Evropská konferenční liga

Maccabi Haifa - Slavia 1:0

Slavia podala na hřišti slabého Maccabi Haifa ostudný výkon, přesto si vypracovala dostatek šancí na vstřelení branky, to se jí však nepovedlo a zůstala bez bodu.

Trenér Jindřich Trpišovský mohl po měsíci opět postavit stoperskou dvojici ze dvou opravdových stoperů, Ousoua a Kačaraby. Do zálohy tentokrát poskládal vedle sebe Traorého, Stancia a Schranze, z křídel měli hrozit Olayinka s Plavšičem a na hrotu Kuchta. Slavia si v úvodu utkání vytvořila mírnou převahu, po prvním rohovém kopu hlavičkoval Ousou mimo. O dvě minuty později hlavičkoval daleko nebezpečněji Kuchta po centru Schranze zleva, míč se jen těsně vytočil mimo tři tyče! V sedmé minutě zahrozili i domácí, ve středu vápna zakončoval úplně volný hráč, ale jednak netrefil bránu a jednak se pískal ofsajd. Maccabi pak převzalo iniciativu a slávisté se prakticky nedostávali na polovinu soupeře, byli hodně nepřesní v přechodové fázi a lehce ztráceli míče kolem půlící čáry. Hráči Maccabi naštěstí také neoplývali kdovíjakou přesností, a tak se hrálo bez střeleckých pokusů. Po obří chybě Goldberga měl před sebou dálnici Olayinka, prošel ze strany do vápna, ale nebyl schopný najít přesnou přihrávkou spoluhráče v náběhu. A podobně si vedl o dvě minuty později Bah po dobré kombinaci na pravé straně. Další akci založil Traoré, střílený centr Olayinky na volného Kuchtu vyrazil brankář Cohen a následná hlavička Plavšiče šla mimo odkrytou bránu. Na druhé straně po rychlém brejku středem hřiště trefil Godsway tyč! Slávistům toto varování nestačilo, Mohamed lehce obešel Stancia a ve vápně přesně našel Godswaye, který zavěsil pod břevno - 1:0! Za dvě minuty mohl vyrovnat Kuchta, po centru Baha ale z malého vápna v ideální pozici nepochopitelně minul bránu! Pak čas ubíhal a slávisté sice drželi míč, jenže do vápna posílali jen značně neplodné centry. Po faulu na svou osobu poblíž hranice vápna poslal Stanciu přímý volný kop těsně vedle šibenice. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí, slávisté nepůsobili na hřišti dobrým dojmem, přesto měli šance a především Kuchta mohl zpytovat svědomí, že nevyrovnal.

Do druhé půle nastoupil místo Srdjana Plavšiče Daniel Samek, Ivan Schranz se tak posunul na pravé křídlo a Peter Olayinka na levé. Obraz hry se nijak zvlášť ale nezměnil, slávisté měli platonickou převahu bez byť jen malých šancí. Až v 57. minutě prošel Oscar do vápna, zpětnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky Samka, jeho přesnou střelu k tyči vyrazil Cohen na roh. V 64. minutě měl gól na hlavě Olayinka, který si pěkně našel centr Oscara, ale mířil jen doprostřed brány do náruče Cohena. Pak zase plynul čas a až na slabou střelu Goldberga po rohovém kopu se na hřišti vlastně nic nedělo. V 74. minutě se do tutovky dostal domácí Jaber, zpracoval si míč až příliš blízko ke Kolářovi a ten byl pak úspěšnější. Obří závar na konci 77. minuty ve vápně Maccabi nevedl ani ke střele, z následujícího rohu hlavičkoval Ousou nad bránu. V 88. minutě mohl ještě vyrovnat Lingr po centru Oscara, opět ale hlavičkou trefil jen přesně místo, kde stál Cohen. Vzápětí nepotrestal chybu Ousoua Haziza. Šestiminutové nastavení na výsledku nic nezměnilo a Slavia po roce opět jede z Izraele s prázdnou. V tabulce tak padá na nepostupové třetí místo a pokud chce pomýšlet na postup ze skupiny, bude muset ve zbylých třech zápasech uhrát zřejmě minimálně sedm bodů.

3. kolo - Čtvrtek 21. 10. 2021 18:45

Evropská konferenční liga, 2021/2022
1 - 0
1 - 0
Maccabi Haifa FC
Maccabi Haifa FC

24. Godsway

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (563)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé