Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 0:1

K restartu ligové soutěže ochuzené o přítomnost fanoušků dorazila Slavia na stadion Mladé Boleslavi. Trenér Trpišovský připravil několik překvapení, do stoperské dvojice se vedle Kúdely postavil mladý Zima, na hrotu se objevil Tecl a zdaleka nejméně očekávaným jménem byl Tomáš Holeš na pozici defenzivního záložníka po boku Traorého. 

Domácí začali odvážně a v prvních minutách byli aktivnější. Středočeši vyhrávali osobní souboje, vysoko presovali a slávisté se tak na soupeřovu polovinu dostali až ve čtvrté minutě. Už v páté minutě ovšem musel Šeda likvidovat šanci Tecla. Slavia se začala tlačit dopředu a po deseti minutách už byl obrázek hry očekávaný.  Následovala neurovnaná pasáž, na obou týmech byla patrná nerozehranost a brankáři na obou stranách neměli příliš příležitostí k vyniknutí. ve 22. minutě se slávistům podařilo šikovně proniknout po levé straně, Stanciův centr přeletěl Tecla i jeho strážce a zabíhající Petr Ševčít trknul balón do sítě - 0:1! Vzápětí přišla komplikace, zákrok na Traorého nevypadal v první chvíli nikterak zle, ale záložník z Pobřeží Slonoviny se marně pokoušel bolavý kotník rozchodit. Záhy tedy přepustil své místo Provodovi, který se posunul na levou stranu zálohy a Traorého post ve středu zálohy zaujal Ševčík.  Slavii střídání nezpomalilo, v téhla fázi byla lepší a ukázala několik zajímavých akcí, které však nedotáhla do zakončení, s výjimkou Masopustova centru na Teclovu hlavu, kterému však pohříchu předcházel ofsajd centrujícího. V závěru první půle poslal Tecla do šance dobře hrající Masopust, ale slávistický útočník ani napodruhé nedokázal prostřelit Šedu. Potrestat tuhle zahozenou šanci mohl Ladra, který se z protiútoku řítil na Koláře, ten jeho střelu dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Boleslav vycítila šanci a nastavenou minutu strávila na útočné polovině, leč nějaké další zakončení z toho vytěžit nedokázala.

 Do druhé půle trenér domácích poslal do hry zkušeného Wágnera na úkor krajného záložníka Fulneka. Trenér Trpišovský do týmu, který první půli zvládl ,nesahal a zůstalo tak při jedné změně. Hned na začátku první půle natáhl ke střele Masopust a jeho bomba doprostřed popálila Šedovy rukavice. Ve 49. minutě Zima vybojoval odražený balón, Wágner jej žlutě fauloval a slávisté měli k dispozici trestný kop ze zajímavé vzdálenosti. Stanciovo parádní zakončení vytáhl Šeda na roh. Ten zahrál Stanciu podobně jako v Kluži, Holešova bomba zasáhla na hranici malého vápna Kúdelu, který sice nakonec balón zkrotil, ale byla mu odpískána ruka. Boleslav kontrovala Túliovým centrem, do kterého s epoložil Ladra a Kolář na čáře čaroval.  Vzápětí další centr před Wágnerem odvracel Zima. Domácí začali kousat. Ladra v tvrdém souboji povali Bořila, dával pod sebe na Budínského, jeho rána šla nad. Narůstající tlak domácích už zvedl trenéra Trpišovského z lavičky a do hry šel na post defenzivního záložníka Takács místo Ševčíka. Vzrušení vzbudil souboj Provoda s Křapkou, po kterém se oba hráči střetli hlavami na hraně pokutového území, ovšem přestože slávistický křídelník zůstal ležet, nepískal se ani faul, natož penalta. V 64. minutě Coufalův centr propadl k Bořilovi, ovšem tou rána levou nesedla a mimo dosah nabíhajícího Tecla zamířila k rohovému praporku. Slávistický kapitán byl vzápětí na vlastní polovině sražen Wágnerem a ten mohl být rád, že se mu před očima podruhé nezažlutilo. V 68. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Wágner, jeho nebezpečná hlavička se otřela o Klímu a díky tomu míč bez problémů lapil Kolář. Hra se po téhle šanci zklidnila, Slavia získala více klidu na míči a měla mírnou převahu. Po faulu na Holeše dostala Slavia k dispozici další trestný kop, Stanciuova rána šla mimo levý horní roh. Za chvíli Stanciu poslal další průnikovku na Tecla, ale ten ani napotřetí nedokázal Šedu prostřelit. S přibývajícím časem se Slavia přestala tolik tlačit do zakončení a soustředila se na držení míče a rozleptávání případného tlaku domácích. Na poslední minuty přišel do hry Frydrych místo vyčerpaného Masopusta a Musa na hrotu nahradil Tecla. Slavia v závěru Boleslav nepustila do ničeho a utkání dovedla k důležitému vítězství.  

Trenér Mladé Boleslavi Josef Weber: V první půli jsme podali ustrašený výkon, ve druhé to bylo lepší, je potřeba SLavii pogratulovat, byla lepší a fotbalovější. Nervozita odešla až s příchodem Wágnera, neodahráli jsme to tak kvalitně, ajk jsme si představovali. Wágner přinesl agresivitu, ale nebyl to jenom on, i ostatní zahráli lépe. debutovali nám dva zahraniční hráči, byla to z nouze ctnost, máme hodně vykartovaných a nemocných hráčů.

Trenér SKS Jindřich Trpišovský: Udělali jsme jenom pět faulů, což je skvělé číslo, nechtěli jsme faulovat, byla to jedna z věcí, kterých jsme se chtěli vyvarovat. V první půli jsme hráli dobře, ve druhé půli Boleslav dala do hry dalšího útočníka, nás zasáhlo střídání Traorého, to nás trochu rozhodilo. Střídání Ševčíka bylo vynucené, Petr měl už o půli nějaké svalové problémy, zkoušel to deset minut. Tomáš Holeš byl pro mě náš nejlepší hráč, i když hrál na jiném postu, než je zvyklý. Stanciu dneska připravil čtyři gólové šance, mohl mít čtyři asistence za to, že střelec branku nedá už on nemůže.

25. kolo - Úterý 26. 05. 2020 20:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 1
0 - 1
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

22. Petr Ševčík

Komentáře (349)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé