Domácí pohár

Slavia - Dukla 4:1

Ve třetím kole domácího poháru přivítala Slavia na svém hřišti fotbalisty druholigové Dukly Praha. Po suverénním výkonu v první půli sice trochu polevila, ale i tak si zajistila postup do dalšího kola po celkem jasném výsledku 4:1. O branky se podělili Hovorka, Lingr, Hromada a střídající Olayinka, za Duklu na 3:1 snižoval Fábry. David Hovorka a Jakub Hromada zaznamenali své první soutěžní branky červenobílém dresu.

Trenér Trpišovský dle očekávání výrazně protočil sestavu oproti ligovému utkání s Olomoucí. V brance se poprvé od příchodu z Mladé Boleslavi představil Jan Stejskal, v obraně debutoval stoper Taras Kačaraba, parťáka ve středu obrany mu dělal David Hovorka. na pravém kraji obrany se po karetním trestu objevil Lukáš Masopust, doleva se vrátil Oscar. Role defenzivních štítů připadla Jakubu Hromadovi, který má pro další ligové utkání stopku za karty, vedle něj vyběhl na hřiště uzdravený Tomáš Holeš. Ofenzivní letku tvořili zprava Mick van Buren, Michal Beran, Ondřej Lingr a před nimi Stanislav Tecl. 

Dukla pod vedení trenéra Skuhravého vsadila v brance na zkušenost v podobě Filipa Rady, v poli se potom objevilo pár jmen, které by mohly zajímat fotbalové fanoušky: například odchovanec SKS Daniel Souček, dvaadvacetiletý borec z Pobřeží Slonoviny Mohamed Doumbia, nebo syn českého šampiona v desetiboji, osmnáctiletý Štěpán Šebrle.

Zápas na skvěle připraveném trávníku začal náporem domácích, ale první střelu si v páté minutě připsal Souček z Dukly. Tečovaný pokus do rukavic spolehlivě skryl Stejskal. Během prvních deseti minut byla hra Slavie neurovnaná, souhra ve středu hřiště vázla, pasy dopředu byly dlouhé, centry odvracela obrana Dukly.  Hosté odvážně napadali se třemi útočníky, v jedenácté minutě šli do nadějného brejku, který zhatila nepřesná předávka míče doprava. První náznak šance domácích přišel ve třinácté minutě, kdy si míč navedl zleva na střed aktivní van Buren, ale rána z dvaceti metrů mu nesedla. V 17. minutě Lingrův rohový kop Rada s pomocí bránců odvrátil k Oscarovi, ten znovu poslal míč do křídla a Lingrův druhý centr uklidil do brány David Hovorka - 1:0. Vzápětí se do další šance tlačil van Buren, byl z toho další roh. Ve 26. minutě nasadil k zajímavému sólu Lingr, hasil jej až Piroch, který kousek před penaltou skočil slávistickému středopolaři do střely. Ve 28. minutě parádně vyvezl balón Masopust, narýsoval kolmici na Tecla, který včas okolo posledního beka předal míč Hromadovi, ale ten ztroskotal na Radovi. Ve 34. minutě zahrávala Slavia trestný kop z levé strany pokutového území po faulu na Tecla. Míč si postavil Masopust, který balón jenom přeběhl a Ondřej Lingr pálil pod břevno - 2:0. Třicátá osmá minuta přinesla ostrý střet, po kterém se těžce ze země zvedali Hromada a Šebrle, vzápětí Doumbia sestřelil ve středu hřiště Holeše.  ve 42. minutě Kačaraba vybojoval balón pro Hromadu, ten našel na hranici vápna Tecla, naběhl si na jeho ukázkovou narážečku a sám před Radou se již nemýlil. Svou trefu věnoval rozšiřující se rodině, což oznámil televizním kamerám schováním míče pod dres - 3:0. V samotném závěru hostující bek Fišl sestřelil kličkujícího Masopusta, čímž si řekl o žlutou kartu. Slavia odehrála pohodový poločas, míč měla na kopačkách většinu času a šla do kabin s přesvědčivým tříbrankovým vedením v zádech. Značně improvizovaná sestava soupeře přehrávala, i když nějaký velký festival šancí se nekonal. Červenobílí trefili prostor mezi tyčemi čtyřikrát a byli z toho tři branky.

Druhý poločas začal beze změn. Hned ve 47. minutě protáhl krok Ligr a Doumbia ho na ose hřiště nějakých 25 metrů od branky sundal. Přišla žlutá karta a trestný kop, který přistrčil Masopust Holešovi, jeho rána ještě škrtla o záda Tecla stojícího vedle zdi a Rada se u své levé tyče pořádně zapotil, aby dostal míč na roh. V 53. minutě přišla nečekaná zápletka. Buchvaldek se protáhl okolo Kačaraby, do jeho přihrávky se opřel Fábry a Stejskal mávl rukou do prázdna 3:1. Trenér Trpišovský zareagoval dvojím střídáním, zápas skončil pro Tecla a velice produktivního Ligra a na hřiště se dostali Musa s Olainkou. Dukla ovšem nepřestávala zlobit. Slávistický rohový kop skončil hlavičkou mimo, Rada okamžitě nakopl balón dopředu, kde se vynořil osamocený Buchvaldek, kterého v jednu chvíli doplňovalo náběhem do vápna snad šest spoluhráčů, tři slávističtí beci odvrátili tento útok se štěstím. Rozhořela se bitva ve středu hřiště, v níž šlo o to, jestli hosté ještě boj o postup zašmodrchají, nebo domácí přidají čtvrtý gól, který by situaci opět uklidnil. Dukla nasadila zkušenost, na hřišti se objevil mimo jiné i Vojtěch Hadaščok, který má ve své vitríně ligový titul s Libercem. Slavia poněkud přeskupila řady, když odešli oba štítoví hráči Hromada s Holešem a nastoupili Traoré a Bah, který přešel na své místo vpravo, Masopust se přesunul doleva, prostor ve středu zaujal Oscar. Dukla na poslední minuty poslala dva nadějné mladíky, jedním z nich byl syn bývalého hráče Slavie Luboše Kozla David. Dukla byla v závěru více na míči, ale na nějaké vykombinování domácích neměla kvalitu. Ovšem ani Slavia nepředvedla příliš kvality v kombinace a nedokázala dotáhnout nadějné brejky. V 85.minutě si Musa našel centr zprava, ale hlavičkoval nad branku. Na druhé straně střídající Faleye vyzpovídal Masopusta, jeho střela z úhlu byla sražena. Dvouminutové nastavení přineslo akci Olayinky, který místo přihrávky Musovi zakončoval do obránce. Nakonec se však přeci jenom střídající křídelník dočkal, v posledních vteřinách si ve vápně hostí povyměňoval balón s van Burenem a zavěsil do levého horního rohu branky hostí - 4:1. 

Asistent trenér Slavie Jaroslav Köstl: Z druhého poločasu si odnášíme některá negativa. První půle byla taková jakou jsme chtěli, druhá už ne. Dukla hrála kombinačně velice dobře, my jsme se druhou půlí trochu protrápili.

Trenér Dukly Roman Skuhravý: První půle byla o velkém respektu a Slavia je velké mužstvo a prostě nás potrestala. za druhý poločas musím kluky pochválit. Pro nás je to obrovská škola, mrzí mě ten první poločas. Nám zase odešli dva klíčoví záložníci, Slavia byla v prvním poločase jasně lepší, ale bylo to hlavně tím, že Dumbia a spol nehráli to,co umějí

3. - Úterý 19. 01. 2021 15:30

MOL Cup, 2020/2021
4 - 1
3 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

17. David Hovorka
34. Ondřej Lingr
42. Jakub Hromada
90. Peter Olayinka

FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

53. Fábry

Komentáře (318)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé