Domácí pohár

Dukla - Slavia 0:4

Slavia postoupila do čtvrtého kola MOL Cupu, když porazila Duklu na Julisce 4:0. Po slabší první půli vstřelili branky v poslední půlhodině zápasu Ewerton, Masopust, Olayinka a Tecl.

Trenér Trpišovský nijak výrazně nešetřil hráče, v základní sestavě nastoupil jediný mladší hráč Matouš Nikl, kapitán B týmu. Na stoperu tentokrát vedle Ousoua hrál Lukáš Masopust, na hrotu útoku Yira Sor.

Slavia nezačala první půli přesvědčivě. Do úvodní šance zápasu se ve 12. minutě dostala Dukla po ztrátě Masopusta. Havelka postupoval sám s Adediranem na Ousoua, africký útočník nakonec zakončoval ve velké šanci vedle. Sešívaní se snažili soupeře zatlačit, ale územní převaha vedla jen k neadresným centrům, s kterými si domácí obrana věděla rady. Dukla pak podnikala nebezpečné brejky do naší obrany, která nepůsobila příliš jistě. Přispěl k tomu dvakrát i brankář Kolář svou nepřesnou rozehrávkou, kdy domácím namazal před vápno. Ve 40. minutě se do další nadějné příležitosti dostal Ullman, náš gólman ale dokázal zakročit. Míč do sítě dostala Dukla až ve 45. minutě, kdy umístil centr hlavou na zadní tyč Moulis. Pomezní rozhodčí ale zaznamenal zjevný ofsajd, takže branka nemohla být uznána.

Na velmi špatný výkon z první půle reagoval trenér Trpišovský hned dvojím poločasovým střídáním. Ze hřiště odešli Douděra a Sor, nastoupili Kačaraba s Teclem. Slavia po pauze viditelně přidala a její územní převaha byla značná. Přesto si další gólovou šanci připsala po hodině hry Dukla, kdy naší obraně utekl Kim. Z mírného úhlu ale Koláře nepřekonal! O pár minut později přišel další klíčový okamžik, kdy si Tecl dobře odstavil tělem Pirocha, míč odrazil před vápno Holiš, odkud pohotově umístil míč k tyči Ewerton. Čtvrtečka se za dobře skrytou ránou natahoval marně a Slavia šla do vedení 1:0! V 70. minutě se pěknou dalekonosnou střelou prezentoval Jurásek, Čtvrtečka ale tentokrát s vypětím všech sil zvládl zakročit. V 74. minutě už byl krátký na bombu Masopusta, který si první našel odražený míč ve vápně a prudkou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0! Dukla mohla korigovat v 89. minutě po přímém kopu, který do protipohybu Koláře tečovala naše zeď. Míč se však snesl jen na břevno. Slavia pak v samotném závěru udeřila ještě dvakrát - nejprve opakovanou střelou prostřelil Čtvrtečku Olayinka, poté se prosadil i Tecl, který si hlavičkou obhodil špatně vyběhnutého brankáře a pohodlně skóroval do odkryté branky.

Slavia tak nakonec vyhrála rozdílem třídy 4:0, což je paradoxní v kontextu, kdy její výkon dlouho nebyl dobrý a zajímavé příležitosti počítala hlavně Dukla. Své šance ale nevyřešila dobře, a tak do osmifinále domácího poháru postupují přesvědčivým výsledkem sešívaní.

3. - Středa 19. 10. 2022 18:00

MOL Cup, 2022/2023
0 - 4
0 - 0
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

SK Slavia Praha

Komentáře (314)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé