Fortuna liga

Příbram - Slavia 0:1

Jen tři dny po vysoké výhře nad Jabloncem odehrála Slavia papírově jeden z nejsnazších zápasů, které do konce sezóny zbývaly. Na půdě poslední Příbrami se ale hodně trápila a zvítězila gólem Petara Musy až z 82. minuty, do té doby příliš šancí neměla.

Trenér Jindřich Trpišovský se musel vyrovnat s další absencí, zranil se mu totiž Tomáš Holeš, který odehrál oba zápasy po koronavirové přestávce ve velmi solidní formě na netradičním postu ve středu zálohy. Nahradil jej uzdravený Ibrahim Traoré, k dalším změnám v sestavě trenér nesáhl, hráli tedy všichni tři karetně ohrožení hráči, Vladimír Coufal, Ondřej Kúdela i Nicolae Stanciu. První střelecký pokus zápasu vyslal Lukáš Provod už ve druhé minutě a bránu minul jen těsně. V 11. minutě dopravil míč do sítě Stanislav Tecl poté, co odkop jednoho z domácích trefil dotírajícího Stancia a odrazil se od něj do tyče, Tecl míč dorazil do odkryté brány, ale mával a pískal se ofsajd. V prvních 20 minutách se nehrál nijak pohledný fotbal, byl plný soubojů a nabídl jen málo pohledných kombinací. Domácí se k první zajímavé akci dostali v 26. minutě poté, co jim sudí Pechanec daroval přímý kop u rohového praporku, Kingue vracel přetažený míč do malého vápna, tam si už sešívaní ve skrumáži poradili. Slávisté si vůbec nedokázali vytvořit tlak a hrál se naprosto vyrovnaný zápas, v kvalitě hry nebyl mezi oběma týmy prakticky žádný viditelný rozdíl. Když už domácí chybovali a Provod mohl táhnout rychlý protiútok, dal Teclovi míč tak, že útočník Slavie zakončoval z velkého úhlu a byl z toho jen roh. Další dvě brejkové situace pro slávisty nevedly ani k zakončení vinou nepřesných přihrávek. Posledních deset minut první půle slávisté soupeře zatlačili, ale do vyložené šance se nedostali a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

V poločase žádný z trenérů nestřídal. První šanci druhé půle měli domácí, těm dal sudí Pechanec další výhodu přímého kopu a po něm hlavičkoval Soldát v dobré pozici nad bránu. Obraz hry se oproti první půli nijak nezměnil, sešívaní byli bezzubí, nepřesní a pomalí, nikdo nebyl schopný vymyslet něco, co by soupeře překvapilo. Když už po centru Stancia z přímého kopu přistál míč u Traorého, ten byl tak překvapený, že nezakončil. V 59. minutě poslal trenér Trpišovský do hry prvního náhradníka, Patrik Hellebrand nahradil Lukáše Masopusta. V 62. minutě zakončoval Traoré po centru Coufala, Melichar ale míč lapil. Do další šance se mohl dostat Provod, jenže místo zakončení zvolil pád kolem Antwiho, sudí Pechanec faul správně neviděl. Na posledních 22 minut přišel na hřiště Petar Musa místo Laca Takácse. V 73. minutě Soldát rukama odhodil ve vápně na zem Stancia, sudí Pechanec ani tady faul neviděl. O chvíli později Stanciu kopal přímý kop a trefil tyč! To už se hrálo tak, jak se mělo hrát celý zápas, tedy prakticky na jednu bránu. Střela Stancia v 80. minutě letěla daleko mimo. V 82. minutě to tam už padlo! Míč skákal vysoko poblíž hranice velkého vápna a Petar Musa akrobaticky poslal míč k tyči do sítě - 0:1! Po vstřelené brance se samozřejmě obraz hry úplně změnil, domácí poslali všechno do útoku a slávisté se museli bránit, do hry přišli Júsuf a Frydrych, dolů šli Tecl a Stanciu. V 89. minutě střílel zpoza vápna Traoré, míč se mu svezl a skončil daleko vedle brány. V nervózním závěru posílali domácí jeden vysoký míč za druhým k vápnu Slavie, obrana sešívaných ale obstála, nepustila hráče Příbrami ke střele a díky tomu si odveze z Příbrami tři body za hubenou výhru 1:0. Do zápasu proti Plzni tak půjde Slavia minimálně s osmibodovým náskokem.

27. kolo - Úterý 02. 06. 2020 20:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 1
0 - 0
FK Viagem Příbram
FK Viagem Příbram

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

82. Petar Musa

Komentáře (528)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé