Fortuna liga

Slavia - Příbram 3:0

Slavia porazila Příbram 3:0, když hned v úvodu dvakrát skórovala a poté 70 minut tlačila soupeře bez dalších gólových radostí. V poslední minutě proměnil penaltu brankář Ondřej Kolář.

Trenér Jindřich Trpišovský udělal v základní sestavě oproti zápasu v Českých Budějovicích jedinou změnu, Davida Zimu nahradil Ondřejem Kúdelou. Hosté přijeli do Edenu s veteránem Rezkem na hrotu svého útoku. Hned ve druhé minutě pálil Stanciu z velké dálky, skákavý míč Melichar jen vyrazil hrudí do pole. O chvíli později zahrávala Slavia první rohový kop a hned přišla první branka. Ševčík našel ve vápně Hovorku, ten míč usměrnil na zadní tyč, kde zavíral akci Provod a z metru doťukl míč do sítě - 1:0. V šesté minutě to vypadalo, že bude moci utíkat Tecl sám na brankáře, zapomněl však míč za sebou a následně byl Ševčík odzbrojen čistě. Jen o minutu později šel ze strany do brejku Masopust, jeho pokus byl zablokován na roh. Slávisté hráli s chutí, prakticky nepouštěli soupeře na vlastní polovinu, na další velkou šanci si ale chvíli museli počkat. V 18. minutě přišel druhý gól a to navíc ze situace, která nevypadala až tak nebezpečně. Coufal centroval z pravé strany, našel Bořila, jehož hlavičku ještě tečoval bránící Kingue a míč skončil v síti - 2:0. V 28. minutě se do rozhozené obrany Slavie dostali Pilík s Rezkem, druhý jmenovaný střílel z první z 20 metrů, bránu ale daleko minul. Slavia tou dobou viditělně ubrala a nehnala se k bráně soupeře s takovou vervou jako v první čtvrthodině. Po půlhodině hry Masopust získal míč na polovině hřiště, šel do brejku, pokus o přihrávku na Tecla mu zablokovala obrana na roh. Z něj sehráli slávisté podobnou akci jako při první brance, tentokrát ale měl Provod na zadní tyči o mnoho těžší pozici a míc netrefil v akrobatické pozici ideálně. V 39. minutě sehráli slávisté krásnou akci, která skončila střelou Bořila do tyče. Do konce poločasu další šance už nepřišla, takže tentokrát šli slávisté do kabin za jen dvoubrankového vedení.

Do druhého poločasu zase vstoupili červenobílí s chutí, Tecl v pádu nezakončil přesně, o minutu později po Traorého průniku v tutovce přestřelil Masopust. Slávisté si udržovali výraznou převahu, do vápna posílali jeden míč za druhým, ale defenziva Příbrami byla pozorná a dlouhé minuty nepustila domácí do žádných zakončení. Hosté postupně obměnili své útočné hráče a snažili se dostat se do brejků, nechávali nahoře více hráčů, čímž dostali více prostoru i slávisté. Po průniku Stancia zakončoval střídající Olayinka, Melichar míč vyrazil na roh. V 79. minutě Musa pálil zpoza vápna, Melichar vyrazil na roh. O čtyři minuty později střílel další střídající hráč Holeš, bránu hostí přestřelil. Další dvě střely Musy skončily podobně jako předchozí pokusy, zblokováním potažmo přestřelením brány. V poslední minutě nastaveného času postrčil ve vápně Kingue Provoda, sudí Ginzel písknul penaltu, k té přiběhl přes celé hřiště Ondřej Kolář a uzavřel skóre na 3:0.

2. - Sobota 29. 08. 2020 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

3. Lukáš Provod
18. Jan Bořil
90. Ondřej Kolář (pen)

FK Viagem Příbram
FK Viagem Příbram

Komentáře (283)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé