Fortuna liga

Slávisté míří na půdu Slovácka

V neděli čeká Slavii jeden z papírově nejobtížnějších zápasů v sezóně – sešívaní se vydají na půdu pohárového účastníka, týmu Slovácka. Slávisté budou chtít natáhnout vítěznou šňůru, která zatím čítá pět ligových zápasů.

Slovácko v úvodu sezóny nasbíralo v lize víc ztrát, než jsme byli v posledních letech zvyklí. Důvod je zjevný – moravský tým věnoval velké úsilí historickému postupu do základní skupiny evropského poháru. Úkol je teď ale splněn a z týmu trenéra Svědíka může spadnout nervozita. Z úvodním šesti kol totiž Slovácko zaznamenalo jen dvě výhry a stačí to pouze na průběžné 9. místo. Kádr Slovácka patří mezi nejzkušenější v lize, což dokládá, že jeho součástí jsou i takoví matadoři jako Milan Petržela nebo Michal Kadlec. Z dalších klíčových hráčů můžeme jmenovat třeba Ondřeje Mihálika, Daniela Holzera a možná také Tomáše Břečku. Zkušený stoper se po návratu z Turecka upsal právě Slovácku a je zatím poslední posilou týmu z Uherského Hradiště. Slavii se v posledních letech daří zápasy proti tomuto těžkému soupeři zvládat. V předchozích pěti vzájemných střetnutích dokázali sešívaní zvítězit, poslední porážku zaznamenali právě v Uherském Hradišti v březnu 2020.

Oba soupeři mají jedno společné – jen o několik dní později je čeká utkání evropských pohárů a trenéři musí tuto eventualitu zahrnout do úvah o základní sestavě. Odhadnout, v jakém složení sešívaní nastoupí, je téměř nemožné. Jistotou se zdá být nasazení brankáře Mandouse, podobně stabilní je i stoperská dvojice Ousou – Santos. Pozici v útoku neotřesitelně drží Stanislav Tecl, pod ním nejspíš budou operovat Petr Ševčík s Tomášem Holešem. Na obsazení zbylých postů v sestavě bude mít vliv celá řada faktorů. Patří mezi ně i zdravotní stav, který do hry určitě nepustí Hovorku a Bořila, pravděpodobně ani Jurečku a Sora. Nejasná situace pak panuje okolo Oscara. Po sérii vysokých vítězství čeká sešívané opravdová prověrka. Dokážou svěřenci trenéra Trpišovského navázat na skvělé výkony? A kolik gólů dá tentokrát Standa Tecl? To vše zjistíme už zítra v 19 hodin na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti nebo prostřednictvím přímého přenosu stanice O2TV Sport.

Tip na sestavu: Mandous – Douděra, Santos, Ousou, Jurásek – Holeš, Ševčík – Usor, Provod, Olayinka – Tecl

Kurzy: 4,2 – 3,8 – 1,85

7. - Neděle 04. 09. 2022 19:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 0
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

1. Doski

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

74. Lukáš Provod (pen)

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    honza1947     před rokem 03.09.2022 21:34 |  
    11 0

    Ať už bude hrát kdokoliv, tak věřím, že bude hořet tráva a bude to oslava fotbalu!

  2. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    yuta_watase01     před rokem 04.09.2022 00:48 |  
    5 8

    Hlavní jsou 3 body do tabulky, žádná zranění a prodloužení náskoku na ACS ! :)
    Já bych se nezlobil, kdyby zítřejší zápas dopadl asi takto ...

    3.minuta - Slavia se hned v úvodu zápasu dostává do vedení. Po fantastickém sólu plném kliček se trefuje Peter Olayinka ! Tváří v tvář nedá žádnou šanci domácímu brankáři a přesnou střelou k tyči rozjásá sektor hostí.

    5.minuta - Po krásném pasu Ševčíka a ještě lepším sklepnutím Tecla se v obrovské šanci ocitl Santos, ale jeho hlavička míří pouze do tyče domácí svatyně. Hned z následující akce střílí v nadějné pozici Tecl, ale domácí obrana s vypětím všech sil odolala. Kouč Svědík je z úvodu zápasu velmi rozladěný a prokopl lavičku domácíh.

    11. minuta - Po nádherné kombinaci Slavie trefuje Tecl tyčku, z dorážky orazítkuje další tyčku. Poté se míč od Olayinky odrazí za brankovou čáru.

    16.minuta - Usorova dělovka z 25 metrů zamířila jen kousek vedle Nguyenovi šibenice. Pěkný fotbalový moment !

    22. minuta - A máme tady vyrovnání ! Autorem branky je Michal Trávník ! Nachytal Mandouse na přední tyči střelou z větší vzdálenosti.

    27 .minuta - ŽK pro Petrželu - domácí záložník ostrým skluzem zajel do Olayinky a nemohlo přijít nic jiného než žlutá karta. Milane, takhle ne !

    29. minuta - Další nádherné sólo Petera Olayinky ! Ten u postranní čáry vykoupal Michala Kadlece, který spadl na zem. Olayinka počkal, až se zvedne, poté mu udělal další kličku, stejně jako Kalabiškovi. V blízkosti Nguyena však zamířil kousek vedle tyčky. Velká škoda pro Slavii.

    36.minuta - Po chybné rozehrávce Slavie ve středu pole se k zajímavé střele dostal domácí Havlík, ale Mandous byl připraven u pravé tyče.

    43.minuta - ŽK pro hostujícího Santose. Ten přerušil nadějný brejk domácích taktickým faulem, který měl úroveň. Po zbytek zápasu si tak bude muset dávat pozor :)

    45.minuta - Rozhodčí málem zapomněl, že je poločas a musí mu to připomenout pomezní.
    Poté nastaví 2 minuty...

    45.+2. minuta - Libor Kozák se odpoutal ve vápně od hostujícího stopera Ousoua a v nadějné pozici hlavičkoval asi metr nad branku Aleše Mandouse ! Zajímavá možnost Slovácka.

    Poločasové statistiky:
    Střely celkem - 4:8
    ŽK - 1:1
    Tyčky - 0:3
    Ousou v mančaftu - 0:1

    Ve 2.poločase o vítězství hostující Slavie rozhodl dnes nejlepší hráč na hřišťi Peter Olayinka, který v 78.minutě zakončil pěknou kombinační akci. Slavia tak získala velmi důležité 3 body, opět se vzdálila svému konkurentovi z Prahy a ukázala, jak propastný rozdíl meSi těmito pražskými S nadále je a nejspíš i bude ! Jakub JAnkto a zejména Jan Kuchta si musí připadat jako ve zlém snu. Je to jako jezdit v Lamborghini a pak sednout do octavie. Takový je momentálně rozdíl mezi Slavií a Spartou.

    Nejlepší hráč zápasu - Peter Olayinka
    Nejlepší faul zápasu - Eduardo Santos
    Nejlepší střela zápasu - Moses Usor
    Nejlepší driblink v zápasu - Ewerton
    Nejrychlejší sprint v zápasu - Peter Olayinka
    Nejhezčí zákrok zápasu - Nguyen
    Nejhezčí obranný zákrok - Michal Kadlec
    Nejvíc zblokovaných střel - Petr Reinberk
    Nejvíc centrů v zápasu - Milan Petržela

    • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

      p!erreCORE     před rokem 04.09.2022 08:10 |  
      1 0

      Dobrý, díky! :)

  3. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    Fitas     před rokem 04.09.2022 07:04 |  
    4 7

    Vzhledem k formě Standy dnes sestava jednoznačná! Tecl- Tecl, Tecl, Tecl, Tecl - Tecl, Tecl, Tecl, Tecl, Tecl - Tecl

  4. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    mig52     před rokem 04.09.2022 08:02 |  
    4 1

    Dobrá zpráva. V Hradišti prší a mělo by až do poledne. Takže to nebude Sahara.

    • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

      Sherudan     před rokem 04.09.2022 08:14 |  
      0 0

      No, těžko říct, co je horší - Tatuin nebo Dagobah.

      • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

        Kapitán     před rokem 04.09.2022 12:04 |  
        0 1

        Tatooine

  5. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    p!erreCORE     před rokem 04.09.2022 08:08 |  
    3 0

    Tipovačka 1:3 (1:1) Masíčko, Ew, Ed

  6. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    kalex     před rokem 04.09.2022 10:57 |  
    1 1

    A chčije a chčije. :(

    • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

      kalex     před rokem 04.09.2022 13:34 |  
      0 0

      Tak už dochcalo.

  7. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    wimpy     před rokem 04.09.2022 11:09 |  
    2 1

    To je docela sranda, dát v Tipovačce za střelce Standu Tecla jako téměř jistotu. :-)

  8. Podrouzek

    demokrat     před rokem 04.09.2022 11:17 |  
    3 5

    Ted jsem si vzpomnel, co mi neuveritelne nastvalo pred tydnem. V Zajici rozebirali, kam by mela smerovat pozornost Slovacka predevsim, zda se vice soustredit na EKL nebo na ligu.
    Podrouzek sdelil svuj nazor, ze jednoznacne by melo Slovacko uprednostnit ligu. A hajil to pro mne uplne spektakularne tim, ze musi upřednostnit ligu, aby mohli pristi rok hrat pohary.

    • Re: Podrouzek

      kalex     před rokem 04.09.2022 11:37 |  
      6 0

      Ta demagogie proběhla i tu.

    • Re: Podrouzek

      wimpy     před rokem 04.09.2022 11:45 |  
      13 0

      To je dokonalej nápad nechat na lavičce ostřílené borce, co si ten pohár vykopali, v zápasech s Partizanem, Nice nebo Kolnem, aby byli fit na Budějovice, Pardubice nebo Mladou Boleslav. :-)

      • Re: Podrouzek

        MKCZ83     před rokem 04.09.2022 11:46 |  
        0 11

        To je samozřejmě jinej aspekt, ale pro klub to bude problém.

        • Re: Podrouzek

          wimpy     před rokem 04.09.2022 12:11 |  
          8 1

          Já si zase nemyslím, že těch šest zápasů navíc a tři cestování nejde zvládnout ve čtrnácti lidech. A zkušení jsou dost, aby dokázali přepínat z pohárů na ligu. O Slovácko fakt strach nemám.

          • Re: Podrouzek

            MKCZ83     před rokem 04.09.2022 14:12 |  
            1 2

            Pokud jim je dost přes 30, tak nejde. Tělo to prostě nevydrží regenerovat. Naši mladí hráči mají často problém podat dostatečný běžecký výkon dvakrát týdně. JiT o tom opakovaně mluvil. Navíc tahle zátěž v kombinaci právě s věkem zásadně zvyšuje riziko zranění.

            Je rozdíl hrát dvakrát týdně občas (jednou do zvládnout jde), a pořád každý týden. Slovácko má výhodu, že se ho netýká repre sraz, ale i tak to pro ně bude komplikovaný.

            Rada to minulou sezónu hrál právě v těch čtrnácti lidech a dopadlo to předvídatelně. Jakmile musel někdo zaskočit kvůli zranění nebo kartám, nebyl vůbec rozehraný. Současně ti hráči prostě byli unavení (fyzicky i psychicky). Tohle není sranda fotbal... 3 dny jsou na fyzickou regeneraci pro výkon na 100 % velmi na hraně u jakéhokoli profi sportu a věku s podobnou zátěží, jako je fotbal. Ve vyšším věku to jsou spíš 4 dny a to už je pro starší hráče za hranicí toho, co jde dlouhodobě (v řádech týdnů) vydržet při hraní dvou zápasů týdně.

            Tady se pořád řeší, jak MUSÍME mít široký kádr a najednou ne? Proč to my nehrajeme se 14 hráči teda celou dobu?

            • Re: Podrouzek

              wimpy     před rokem 04.09.2022 14:29 |  
              0 0

              Protože naše ambice jsou jiné, než ambice Slovácka? Oni v KL do jara asi nepostoupěj a když jim liga klapne, skončej na pohárovejch pozicích, když ne, budou těsně pod nimi. Rozdíl pro rozpočet minimální. Oni mají tu skupinu KL za odměnu, nikoli jako existenční nutnost. Navíc když se koukneš na jejich soupisku, přes třicet mají obranu a Petrželu.

            • Re: Podrouzek

              wimpy     před rokem 04.09.2022 14:36 |  
              0 0

              Jinak to číslo čtrnáct byla samozřejmě nadsázka, jen si myslím, že by bylo nelogické rozšiřovat kádr kvůli šesti zápasům. Zasloužilí veteráni si v ty čtvrtky odkopou svoji hodinku, pak půjdou dolů a to samé budou zvládat i o nedělích. Na výsledcích se to nijak zvlášť neprojeví, spokojeni budou všichni.

              • Re: Podrouzek

                MKCZ83     před rokem 04.09.2022 18:01 |  
                0 0

                Já neříkám, že mají kádr rozšiřovat. Celé je to o tom, že když si budou muset vybrat, co bude mít z různých důvodů prioritu (třeba Petržela v základu vs. na lavičce), tak je strategičtější vybrat si ligu jako to, na co se soustředit. Svědík na to bude mít asi jinej pohled, protože jestli se rozhodl, že ve Slovácku pokračovat nebude, tak je mu výsledek v lize tak trochu jedno. Ale v pohárech se může prodat (třeba do Polska).

                • Re: Podrouzek

                  wimpy     před rokem 04.09.2022 18:08 |  
                  0 0

                  Ale i tomu Petrželovi bude těžko vysvětlovat, že si nezahraje v Kölnu, aby byl fit na Zlín.

                  • Re: Podrouzek

                    Lunaris     před rokem 04.09.2022 18:15 |  
                    0 0

                    To je jasný, ale pokud se Slovácko chce etablovat ve špičce, případně ještě posunout na vyšší úroveň, tak je pro něj daleko důležitější se v lize pravidelně umisťovat na pozicích zaručujících postup do kvalifikace evropských pohárů. V téhle skupině, i kdyby nasazovali to nejlepší a ty hráče v lize nahráli, dostanou beztak klepec od všech,

                    • Re: Podrouzek

                      wimpy     před rokem 04.09.2022 18:22 |  
                      0 0

                      A proč hrát pravidelně poháry, když na ně pak budou kašlat?

                      • Re: Podrouzek

                        MKCZ83     před rokem 04.09.2022 19:02 |  
                        0 0

                        To není kašlat... i my občas nasazujeme horší hráče od začátku, aby rozběhali soupeře.

                        Je rozdíl postavit dorostence (vykašlat se) a pár hráčů mimo základ (mít prioritu trochu jinde).

                        Mimochodem, my to minulý podzim dělali taky... na ligu jsme stavěli obvykle silnější sestavu, než do EKL.

                        • Re: Podrouzek

                          wimpy     před rokem 04.09.2022 19:49 |  
                          0 1

                          Jasně, chápu, jen si myslím, že u Slovácka bude ten rozdíl mezi základem a lavičkou větší.

            • Re: Podrouzek

              pehacko     před rokem 04.09.2022 16:17 |  
              0 3

              PL se hraje system dvakrat tydne roky… a ted do toho maji i pohary a spousta hracu to dava uplne v pohode. Tohle je takova klasicka ceska výmluva, nejsme jediny, kdo hraje pohary a ma reprezentanty…

    • Re: Podrouzek

      MKCZ83     před rokem 04.09.2022 11:45 |  
      4 13

      V tomhle má pravdu. Stačí se podívat, jak to rozsekalo minulou sezónu Jablonec. Díl viny na tom má i Rada. Ale tým, kterej má úzkej kádr se může kvůli důrazu na poháry poslat klidně na pár sezón do kelu. To, že je Podroužek často úplně mimo neznamená, že je mimo vždycky.

      Pochopitelně pro nás by bylo lepší, kdyby Slovácko něco nahrálo v EKL kvůli koeficientu, ale pro Slovácko samotné je mnohem účelnější soustředit se na ligu, protože jenom díky opakovaným postupům do skupiny to pro ten klub má smysl. Zkušenost načerpají ze zápasů tak jako tak, nehledě na výsledek.

  9. Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

    Akuls     před rokem 04.09.2022 12:34 |  
    1 1

    Delegace rozhodčích:
    Hlavní rozhodčí: Miroslav Zelinka
    První asistent: Ivo Nádvorník
    Druhý asistent: Petr Caletka
    Čtvrtý rozhodčí: Tomáš Batík
    Delegát utkání: Zdeněk Rumplík
    Delegát svazový: Antonín Kordula
    VAR: Pavel Franěk
    AVAR: Martin Leška

    • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

      pehacko     před rokem 04.09.2022 12:47 |  
      4 6

      Takze Zelinka nas zase necha pokopat… no treba se bude Slovacko soustredit uz na pohar… jenze na co se potom soustředilo na pradelne? Kazdopadne musime hrat nasi hru a nedivat se na to, jak si pradelna umeta cesticku kolo co kolo. My mame kvalitu a kdyz ji prodame, tak na nas nema ani berbr s sadkem a rogozem. Krula se zda, ze na to po vcerejsku hodil bobek

      • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

        kalex     před rokem 04.09.2022 14:20 |  
        8 0

        Zelinka ať to pustí jakkoli tak si nemyslím, že by neuměl pískat. Ten mi nikdy zákeřně nepřipadal. Respekt si taky sjednat umí. Ani si nemyslím, že by to z jedné či druhé strany mělo být nějak surové. Teď bude evropa a jelikož se to týká obou klubů, tak čekám spíš fotbal než kopanou.

        • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

          pehacko     před rokem 04.09.2022 17:08 |  
          0 0

          Rozhodne je to to nejlepsi co mezi sudima mame, nicmene v posledni dobe mi prijde, ze tu hru pousti az do zakernosti a nakonec dava karty ne za fauly, ale za nasledne hádky a nadávky. A jestli slovacko nas zkusi pokopat, tak u nej to bude procházet… vlastne se mi jeho piskani nelibi, az tuhle sezonu.

    • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

      bongor     před rokem 04.09.2022 16:56 |  
      5 0

      VAR Franěk,to bude zase čistota.

      • Re: Slávisté míří na půdu Slovácka

        pehacko     před rokem 04.09.2022 17:01 |  
        0 2

        A jeste s nim leZka… to bude masakr