Fortuna liga

Teplice - Slavia 1:1

Slavia na rozbitém hřišti v Teplicích jen remizovala 1:1, když poločasové vedení po brance Oscara vymazal po přestávce domácí Mareš. Slavia tak ztratila body na jaře už s druhým kandidátem sestupu.

Trenér Trpišovský šetřil opory pro odvetu na hřišti Leicesteru a na hřiště se tak dostali Oscar, Lingr, Traoré nebo Beran. Chyběla naopak celá ofenzivní šestice z tolik povedených ligových zápasů, tedy Holeš, Provod - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta. Čtyři z nich však byli alespoň připraveni na lavici náhradníků. Hrací plocha v Teplicích byla v naprosto dezolátním stavu, ve vápnech místy chyběl trávník úplně. Slávisté začali utkání územní převahou, ale první šanci si vytvořili domácí, po Marešově práci se k centru dostal Moulis a na zadní tyči Žitný na míč těsně nedosáhl před odkrytou bránou. Minuty ubíhaly a slávisté se nemohli dostat k bráně soupeře, sudí Zelinka pískal mnoho faulů a velkou část hrací doby se fotbal vlastně vůbec nehrál. Zelinka brzy udělil žluté karty Heidenreichovi a Bahovi a v 16. minutě domácí chtěli druhou žlutou kartu pro Baha, který se nachomýtl k pádu jednoho z domácích hráčů, rozhodčí to vyřešil tentokrát domluvou, byť by si jistě žlutou kartu obhájil. V 18. minutě to zkusil zpoza vápna pumelicí Bah, Čtvrtečka míč vyrazil na roh. Domácí rozhodně nebyli slabším týmem, po zásahu Deliho se míč odrazil k Marešovi, ten ale nemířil přesně a Deli pak odrazil míč ke Kolářovi. Minuty ubíhaly a stále se hrálo ve středu hřiště bez jakéhokoli ohrožení některé z branek. Domácí v obraně nechybovali a sešívaní se přes jejich obranný val nebyli schopni dostat na dostřel brány, terén naprosto znemožňoval rychlou kombinaci a centry vzduchem létaly daleko od hráčů v červenobílých dresech. Když už Bah zaběhl za obranu a našel ve vápně Oscara, ten se s míčem nedokázal otočit a když hledal zpětnou přihrávkou Bořila, přihrál jen teplickému hráči. První opravdu velkou šanci si slávisté vypracovali ve 42. minutě, Lingr se natlačil před Heidenreicha, jeho pokus vykopl Čtvrtečka jen ke Traorému, ten ale trefil jen břevno odkryté brány! Jen o minutu později však už šli slávisté do vedení! Traoré poslal oblouček za obranu, kde Oscar využil toho, že obránce Černý porušil ofsajdovou linii, Oscar před Čtvrtečkou chytře napoprvé promáchl, míč brankáře Teplic přeskočil a Oscar jej pak už jen poslal do prázdné brány - 0:1! V závěru poločasu se po podklouznutí Heidenreicha srazil teplický obránce s Bahem, oba hráči museli být ošetřovaní a sudí Zelinka situaci vyřešil odpískáním konce první půle. Slávisté šli do kabin za jednobrankového vedení, za které museli být hodně rádi.

Do druhé půle nahradil Alexandera Baha Peter Olayinka. Slávisté začali náporem a po centru Bořila zakončoval Oscar hlavou, koníček o zem vyrazil Čtvrtečka na roh. Lingrovu střelu z 25 metrů také chytil jistě Čtvrtečka. V 50. minutě se ošklivě srazili Lingr, Mazuch a Heidenreich, viníkem byl Mazuch, ovšem hůře to odnesli zbylí dva hráči a oba museli střídat. Lingra, který byl z trávníku odnesen na nosítkách, nahradil Kuchta. Heidenreicha nahradil Šimon Gabriel. V 64. minutě fatálně chyboval ve středu hřiště Hromada, daroval soupeři míč a tím i brejkovou akci, Masopust navíc lajdácky bránil Mareše, který prostřelil Koláře na bližší tyč - 1:1. Lavička Slavie okamžitě reagovala, stáhla Traorého s Beranem a na hřiště poslala Provoda se Stanciem. V 70. minutě střílel z úhlu Oscar na bližší tyč, Čtvrtečka vyrazil a obrana Teplic pak míč odvrátila na roh. Po něm to zkusil Stanciu, ale bránu netrefil. Minuty ubíhaly a tlak Slavie nepřicházel. Provodův centr z přímého kopu si našel ve vápně Olayinka, ovšem Čtvrtečka efektně vyrazil na roh. Po faulu Fortelného na Stancia to zkusil z přímého kopu Provod přimo, ale bránu tentokrát daleko minul. Zbytek hrací doby se naprosto rozdrobil v množství osobních soubojů a nedovolených zákroků. Když v páté minutě nastavení Oscar netrefil Stanciův nákop, bylo jasné, že slávisté ztratí další dva body.

20. - Neděle 21. 02. 2021 16:30

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 1
0 - 1
FK Teplice
FK Teplice

64. Mareš

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

43. Oscar Dorley

Komentáře (712)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé