Evropská konferenční liga

Kluž - Slavia 2:0

Slavia neprolomila střelecké trápení, naopak ještě prohloubila zmar, ve kterém se aktuálně nachází. Opět darovala soupeři naprosto zbytečný brzký gól, sama neproměnila několik šancí, v největší z nich Jurásek podobně jako Ousou v Olomouci přestřelil zblízka prázdnou bránu. Pro postup ze skupiny bude muset Slavia zřejmě vyhrát oba zbývající zápasy.

Trenér Trpišovský přišel vinou zdravotních problémů o všechny tři přirozené hráče na post pravého obránce a také o většinu středních záložníků. Postavil tak na první pohled bláznivou a ultraofenzivní sestavu, ve které hráli Olayinka, Usor, Sor i Tecl a ve středu zálohy ještě vedle Tiehiho další veskrze ofenzivní záložník Traoré. Asistent trenéra Köstl před zápasem vysvětlil, že Slavia nastoupí v rozestavení 3-5-2, kde Oscar bude hrát na postu levého stopera. Domácí nastoupili ve stejné základní sestavě jako před týdnem v Edenu. První střelu na bránu soupeře vyslal hned po 30 vteřinách zpoza vápna Usor, Scuffet míč chytil. Další nadějnou akci rozjela Slavia ve čtvrté minutě, kdy se vymanila z pressingu soupeře, Sor pak utíkal ze strany sám, ale nedokázal míč přesně nahrát před bránu Teclovi. Za další minutu si po pádu ve vápně žádal penaltu Kačaraba, ale faul jeho pádu nepředcházel. V šesté minutě po přetaženém centru Sora střílel David Jurásek, míč tečoval jeden z obránců, ale do sítě nezamířil. Pak se dostali do hry i hosté, z prvního rohu hlavičkoval Matias a trefil tyč. Rozhodčí však ukázali na rohový praporek a po dalším rohovém kopu chtěl odvrátit míč Olayinka nůžkami. Netrefil však míč, ale Muhara a sudí nemohl jinak než odpískat penaltu. Tu proměnil Deac - 1:0. Slavii inkasovaná branka nezlomila, pokračovala ve velkém tlaku, po obléhání vápna soupeře střílel ve vápně Traoré, střelu zablokoval jeden z obránců. Po samostatné akce a dvou kličkách zakončoval v těžké pozici Oscar jen slabě do náruče Scuffeta. Pak střílel z voleje z úhlu Jurásek a Scuffet předvedl famózní zákrok, Tecl se k dorážce nedostal. Jurásek pak skvěle našel ve vápně Tecla, ten ovšem ani na dvakrát nedokázal přihrát spoluhráči, obrana vždy dokázala míč zablokovat. Pak musel být zápas přerušen kvůli nějakému vážnému zdravotnímu problému na tribuně, na hřiště dokonce vjela sanitka. Nehrálo se nějakých 14 minut, sanitka odjela i s dotyčným fanouškem a mohlo se pokračovat. Po rozehrání se Slavia nemohla dostat do tempa, naopak zbytečnou žlutou kartu si vysloužil Jurásek. Ve třetí minutě nastavení připomněl Jurásek, že Slavia exceluje ve spalování nemožného a po stříleném centru Traorého ze dvou metrů přestřelil prázdnou bránu podobně jako Ousou v Olomouci. Když Tecl uvolnil Tiehiho, jeho pumelici vyrazil Scuffet. Vzápětí Usor z rohu našel hlavu Tecla, ten hlavičkoval mimo bránu. Pak přišla přihrávka z hloubi pole na Tecla, ten míč skvěle zpracoval ale opět neprostřelil obranný val. Odražený míč pak napálil zpoza vápna Kačaraba těsně mimo. Slavia svého soupeře v první půli drtila, ale do brány míč nedostala a sama opět lacinou chybou darovala branku soupeři.

Slavia v poločase nestřídala. Obraz hry se nijak nezměnil, Slavia dále obléhala vápno soupeře, který se ani nijak zvlášť nepokoušel pronikat s míčem za polovinu hřiště. Když se jednou dostala Kluž k rohu, byl z toho obrovský závar, který naštěstí skončil míčem v rukavicích Koláře. Slavia se dlouho k ničemu nedostala, až Oscar krásně uvolnil Tecla, ten hledal ve vápně Sora či Olayinku, k odraženému míči se dostal ještě Traoré, ale zase z výborné pozice jen bránu přestřelil. Sora pak na hřišti nahradil Lingr. Slavia byla v křeči, nebyla zdaleka tak nebezpečná jako v prvním poločase a její převaha byla neplodná. Hosté naopak začali hrozit z brejků. Navíc se zranil Kačaraba, kterého na postu pravého stopera nahradil Masopust. V 76. minutě se míč odrazil tentokrát příhodně k Ousouovi, ten ale hlavou v dobré pozici netrefil bránu. Zmar Slavie demonstrovala 81. minuta, kdy se Lingr s Olayinkou nedohodli, kdo bude zakončovat a z velké šance zase nebylo nic. Hřebíček do rakve Slavie zatloukl hlavou Matias po nešťastném rohu, kdy Masopust trefil míčem Oscara - 2:0. Pak už ze slávistů už jen stříkala frustrace spíš než ofenzivní snaha a domácí mohli slavit během jednoho týdne druhé vítězství nad Slavií.

4. - Čtvrtek 13. 10. 2022 18:45

Evropská konferenční liga, 2022/2023
2 - 0
1 - 0
CFR Kluž
CFR Kluž

11. Deac (pen.)
84. Matias

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (772)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé