Evropská konferenční liga

Slavia - Kluž 0:1

Slavia neproměnila proti Kluži v první půli několik šancí, nastřelila dvakrát tyč a poté inkasovala z ojedinělé šance soupeře. Ve druhém poločase si vytvořila jen velmi málo velkých šancí a důležitý zápas prohrála. V polovině základní skupiny mají všechny týmy v tabulce 4 body.

Trenér Trpišovský poměrně překvapivě postavil na hrot útoku znovu Stanislava Tecla, Yira Sor zůstal opět jen na lavičce náhradníků. Oproti ligovému zápasu s Libercem tak proběhly jen dvě změny v základní sestavě, Jakuba Hromadu nahradil Christ Tiehi a Ewertona Moses Usor. Hned v první minutě slávisté se štěstím vyjeli z presinku soupeře, Provod vedl míč přes polovinu hřiště, dal do strany Juráskovi, jehož střelu stihl zablokovat na roh skluzující obránce. Na druhé straně se do zakončení dostali i hosté po dlouhém autu Camory, také tato akce skončila rohovým kopem, ze kterého nebezpečí pro Kolářovu bránu nehrozilo. V 11. minutě se k hlavičce po rohovém kopu dostal Peter Olayinka, golman Scuffet jeho pokus neuvěřitelně vyrazil. Utkání nabralo očekáváný průběh, slávisté útočili do kompaktní obrany hostů, přičemž jim chyběla překvapivá myšlenka či kvalita provedení, a tak minuty ubíhaly a brankář Scuffet mohl být v klidu. Ve 24. minutě pak překvapil asi úplně všechny Olayinka, když z velkého úhlu poslal na bránu přízemní střelu, která doskákala až k zadní tyči, od které se odrazila zpět do pole. O pět minut později střílel z velké dálky Usor, pomalý pokus sebral Scuffet. Ve 33. minutě zůstal po standardní situaci ve vápně soupeře Kačaraba, míč se k němu nakonec dostal po obehrání vápna z druhé strany a střelu vyrazil Scuffet na roh. Ve 41. minutě měli slávisté hned dvě velké šance, Provod zpoza vápna vystřelil pravačkou do tyče, následně míč vybojoval Usor, předal Juráskovi, ten mu míč vrátil a Usor ve vyložené pozici přestřelil bránu! Následně opepřil atmosféru sudí Maresca, když pustil zákrok na Provoda před vápnem a následně za stejný zákrok udělil Usorovi žlutou kartu. Slávisté navíc hned po rozehrání neubránili ojedinělou a úplně jednoduchou situaci a Janga zblízka skóroval - 0:1. Po hodně frustrujícím průběhu první půle tak šli slávisté do kabin za nepříznivého stavu.

Trenér Trpišovský v poločase nestřídal a otočit skóre se tak snažila stejná sestava jako v první půli. První možnost dostal Olayinka, který vystřelil překvapivě z úhlu z otočky a Scuffet předvedl famózní zákrok. Po rohovém kopu hostů se k hlavičce dostal Yeboah, bránu zblízka minul. Slavia útočila na Tribunu Sever a tlačila se za vyrovnáním, brzdily ji ale nepřesnosti. Hosté navíc využívali každé příležitosti ke zdržování hry, což fanoušky v ochozech přirozeně dráždilo. Po hodině hry přišli na hřiště Ewerton a Sor místo Provoda s Teclem. Ewerton hned rozehrál přímý kop z 25 metrů, Scuffet vyrazil. Pak se ukázal i Sor, po rychlé rozehrávce Koláře přihrál Usorovi, ten ale opět vystřelil jen doprostřed brány. Další šance přišla až v 76. minutě, střídající Traoré se hezky uvolnil ve vápně, střílel pod břevno, kde míč opět vytáhl Scuffet na roh. O pět minut později střílel zpoza vápna Ševčík, bránu o dva metry minul. Tlak Slavie zesílil, Ewerton krásně zasekl míč ve vápně, ale zpětnou přihrávku zablokovala Kluže na roh. Po něm hlavičkoval Traoré z nadějné pozice úplně mimo, další střela Ewertona našla jen náruč Scuffeta. Nastavený čas přinesl jen hromadu nepřesností a Slavia tak překvapivě prohrála s Kluží 0:1 a značně si zkomplikovala cestu za postupem ze skupiny.

3. - Čtvrtek 06. 10. 2022 21:00

Evropská konferenční liga, 2022/2023
0 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

CFR Kluž
CFR Kluž

45. Janga

Komentáře (411)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé