hráč Liberce tutovkou nepohrdl, kličkou si položil brankáře a zvýšil již na 3:0 pro sešívané! Zápas tím byl rozhodnut a dohrával se v relativním poklidu. Domácí nakonec síť přeci jen rozvlnili, ale branka nemohla být uznána pro metrový ofsajd zakončujícího Malinského. Slavia si tak až překvapivě jasně poradila s Libercem a na jeho půdě zvítězila jednoznačně 3:0!

19. kolo - Pátek 06. 12. 2019 19:30

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 3
0 - 2
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Milan Škoda
24. Ibrahim Traoré
74. Petr Ševčík

Komentáře (411)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé