Fortuna liga

České Budějovice - Slavia 2:2

Slavia v Českých Budějovicích doplatila na neproměněné šance z úvodu zápasu a laxní bránění. Zápas, ve kterém prohrávala v poločase 0:2, dovedla jen k remíze, kterou zařídili brankami Olayinka z penalty a Oscar. Po jedenácti kolech má Slavia jen 26 bodů a na první Plzeň, která má však o zápas více, jich ztrácí už sedm.

Trenér Trpišovský postavil do základní sestavy tentokrát Samka, Ekpaie nebo Krmenčíka, na lavičce náhradníků byli připraveni Ševčík s Masopustem, naopak v nominaci úplně chyběl Stanciu. Hosté postrádali hráče hostující ze Slavie, Hellebranda a van Burena, ale také vykartovaného stopera Talovierova a jeho zraněného partnera Králika, do zápasu tak postavili na stopery Havla a Nováka, který hrál doposud levého obránce. Hned v první minutě měla jít Slavia do vedení, Ekpaiův centr Vorel propustil do malého vápna, kde se k míči nejdříve dostal Olayinka, ovšem kuriózně poslal míč místo do sítě těsně nad břevno! V šesté minutě zahrávali slávisté rohový kop, napoprvé domácí odvrátili, poté však centroval Bah a Ekpai hlavou trefil břevno! V deváté minutě z první poslal Samek do brejku Baha, ten hledal ve vápně Schranze, kterému ale chyběly dva kroky. A domácí trestali hned z první střely. Mihálik uvolnil Brandnera, který poslal míč křížnou střelou k vzdálenější tyči, Kolář se ani nepohnul - 1:0. A bylo ještě hůř, ve 14. minutě centrpval z přímého kopu Hora, Havel hlavičkoval v akrobatické pozici a míč obloučkem přeletěl špatně postaveného Koláře a zapadl do sítě - 2:0! Poté, co slávisté spálili dvě velké šance v úvodních minutách najednou prohrávali o dvě branky. Slávisté byli přirozeně v šoku a nebyli schopni adekvátně reagovat, domácí vypadali najednou jako lepší tým. Ve 23. minutě Kolář znovu chyboval, vyběhl proti centru na Mihálika, míč ovšem neměl a zakončoval Brandner těsně nad prázdnou bránu. Slávistům mohl pomoci domácí Novák, když poslal z úhlu hodně těžkou malou domů Vorlovi, ten si však u tyče s míčem poradil a nepustil jej za čáru. Slávisté sice měli jakous takous územní převahu, ale nebyli schopni si vytvořit vůbec nic nebezpečného a domácí bránili své překvapivé dvoubrankové vedení s naprostým klidem. Ve 40. minutě převedl další šílenou minelu proti slunci chytající Kolář, propadlý míč naštěstí neskončil v síti potřetí. Na druhé straně po přímém kopu zakončoval ve vápně z otočky Olayinka, míč však netrefil ideálně a ten jen vysoko přeletěl břevno. Po rohovém kopu si na hranici vápna našel Oscar, uvolnil se, ale vzdálenější tyč o pár decimetrů minul z vnější strany. Slávisté tak šli do kabin za velmi nepříznivého stavu a draze platili za neproměněné tutovky v úvodu zápasu, laxní bránění v poli a velmi nepřesvědčivý výkon brankáře Koláře.

Trenér Trpišovský střídal o poločase třikrát, na hřiště přišel Kuchta místo Krmenčíka, Lingr místo Ekpaie a Ševčík místo Traorého. V 50. minutě Schranz přiťukl do běhu Ševčíkovi, ten sice na Vorla zblízka nevyzrál, míč se dostal k Havlovi, ten však váhal s odkopem, míč mu sebral Kuchta a Havel jej poslal k zemi, pískala se penalta, ačkoli po zásahu Vorla škrtl míč o Ševčíkovu ruku. Míč si vzal Olayinka a proměnil - 2:1! V 54. minutě hlavičkoval Schranz, míč se odrazil ještě od jednoho z obránců, ale Vorel akrobaticky a se štěstím udržel míč před brankovou čarou. O tři minuty později si vytvořili slávisté velký závar, střílel Kačaraba, ale trefil jen spoluhráče Kuchtu! V 59. minutě už se ale slávisté radovali, Lingr uvolnil Kuchtu, ten centrem našel sprintujícího Oscara, který skončil v síti spolu s míčem - 2:2! A v 60. minutě mohla být otočka hotová, po pravé straně utekl Bah a jeho centr do vápna srazil do vlastní tyče Havel! Další čtyři minuty uběhly a přišla pěkná akce zleva, Kuchta střílel po přihrávce Oscara, ale Vorel míč chytil. V 68. minutě se připomněli i domácí a po prvním rohovém kopu to ve vápně Slavie docela hořelo, nakonec však byla obrana sešívaných úspěšnější. Centr Mršiče pak ťuknul o břevno Kolářovy brány, to začínala poslední dvacetiminutovka zápasu. V 72. minutě chyboval Novák, pustil Kuchtu z úhlu samotného na Vorla, ten však míč vykopl na roh. O chvíli později kopl do hlavy Skovajsa Lingra, sudí Machálek udělil žlutou kartu, pak se však šel podívat na video, žlutou kartu zrušil a ukázal Skovajsovi červenou. O chvíli později dostali slávisté opět míč do vápna, Kuchta se otočil kolem obránce ale trefil míč jen do boční sítě. Na poslední minuty přišel na hřiště také Plavšič místo Schranze, čas však pro slávisty ubíhal velice rychle. V 85. minutě prokombinovali slávisté do vápna, Kuchta hledal Ševčíka, akce však skončila jen rohem. Poté ale slávisté jen odevzdávali míče, každá rozehrávka domácích ukrojila z hracího času desítky vteřin. V nastaveném čase slávisté dovedli roh jen ke zblokované střele Plavšiče, po ní naopak šel do brejku Mršič, ale Plavšič jej dokázal dohnat a míč mu sebrat. Zápas, ve kterém podle statistik vyslala celkem 24 střeleckých pokusů oproti domácím čtyřem, skončil remízou 2:2.

12. kolo - Neděle 24. 10. 2021 16:00

Fortuna liga, 2021/2022
2 - 2
2 - 0
SK Dynamo České Budějovice
SK Dynamo České Budějovice

10. Brandner
14. Havel

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

52. Peter Olayinka (pen)
58. Oscar Dorley

Komentáře (500)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé