Fortuna liga

Slavia doma vyzve Karvinou

Sezóna 2020/21 se pomalu chýlí ke konci – Slavii čekají poslední tři ligové zápasy. Titul už mají sešívaní zajištěný, jistě ale chtějí zároveň dotáhnout do konce sezónu bez jediné porážky. Zabránit se jim v tom pokusí Karviná.

Slezský tým drží tři kola před koncem pohodlné 12. místo a nemusí tak řešit starosti s případným sestupem. V poslední době se ale karvinským příliš nedaří, naposledy dokázali zvítězit 17. dubna doma proti Českým Budějovicím. Ani tehdy nechyběla v sestavě největší hvězda Slezanů Michal Papadopulos. A i když poslední branku zaznamenal začátkem dubna proti Plzni, je s osmi góly stále nejlepším střelcem týmu. Se sedmi brankami mu pak zdatně sekunduje albánský záložník Qose. Co se týče přihrávek do gólové šance, je nejaktivnějším karvinským hráčem záložník Lukáš Bartošák, jemuž v této statistice platí průběžné páté místo v rámci celé ligy (ze slávistů je v tomto ohledu lepší jen Nicolae Stanciu). Trenérem Karviné je pak Jozef Weber, který se k týmu po několikaleté pauze vrátil v březnu 2021. Slavia má se slezským celkem vzácně pozitivní bilanci. V rámci ligových zápasu se oba týmy doposud utkaly devětkrát: osmkrát z toho byla výhra Slavie a jednou pak remíza 0:0 (fanoušci si jistě vzpomenou na nešťastný průběh zápasu s řadou neproměněných šancí včetně zahozené penalty). Zdánlivě by tak slávisty zítra měla čekat snadná práce, ale zápas může ovlivnit celá řada faktorů. Jedním z nich je i sestava, kterou trenéři zvolí.

Tipovat zahajovací sestavu pro zítřejší utkání je tak trochu jako věštit z křišťálové koule. Jen těžko lze totiž předem odhadnout, jak trenéři k zápasu přistoupí. Využijí ho jako možnost vyzkoušet dosud ne tolik prověřené hráče nebo ho naopak pojmou jako generálku pro čtvrteční pohárové finále? Proti první variantě hovoří včerejší nasazení Denise Višinského, jednoho z nadějných hráčů, kteří by v podobném utkání mohli dostat šanci, do zápasu béčka. Někteří důležití hráči áčka (konkrétně Ševčík, Masopust a Bořil) navíc dostali v minulém týdnu volno a dá se čekat, že zítřejší zápas by mohl být ideální příležitostí k jejich rozehrání. Zvláštní motivaci nastoupit pak mají hráči, kteří stále ještě bojují o korunu krále střelců – jmenovitě Kuchta, Stanciu a Sima. Zahrneme-li do sestavy všechny výše jmenované hráče, už moc prostoru pro experimenty nezbývá. Jak se ale v poslední době s železnou pravidelností stává, trenéři nejspíš opět přijdou s nějakým překvapivým tahem a odsunou všechny odhady autora článku do roviny utopie. Jedinou jistotou se tak zdá být absence zraněných Davida Hovorky a nově bohužel i Lukáše Provoda.

Na zápas bude opět umožněn vstup asi dvěma tisícovkám slávistických fanoušků, takže hráči se budou moci těšit na příjemnou kulisu. Ti ze slávistů, na které se s lístkem nedostane, mohou vzít za vděk přímým přenosem stanice O2TV Sport. Klíčovým časem zítřejšího dne je 19:30, na kdy je naplánován výkop zápasu.

Tip na sestavu: Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš, Ševčík – Sima, Stanciu, Olayinka – Kuchta

Kurzy: 1,2 – 7,5 – 13,5

32. - Neděle 16. 05. 2021 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 1
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

40. Tomáš Holeš

MFK Karviná
MFK Karviná

85. Čmelík

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    ColinSKS     před 3 lety 16.05.2021 07:24 |  
    2 5

    tak po delší době, vážení slávisté a slávistky, bez rozdílu rasy, původu a genderové příslušnosti, připomínám, že dnes má svátek Přéma!! Vše nej!!!

    • Re: Slavia doma vyzve Karvinou

      rakusan     před 3 lety 16.05.2021 11:50 |  
      0 0

      Dnes má svátek také Sv. Jan Nepomucký. Něco o tom vím (:-

  2. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    mig52     před 3 lety 16.05.2021 08:18 |  
    2 2

    Tak máme zaděláno na další malér. Tupci z DK teprve teď vzali na vědomí, kolik kol před koncem se stala Slavia mistrem a jsme před ní předvoláni za znevažování českého fotbalu.... :) :) :)

  3. Stojí za přečtení - postoj novináře

    Slávista 51     před 3 lety 16.05.2021 08:49 |  
    1 6

    Přestaňte fňukat, slávisté, fotbal není pro panenky

    Krajské Listy.cz

    • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

      wimpy     před 3 lety 16.05.2021 08:58 |  
      9 0

      Neuvěřitelné kecy zamindrákovaného hlupáka.

    • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

      Ontko     před 3 lety 16.05.2021 12:32 |  
      8 0

      Tak už od pohledu a hlavně charakteru článku vypadá autor článku Jiří Macků i jeho výplod dost zvláštně. Na mě působí ten článek dost pomateně. Semlel dohromady aktuální politiku, náš fotbal s Rangers, faul Simy v zápase s Opavou a konec 2. sv. války a osvobození. Autor to zřejmě chtěl vzít šmahem a taky to tak dopadlo. Každý na sebe upozorňuje tak, jak umí. To, že vydává svůj názor na některé věci a děje za fakta je však špatně a je jen otázkou, zda to dělá schválně, z neznalosti věci a přehnané touhy na sebe upozornit nebo z hlouposti? Co je však smutné je fakt, ze Krajské listy takový neodzdrojovaný blábol uveřejní. Komu to vlastně patří? A ještě k samotnému autorovi, který sám sebe na konci toho zmateného článku charakterizuje, že dnes už jen “drobnými příspěvky bráni mozku v lenosti a kornatění”, tak bych řekl, ze obrana mozku minimálně v tomto případě selhala.

      • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

        dm52     před 3 lety 16.05.2021 14:29 |  
        0 1

        To dílko je k přečtení kde, prosím?

        • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

          Ontko     před 3 lety 16.05.2021 23:19 |  
          1 0

          krajskelisty.cz a článek má název Přestaňte fňukat, slávisté, fotbal není pro panenky. Vyšlo to dneska, tuším. Hroznej blábol. Nestojí to ani za přečtení,

          • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

            dm52     před 3 lety 18.05.2021 18:47 |  
            0 0

            Dík

    • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

      Jeff     před 3 lety 16.05.2021 12:36 |  
      6 1

      Vážení přátelé,
      ne, nestojí to za přečtení. Zamindrákovanej novinář, který si nevidí na špičku nosu a z článku přímo do očí bije závist vůči úspěšným. Nejhorší na tom je, že ve svém "CV" se zmiňuje o zkušenostech z fotbalu jako hráč i rozhodčí.
      Vždycky jsem respektoval a budu respektovat názory jiných a pokusím se s nimi na dané téma diskutovat. Jenže tady to bohužel nejde. Ani jsem se k tomu neodhodlal.
      Nečtěte to, je to ztráta času a obzory si rozhodně nerozšíříte. Já jsem to se sebezapřením dočetl a skoro se za to stydím. Pro příště je třeba se produktům se zn. Jiří Macků velkým obloukem vyhnout.

      • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

        Slávista 51     před 3 lety 16.05.2021 13:41 |  
        0 1

        Stojí za přečtení - ukázka toho, co pisálkové dovedou vyplodit/masírovat čtenáře.

      • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

        houston (přítel SN)     před 3 lety 16.05.2021 13:46 |  
        1 0

        Dovolil jsem si na ten jeho paskvil reagovat. Je to moula.

    • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

      pehacko     před 3 lety 16.05.2021 12:57 |  
      4 0

      Ten zmrd by zaslouzil den v kabine rangers

    • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

      coogee     před 3 lety 16.05.2021 14:01 |  
      1 4

      Kdyby měl trochu talentu a ve své práci dosáhl aspoň k průměrnosti, mohl teď psát tyhle sračky pro Bureše za peníze, a ne přispívat zdarma do média, o jehož existenci jsem doteď neměl tušení.

    • Re: Stojí za přečtení - postoj novináře

      Akuls     před 3 lety 18.05.2021 18:59 |  
      2 0

      Tak bývalému redaktorovi Gólu Jiřímu Macků bude koncem května už 81 let, v tom souboji Simy s gólmanem Opavy došel k názoru, že lebku má gólman Opavy na nártu a to mluví za vše. Holt věk nejde zastavit. Stal se z něho pěkně zabšklej dědek. Už je to od něj k zápasu SKS v Glasgow asi třetí podobný článek. Vždy nezapomene kromě SKS (hlavně má pifku na Cipra a Lubase) napadnout i kolegu Jiřího Hoška. Divím se, že mu ty bláboly vydávají. Prý to ale píše zadarmo, aby trénoval mozkové závity, a i když se mu to evidentně moc nedaří, tak Krajské listy asi došly k přesvědčení, že trochu humoru není nikdy na škodu.
      Jinak ten faul Cipra na Buška byl opravdu ošklivý, holt bývalí útočníci neumí bránit, ale kosti nepraskaly, odnesly to vazy. Cipro se pochopitelně omluvil, ale Buškovi to asi bylo jedno. Lékařská věda si tehdy s tímto zraněním neuměla poradit. Slavii zase takhle zlikvidovali Šebka, nebo ještě dříve Kománek z Hradce Berana. Holt fotbal je kontaktní sport, ale gólmani se v 2 m výšce do hlavy neúmyslně nekopou.
      Musela to být pro tohoto antislávistu v Gólu hrozná doba, když se nemohl takto projevovat. Oktábec a Pondělíkem ho asi drželi pěkně u huby. Teď si to ale evidentně užívá, tak to dědovi přejme.

  4. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    carevitchando     před 3 lety 16.05.2021 10:35 |  
    3 0

    Opravil bych nadpis, to Karviná vyzve Slavii :-) My máme na víc.

  5. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    Akuls     před 3 lety 16.05.2021 10:43 |  
    2 1

    Delegace rozhodčích:
    Hlavní rozhodčí: Jan Petřík
    První asistent: Jakub Hrabovský
    Druhý asistent: Ivo Nádvorník
    Čtvrtý rozhodčí: Ladislav Szikszay
    Delegát utkání: Josef Bajer
    Delegát svazový: Jiří Kureš
    VAR: Jan Machálek
    AVAR: Petr Caletka

  6. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    Fačín     před 3 lety 16.05.2021 12:00 |  
    7 1

    Tak už je čas postavit Stejskala. Na videopreview už byl v tréninku, tak snad je zdravý.

    • Re: Slavia doma vyzve Karvinou

      rakusan     před 3 lety 16.05.2021 13:44 |  
      1 0

      Taky bych jej rád viděl v akci.

  7. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    zeleznik2     před 3 lety 16.05.2021 14:47 |  
    0 4

    Snad první zápas roku 2021 kdy nejde o titul, postup a EL. Samozřejmě jde o další rekordy jako prodloužení série neporazitelnosti, body, góly.. ale může to být pohodový zápas bez nervů, zranění. Šetřit hráče? či riskovat případné karty nebo zranění před dvojzápasem Plzeň - Jablonec? Když jsem se díval na Plzeň na Letné tak mi připadala hodně slaboučká sice bez Beaguela, ale jinak téměř kompletní a ještě podala horší výkon než loni, Jablonec zase včera nezvládl Příbram. Takže případně i s náhradníky bychom je snad zvládli. Uvidíme, jak dnes trenér protočí sestavu, nějaké překvapení v základu určitě bude.

  8. Plzeň je načatá, tak

    Slávista 51     před 3 lety 16.05.2021 16:59 |  
    0 1

    nebude škodit jí ve středu/MOL, dorazit !

    • Re: Plzeň je načatá, tak

      foe     před 3 lety 16.05.2021 17:22 |  
      5 0

      bude třeba vydržet do čtvrtka s tím dorazenim

      • Re: Plzeň je načatá, tak

        Slávista 51     před 3 lety 16.05.2021 17:37 |  
        1 1

        No samozřejmě !

    • Re: Plzeň je načatá, tak

      zeleznik2     před 3 lety 16.05.2021 18:20 |  
      1 0

      Myslím že je doražená už dnes, začalo to na Letné, dnes to pokračovalo v Dolíčku a skončí to symbolicky u nich..

  9. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    cheero     před 3 lety 16.05.2021 17:44 |  
    1 1

    Koukám na Bílků a tam je to nejvíc největší suchej hajzl. Se divím Kadlovi, že je v klidu. Ano, zase se mi chce zvracet.

    • Re: Slavia doma vyzve Karvinou

      cheero     před 3 lety 16.05.2021 17:44 |  
      0 0

      Bolku

  10. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    zeleznik2     před 3 lety 16.05.2021 18:18 |  
    4 1

    Plzeň má štěstí, že už nemůže sestoupit.

  11. Re: Slavia doma vyzve Karvinou

    zeleznik2     před 3 lety 16.05.2021 18:30 |  
    1 0

    Takže v základu Kačaraba, Kudy dostal volno a Teclík s Masem zraněni (sval).
    Sestava: Kolář – Bah, Kačaraba, Deli, Bořil – Holeš – Sima, Stanciu, Ševčík, Olayinka – Kuchta

    Lavička: Stejskal, Zima, van Buren, Oscar, Beran, Traoré, Lingr.

  12. Slavia doma vyzve Karvinou

    Slávista 51     před 3 lety 16.05.2021 21:31 |  
    1 3

    NEVYZVALA !