Fortuna liga

Slavia - Pardubice 3:0

V devatenáctém kole Fortuna ligy porazila Slavia v Edenu Pardubice 3:0 dvěma brankami Kuchty a jedné Stancia. Sešívaní si tak i po tomto kole udrží dvouciferný náskok na čele ligové tabulky.

Trenér Jindřich Trpišovský udělal oproti zápasu v Příbrami v základní sestavě dvě změny, místo Davida Zimy nastoupil na stoperu navrátilec Simon Deli, který už dohrával také právě zápas v Příbrami. Kapitána Jana Bořila pak na levém kraji obrany nahradil Oscar. Hned v první minutě střílel hostující Černý zpoza vápna a bránu jen těsně přestřelil. Slávisté poprvé zahrozili stříleným centrem Simy ve čtvrté minutě, na ten nedosáhl Bah, i kdyby však vstřelil branku, pískal by se ofsajd. V deváté minutě to z přímého kopu zkusil překvapivě přímo na bránu Stanciu, zařízení však o nějaké dva metry minul. Další Stanciovu střelu ve 12. minutě vyrazil Boháč na roh. V 16. minutě centroval Provod z přímého kopu ze strany a prudkou hlavičku Deliho zázračně vytáhl Boháč na roh. O tři minuty později už se slávisté radovali. Sima prošel po straně, zpětnou přihrávkou našel Provoda, ten sice promáchl, ale míč se dostal k Bahovi, toho v tutovce sice vychytal Boháč, jenže míč vyrazil jen ke Kuchtovi, který už míč dorazil do sítě - 1:0. Hosté se pokusili o náznak tlaku, jenže po dobrém zákroku Holeše přišli o míč, ten si vzal Provod, potáhl jej, místo střely ještě nezištně posunul Kuchtovi, který rozvlnil síť podruhé - 2:0! Pardubice zahrozily hlavičkou Čiháka po rohovém kopu, která však minula branku. Slávisty zápas bavil, tlačili se dál do útoku, Stanciu z přímého kopu trefil jen boční síť Boháčovy branky. Hosté odpověděli střelou Kostky, kterou Kolář výborně vyrazil na roh. Jen o chvíli později Holeš poslal nepřesnou přihrávku Kolářovi, která jen těsně minula tyčku Kolářovy brány. Na druhé straně špatně vyběhl Boháč, míč sebral Olayinka a z nějakých 35 metrů nepochopitelně netrefil prázdnou bránu, přitom mohl s míčem ještě běžet blíže k bráně, protože nebyl bezprostředně atakován! V 42. minutě vstřelil Sima branku, která neplatila pro jeho předchozí ofsajd. Do kabin tak odešly oba týmy za dvoubrankového vedení Slavie, tedy za stavu, který odborná veřejnost nazývá Csaplárovou pastí.

Hosté, kteří provedli dvě změny v sestavě už v první půli, v přestávce vystřídali ještě jednou, do hry se dostal veterán Jeřábek. V 52. minutě slávisté zabojovali na hranici vápna, Olayinka posunul Provodovi, ten Stanciovi, který zakroutil míč tak nečekaně, že Boháč reagoval pozdě a na míč nedosáhl - 3:0! V 61. minutě vystřídali hosté počtvrté a popáté a vyčerpali tak všechny své možnosti ke změně sestavy. O pět minut později slávisté zahráli roh na zadní tyč, po několika dotecích se pak odrazil uvnitř malého vápna od kolena Olayinky jen do náruče Boháče. Dvacet minut před koncem zápasu vystřídali i slávisté, na hřiště přišli Hromada, Masopust a Lingr. Chvíli nato Deli našel Lingra ve vápně, ten sklepl míč pro Stancia, který měl dost prostoru, ale rozhodl se zakončit z první a branku přestřelil. Uběhla jen minuta, Stanciu s Lingrem obrali o míč posledního stopera, Stanciu šel sám na Boháče, místo zakončení ještě hledal Olayinku, před ním však dobíhající obránce ukopl míč na roh. V 82. minutě vytáhl Kolář na roh střelu Ewertona. Za dalších šest minut pálil z voleje střídající Bořil vysoko nad. Sešívaní prakticky celou druhou půli bezpečně kontrolovali vývoj zápasu a přestože se nedostali do tolika vyložených šancí, potěšili své fanoušky dalším ziskem tří bodů a splněnou jarní normou minimálně tří vstřelených branek.

19. - Sobota 13. 02. 2021 16:00

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Jan Kuchta
27. Jan Kuchta
52. Nicolae Stanciu

FK Pardubice
FK Pardubice

Komentáře (402)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé