Fortuna liga

Olomouc - Slavia 2:0

Slavia prohrála na hřišti Olomouce 0:2, když neproměnila několik vyložených šancí a sama chybami v obraně nabídla soupeři obě branky.

Trenér Trpišovský tentokrát postavil do základní sestavy Oscara, Jurečku či Traorého, kterého ve středu hřiště doplnili Hromada a Tiehi. K dispozici tentokrát pro drobné zranění nebyl Petr Ševčík. Domácí v zápase spoléhali především na ofenzivní umění Chytila s Růskem. V úvodu zápasu kopali slávisté dva rohy, z žádného nezahrozili. Po druhém z nich ještě přišel centr z hloubi pole, Jurečka nečekal, že se obrana domácích nedomluví, a tak na propadlý míč nedosáhl. V šesté minutě si Douděra naběhl na dlouhý křížný míč, z voleje našel jen Trefila, nikoliv odkrytou polovinu brány. Olomouc poprvé ohrozila branku Koláře o dvě minuty později, vysoký oblouček hlavou po přímém kopu z hloubi pole mířil někam na tyč nebo do šibenice, Kolář se pro míč ale skvěle natáhl a vyrazil jej, slávisté pak ustáli i následnou skrumáž ve vápně. Slávisté kontrovali také docela nepřehlednou situací po vlastním rohovém kopu, hlavičkoval Kačaraba, ale brankář Trefil vyšel z této situace vítězně. Po patnácté minutě slávisté naprosto vyklidili pole, nechali hrát Olomouc a brzy zato byli potrestáni. Centr do vápna odvrátil Kačaraba jen ke Slámovi, a ten nechytatelnou křížnou střelou překonal Koláře - 1:0. Slávisté mohli brzo vyrovnat, Traoré připravil střeleckou pozici pro Tiehiho, který jen velmi těsně z hranice vápna přestřelil bránu. Tlak Slavie pokračoval, Oscar prošel do vápna, kde mu vracel míč patičkou Jurečka, ale Oscar promáchl. Jen o minutu později Ewerton stříleným centrem našel na zadní tyči Douděru, který neuvěřitelně asi ze tří metrů nedokázal dostat míč do sítě, když také netrefil míč, který se od něj jen odrazil mimo bránu. Další šanci měl Jurečka, který se dral za Teclovou přihrávkou do vápna, Zmrzlý jej však dokázal odblokovat. Ve 41. minutě připravil další gólovou šanci Slavie pro Oscara Traoré, levý obránce sešívaných však jen nastřelil ruku Trefila a byl z toho jen roh. O minutu později střílel Ewerton z rohu pokutového území, dvakrát tečovaná střela skončila těsně vedle brány. Slávisté střelecké prokletí do konce poločasu nezlomili, a tak šli do kabin za stejně nepříznivého stavu jako o tři dny dříve, její soupeř vedl 1:0.

Do druhé půle přišli přinést produktivitu do útoku Slavie Sor a Provod místo Tecla s Hromadou. První nadějnou akci vedl Traoré, jednou kličkou se uvolnil do vápna, druhého hráče už neobelstil a byl z toho jen roh. První střelu tak vyslal až v 51. minutě z více než 20 metrů Provod, ale trefil jen Trefila ve středu branky. Na druhé straně neuhlídala obrana Slavie Beneše po centru z přímého kopu, ten hlavičkoval ve vyložené pozici mimo bránu. Slavii to jako varování nestačilo a inkasovala podruhé, když dlouhý nákop Trefila odhlavičkoval Kačaraba opět jen k soupeři, kterým byl tentokrát Chytil, a ten lehce překonal Koláře - 2:0. Zmar Slavie dokumentoval jen o pár minut později Ousou, když z metru překopl úplně prázdnou bránu. Trenér Trpišovský vystřídal Kačarabu, který zavinil obě branky, do obrany se tak zatáhl Tiehi. Když Ewerton prošel podel brankové čáry do pokutového území, jeho přihrávka se dostala k Provodovi, jeho střela byla zablokovaná stejně jako následný pokus Tiehiho. Chaos v obraně Slavie pak vyústil v placírku Zifčáka, která mířila dost mimo. Slávisté byli v křeči, a tak se do šancí dostávali domácí, nikoliv hosté. Zifčák ve velké šanci minul, průnik Růska skončil Kolářovým zákrokem. Slavia zápas mohla klidně vyhrát, kdyby jen proměňovala šance v situacích hráče dva metry před prázdnou bránu. Po Douděrovi a Ousouovi totožnou situaci neproměnil také Traoré, který míč úplně promáchl. V 89. minutě se uvolnil střídající Poulolo, jeho střelu kryl Kolář. V šestiminutovém nastavení už si Slavia šanci nevytvořila, a tak prohrála druhý soutěžní zápas v řadě.

11. - Neděle 09. 10. 2022 19:00

Fortuna liga, 2022/2023
2 - 0
1 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

19. Sláma
54. Chytil

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (739)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé