Evropská konferenční liga

Feyenoord - Slavia 2:1

Slavia prohrála v Rotterdamu s domácím Feyenoordem 1:2, když v první půli domácím vůbec nebyla schopna konkurovat a dvakrát inkasovala. Ve druhé půli už jen snížil Holeš.

Trenér Jindřich Trpišovský tak trochu podle očekávání sestavou zatočil a poslal na hřiště Oscara, Ekpaie nebo Tecla. Ve středu zálohy nastoupili Ševčík, Traoré a Stanciu. Úvod zápasu se odehrával ve velké intenzitě z obou stran, oba týmy napadaly velmi vysoko a nenechávaly soupeře v klidu rozehrát na vlastní polovině hřiště. První šanci si vytvořili domácí, dlouhý míč z hloubi pole si našel za Holešem Til a provětral rukavice Aleše Mandouse. Na druhé straně se po Traorého kličce dostal do dobré pozice Oscar, ale na střelu si netroufl, rozehrál jen do strany a akce po chvilce skončila střelou Ekpaie z velkého úhlu, Bijlow neměl problém. Po rozehrávce Mandouse na Stancia byl rumunský záložník poslán k zemi, sudí však nechal pokračovat ve hře a Linssen v dobré pozici zpoza vápna přestřelil. Slavia se dostávala pod tlak, několikrát se nedokázala dostat s míčem za polovinu hřiště, rychle přišla o míč a z jedné takové akce se dostal míč ke Kökcümu, který přízemní křížnou střelou prostřelil Mandouse, ten na míč nedosáhl - 1:0. Slavii inkasovaná branka neprobudila, v další akci domácích Sinisterra lehce přehlavičkoval Traorého a Linssen z voleje poslal míč na Mandouse, který skvěle nedopustil navýšení skóre. Pokus Sinisterry dokázal ve vápně zablokovat Bah. Ten pak inkasoval při rohovém kopu loket do obličeje od Linssena. Když Bah po dalším tvrdém neodpískaném souboji přišel o míč, domácí šli opět rychle do útoku, sešívaní dvakrát neodvrátili dále než na kraj vápna, přišel centr na zadní tyč, kde Masopust neubránil Linssena a ten poslal hlavou Feyenoord do dvoubrankového vedení. Ve 33. minutě opět přišli slávisté o míč a rychlý protiútok dovedl Sinisterra až ke střele z úhlu, Mandous míč lapil. O čtyři minuty později stejný hráč hlavičkoval po centru Pedersena, tentokrát těsně minul. V nastaveném čase to byl znovu Sinisterra, který zase střílel z levé strany, bránu přestřelil. Do kabin se tak šlo za vedení Feyenoordu 2:0, Slavia se ještě v sezóně nikdy neocitla pod takovým tlakem jako v první půli tohoto zápasu a prohrávala naprosto zaslouženě.

Do druhého poločasu poslal trenér Trpišovský hned tři čerstvé hráče, Tecla, Ekpaie a Stancia nahradili Kuchta, Plavšič a Lingr. Právě Kuchta hned po dvou minutách potáhl míč středem hřiště a prostrčil na Masopusta, ten si však v dobré pozici míč ukopl. Slavia byla domácím rozhodně vyrovnanějším soupeřem než v první půli, Oscar hledal za obranou Kuchtu, ten na míč jen těsně nedosáhl před vybíhajícím Bijlowem. V 63. minutě slávisté snížili. Po žlutém faulu Malacii na Baha na straně poblíž velkého vápna nacentroval z přímého kopu Ševčík a našel úplně volného Holeše a ten se hlavou nemýlil - 2:1. O devět minut později opět centroval Ševčík, domácí míč sice odvrátili, ale jen k Plavšičovi, ten centrem sice našel Kuchtu, ovšem jeho pozice byla už nevýhodná a z úhlu poslal míč jen do náruče Bijlowa. Tutovou šanci pro střídajícího Schranze vytvořil patnáct minut před koncem centrem na zadní tyč Plavšič, slovenský kanonýr však smolně trefil jen bránícího Malaciu. Na hřiště pak přišel ještě Krmenčík a Slavia se pokusila zápas vyrovnat. Místo souvislého tlaku se však hra rozkouskovala několika střety mezi hráči, Toornstra a Kuchta viděli žlutou kartu v situacích, které si možná žádaly i červenou. V 86. minutě přetažený centr z úhlu napálil míč Kuchta vysoko nad. Téměř polovinu nastaveného času si domácí odehráli u rohového praporku, až v předposlední minutě vybojovali sešívaní rohový kop, ale ani přítomnost Mandouse ve vápně soupeře nepomohla k ohrožení branky Feyenoordu. Slavia tak prohrála v Nizozemsku 1:2 a v tabulce po druhém kole spadla na průběžné dělené druhé místo s Unionem Berlín. 

2. kolo - Čtvrtek 30. 09. 2021 21:00

Evropská konferenční liga, 2021/2022
2 - 1
2 - 0
Feyenoord Rotterdam
Feyenoord Rotterdam

14. Kökcü
24. Linssen

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

63. Tomáš Holeš

Komentáře (457)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé