Fortuna liga

Slovácko - Slavia 0:1

Po nepovedeném startu do jara měli červenobílí další možnost nastartovat zatím značně vychladlý motor. Zápas na půdě Slovácka není zrovna z těch, na kterých by se dalo snadno chytit, ale Slavia to zvládla. V těžkém utkání zvítězila zásluhou branky Ondřeje Lingra v závěru první půle..

Trenér Trpišovský měl starosti hlavně se složením obrany, která v posledním zápase hodně hořela. Oscar má stále disciplinární trest, Plavšiće nesmyslně prošlápl Krejčí, ne levého beka se tedy okamžitě po svém příchodu zařadil David Jurásek. Kačarabu, který si z Derby odnesl červenou kartu, ve středu obrany nahradil Holeš, Ousou navzdory špatnému středečnímu výkonu v sestavě zůstal. V záloze se vedle sebe postavili Ševčík s Hromadou, před ně Lingr. Schranz se vrátil na kraj zálohy a na hrot naskočil Tecl.  I domácí měli problémy se zdravotním stavem svých hráčů, pouze na lavičce zůstali Reinberk i střelec Jurečka, Kalabiška ani tam. 

Zápas začal opatrným oťukáváním, na straně Slovácka napřáhl Petržela a jeho střelu srazil Ousou, na druhé straně reklamovali slávisté ruku Havlíka po střele Holeše, ale ani VAR se neodvážil doporučit pokutový kop. V následujícíh minutách se hrál bojovný fotbal bez šancí, rohové kopy na obou stranách šance nepřinesly, Hromadovu střelu přes hromadu těl nebezpečně srazila obrana domácích a míč se snesl těsně nad branku. ve 30.minutě Ousou dlouhým nákopem nastartoval Schranze, ten dal míč pod sebe na Olayinku, jeho ránu srazil jeden z beků. Za tři munuty Tecl posílal dopředu Olayinku, Nguyen byl u míče dříve, ale trefil dostírajícího slávistu a míč odklízel až vracející se Tomič. Ve 41.minutě napřáhl Bah, jeho rána zaštípala na zádech clonícího Šimka. Vzápětí si o žlutou kartu řekl debutující Jurásek, což znamená, že v dalším kole budeme opět řešit levého beka, neboť byla pro něj v této sezóně čtvrtá. Těsně před koncem první půle potáhl akci Olayinka, Schranz skvěle nastartoval na pravé straně Baha a jeho centr doklepl do sítě Lingr - 1:0 pro Slavii. 

Do druhé půla nastoupily oba týmy beze změn. Nejprve se ke střele dostal Hromada, ale mířil pouze do středu brány, na druhé straně mířily do vápna hostů v rychlém sledu tři centry, ale jeden odvrátila obrana, další dva skryl do rukavic Mandous. Zápas pokračoval ve stejném duchu jako v půli první. Oba týmy bojovali o míč ve sředu pole, gólmani sbírali dlouhé pasy. V 55.minutě sáhl ke střídání domácí trenér, když stáhl středopolaře Lovina a nahradil jej střelcem Jurečkou. Domácí tak přešli na hru na dva útočníky. Do zápisu o utkání se zapsal domácí Petržela, který si pomohl faulem na unikajícího Olayinku a prohlédl si žlutou kartu. V 65. minutě trefil obránce Šimko Ševčíka a mohl být rád za žlutou kartu. Slavia hrozila z brejků, po jednom hledal Bah před brankou Tecla, ale ten zakončit nedokázal, vzápětí mohl pálit Jurásek, ještě nabídl balón Lingovi, jeho ránu srazila obrana. Deset minut před koncem si o střídání řekl střelec jediné branky Lingr, na hřiště se podíval Traoré. Domácí v té samé době poslali do hry centimetry v podobě útočníka Šašinky a krajního halva Jurošku. Zdálo se, že slávisté dovedou zápas ke třem bodům v klidu, ale v nervydrásajícím závěru, kdy už běžela pátá minuta nastavení, nejprve Mandouse pozlobila rána Havlíka z velké dálky a po následném rohu gólovou hlavičku Kadlece dostal z branky Olayinka. Slavia tak zvládla těžké utkání a získala velice důležité tři body.

Trenér Slovácka Martin Svědík: Pustil jsme Slavii do vedení, navíc těsně před poločasem, ale největší problém máme v ofenzivní činnosti. může to být tím, že tam nemáme ty beky, co na podzim, chybí nám rozehrávka. navíc tam byl možná až zbytečný respekt k soupeři. Jenom jsme nakopávali balóny chyběly tam prvky moderního fotbalu jako náběhy, centry a zakončení.  Covid nás zasáhl, ale nemůžeme se na něj vymlouvat, samozřejmě nám hodně chyběli krajní beci. Měli jsme nějaký záměr, Jurečka odehrál 180 minut s Olomoucí, dali jsme prostor Věchetovi i proto, abychom jej viděli proti špičkovému soupeři.

Trenér SK Slavia Jindřich Trpišovský: Ohledně týmového nasazení to byl hrozně těžký zápas, pokud sivzpomínám, tak soupeře jsme do žádného tlaku dlouhodobě nepustili. Fotbalově to nebyla žádná hitparáda, on je tu ten terén dost rozbitý. Tušii jsme, že rozhodne první gól a naštěstí jsme ho dali my. Slovácko má dobrý tým, my jsme si tu museli sáhnout na dno. Až na jeden moment, kdy dostal žlutou kartu, zvládl Jurásek zápas skvěle, zvlášť při ohledu na to že je s námi nějaké tři dny. Jsme s ním spokojení. Maksym trochu odnesl to, že jsme nechtěli v obraně mít dva nové hráče, proto jsme nasadili do stoperské dvojice Holeše. Za dnešní výkon bych vyzdvihl i Tecla, který nám ohromně pomohl svou pracovitostí

Hráč zápasu Ondřej Lingr: Nevím, jestli se Slovácko stává mým oblíbeným soupeřem, jsem rád za každý gól, zvláště jestli rozhodne. Ta akce byla super, centr od Baha byl naprosti přesný. Jsme rádi, že jsme konečně protrhli to střelecké prokletí a získali tři body. teď se budeme koukat na zápas našich konkurentů. 

21. kolo - Neděle 13. 02. 2022 15:00

Fortuna liga, 2021/2022
0 - 1
0 - 1
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

43. Ondřej Lingr

Komentáře (585)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé