Fortuna liga

Slavia - Olomouc 1:0

Dohrávkou 3. kola proti Olomouci rozehrála Slavia šňůru několika zápasů, při které neopustí hranice Prahy. O vítězství sešívaných rozhodl už ve 4. minutě Olayinka.

Po nevydařeném zápase v Budějovicích zůstal jen na lavičce brankář Kolář, kterého nahradil ex-olomoucký Mandous. Do základní sestavy se pak dostali uzdravení Ševčík s Hromadou. Na lavičce pak byl oproti minulému utkání připraven Stanciu.

Zápas začal pro Slavii ideálně, když se prosadila hned z první akce ve vápně soupeře. Olomoucký Poulolo chtěl hlavičkou za sebe zahrát na brankáře Macíka, ale jen namazal číhajícímu Olayinkovi, který bez problémů přehodil vyběhnutého gólmana - 1:0 pro sešívané! V 10. minutě dostala Slavia míč do sítě podruhé. Olayinka táhl brejk, dal míč do strany Bahovi a po přiťuknutí Schranze dorazil míč do branky Kuchta. Gól však nebyl uznán pro ofsajd Schranze, který následně potvrdilo i video. Slávisté si pak několikrát přidělali potíže v rozehrávce, vždy se to ale naštěstí obešlo bez ohrožení Mandousovy branky. Ze standardky poté hlavičkoval v dobré pozici Hubník jen do středu branky. Kdyby dal gól, tak by se nejspíš jednalo o ofsajd. Náročnější zákrok si musel Mandous připsat po tečované ráně z 22. minuty. Míč ale bez problémů zkrotil. Kvůli zranění pak musel odstoupit aktivní Olayinka, kterého nahradil Lingr. Ve 28. minutě měla Slavie další velkou šanci. Kuchta si zaběhl za obranu, míč mu ale odskočil až příliš do úhlu, přesto dokázal překonat Macíka, toho ale na brankové čáře zastoupil obránce. Míč pak do sítě dorazil Lingr, už druhý gól Slavie ale neplatil pro ofsajd. Obrovskou šanci zahodil ve 38. minutě Kuchta. Schranz po straně utekl Poulolovi a předložil míč osamocenému Kuchtovi na penaltu. Ten měl na zakončení spoustu času, i tak pálil tvrdě mimo. Více už se nestalo a Slavia za sebou měla povedený poločas, po kterém mohla vést více než o gól.

Hned v úvodu druhé půle šel Kuchta po přihrávce Baha podruhé sám na Macíka, ale znovu skórovat nedokázal, když vystřelil těsně vedle. V 51. minutě tvrdě fauloval Hromada a mohl být rád, že vyvázl jen se žlutou kartou. Zahazování šancí bohužel pokračovalo i nadále. Kuchta vyhrál souboj s Hubníkem a sám před Macíkem se v ideální pozici ocitl Schranz. Trestuhodně ale pálil vysoko nad. Po Oscarově centru pak hlavičkoval Kuchta zhruba metr vedle. Rozhodčímu se pak začal zápas vymykat z rukou, když bez karetního potrestání nechal i několik tvrdých zákroků Olomouce. Sigma pak o sobě dala vědět i fotbalově, když Mandousovu pozornost vyzkoušel střelou ze střední vzdálenosti Daněk. Slavia pak polevila a začala se obávat o výsledek. Vyústilo to v několik rohů pro hosty, ty ale sešívaní zvládli odvrátit. Uklidnit Slavii mohl střídající Krmenčík, ale po zpětné přihrávce Baha zblízka nedokázal prostřelit Macíka. Totéž se opakovalo o minutu později v ještě větší šanci po přistrčení Masopusta. Krmenčík ale v ideální pozici selhal jako předtím Kuchta či Schranz. Jediný náznak možnosti na vyrovnání si Hanáci vytvořili v 89. minutě, kdy Beneš sklepl míč na střelu Hálovi. Ten ale naštěstí pálil vysoko nad. Slavia už pak zvládla čtyřminutové nastavení bez větších problémů a připsala si tři body.

3. kolo - Středa 27. 10. 2021 19:00

Fortuna liga, 2021/2022
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

4. Peter Olayinka

SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

Komentáře (426)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé