Fortuna liga

Slavia - Karviná 0:1

V prvním soutěžním zápase roku 2022 hostí Slavia šokujícím způsobem podlehla Karviné 0:1, když Olayinkovu neproměněnou penaltu a následnou obří chybu sešívané defenzivy potrestal jedinou brankou zápasu Durosinmi.

Trenér Trpišovský poslal do zápasu stejnou sestavu jako v generálce proti Baníku Ostrava, na pravém beku tedy hrál Bah, který dokázal vyléčit menší zdravotní problém. Fanoušci jistě byli zvědaví na výkony Plavšiče, Madsena a Krmenčíka, kteří na podzim moc nehráli a na jaře by měli patřit k tahounům sešívaných. Hosté postavili do základní sestavy hned několik zimních posil včetně té asi největší, záložníka Adama Jánoše z Baníku Ostrava. Úvod zápasu byl ze strany slávistů poněkud rozpačitý, udržovali si sice územní převahu a vybojovali několik rohů, ale k zakončení to nevedlo, Plavšičova prudká přihrávka skrz malé vápno nenašla nikoho ze spoluhráčů. První střelu z dobré pozice mohl vyslat Holeš, ovšem levačkou bránu daleko minul. V 16. minutě se po dobré akci dostal k hlavičce překvapivě Plavšič, těsně přestřelil. Poté ale Slavia opět ubrala a dlouhé minuty se k zakončení nedostávala, hosté naopak dokázali několikrát zahrozit v okolí Mandousova pokutového území. V období kolem 30. minuty poslala Slavia několik nebezpečných centrů do pokutového území, vždy ale obrana hostů dokázala nebezpečí zažehnat. Jánoš kontroval přízemní střelou snad z 30 metrů, kterou minul branku. Do konce poločasu si sešívaní nevytvořili jedinou nebezpečnou šanci a tak se šlo do kabin za naprosto zaslouženého stavu 0:0.

Hosté v poločase dvakrát vystřídali v ofenzivě, trenér Trpišovský nahradil Madsena Masopustem. Úvod poločasu však přesto nenabídl jiný obraz hry, Slavia byla dost bezradná a na hřišti byly vidět spíš souboje než pěkné kombinace. V 57. minutě si největší šanci dosavadního průběhu zápasu připsali hosté, po několika chybách slávistů se k hlavičce dostal střídající Durosinmi a Mandous mohl být rád, že trefil přesně prostředek brány, kde golman Slavie míč lehce sebral. V 60. minutě přišli na hřiště se zápasem něco udělat Olayinka a Samek místo Krmenčíka s Kačarabou, na stopera se zatáhl Holeš. V 64. minutě chybovali hosté v rozehrávce a do brejku šli Olayinka s Masopustem. Masopust byl stažený ve vápně, a proto nemohl reagovat na Olayinkovu přihrávku a sudí Batík odpískal penaltu. K té se postavil Olayinka, ovšem poslal ji jen od břevna nad bránu! Na druhé straně lapil Mandous dalekonosný pokus Jánoše. V 70. minutě šli hosté do vedení, další fatální chybu obranných řad sešívaných už nemohl nepotrestat na zadní tyči úplně volný Durosinmi - 0:1! O dvě minuty později mohl vyrovnat Ousou po rohovém kopu, ve velké skrumáži však on ani další slávisté nedokázali dopravit míč za brankovou čáru. Slávisté zintenzivnili tlak, po centru z levé strany hlavičkoval Lingr, ale obránci na brankové čáře míč vyhlavičkovali na roh. Poté se však tlak zase vytratil a zápas se dohrával bez šancí. V nastaveném čase sklepl Sor pro Olayinku, jeho střela ale byla zpomalená a Bajza míč v klidu kryl. Když Ousouova zoufalá střela přeletěla bránu, zpečetila fakt, že hosté si z Edenu odvezli překvapivě všechny tři body.

Pozápasové ohlasy trenéra Trpišovského si můžete poslechnout zde.

20. kolo - Sobota 05. 02. 2022 15:00

Fortuna liga, 2021/2022
0 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

MFK Karviná
MFK Karviná

69. Durosinmi

Komentáře (440)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé