Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 0:2

V Mladé Boleslavi se Slavia postavila svým bývalým významným hráčům Škodovi se Suchým, které vede trenér Jarolím. Sešívaní se po vyřazení s Ferencvárosem zvládli oklepat a po brankách Kuchty a Schranze vyhráli 2:0.

Prvním motivem dnešního zápasu je, nakolik se Slavia zvládne oklepat po překvapivém vyřazení z Ligy mistrů s Ferencvárosem. Trenér Trpišovský provedl v sestavě množství změn a z úterní základní sestavy zbyla jen čtveřice Kolář, Masopust, Oscar a Stanciu. Zpět v základu je Kuchta či na poháry distancovaný Kúdela, poprvé v sezoně si od 1. minuty zahraje kometa minulého ročníku Sima.  Šanci dostávají i Lingr s Ekpaiem.

Za Boleslav pak nastupuje několik hráčů s minulostí v sešívaném. Naší legendou je jistě útočník Milan Škoda a významnou stopu v nejstarším českém klubu zanechal i odchovanec Marek Suchý. Nastupuje proti nám i náš kmenový hráč Karafiát, který je v městě automobilů na hostování. Soupeře pak ze střídačky vede Karel Jarolím, dvojnásobný ligový mistr se Slavií.

Zápas začal mírnou převahou Slavie. V 9. minutě Masopust skvěle předskočil váhajícího Preislera a naservíroval míč před částečně odkrytou branku Kuchtovi. Náš útočník ale skákající míč levačkou netrefil dobře a poslal ho vysoko nad. O 2 minuty později kontrovala Boleslav podobnou akcí. V naší obraně zaváhal Kúdela a po šťastném odrazu se Skalák dostal tváří v tvář Kolářovi. Toho zblízko prostřelit nedokázal, odražený míč se ale div neodrazil do branky. Naštěstí odskočil těsně nad břevno. V 19. minutě po nákopu za naší obranu srazil Skalák Oscara a pohodlně přeloboval Koláře. Sudí Zelinka nejprve branku uznal, po zásahu videa ji ale správně odvolal, protože se ze strany Skaláka jednalo spíše o hokejový bodyček bez snahy hrát míč. Ve 24. minutě měla gólovku Slavia, Masopust přihrával na malé vápno Lingrovi, ten ale z první pálil mimo! Po zajímavém úvodu pak přišla trochu hlušší pasáž, kdy se bojovalo hlavně ve středu hřiště. Další výrazný okamžik přišel v 36. minutě, kdy Šeda prováhal odkop a napálil jen napadajícího Kuchtu, který pak odražený míč zvládl dovést pohodlně do odkryté branky - 1:0 pro Slavii! Ve 40. minutě fauloval na hranici vápna Kúdela, za což dostal žlutou kartu. Z ideální pozice pálil Skalák naštěstí mimo, protože Kolář šel na druhou stranu za zeď a míč by neměl. Když už se zdálo, že vše míří k přestávkové pauze, tak přišel nesmyslný zákrok domácího Smrže, který mimo hlavní dění udeřil Lingra předloktím do hlavy či krku. Úder připomínající spíše bojové sporty hlavní rozhodčí nejprve ohodnotil jen žlutou kartou, po shlédnutí videa ale musel pochopitelně vyndat rovnou červenou a Smrže vyloučit. Slavia tak šla do šaten za příhodného stavu 1:0 proti oslabenému soupeři.

Slavia mohla vedení potvrdit v 54. minutě, kdy se jí povedlo zahrozit snad poprvé z rohu v sezoně. Prodloužený míč dopadl před odkrytou branku k Zimovi, ten v těžké pozici nedokázal procpat míč přes důrazného Maška. Trenér Trpišovský pak poslal na hřiště čerstvé síly - Tecla za Kuchtu a Schranze za Lingra. Boleslav vzápětí kontrovala hned trojím střídáním. V 62. minutě se za obranu tlačil Ekpai, ale z úhlu pálil jen do Šedy. Slavia v té době podnikala rychlé kontry do otevřené obrany domácích, žádný z nich ale trestuhodně nevedl ke gólovému zakončení. V 72. minutě se před Šedu dostal Tecl, ale z úhlu pálil vedle tyče. Totožným výsledkem dopadl stejný souboj i o 7 minut později a Slavia tak šla do koncovky jen s hubeným jednobrankovým náskokem. Do samotného konce se ale sešívaní strachovat nemuseli, protože v 83. minutě skvěle poslal do úniku Stanciu Schranze a naše letní posila nezaváhala a vstřelila již 4. gól za červenobílé barvy! V závěru mohla ještě Mladá Boleslav snižovat po krásném lobu Matějovského na Douděru, domácí rychlík ale míč dobře netrefil. Brnknutí Ekpai o Plechatého pak jako penaltové neoznačil ani hlavní rozhodčí, ani VAR.

Slavia tak v Boleslavi zvítězila celkem přesvědčivě 2:0. Je však třeba říct, že řešení finálních situací stále hodně drhlo a že nám domácí zkraty Šedy a Smrže cestu za vítězstvím usnadnili.

4. kolo - Sobota 14. 08. 2021 16:00

Fortuna liga, 2021/2022
0 - 2
0 - 1
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

36. Jan Kuchta
83. Ivan Schranz

Komentáře (354)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé