Domácí pohár

Plzeň - Slavia 0:1

Slavia slaví double! V Plzni byla celý první poločas finále MOL Cupu horším týmem, ve druhé půli však zápas zlomilo vyloučení Havla po druhé žluté kartě, slávisté si vytvořili tlak, šance a finále rozhodl jedinou brankou Sima po přihrávce Traorého, kterého skvěle uvolnil Deli.

Trenér Trpišovský do základní sestavy nepostavil tentokrát Abdallaha Simu, kterého nahradil uzdravený Lukáš Masopust, který vytvořil klasickou dvojici s Alexanderem Bahem na pravé straně hřiště. Velkou ztrátou bylo zranění Tomáše Holeše, kterého nahradil Jakub Hromada. Na levém křídle nastoupil Oscar místo Olayinky. Domácím sice chyběl vykartovaný Kaša, postavili však všechny uzdravené opory, Beauguela a Brabce a do středu zálohy postavili osvědčenou trojici Kalvach, Bucha, Čermák. Domácí začali lépe, hned v první minutě vybojovali roh, ze kterého však nezahrozili. I dále se však hrálo více na polovině Slavie. V osmé minutě si připsal první střelu zápasu Nico Stanciu, v krkolomné pozici z dvaceti metrů minul. Domácí si však o dvě minuty později vytvořili vyloženou šanci, Beauguel prodloužil hlavou za sebe na Buchu, ten našel ve vápně úplně volného Faltu, který sám před Kolářem nechal vyniknout slávistického brankáře! Chybu Stancia v rozehrávce mohl potrestat Beauguel, střelu zpoza vápna nasměroval jen do středu branky a Kolář míč kryl. Hra Slavie do zavřené obrany byla pomalá, bez nápadu a značně nepřesná. Když se otevřel prostor pro rychlejší přechod do útoku, slávistům rovněž chyběla přesnost a nedostávali se ani k zakončení. Odražené míče ze soubojů sbírali častěji domácí. Ve 27. a 28. minutě musel Kolář chytit další dva pokusy Čermáka, byť žádný z nich nebyl vyloženě nebezpečný. Když už se slávisté dostali s míčem k vápně soupeře, což se v 30. minutě povedlo naprosto výjimečně, tak Bah místo střely poslal centr do prázdna a bylo po šanci. A tak mohl zase zahrozit domácí Bucha, který bránu přestřelil. Až ve 37. minutě slávisté vystřelili nebezpečně, když Oscar nacentroval na zadní tyč a Masopust z voleje přestřelil. Ve 40. minutě pustil rozhodčí Hrubeš faul Hejdy na Kuchtu a hned vzápětí musel Hromada před vápnem faulovat Beauguela. Kalvach trefil přímý kop přesně pod břevno, ale Kolář skvěle vyrazil na roh! Poločas tak skončil 0:0, slávisté za bezbrankový stav mohli být rádi, sami si nevytvořili téměř nic a dvakrát je skvěle podržel Kolář v bráně.

Žádný z trenérů v poločase nestřídal, domácí neměli důvod, v případě realizačního týmu Jindřicha Trpišovského to přece jen vzhledem k tomu, jak první poločas vypadal, mírné překvapení bylo. Na konci 49. minuty konečně slávisté vystřelili na bránu, po dobré Kúdelově práci se k míči ve vápně dostal Stanciu, střílel na bližší tyč, ale Staněk dokázal míč vyrazit. V 54. minutě zajel Havel šlapákem do Deliho, uviděl druhou žlutou kartu a tedy červenou. Ve chvíli, kdy se na hřiště začalo snášet krupobití, Slavia dvakrát vystřídala, místo Hromady a Masopusta přišli na hřiště Traoré a Sima. Bahovu tečovanou střelu vyrazil Staněk a pak se začaly dít věci na obou stranách. Protiútok Čermáka zastavili slávisté ve vápně a domácí chtěli penaltu. O dvacet vteřin později na druhé straně Ševčíka jasně ve vápně zatáhl Brabec, ani teď se ale penalta nepískala. Sudí Hrubeš podával celý zápas značně nepřesvědčivý výkon, tentokrát ovšem hrubě chyboval a nepochopitelně jej neopravil ani VAR. Čermák svou střelou pak napálil Kúdelu do hrudi, na druhé straně Oscar vracel do vápna Kuchtovi, který ale daleko minul. Stejně si vedl Sima po přihrávce Baha. V 72. minutě Deli prošel s míčem až k vápnu, našel na zadní tyči Traorého, ten vrátil pod sebe Simovi, který se tentokrát už nemýlil, poslal míč pod břevno a Slavii do vedení - 0:1! Na druhé straně Kayamba centroval na Čermáka, jeho hlavičku sebral Kolář. V 80. minutě slávisté vystřídali hned třikrát, na hřiště se podívali Zima, van Buren a Lingr místo Deliho, Kuchty a Stancia. V 83. minutě se po přímém kopu z poloviny hřiště dostal k hlavičce Hybš, poslal ji jen slabě do náruče Koláře. V 88. minutě slávisté nechali propadnout míč ve vápně k Brabcovi, který ve velké šanci přestřelil. Domácí si vytvořili tlak, kopali několik rohů. V poslední akci zápasu si ještě narazil van Buren s Lingrem a v tutovce trefil jen nohy Staňka, mrzet ho to ale nemuselo, slávisté mohli slavit double! Děkovačku po vítězném finále s hloučkem přítomných slávistů rozeřval Lukáš Provod, který přišel k tribuně o berlích.

finále - Čtvrtek 20. 05. 2021 17:00

MOL Cup, 2020/2021
0 - 1
0 - 0
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

72. Abdallah Sima

Komentáře (284)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé