Domácí pohár

Slavia - Vyškov 4:0

Slavia postoupila do semifinále MOL Cupu po výhře 4:0 nad Vyškovem, o kterou se postarali Jurečka, který vstřelil dvě branky, Lingr a Matěj Jurásek.

Trenér Trpišovský podle očekávání obměnil sestavu oproti nedělnímu zápasu se Slováckem. Do brány se postavil Aleš Mandous, druhou šanci po teplickém výbuchu dostali David Pech a Ewerton. Poprvé na jaře nastoupil na stoperu Taras Kačaraba, který se postavil vedle svého tradičního parťáka Aihama Ousoua. V záloze hráli Ševčík, Lingr a Oscar, na pravém křídle Matěj Jurásek a v útoku Václav Jurečka. Za hosty nastoupil v bráně Antonín Kinský, který ve Vyškově hostuje právě ze Slavie. František Matys naopak zůstal jen na lavičce náhradníků. Úvod zápasu přinesl aktivní fotbal z obou stran, hosté rozhodně nepřijeli jen bránit a snažili se o aktivitu směrem dopředu. Slávistům se tak nabízel prostor k útočným akcím. V první desetiminutovce to však nevedlo k žádným střeleckým pokusům, jen několika nedotaženým akcím v okolí pokutového území. To se změnilo ve 12. minutě, kdy centroval od levé postranní čáry David Jurásek, míč si uvnitř malého vápna našel Ondřej Lingr a poslal míč hlavou do sítě - 1:0! Na vstřelený gól navázali slávisté v 16. minutě krásnou kombinací, po které se míč dostal k volnému Ewertonovi uvnitř velkého vápna a ten technickou střelou trefil tyč! V 19. minutě už se radovali slávisté podruhé a byla to opět krásná akce. Přesný centr Ousoua z hloubi pole nadzvedl za sebe Matěj Jurásek pro úplně volného Jurečku a ten se tváří v tvář Kinskému nemýlil - 2:0! Brzké inkasované branky měly vysoce negativní vliv na hru Vyškova a brzy přišla třetí branka. Další pěkná kombinace vyústila v centr Pecha na zadní tyč, kde míč dopravil do sítě Matěj Jurásek - 3:0! Slávisté pokračovali v krasojízdě, obří šance spálili Lingr a Ewerton, vzápětí Jurečka usměrňoval střílený Ševčíkův centr těsně mimo. Když Ewerton zkusil střelu z 25 metrů, vytáhl se Kinský parádní robinsonádou. Po této střele nějakou dobu další šance nepřicházely, slávisté spíše kombinovali ve středu hřiště. K první šanci se dostali i hosté, Kanakinama prošel podél vápna až ke střele z výborné pozice, bránu naštěstí přestřelil. Brzy poté se do šance dostal i Lacík, ten bránu pro změnu minul ze strany. Na druhé straně to zkusil Pech levačkou z hranice vápna, střele však chyběla razance a Kinský ji lehce lapil. Poločas tak skončil zaslouženým vedením Slavie 3:0.

Hosté v poločase dvakrát vystřídali, změnili rozestavení na tři stopery a do hry se dostal František Matys. Přesto slávisté mohli hned z první akce druhé půle skórovat, Jurečka však hlavičkoval z ofsajdu a jeho branka tak platit nemohla. Vzápětí se ukopl Matěj Jurásek, čímž místo centru poslal na Kinského střelu, mladý brankář hostů byl pozorný. V 54. minutě si na dlouhý míč z hloubi pole naběhl David Jurásek, krásně si jej zpracoval a připravil ke střele, tu skvěle vyrazil Kinský. Další šanci měl Matěj Jurásek v 61. minutě po pohledné kombinaci a přihrávce Ewertona, Kinský jeho pokus fantasticky vyrazil na roh. Ten však hosté nezvládli ubránit a po zpětné hlavičce Lingra dorazil míč zblízka do sítě Jurečka - 4:0. Lingr pak krásně uvolnil Ewertona, jeho průnik ale nakonec skončil neúspěchem. Po chybě hostů šli slávisté do přečíslení, to zakončil Jurečka střelou nad bránu. Dvě velké šance pak spálil Ewerton, jednou netrefil z vyložené pozice bránu a podruhé udělal Kinskému dlouhou kličku a míč už nestihl na hřišti. Po chybě Kinského v rozehrávce se do vyložené pozice dostal Zafeiris, bránu ovšem přestřelil. Na hřiště pak přišli Traoré, Zafeiris a van Buren. V 78. minutě utekl za obranu van Buren a při kličce Kinskému byl faulem poslán na zem, radost z penalty však tribunám zhatil VAR, který našel ofsajd. Na druhé straně chyboval při rozehrávce Ousou a střídající Bayo střílel z vyložené pozice do boční sítě. Pozoruhodný průnik van Burena nedokázal zakončit ve vápně rovněž čerstvý Douděra. Jurečka pohrdl šancí na hattrick, když si nedokázal zpracovat míč za obranu. Branka nepadla ani z několika dalších nadějných situací a Slavia tak postoupila do semifinále MOL Cupu po výhře 4:0. V semifinále se Slavia může utkat se Spartou, Bohemians nebo Českými Budějovicemi.

Utkání zhodnotil trenér hostů Jan Trousil: "Pro nás pro všechny to byla obrovská vysoká škola. Jsem rád, že jsme tento zápas absolvovali. Nikdo z hráčů kromě Klesy, kterému je 40 let, nikdy nehrál zápas na takovém stadionu v takové atmosféře. Chtěli jsme být důstojným soupeřem, snad se nám to aspoň částečně povedlo. Kluci si takovým zápasem musí projít, když se chtějí zlepšovat. Pro nás začíná soutěž v neděli, na to se musíme připravit. Dnes to byl pro nás kvalitní intervalový běžecký trénink. Bavili jsme se o tom, ale na to úplně nejde kluky připravit. Nemůžu se na kluky zlobit, každý, kdo ligu nehrál, si musí zápasy na Slavii nebo na Spartě projít, aby si na to zvykl. Druhá liga je úplně jiná. Tento zápas byl pro nás odměnou za to, že jsme dokázali vyřadit Jablonec i Zlín. I já jsem takový zápas ještě netrénoval." Na dotaz deníku Sport, zda zkoušel Vyškov intervenovat a změnit pořadatelství, které určil los, trenér Trousil řekl, že nikoliv. "Rozdíl mezi Vyškovem a Slavií by byl stejný, i kdybychom hráli doma. Mám tu kamarády, s Jardou Köstlem děláme profi licenci, máme v týmu Tondu Kinského a Frantu Matyse. Co se týče boje o postup, ambice máme, ale nestojí to tak, že musíme nutně postoupit tuto sezónu. O postup si to rozdá sedm nebo osm manšaftů. První ligu určitě chceme hrát. Jsme rodinný klub, který něco buduje a chce se dostat výš. Jsem rád, jak se kluci prezentují v druhé lize a jak se prezentovali v MOL Cupu. Co se týče případného azylu pro první ligu, to je věc vedení a majitelů, do toho já se nemíchám."

Za Slavii přišel hodnotit zápas jako už tradičně Jaroslav Köstl: "Jsme moc rádi, že jsme to zvládli, pohár pro nás znamená hodně. Rozhodl přístup v začátku utkání, tam se to celé lámalo. Vyškov přijel trošku s větším respektem, my ten tým známe, víme, co dokáží. O jejich kvalitě více vypovídá jejich výkon až po té třetí brance. Pochvala pro naše hráče za dobrý úvod. Asi by ten zápas byl zajímavější na hřišti soupeře, na druhou stranu pro kluky Vyškova je zase zážitek hrát tady v Edenu. Mají spoustu talentovaných hráčů, jejich ofenzivní hráči mají ligové parametry, mohli se tady ukázat. Pro nás jsou zápasy na hřišti soupeře samozřejmě náročnější. Nám pomohlo, že jsme nemuseli nikam cestovat. Tonda Kinský je skvělý brankář, my ho sledujeme pečlivě, byli jsme několikrát v Drnovicích na něj se podívat. Hodně se o něj stará Štěpán Kolář, má tu s Tondou individuální tréninky, tento týden to tak tedy nebylo, když jsme hráli proti sobě. Vyškov sám má také výborného trenéra golmanů. Pro nás to je velký příslib do budoucna. Posunul se hodně po sportovní i lidské stránce a věříme, že jednou u nás udělá velkou kariéru. Za široký kádr jsme strašně rádi. Zatím jsme stále v začátku jara, přijdou zranění, karty, každý tým to zažije. Proto také dnes chytal Aleš Mandous. Změny dnes byly, ale jsme rádi, že to tým zvládl. Kluci, co dnes nebyli v nominaci, měli dnes kvalitní trénink a připravují se na zápas v Českých Budějovicích. My jsme první v tabulce, Vyškov hraje na čele druhé ligy, takže africká cesta asi svůj přínos má. My jsme se na dnešní zápas připravovali i u videa, jako na zápas evropských pohárů, i naši rychlí stopeři měli občas problémy s rychlými hráči soupeře. Budějovice se snaží hrát fotbal, chtějí hrát kombinačně, víc než v minulosti. V Plzni odehrály skvělý zápas. V lize si nevyberete, tam je to často o prvním gólu. My se budeme snažit hrát svou hru, abychom vstřelili branku, ale vždy stojí proti vám i soupeř. Do semifinále nemáme žádné přání, prostě potřebujeme vyhrát dva zápasy a porazit dva ze tří soupeřů, kteří tam zbyli."

čtvrtfinále - Středa 01. 03. 2023 18:00

MOL Cup, 2022/2023
4 - 0
3 - 0
SK Slavia Praha
MFK Vyškov
MFK Vyškov

Komentáře (149)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Vyškov

    Ladislav (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 17:03 |  
    2 0

    Sestava: Mandous - Pech, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek - M. Jurásek, Ševčík, Lingr, Oscar, Ewerton - Jurečka
    (z nedělní jedenáctky zůstali v sestavě jen Aiham Ousou a David Jurásek, po dlouhé době chytá Mandy a poprvé nastupuje Taras)

    Lavička: Stejskal, Ogbu, Olayinka, Zafeiris, van Buren, Douděra, Traoré


    Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2023 17:05) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia - Vyškov

      witty13     před rokem 01.03.2023 17:23 |  
      2 7

      Za me trochu skoda ze David Jurasek hraje porad. Prijde mi ze ho trochu pretezujem, mozna mohl byt Oscar na levo a ve stredu zalohy nekdo jiny

      • Re: Slavia - Vyškov

        Ladislav (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 17:48 |  
        4 0

        On tam Trpiš na dnešek už nikoho defenzivního nemá, min. jeden musí být na lávce (Ibra) a navíc Oski se svou technikou a kreativitou je platnější ve středu hřiště i když jako univerzál zahraje i jiné posty ...

        • Re: Slavia - Vyškov

          witty13     před rokem 01.03.2023 18:29 |  
          3 0

          Kricfalusi, Nikl? Jako zase nerikejme ze nejde… oba si s ackem uz kopli, trenovali… a prece jenc pro vsi ucte, je to vyskov

          • Re: Slavia - Vyškov

            Ladislav (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 18:33 |  
            3 0

            Na lávce nejsou a vycházím jen z nominace na dnešní zápas ...

            • Re: Slavia - Vyškov

              witty13     před rokem 01.03.2023 18:36 |  
              2 0

              Chapu, ale nas kadr neni 11+7… takze za me trosku skoda ze Jurasek bude hrat 90 minut, a o vikendu zase… zrovna ted neni v takove pohode. Doufejme, ze kdyz nic jineho, tak si treba da gola a pomuze mu to do pohody

              • Re: Slavia - Vyškov

                Ladislav (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 18:55 |  
                1 0

                Hlavní problém bude, že všechna mužstva mají na lávce jen 6 hráčů plus brankáře, takže pravidlo o větším počtu, které platí ve světě a konečně ho do ligy zavedla i LFA , evidentně neplatí v Mol cupu, FAČR zaspal ...
                A jinak, co my víme, třeba v ČB nastoupí na levém beku Oscar ?

  2. Re: Slavia - Vyškov

    Arya     před rokem 01.03.2023 17:11 |  
    4 0

    Super sestava, jdeme na ně!

  3. Re: Slavia - Vyškov

    mengy11     před rokem 01.03.2023 17:13 |  
    5 2

    sestava moc pěkná... pokud by měl někdo funkční odkaz, tak sem s ním :D

  4. Re: Slavia - Vyškov

    Arya     před rokem 01.03.2023 18:23 |  
    4 0

    Safra kluci zpomalte, mám 3:0 poločas a celkově 5:1 v tipovačce :-)

    • Re: Slavia - Vyškov

      Wulfstan (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 18:28 |  
      6 0

      Já mam poločas taky 3:0, góly Jurečka, Jurásek M., Lingr. Ale asi mi to ti holomci zkazí. :-)

      • Re: Slavia - Vyškov

        Arya     před rokem 01.03.2023 18:32 |  
        7 1

        Ale Kinský chytá dobře!

    • Re: Slavia - Vyškov

      ezechiel     před rokem 01.03.2023 18:33 |  
      3 0

      já dal jen 3:0, byl jsem přízemní

  5. Re: Slavia - Vyškov

    Wulfstan (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 18:23 |  
    6 0

    Tak to je válec, to jsem nečekal.

    • Re: Slavia - Vyškov

      ezechiel     před rokem 01.03.2023 18:37 |  
      4 1

      já tedy nečekal nic jiného...

  6. Re: Slavia - Vyškov

    DKNL     před rokem 01.03.2023 18:44 |  
    0 0

    V Nėmecku to nejde☹️

    • Re: Slavia - Vyškov

      spravnej_jezedak     před rokem 01.03.2023 18:52 |  
      0 0

      Drive jsem změnil zahraniční IP na českou pomocí VPN klienta z google play. Fungovalo to, ale pak mi vyskakovaly reklamy, i když jsem aplikaci nepoužíval.. Na přesný název apky už si bohužel nevzpomínám…

    • Re: Slavia - Vyškov

      Pert     před rokem 01.03.2023 18:52 |  
      0 0

      Na Slovensku taky ne, takže Tipsport. Ale musíš vsadit alespoň 30 Kč.

  7. Re: Slavia - Vyškov

    necich     před rokem 01.03.2023 18:47 |  
    8 0

    Takhle nějak se bojuje o dres.. Super..

  8. Re: Slavia - Vyškov

    ezechiel     před rokem 01.03.2023 18:54 |  
    8 0

    Safra, ten Liberec fakt dokázal vyrovnat

  9. Re: Slavia - Vyškov

    ezechiel     před rokem 01.03.2023 19:24 |  
    2 0

    že já dneska nedal toho žolíka... do tipovačky

  10. Re: Slavia - Vyškov

    Sníža     před rokem 01.03.2023 19:31 |  
    8 1

    Zajímavé utkání, kde musím vyzdvihnout bojovnost a chuť hrát fotbal, ale taky vynikající výkon Kinského. Máme dobrého mladého gólmana.

  11. Re: Slavia - Vyškov

    torn     před rokem 01.03.2023 19:31 |  
    6 0

    Mick a Zafeiris. To Vyškov skoro lituji.

  12. Re: Slavia - Vyškov

    ezechiel     před rokem 01.03.2023 19:38 |  
    13 0

    Zafeiris Buren to je kolotoč...

  13. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    kondorr     před rokem 01.03.2023 19:54 |  
    15 0

    Super konečně se zadařilo v tipovačce mám i střelce jenom škoda že Liberec to posral Červ nedal penaltu.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      mig52     před rokem 02.03.2023 06:23 |  
      2 1

      Tak schválně ji nezazdil. Si vzpomeň na naše občasné exekutory.:(((

  14. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    carevitchando     před rokem 01.03.2023 20:10 |  
    2 2

    Vyškov nestačil, naše kluky zápas bavil. V semifinále chci rudé a v Edenu, ve finále pak lehčí trénink proti ČB nebo vačnatcům.

  15. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    Merlinus (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 20:29 |  
    16 0

    Dneska super speaker na TS. Už dlouho jsem se takhle nebavil nad nápady, co s chorály. Na takový zápas s takovým vývojem ideální rozptýlení. :-)

  16. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    Leksel     před rokem 01.03.2023 20:32 |  
    6 0

    Do začátku vstoupil Vyškov sebevědomě ofenzívně, ale postupem doby jsme převzali aktivitu a kontrolu balonu, což se záhy projevilo i na skóre. Líbili se mi oba Jurásci, Zafeiris opět předvedl svůj obrovskej potenciál, Ewerton tam měl gólovky, který bohužel neproměnil. Příchod Burena to opět vepředu ještě víc rozkmital a chvílemi to bylo vyložený bago, nicméně šanci na čestný gól dala Vyškovu Ousouova minela, která ale vyšla naprázdno. Jediný, co se mi dneska nelíbilo, byl pokřik "Dejte jim bůra", kterej bych chápal proti rudochům nebo Plzni, ale ne proti druholigovýmu Vyškovu, kterej se z Edenu nepodělal a snažil se hrát fotbal. Bylo mi z toho trapně. Zápas se mě potěšil, včetně výkonu chudáka Kinského.

  17. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    pehacko     před rokem 01.03.2023 20:33 |  
    7 1

    Skandovani pana rezisera “zlevnete papriku” považuji za hlavni zazitek vecera!

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Arya     před rokem 01.03.2023 22:02 |  
      4 2

      Asi místo "chleba levnější nebude" budeme říkat "paprika levnější nebude" :-)

  18. Takže dnes v klidu,

    Slávista 51     před rokem 01.03.2023 20:46 |  
    6 0

    jak jsme si to představovali.
    Škoda že to Liberec nedotáhl do vítězného konce.

    • Re: Takže dnes v klidu,

      žbl68     před rokem 02.03.2023 07:05 |  
      1 0

      obrovská škoda - byl to masakr ... :-(

  19. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    pf     před rokem 01.03.2023 21:13 |  
    2 0

    Skvělý přístup obměněné sestavy víceméně s hráči z lavičky, kteří k utkání přistoupili s respektem a rychle rozhodli o pohodlném postupu, předvedli hladový a dominantní výkon proti nevyzpytatelnému soupeři. Těší mě dva góly václava jurečky, zasloužil by víc času na hřišti. Po čtvrtém gólu už tempo opadlo a v ochozech to upomínalo exhibici, kdy se zkoušely nové varianty chorálů. Občas to upomínalo sokolské cvičení, ale někdy to bylo úderné jako při pokřiku SKS. Takže díky za další pohodový zimní večer a těším se na los semifinále, já osobně bych si přál vršovické derby, ať to má grády:)

  20. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    popin     před rokem 01.03.2023 21:22 |  
    4 13

    Stručně - Oskar musí hrát, byl všude, pořád chce hrát, troje plíce. Pech je opravdu omyl. Kacaraba v pohodě. Kinský skvělý.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      torn     před rokem 01.03.2023 21:30 |  
      8 0

      Dej mu ještě trochu času.
      Trochu mě štve, že dříve jsme potřebovali posile dát tak půl roku. Poté se naučila náš herní styl a byla většinou velmi užitečná. Dnes se hráč ve většině případů prosadí nebo neprosadí v prvním měsíci.
      Mimochodem výkon proti Vyškovu ti asi neposkytne ideální vhled do užitečnosti všech hráčů. Vyškov hrál docela odvážně, což většina nezkusí.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Harvey     před rokem 01.03.2023 21:54 |  
      2 4

      Ty seš Pech?

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Leksel     před rokem 01.03.2023 22:54 |  
      7 0

      Tak dnešní l Pech mě proti tomu zoufalýmu Pechovi s Teplicema celkem příjemné překvapil a doložil to i “asistenčním” pasem na Matěje Juráska.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      vlk30 (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 02:23 |  
      9 0

      Nevím možná si omyl ty, já znám dost lidí od fotbalu z MB, protože bydlím kousek od bolky a všichni tvrdí že je hodně dobrej. Znají dost dlouho, no je možný že ty jsi takový skvělý expert a poznáš to po dvou zápasech.

  21. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    vlk30 (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 21:28 |  
    5 0

    Prvních 25-30minut top. Poté trochu úspornější výkon. Druhá půlka poznamenána nepromenovaním šancí, neuznanym gólem či odvolanou peckou. To by nás v lize mohlo mrzet i když za ty dvě druhé věci nemůžeme. Návštěva celkem slušná, v temných dobách vlastně ještě nedávných tolik lidí nechodílo ani na ligu. Teď vyhrát na budvaru a pak doma s prazdrojem obé patří do pulitru.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      mig52     před rokem 02.03.2023 06:19 |  
      3 4

      Já myslím, že klukům trochu "lechtala" v hlavě skutečnost, že je v brance Kinský a podvědomě ho nechtěli rozstřílet. Vždyť je náš!!!! Proto po půlhodině sundali nohu z plynu.


      Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2023 06:20) . Zobrazit původní komentář

  22. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    pehacko     před rokem 01.03.2023 21:39 |  
    4 3

    Mick Van Buren!!! To bylo od TS skvele

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      PetCC     před rokem 02.03.2023 19:20 |  
      1 0

      Dík, já to odpoledne nenašel, tak jsem myslel, že to bylo jen online.

  23. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    slavista23     před rokem 01.03.2023 22:05 |  
    1 0

    Když Lingr střídal kdo měl po něm ©??

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        slavista23     před rokem 01.03.2023 22:53 |  
        1 0

        A po Ševovi?

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          stefi     před rokem 02.03.2023 06:25 |  
          2 0

          Traoré.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            slavista23     před rokem 02.03.2023 10:16 |  
            1 0

            Dík

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        slavista23     před rokem 02.03.2023 10:16 |  
        1 0

        Děkuji

  24. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    IJS     před rokem 01.03.2023 22:36 |  
    8 0

    Docela mně překvapilo, jak úplně jiná sestava než v neděli, byla dominantní. Byl to doslova "cvrkot" jak si to kluci dávali a jak sprintovali. Přišlo mi to jako boj o základní sestavu! Fakt se mi fotbal líbil! Po kritice v zápase s Brnem, byl tentokrát Ševčík tvůrcem hry a asi nejlepší hráč na hřišti. Mile mě překvapil Pech. Hrál zodpovědně a měl dobré akce po pravé lajně. Nahrál na 3. gól. Nevím, proč je v diskusi opět kritizovaný! Kačarabu jsem viděl letos poprvé a byl fakt spolehlivý a s výbornou hlavou. Samozřejmě je soupeř až zas neprověřil! Stále se nedaří Ewertonovi. Mohl dát dnes minimálně dvě branky, ale on si v koncovce nevěří. To naopak Venca Juračka je typický koncák a pokud je v šanci - dál gól. Myslím, že v ČB bude v základu. Výborný byl Oscar. Netvořil hru, ale byl všude a zastavoval všechny soupeřovi útoky. Nějak jsem tam neviděl Provoda. Ani na lávce. Nevíte něco bližšího?

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      rak (přítel SN)     před rokem 01.03.2023 23:51 |  
      1 0

      Odpoledne jsem psal, koho bych rád dnes viděl na hřišti a trenéři to téměř vše splnili :) . Když se teď mluví o stoperech, dost často se na Tarase nějak zapomíná. Neprávem. Ewerton párkrát přišel o míč, pak nedal tu loženku. Měl tam ale také dost pěkných věcí, má velmi dobré zrychlení i rychlost. Pořád doufám, že jeho potenciál ještě využijeme. Evidentně potřebuje získat více sebevědomí a také dát více gólů. Bylo vidět, že ten jeden, co dal na jaře z trestňáku prožíval. Oscar byl skvělý. Největší problémy jsem měli s defenzívou, když nebyl k dispozici ani Holeš, ani Hromada, ani Oscar.
      Takže dnes mně mrzí jen ta Červova neproměněná penalta v Liberci. Je třeba i dále mít štěstí na los, tedy doma Budějky. Ať si to rozdá Sparta s Bohemkou a Bohemka jí vrátí nedávný debakl. No, ale jinak myslím, že spíše vyfasujeme Spartu my a ještě na Letné. Naposled nás z poháru vykopla po velmi špatném našem výkonu. Před tím ale jsme jí několikrát naopak porazili my.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Hesmir (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 08:33 |  
        1 0

        Ted na to koukám ze záznamu, a sice něco zazdil, ale nebyl to Ewerton kdo dával patičku (takže předfinálku) na centr zleva a pak i on přenášel hru na Pecha, centrujícího na třetí gól? Takže sice neměl body, ale herní inteligencí přispěl k bodům jiných. No a Pechův centr, to bylo po těch ústřelech a stech zpracováních Douděry jako z dob Cufo - Bahovských. Jurečka supr zakončení, i když po tom sklepnutí hlavou ten první dotyk velké špatné, štěstí že to hosté nestíhali. A Kinský WOW.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      mig52     před rokem 02.03.2023 06:15 |  
      4 1

      Přesně, hlavně bychom měli víc respektovat, že Jurečka je hroťak a ne křídlo. Když bude po lajně nahánět protihráče k našemu vápnu, tak jeho potenciál nevyužijeme, ale zavaříme.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        LubNer     před rokem 02.03.2023 08:22 |  
        2 7

        to je stejné jak s MvB... tam není ani on ani VJ doma. Včera ukázal, kde má hrotový útočník být.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      necich     před rokem 02.03.2023 06:38 |  
      6 0

      Vypadá to, že Provi bude ten druhý hráč, o kterém mluvil JiT po Teplicích. Jako, že podal nedůstojný výkon hráče Slavie..

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Taky     před rokem 02.03.2023 08:26 |  
        2 0

        Já to pochopil tak, že Provod je nemocnej a patřilo to na Ewertona.

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          necich     před rokem 02.03.2023 10:09 |  
          2 0

          Zmínku o nemoci Provoda jsem právě nikde neviděl, ale je možný že to je jak říkáš.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            PetCC     před rokem 02.03.2023 19:23 |  
            0 1

            Dneske v preview na Budějovice bylo jasně řečeno, že Provod není v tréninku.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      žbl68     před rokem 02.03.2023 07:04 |  
      6 0

      obrovská škoda - měli na to je vyřadit a moc líto je mi Červa - celý zápas 100% a pak penalty :-/

  25. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    Lunaris     před rokem 02.03.2023 00:30 |  
    12 1

    Radši spartu v SF doma než finále u nich, co myslíte?

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      žbl68     před rokem 02.03.2023 07:02 |  
      2 0

      spartu vybuší klokani :-)

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Slávista 51     před rokem 02.03.2023 07:51 |  
        3 0

        BYLO BY TO ZAPOTŘEBÍ,,
        nějak jim " narůstá hřebínek " !

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          žbl68     před rokem 02.03.2023 10:48 |  
          1 0

          on spadne kdyby jim nepomohlo štěstí - penalty - tak by nepostoupili ... jinak to byl hodně brutální zápas .... ten haraslovák by potřeboval 72hodin nonstop máčet ve vltavě ...

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            Mesiaš     před rokem 02.03.2023 14:26 |  
            1 2

            Gebremu zlomil nohu

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              žbl68     před rokem 02.03.2023 15:07 |  
              1 0

              dement .... celý zápas byl zralej na to posadit ho na hodně dlouho do báňe .... to snad ani krejči nebyl tentokrát za takový arci how*do .....

  26. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    mig52     před rokem 02.03.2023 06:42 |  
    23 1

    Tak mne nejvíc zaujaly dvě věci související se Zafim. Nadchl mne v akci, předcházející penaltě, která byla odvolána. Měl balón uprostřed hřiště a mohl dávat přihrávku doprava na úplně volné křídlo. Bylo by to velmi dobré řešení, následoval by zřejmě centr do vápna... . Jenže on si všiml, že před ním na pozici hrotu je spoluhráč. A tak zvolil mnohem obtížnější řešení, kolmou průnikovku na něj. Chtělo to cizelérský um, protože dát to větší silou, balón by shrábl gólman. A on to parádně zvládl, dal to naprosto ideálně do sóla, gradujícího kličkou a penaltou. Škoda centimetrového ofsajdu, ta akce si gól zasloužila. Za druhé, jsem nadšen, jak chce Zafeiras pořád hrát, furt se nabízí, maká do defenzivy. Fakt to není druhý Baluta, jak zde někdo trefně napsal. Jen mám pocit, že by ho měli trenéři spíš trochu krotit, dát mu jasné úkoly, co po něm chtějí a co má přenechat jiným, aby to nebylo kontraproduktivní a třeba i chaotické. Prostě to "učesat". Aby se nám, ogar, nezahltil.


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2023 07:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      LubNer     před rokem 02.03.2023 08:19 |  
      3 7

      Zafeiris je pecka, kterou neumíme momentálně ani docenit. Modlím se za to, aby se nezranil. On je jako motorová myš. Zkazí pár věcí, ale kdo nic nezkazí nic nedokáže. 3 věci mne celkem včera překvapily : téměř 7 tisíc lidí, 150 lidí z Vyškova a spíkr na TS. Nevím proč se od toho upustilo, ale to fandění na sektory nebo na půlky , kdy jedna sedí, to je přeci super. no a ten malý frája byl před druhou půlkou na místě spíkra libovej. Vyškov nezaujal jinde než v bráně, Kinský pěkně četl hru .. no a pak ten černoušek. Ale udělali si výlet na stadion, kde si už nekopnou, tak jsem jim to i fandům přál.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 08:34 |  
        8 1

        No, oni si na tom stadiónu velmi pravděpodobně kopnou příští sezónu v první lize.

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          Hesmir (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 08:38 |  
          5 0

          A byl bych rád. Takhle má vypadat tým co "lítá" mezi 1-2 ligou. Vychovávat, objevovat a brousit mladé hráče. HRÁT fotbal, kdy ti kluci sice od těch silných holt dostanou občas 2-3 či větší příděl, ale to se stane občas i s betonem. A naopak pak zápas o padáka, když bude vypadat takto, tak na něj lidi dojdou, protože to bude "na férovku".

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            LubNer     před rokem 02.03.2023 08:48 |  
            3 10

            o tom žádná .. mají majitele který to má tak postaveno. otázkou je zda mu tento BC vyjde. .. mne zaujal jen Kinský a ten černoušek, co běhal jako Kratochvílová.

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              PahaAhma     před rokem 02.03.2023 11:23 |  
              6 2

              Coline, přestaň se sem už srát!

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 11:29 |  
                5 2

                To je neuvěřitelný, co? Ten člověk v sobě nemá kouska hrdosti. :-(

                • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                  žbl68     před rokem 02.03.2023 15:09 |  
                  2 1

                  a je to člověk ? :-)

                  • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                    Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 15:17 |  
                    3 2

                    Prý byl na srazu chráněnky. Makaka by wimpy poznal, ten je sečtělý.

                    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                      žbl68     před rokem 02.03.2023 15:21 |  
                      2 2

                      a sakra .... no exoti se najdou všude ..... byli léta páně i na "diskuzích" iheute :-D ale jenom dva ... :-))))

                • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                  Arya     před rokem 02.03.2023 15:18 |  
                  4 2

                  Nj, dokonce i předstírá, jak nemá východ rád :D

                  • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                    Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 15:24 |  
                    7 0

                    Že rovnou nenapsal "Nejsem colins a Lavrova nepokládám za nejchytřejšího člověka na světě" :-)

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          LubNer     před rokem 02.03.2023 08:41 |  
          2 19

          to si nemyslím. Vyškov je kousek od Brna a z východu nic dobrého nikdy nepřišlo. Ten jejich stadion je hrozný, fanoušků mají asi 200 z toho 150 přijelo na nákupy do Prahy. To že hrají v Drnovicích na tom vybydleným stadionu je bizarní věc. nějakou shodou náhod znám toho Gotwalda.. a to je katastrofa.....

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            kalex     před rokem 02.03.2023 08:58 |  
            8 6

            Takový názor, že z východu nic dobrého nikdy nepřišlo napíše jenom dement.

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              LubNer     před rokem 02.03.2023 08:58 |  
              5 8

              i ten co dementem druhého označí.

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                necich     před rokem 02.03.2023 10:06 |  
                8 1

                Pokud ten druhý skutečně dement je tak nikoliv..

                • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                  kalex     před rokem 02.03.2023 14:00 |  
                  3 0

                  Díky.

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              žbl68     před rokem 02.03.2023 15:20 |  
              4 0

              přál bych mu rok bez východu slunce .... :-)

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 09:51 |  
            11 1

            Nemám tě rád. Má matka pochází z Vídně, otec z východních Čech. Čili oba přišli do západních Čech, kde žiju, z východu. A kromě toho mám vážné podezření...

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              kalex     před rokem 02.03.2023 12:10 |  
              6 0

              Je tu den i s cestou. A jak rychle došel, mohl by stejně rychle odejít.
              Asi nemá smysl mu vypisovat jací hráči se stali legendami Slavie a přišli z toho "východu".

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                žbl68     před rokem 02.03.2023 15:19 |  
                1 0

                minimálně 666 - a i kdyby jen Karel Piták, Rudi Skácel, Ivo Knoflíček a a Luboš Kubík :-) m.j. ...

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              mig52     před rokem 02.03.2023 13:15 |  
              2 2

              Wulfe, jak to, žes to tu nezabalil a nepokračoval v matčiných stopách? Mohls chodit na Rapid či Admiru a obden se cpát vídeňskými řízky. :)

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 13:53 |  
                2 3

                Mým domovem je podhůří Krušných hor, posvátná řeka Agara a horká voda, cákající ze země. A řízky moc nemusím. :-) Ale dál už bych to nerozváděl, nebo dostaneme zbytečnou kartu za odbíhání od tématu.

                • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                  žbl68     před rokem 02.03.2023 15:17 |  
                  2 1

                  agara je krásná a jak píšeš posvátná strážena svými tajnosnubnými hrady podél ní .... není nic kouzelnějšího než si dát vandr přes hasištejn, egerberg, šumburk, perštejn, himlštejn, haunštejn, loket ... :-)
                  P.S. já si tu kartu stejně vykoleduju :-DDD

                • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                  mig52     před rokem 02.03.2023 16:19 |  
                  0 1

                  :)))

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              žbl68     před rokem 02.03.2023 15:12 |  
              1 1

              a právě pro tyhlety blbé kecy, jako vede on - mám rčení - pocházím z blízkého východu (nutno to ovšem brát z pohledu Prahy :-) .... jinak pozdrav otci - krajanovi :-)
              P.S. jinak on je typický příklad - jak na sebe upozornit - nezbytnými plky ... :-) bez hlavy a paty

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              LubNer     před rokem 02.03.2023 15:34 |  
              1 11

              každý má svojí volbu koho má nebo nemá rád. já třeba nesnáším lidi co jsou z Brna. od Prahy z východu. to je vše.

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                necich     před rokem 02.03.2023 19:14 |  
                4 1

                Doufám, že za toto prohlášení tě černá nemine. Ukázka toho co jsi za blba..

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            Leksel     před rokem 03.03.2023 17:31 |  
            1 0

            Samozřejmě, že s Brnem existuje zdravý popichování, ale ta hláška s východem je dost za hranou, ta se používá geograficky na někoho úplně jiného.

  27. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    LubNer     před rokem 02.03.2023 08:57 |  
    3 11

    je to dilema - Taras - Ousou proti Ousou - Ogbu. ... nechěl bych to řešit.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Markus     před rokem 02.03.2023 09:06 |  
      11 1

      Taras za mě výborný výkon, stopery máme teď velmi solidní a to tam ještě může zaskočit Holeš, který je dost možná pořád pro tu roli od nás nejlepší leč ještě více je pro nás důležitý na jiné pozici. Příjemné starosti.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        LubNer     před rokem 02.03.2023 15:37 |  
        2 8

        prosím, nedávat Holeše jako téma na stopera. máme mnoho hráčů a Taras je srdcař a dovedu si ho představit v základu. Ogbu se musí učit.


        Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2023 15:38) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Fačín     před rokem 02.03.2023 09:53 |  
      20 16

      Žádný dilema to není, Ogbu - Ousou je jasná stoperská dvojice číslo jedna. Oba jsme dlouho skautovali, zaplatili za ně spoustu peněz. Kačaraba je ideální stoper číslo 4, zahraje si akorát v NAMOL cupu, případně při nějaký kalamitě zraněných. Kvalitativní rozdíl je zřejmý.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        rak (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 13:08 |  
        11 0

        Momentálně asi ano, ale Taras pak stoper číslo 3 při Santosově totální nespolehlivosti. Ousou možná ale odejde v létě, těžko říci. Pak bych stáhl i Prebsla.

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          neuge     před rokem 02.03.2023 14:12 |  
          1 2

          souhlas,
          akorat Prebsla nebo Vlcka stahovat pouze pokud maji na to byt aspon stoperem c.3
          a teoreticky podle me stopera c.4 ani nepotrebujeme protoze to by mel zvladnout Kricfalusi

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          LubNer     před rokem 02.03.2023 15:39 |  
          2 8

          nic špatného mu nepřeji ale Santos je pro mne mrtvý muž.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            hiker42     před rokem 02.03.2023 19:31 |  
            1 0

            Myslíš Eduarda Gonzagu Mendese Santose?

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            PahaAhma     před rokem 02.03.2023 19:31 |  
            3 1

            A ty jsi zas, ColinSKS, mrtvej muž pro tohle fórum, anžto tady máš mnohonásobnou černou kartu na 10 let.

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 19:38 |  
              5 1

              Čekám, že ti odpoví: "nevím co tím myslíte, jmenuji se Lubomír Neruda a nick LubNer se mi zdál vtipný. hezký den" :-)

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                PahaAhma     před rokem 02.03.2023 19:47 |  
                2 0

                A tím momentem se pan Neruda definitivně zhoupne ve smyčce kata Karla... a poté se zas reinkarnuje. Pak má člověk nevěřit v buddhismus.

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                o5aradecek     před rokem 02.03.2023 21:01 |  
                2 0

                :-)))

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                p!erreCORE     před rokem 03.03.2023 10:03 |  
                3 0

                Hele neserte se do něj! To jsem mu onehdá poradil já, aby si tvořil přezdívky s čísly, případně složeniny jmen, že jsou nenápadné! Takže je nenápadnej a tečka!

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        vlk30 (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 15:20 |  
        3 1

        Nesmysl, použil bych slova velkého mága JT, že záleží na typologii soupeře :-))

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        PetCC     před rokem 02.03.2023 19:26 |  
        0 0

        Jak to lítá vzduchem, tak je Kačaraba daleko nejlepší.
        Ale včera bylo vidět, že po hodině mu docházeli síly, takže bych s ním v neděli skoro jistě nepočítal.

  28. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    mis3     před rokem 02.03.2023 09:01 |  
    22 0

    Pár postřehů: hosté měli i přes velkou vzdálenost víc fanoušků než drtivá většina ligových týmů, Kinského TS vytleskala, Ewerton se neuvěřitelně snažil, sprinty dozadu, snaha dopředu, ale byl v křeči, mohl dát v pohodě hattrick. TS v závěru spíše pěvecký kroužek...

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      mig52     před rokem 02.03.2023 09:17 |  
      5 1

      Pro dobrou pohodu není nic lepšího, než si zazpívat z plných plic! Jak říkáme na Valachách, řádně si béknúť.:)))

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Kulajs     před rokem 02.03.2023 09:48 |  
        3 1

        Nejsem Valach, ale tam se spíše říká ZABÉKAT :-)).

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          mig52     před rokem 02.03.2023 13:03 |  
          3 1

          Též správně. Asi jako brambory a zemáky.:)))

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Kratass97     před rokem 02.03.2023 09:40 |  
      17 3

      Ewerona mám rad včera fakt makal dobře se na něj dívá doufám že dostane příležitost i v ČB

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Wulfstan (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 09:52 |  
        8 2

        Naprosto souhlasím. Potřebuje se chytit a pak bude perla.

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          necich     před rokem 02.03.2023 10:11 |  
          2 0

          Perla už je, jen je třeba ji vyjmout z lastury..

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          Martin 58     před rokem 02.03.2023 10:19 |  
          17 0

          Potřebuje ovšem změnit svůj "boleslavský" styl, kdy se u něho míč dlouho zdržuje (i v tomto utkání jsem napočítal 8-9 doteků, byť krátkých) a trpí tím hra mužstva s vířivým pohybem hráčů, která vyjde do prázdna), podobně jako kdysi u Plavšiče. Na druhé straně měl v tomto utkání pár momentů, kdy hrál přesně, jak potřebujeme, tj. rychle, skoro "z první", a bylo vidět, jak je technicky i myšlenkově zdatný. Jenže to musí být 90% jeho hry!
          Pokud se tomuto nepřizpůsobí, a nebude to jednoduché, má 26 let a v takovém věku se složitě překonávají dlouholeté mechanismy, tak jeho budoucnost ve Slavii nevidím.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            Votypkaj     před rokem 02.03.2023 12:10 |  
            3 5

            ano, na druhou stranu Ewerton už v Boleslavi dokázal, že umí být efektivní (ano včera to teda nepotvrdil), to Plavšič nikdy nebyl a není ani v Baníku.
            Plavšič je bohužel velký přestupový omyl, ja Ewertonovi věřím, že nepůjde v jeho stopách

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              LubNer     před rokem 02.03.2023 15:30 |  
              6 6

              plavšič není takový fotbalista jako ewerton, ale emočně o hodně před ním. můj pohled.

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                Arya     před rokem 02.03.2023 21:52 |  
                3 1

                Ty se dokážeš tak hezky odkopat, colline :-)

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          LubNer     před rokem 02.03.2023 15:42 |  
          2 6

          je to v hlavě a on to zatím nemá. nevěří si a pak to vypadá jako v teplicích. fotbalista ale jihoamerického typu. ne jako Olayinka, co maká nehledě vpravo vlevo.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            Kratass97     před rokem 02.03.2023 16:11 |  
            4 2

            V Teplicích hráli všichni špatně on nedostal jediný balon na vystridani byli všichni ne jen on.. pokud dostane příležitost ještě věřím ze bude hodně platný

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        winter (přítel SN)     před rokem 02.03.2023 15:06 |  
        8 4

        Možná makal, chvílemi se na něj pěkně dívá, ale bohužel není moc efektivní, trochu jako Plavšič u nás. Mě včera osobně hodně naštval, když měl možnost dávat při 2 na 1 jednoduchou přihrávku Mickovi, který by uklízel od prázdné brány a místo toho vystřelil a netrefil bránu. Jednou by to člověk ještě pochopil, bylo rozhodnuto a chtěl si taky dát gól takže poprvé jsem to ještě bral, jenže ani ne za 5 minut úplně stejná situace a opět to místo přihrávky Mickovi zazdil...

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          mis3     před rokem 02.03.2023 17:23 |  
          4 0

          To je přesně to co myslím tím, že je v křeči.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            vojta66     před rokem 03.03.2023 06:44 |  
            3 1

            Tohle žádná křeč nebyla, to byla normální sobeckost. Fotbalisté tomu říkají, že chrtí.
            Fotbalista je to skvělý, ale týmový hráč to prostě není.

  29. Branky v sezónách

    Mike     před rokem 02.03.2023 15:17 |  
    5 1

    Protože jsme se včera přiblížili k hranici 100 vstřelených soutěžních gólů v sezóně / branky v lize, v evropských pohárech včetně předkol a v Mol cupu / na 4 branky, tak mě zajímala střelecká v minulých sezónách od titulové sezóny 2016 / 2017, čekal jsem, že ta letošní může být rekordní, ale bude to asi fuška.
    Takže sezóna 2016/ 2017 - liga 65, Evropa 15 , Mol Cup 4, tj. 65+15+4= 84
    2017/2018 50+15+8=73
    2018/2019 79+15+18=112
    2019/2020 69+8+6 = 83
    2020/2021 85+21+18 = 124
    2021/2022 80+7+28 = 115
    2022/2023 zatím 63+10+ 23 = 96
    Zbývá nám minimálně 15 zápasů, potřebujeme na překonání rekordu ze sezony 2020/2021 v průměru 2 branky na utkání, nicméně zápasy budou s těžšími soupeři do konce řádné sezóny a v nadstavbě. Bude to tak na hraně.

    • Re: Branky v sezónách

      LubNer     před rokem 02.03.2023 15:41 |  
      17 7

      jediné co potřebujeme je urvat titul a pohár, ostatní myslím nikoho nezajímá.

      • Re: Branky v sezónách

        Slávista 51     před rokem 02.03.2023 15:47 |  
        9 1

        ANO, URVAT
        obojí, to ostatní, bude příjemný bonus pro jméno Slavie a na just závistivcům.

      • Re: Branky v sezónách

        PetCC     před rokem 02.03.2023 19:28 |  
        5 8

        Ale zajímá.
        Vyhrávat tituly jako Plzeň, na 1:0, to by bylo otravné.

  30. Re: Slavia - Vyškov 4:0

    Petr9608     před rokem 02.03.2023 22:30 |  
    4 2

    https://www.facebook.com/narodak/posts/pfbid02W1pRjCga2Xd43hd3DSeBgERLqpkSJU91WTQf5wcnYg9qsFV5BYU1q1KKoEaLrVYAl

    "Obávám" se nenastane situace, kdybychom si mohli "klidně" říct, že bychom na to sportovně neměli.


    Tohle prostě bolí, ne že ne. Zas... Rumuni.


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2023 22:32) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Lunaris     před rokem 03.03.2023 15:13 |  
      6 9

      V době, kdy se hrály skupinové zápasy, jsme na to zcela jasně sportovně neměli. Co si tady pořád kdo nalhává? Hráli jsme naprosté kulové a zaslouženě vypadli. A teď? Vždyť nejsme schopni přehrát Teplice.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        necich     před rokem 03.03.2023 18:34 |  
        6 1

        Že jsme hráli naprosté kulové je blbost. Ano nijak jsme nezářili, ale např. Kluž jsme přehrávali, ale produktivita nebyla. Tam se lámal chléb..

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          Petr9608     před rokem 03.03.2023 22:10 |  
          0 0

          Neměli jsme tomu dát větší prioritu? Hned, jak bylo jasný, že budeme hrát EKL a že finále bude v Edenu, tak si prostě dát ten cíl, že se musí udělat vše pro to, to urvat?

          I když to asi těžko. Ohrožovat zisk titulu by byl příliš drahý špás.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            necich     před rokem 04.03.2023 07:24 |  
            1 0

            Těžko říct, prostě se to nesešlo, zranění apod. Jak nám třeba sportovní štěstí jindy přálo, nyní ne.. Forma některých hráčů rovněž nebyla tzv. v Topu.

            • Re: Slavia - Vyškov 4:0

              Petr9608     před rokem 04.03.2023 13:27 |  
              1 1

              Jenže to složení té skupiny bylo tak "banální", že jsme ani v TOPu být nemuseli. I kdybychom připustili sílu Rumunů, tak pořád platí, že tam byl tým z jedné nejchudších zemí Evropy se 1/6 české populace a tým, co se v (dnes již spíše jen) lehce naprůměrné soutěži pere o záchranu. Ty jsme prostě dát museli!


              Komentář byl uživatelem upraven (04.03.2023 13:31) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Slavia - Vyškov 4:0

                cunak     před rokem 04.03.2023 16:28 |  
                0 2

                Základní problém byl, že sestava se neskládala tak, aby tým hrál co nejlépe. Sestava se skládala tak, aby se ukázali hráči, které bylo třeba prodat. A proto jsme nepostoupili.

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          Lunaris     před rokem 04.03.2023 14:21 |  
          2 2

          Hráli jsme po vápno, zápasy se rozhodují ve vápnech, kde jsme byli úplně bezzubí. Naší obranu cvičilo FC Balkani. Jinými slovy jsme hráli kulový, ale jestli to chceš nazývat nějakým eufemismem nebo to jinak omlouvat, je tvoje věc. Já nemám potřebu si cokoliv nalhávat. Naše fazóna mj. způsobila i to, že jsme v lize nasbírali za podzim tři porážky a byli jednu dobu 7 bodů za Plzní.

          • Re: Slavia - Vyškov 4:0

            Betynka58     před rokem 04.03.2023 16:04 |  
            1 0

            7 bodů za Plzní jsme nebyli nikdy, ty tři body se připočítávaly kvůli tomu, že Plzeň měla jeden odložený zápas.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      Radek097 (přítel SN)     před rokem 04.03.2023 09:43 |  
      5 1

      Ono ani jednou neporazit Sivasspor či nezískat ani bod proti Kluži, je špatně. Takže zaslouženě jsme z EKL venku.

    • Re: Slavia - Vyškov 4:0

      rak (přítel SN)     před rokem 04.03.2023 10:31 |  
      2 1

      Ano, bolí to pořád. Jsou tam hratelní soupeři a finále doma. To už nikdy nenastane, nebo za hodně dlouho. Zase ale nemá cenu se tím pořád probírat a musíme se dívat dopředu. Nicméně přece. Za mně tam bylo pár důležitých věcí. Nesmyslně ztracený zápas v Turecku. Myslím, že po výborném začátku se všichni nějak uspokojili. Pak ještě Provod nedal penaltu. A potom zápasy s Kluží. Pořád vidím ten příšerný gól doma. Soupeřův útočník u rohového praporku, k němu Douděra a ještě asi zbytečně na pomoc Aiham. Tak jsem byl v klidu a bohužel i další naši hráči. Že se nechají obehrát, nikdo nečekal. Díval jsem se ještě na sestavy v obou zápasech. V základu jako defenzivní záložník Tiehy a Traoré. To nikdy nefungovalo. Holeš už mimo, Hromada asi také a ani nebyl na soupisce, ani Jurečka. V útoku Tecl, Sor. Naprosto nevhodní pro takovýto zápas. Také Usor, který byl vcelku snadno čitelný. Mick byl v Liberci. Ano, sešlo se toho víc.

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Petr9608     před rokem 04.03.2023 13:26 |  
        0 1

        Asi ne, no. Stadionů jako Eden (nebo o něco lepších) jsou v Evropě mraky a ubývat nebudou.

        Navíc je to soutěž, ve které je prostě neúspěch pro nás být.

        • Re: Slavia - Vyškov 4:0

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 04.03.2023 14:23 |  
          1 0

          Proč by to měl být neúspěch? Když jsme se do ní zcela oprávněně kvalifikovali za výkony v sezóně 2021/22, na více (EL, EKL) jsme zkrátka neměli. Nemáš nos trošku nahoře? Každý ''neúspěch'' v EKL se bude projevovat dalších 10 let v rámci příjmů a 5 let v rámci nasazení.
          Neúspěch je nepostoupit ze skupiny v jaké jsme byli a ne hrát EKL. Neúspěchem by se to dalo brát, kdybychom začali ve kvalifikaci LM a hráli jen skupinu EKL, pak by to bylo málo...

      • Re: Slavia - Vyškov 4:0

        Radek097 (přítel SN)     před rokem 04.03.2023 14:16 |  
        3 0

        Edenu byla ale udělena výjimka, protože nenaplňuje všechny parametry pro pořádání finálového utkání EKL (nedostatečná kapacita). Možná nebýt superpoháru z roku 2013 a ME U21 v roce 2015, tak tu výjimku třeba ani nedostaneme.
        Takže v Edenu se žádné další finále hrát nebude, maximálně zase nějaký šampionát mládežnických reprezentací, pokud se Eden nerozšíří na 30 tisíc a více, což je dost nepravděpodobné a hlavně nerentabilní.