Evropská konferenční liga

Ballkani - Slavia 0:1

Slavia po špatném výkonu porazila Ballkani 1:0 brankou Lingra ze 75. minuty. Po výhře Sivassporu nad Kluží se však Slavii postup ze skupiny vzdálil, musí totiž doufat, že v posledním kole za týden Kluž doma ztratí body s Ballkani.

Trenér Trpišovský postavil do velké míry stejnou základní sestavu jako v derby, jen místo Hromady s Jurečkou hráli Tiehi a Sor. Peter Olayinka vybojoval hned v první minutě rohový kop, ten ale rozehráli slávisté prachbídně a mohli být rádi, že z toho nebyl brejk soupeře. Slávisty to ale neprobudilo, Tiehi školácky přišel ve vlastním vápně o míč a Kolář musel vyrážet střelu Korenici. Tiehi mohl svou chybu napravit na druhé straně, hledal v dobré pozici Olayinku, obrana však odvrátila na roh. První zakončení Slavie si připsal na konto Lukáš Masopust, který hlavičkoval po centru z přímého kopu vysoko nad bránu. Slavia měla mírnou územní převahu a v 16. minutě si vytvořila vyloženou šanci. Douděrův centr totiž dobře netrefil Sor, nahrál však tím ideálně Olayinkovi, který z vyložené pozice trestuhodně přestřelil bránu. Jinak se však hra Slavie utápěla v nepřesnostech a hrál se prakticky vyrovnaný zápas. Střela Tiehiho zpoza vápna nebyla vůbec nebezpečná. Sivasspor tou dobou navíc vstřelil branku Kluži, což Slavii významně snížilo šance na postup ze skupiny. Ve 28. minutě Jurásek získal míč a vyslal do brejku Sora, ten ukázal svou pověstnou rychlost, ale zakončoval už z velkého úhlu a bránu minul. Dalších pět minut se zase nedělo vůbec nic zajímavého, až po vyhrané hlavičce Olayinkou střílel z 25 metrů Tiehi, Frasheri s obtížemi míč chytil. Oscar z podobné pozice vzápětí bránu daleko minul. A zase se hra Slavie propadla do deprese, dominovaly nakopávané míče a naprosto jednoduché ztráty. Sešívaní se tím přizpůsobili hře soupeře a o nějaké pohledné hře se nedalo vůbec mluvit. První obrovskou šanci si Ballkani vytvořilo ve třetí nastavené minutě první půle, když slávisté propadli na útočné polovině a byl z toho brejk tři na dva. Ten zakončil střelou Krasniqi, bránu minul jen o centimetry. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, Slavia bohužel navázala na velmi špatné výkony v základní skupině Evropské konferenční ligy a také tento večer předváděla výkon hluboko pod své možnosti.

Žádný z trenérů v poločase nestřídal. V první akci druhé půle hlavičkoval v téměř neřešitelné pozici Olayinka mimo bránu. Pak se zase více nehrálo, než hrálo, často se ošetřovalo a když už se hrálo, byli hráči na obou stranách až komicky nepřesní. V 54. minutě to snad z 30 metrů zkusil z přímého kopu Jurásek, Frasheri míč bez problémů chytil. V 56. minutě se hráči Ballkani hodně zlobili, že dánský sudí neodpískal penaltu po souboji Masopusta s Krasniqim, který si v něm zvrtl kotník a dlouho ležel na trávníku, nakonec musel být střídán. Než se tak stalo, hráli slávisté pár minut přesilovku, nevyužili ji však vůbec k ničemu. V 62. minutě střílel z úhlu Masopust, míč však vůbec neatakoval brankovou čáru a zamířil k rohovému praporku na autové vhazování. Po faulu Emerllahua na střídajícího Ewertona kopali slávisté přímý kop ze 17 metrů. Střílel sám Ewerton, ale obránce Thaqi míč zvedl na roh. Sivasspor navíc vstřelil v Turecku druhou branku Kluži a brzy nato také třetí. Slávisté si vytvářeli čím dál větší územní převahu, ale bez šancí vstřelit branku. Ta nakonec přišla poté, co domácí odvrátili jeden z rohů jen za vápno k Usorovi, jeho zpětná přihrávka prošla do vápna k Juráskovi, ten centroval na zadní tyč, kde byl Lingr, který hlavou procpal míč do sítě - 0:1! Ballkani pak začalo hrozit i směrem dopředu, slávisté se k brejkům nedostávali a tak se hrál celkem vyrovnaný zápas. V úvodu devítiminutového nastaveného času Masopust neuvěřitelně podskočil dlouhý míč, Berisha za ním míč volejem pořádně netrefil, ale paradoxně tím málem vstřelil branku, koníček o zem letěl do šibenice, ale Kolář se skvěle vytáhl a míč vyrazil na roh. Po něm zakončoval naprosto nehlídaný Koc a Kolář předvedl další výtečný zákrok. V páté minutě nastaveného času sudí ušetřil domácí od penalty po jasném faulu na Tecla. Ve zbytku nastaveného času se ještě pro zápas se Sivassporem vykartoval Usor, slávisté už veškeré nakopávané míče odvrátili a mohli se radovat z vítězství, to však kalí fakt, že po výhře Sivassporu nad Kluží se jim postup ze skupiny vzdálil.

5. - Čtvrtek 27. 10. 2022 21:00

Evropská konferenční liga, 2022/2023
0 - 1
0 - 0
FC Ballkani
FC Ballkani

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

75. Ondřej Lingr

Komentáře (314)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé