Fortuna liga

Brno - Slavia 0:4

Slavia jela v 5. kole Fortuna ligy do Brna, kde se utkala s nováčkem ligy, kterému se v úvodu sezóny hodně dařilo. Sešívaní však ukázali domácím, že ligová špička je ještě trošku jinde, zvítězili jasně 4:0 brankami Tecla, Douděry, vlastní brankou domácího Texla a Tiehiho. Nic na jasném průběhu zápasu nezměnila ani bizarní červená karta pro Ousoua, který dle sudího Klímy přerušil jasnou gólovou příležitost faulem u rohového praporku.

Trenér Trpišovský musel tentokrát skládat sestavu s ohledem na velkou únavu hráčů po zápase s Rakówem, který dospěl až do prodloužení. To se projevilo především ve středu zálohy, kde nastoupili Tiehi, Hromada a Provod. Na hrotu útoku se opět představil Stanislav Tecl. Slavnostní výkop provedl MMA bojovník Jiří Procházka v dresu domácí Zbrojovky a mohlo se začít naostro. První náznak šance si slávisté vytvořili v páté minutě, Tiehi však poslal nepřesnou přihrávku na Tecla, který by jinak mohl jít osamocen do vápna soupeře. Provod pak sice dobře našel Masopusta, tomu však míč ukopl Šural a sudí Slavii sebrali i jasný rohový kop. První střelu domácích zapsal do statistik Řezníček, z hranice vápna ale bránu minul. Po dobré práci Provoda vedl útok Slavie Tecl, kolmicí hledal Olayinku či Provoda, před oběma však ukopl míč na roh dobíhající obránce. Ještě lépe vypadala další šance, kdy Provod dal za obranu Oscarovi, jeho střílený centr hledal Tiehiho, který byl ve vápně trochu pomalejší a byl z toho zase jen roh. Po něm střílel z hranice vápna Oscar, šibenici minul asi o dva metry. Na druhé straně Provod neuhlídal nabíhajícího Texla, který zakončoval přízemní centr Hladíka naštěstí nad bránu. V 19. minutě se slávisté radovali, Oscar vybojoval na brankové čáře zdánlivě ztracený míč po centru Masopusta, vrátil jej na bránu, Berkovec poněkud nepřesvědčíve vyboxoval před sebe, kde byl Stanislav Tecl a nadvakrát dostal míč za brankovou čáru - 0:1! Neuběhlo ani deset minut a Slavia se radovala podruhé, prudký centr Tecla z pravé strany si našel na malém vápně Douděra a hlavou poslal míč do sítě - 0:2! Na druhé straně po rohovém kopu střílel z 20 metrů pumelicí Granečný, někdo ze slávistických obránců vychýlil míč těsně mimo tři tyče. Branka tak padla opět do sítě domácích. Skvělou práci odvedl opět Stanislat Tecl, vybojoval vysoký míč a krásně jej poslal na Oscara. Ten ve vápně hledal ještě nabíhajícího Olayinku, ke kterému však míč nedoputoval, protože jej do vlastní sítě uklidil Texl - 0:3. Po chybě Olayinky mohl na druhé straně střílet Řezníček, slabou střelou našel jen náruč Mandouse. Do konce poločasu rozvlnil síť ještě Douděra, ale odrazil se k němu míč v době, kdy byl v jasném ofsajdu a branka tak samozřejmě platit nemohla. Do kabin se tak šlo za velmi veselého stavu 0:3.

Do druhé půle vystřídal domácí trenér Dostálek dvakrát, Jindřich Trpišovský nahradil Oscara, který měl problémy s třísly, Davidem Juráskem. Úvod poločasu byl aktivní, domácí si vytvořili několik zajímavých akcí ve vápně Slavie a jeho okolí, slávisté kontrovali střelou Douděry nad bránu. V 51. minutě střílel Tecl z hranice vápna rovněž nad bránu. Hrál se hodně otevřený fotbal, domácí rozhodně chtěli skórovat a nechávali v obraně znatelná okénka. Po faulu Ousoua na střídajícího Alliho viděl stoper Slavie žlutou kartu. VAR však zavolal sudího Klímu k obrazovce a ten usoudil, že přestože se faul odehrál poblíž rohového praporku, šlo o přerušení vyložené gólové šance, a udělil Ousouovi naprosto bizarní přímou červenou kartu. Na post stopera se tak zatáhl Christ Tiehi. Slávisté se poměrně očekávaně začali soustředit primárně na to, aby se zápas nijak nezdramatizoval, což se jim dlouhé minuty dařilo. Pozornost tak vzbudil spíš než dění na trávníku hasičský zákrok proti fanouškům Slavie. V 75. minutě se slávisté dokonce prosadili počtvrté, Schranz krásně prošel kolem Granečného, vrátil míč od brankové čáry do vápna, kde si jej našel Tiehi a prudkou ranou pod břevno nedal Berkovcovi šanci - 0:4. Zápas pak poklidně doplynul do svého konce a sešívaní si naprosto zaslouženě odvezli do Prahy tři body za vysokou výhru 4:0.

5. - Neděle 28. 08. 2022 19:00

Fortuna liga, 2022/2023
0 - 4
0 - 3
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Stanislav Tecl
28. David Douděra
36. vlastní branka
75. Christ Tiehi

Komentáře (512)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé